perjantai 9. tammikuuta 2015

Olen hengissä, mutta...


Onko kauniimpaa nähty kuin tämä Anne-Marie Siltalan kuva puutarhastaan! Kun tällaista näkee, tuntee ikuisesti toivoa, näkee aina valoa. Tämä olisi upea puutarhakirjan kansi: Usvainen, vähän kelttiläinen etc.  Tuo kärhö on Clematis viticella Alba Luxurians ja kukkii kuulemma syksyyn asti. Tätä olenkin kaivannut, sillä alppikärhö, Clematis Albina, kukkii alkusuvesta ja sitten se on ohi...Tosin alppikärhölläkin voi olla vaikka lime syysyllätyksensä. Anne-Marie on paitsi puutarhataitaja myös kuvataiteilija!

Olen siis hengissä, mutta nettipaastoni toisella viikolla sattui niin, että menin vähän vilkaisemaan, mitä tapahtuu facebookin Puutarha ja piha -ryhmässä...Sitä edellisenä yönä oli lukeminen venähtänyt pikkutunneille. No siellä tapahtui vaikka mitä ja siinä on nyt sitten muutama ilta mennyt aika lujaa: Onpa ollut kiinnostavaa! Nyt alkaa kyllä himoittaa päästä kuopsuttamaan jo puutarhaan ja katsokaa: On vasta tammikuu!

Löysin Puutarha ja piha -ryhmästä paljon kiinnostavia henkilöitä ja yhden kuvalla tässä nyt koreilen: Kuva on Marko Pilven, jolla on niin uskomaton puutarha, että siitä saisi kirjan. Olen vaikuttunut, mykistynyt, saanut uusia ideoita ja jälleen yhtä innostunut puutarhailusta kuin olin vielä suuriruhtinattaren eläessä. Ylä- ja alakuva Markolta:


Jos teistä nyt joku muukin kuin minä haaveilee kunnon matkasta, käykääpä Tuitiinalla kurkkaamassa, miten helposti matkakassaan saa jemmattua kuin huomaamatta vähän shoppailurahaa.

Aion jatkaa lomailua ja lupaan yrittää pysyä pois myös facesta. Sain vihdoinkin ostettua ensimmäisen maalin tänään: En ottanutkaan sävyä Marilyn vaan valitsin Pionin  Siis jos joku ei muista, aion maalata ensimmäisellä opintolainallani ostamat wieniläistuolit kaikki erivärisiksi. Niistä tulee tarpeellisiä lisätuoleja taloon ja etenkin ruokapöytään silloin kun se on isona eli jatko on käytössä.

Voikaa hyvin! Meillä muhii uunissa nyt tämä

Love
Leena Lumi

Windmills of Your Mind

55 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos ja mukavaa viikonloppua sinulle & co!

   Poista
 2. Hyvä kuulla, että olet hengissä <3 Jestas, miten kaunis kuva ja miten kauniita kuvia on tuolla linkkaamallasi sivulla. Jäin niihin silmistäni kiinni: mieli lepää viherkeitaissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, hah-hah...Sorry, että kuva vaihtui: Olin ottanut kuvan Markon facesivulta luvalla, mutta en tiennyt, että siellä on muidenkin kuvia eli poistin sen usvaisen kuvan salamana heti kun sain tiedon. Marko on ammattilainen, mutta tietenkin minun makuuni oli juuri se mystinen kuva, vähän kelttiläinen...

   Poista
  2. Elegia, nyt on sitten 'kelttiläinen' kuvakin paikoillaan;) Sain luvan kuvan ottajalta! Terveisiä sinne Englantiin!

   Poista
 3. Minä ihailen Marko Pilven kuvia facebookissa. Kuvien äärellä tulee uskomaton fiilis ja ihailu hänen taidoistaan, joka vaatii valtavan työmäärän.
  Katselen itsekin keskeneräistä rivitalopihaamme. Laatoitukset ovat paikoillaan, mutta reunuskivet puuttuvat. Niiden laiton jälkeen istutuspuuhiin. Onneksi uusi terassi tuli viime kesänä valmiiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ne ovat aivan uskomattomia ja reheviä, reheviä...

   Kohta kaikki alkaa;) Minä olen miettinyt, että jos laittaisin reunuskivien sijasta sammalleimua...Pitäisin siitä, miten se rikkoisi laattojen suoraa muotoa. Niin, se teidän terassi-ihanuus!

   Poista
 4. Kiva kuulla sinusta Leena, mutta nautihan tauostasi!
  Uskomattomia nuo Marko Pilven puutarhakuvat, upeita.
  Ja tuo ideasi maalata wieniläistuolit kaikki erivärisiksi, hieno idea!
  Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, älä pelkää, olen vielä ainakin kaksi viikkoa poissa ellei taivas putoa alas.

   Hänella on runsautta, jota Suomessa harvoin näkee puutarhoissa. Olen yrittänyt tuota jo 29 vuotta, mutta sitten tapahtuu aina jotakin: Nyt on PAKKO kaadattaa kaksi isoa puuta lehdosta, joista olimme toisesta toivoneet liito-oravalle pesää...

   Löysin idean aikaa sitten ruotsalaisesta sisustuslehdestä, mutta ei vain ole ollut aikaa. Mieti miten kivalta ne näyttävät kun muuten on muka täydellinen pöytäsarja ja kattaus: Iloa karkkiväreistä!

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 5. Oi, mitä kuvia löytyi Marko Pilven puutarhasta. Istutukset, kivetykset ja kaikki, moneen kertaan katselin ja ihastelin.

  Mukavaa lomailua ja maalailua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, siellä on vaikka mitä. Meilläkin on suuri heikkous etenkin puutarhan eritasojen rapuissa, kun ne ovat mitä sattuu ja osassa ei mitään. Mutta nyt on prioriteetti meillä tiedät kyllä missä ja sitten katsotaan puutarhaa sillä silmällä.

   Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Marko asuu lähelläni ja hänen puutarhansa on kyllä huippu. Mun blogissa on siitä monta postausta!

  Mukavaa blogipaastonjatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, ihan tosi...kiinnostavaa! Kollaan sulla heti kun on aikaa: nyt just taas R. muistutti että 'pois koneelta!' Yritän aidosti olla pois, mutta en ikinä jätä vastaamatta kommetteihin. Kiva, että kerroit!!! Kohta taas mennään lujaa puutarhoissa;)

   Kiitos ja mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 7. Hauskaa sutimista ja mukavaa lomailua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, kiitos pajon ja mukavaa viikonloppua sinulle ♥

   Poista
 8. Hei Leena, se mitä sanoit kuullostaa upealta! Olen itse myös rakastunut tummanutuisiin ja karheanmystisiin kelttiläistunnelmiin. Ajattelin ensikesän näyttelyyni ottaa kenties joitakin piirteitä sieltä...kivaa viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne-Marie, just sellainen on munkin juttu ja sinne sitten jonnekin pieni kuupuutarha ja paljon kärhöjä. Luen mieluusti brittiläisistä puutarhoista ja monihan on niin innostunut, että vierailee niissä useinkin. Siellä yksi hitti ovat valkoiset maitohorsmat! Mm. Sissinghurstissa on niin. Nyt niitä kasvaa puutarhan keskitasolla ja parhaalla paikalla, joten Lumimies vähän ihmettelee...Näyttelyyni? Mihin näyttelyyn?

   Kiitos samoin sinulle! Meilaan sulle vielä nopeasti...odota...

   Poista
  2. Leena, katso kotisivuni....umbrella.fi...

   Poista
  3. Anne-Marie, kiitos ja linkitetty on! Lukijoissani on aika monia kuvataiteilijoita, joista saatat osan tunteakin. Esim. Hannele Salmela, jonka kuvia olen vuosia saanut käyttää blogissani, hänet löydät blogista Virtausta elämään.

   Poista
  4. Kiitos! Saat käyttää niitä vapaasti..

   Poista
 9. Oi mikä herkku, varmasti todella herkullista. Juu kannattanee pysyä poissa Facestakin, yksi asia johtaa toiseen jne.

  Ihania mielenlepohetkiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, telepatiaa: Mietin just sua kun kurkkasin ruokaa uunissa. Olet aivan oikeassa, mutta kun siellä on niin kiinnostavaa. Yritän nyt olla sieltäkin pois, siis puutarhafacesta, se on kiinnostavaa;) Mikä sattuma, että nyt sinne piti mennä...Nyt lupaan sinulle ja Lumimiehelle, että olen koko viikonlopun vapaa netistä.

   Kiitos samoin sinulle eli muista sinä kanssa joskus höllätä vähän <3

   Poista
 10. Hei Leena!
  Täällä sitä vaan lomalla postaillaan :)
  Markon piha on aivan uskomaton, kun tiedän tasan tarkkaan , mistä hän on aloittanut. Isovanhempani rakennuttivat - 50 luvulla omakotitalon samalle "saarelle" kuin missä
  Pilven talo on. Kaikki lapsuuden kesät tuli siellä vietetty, asuihan mummu ja isä siellä.
  Itsekin asuin perheeni kanssa monia vuosia tuolla.
  Leppoisaa lomailua ja mukava kun teit postauksen tuosta ihme puutarhurista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, saat moittia, saat moittia....Huomasithan, että tätä blogikoukkua seurasi Puutarha&Piha facessa, siinä meni pari päivää very high;) Mutta: Nyt laitoin sinne ilmoituksen, että jatkan lomaa. Hirveesti kyllä polttelee, että mitä siellä tapahtuu, mutta kun ihan oikeesti tarvitsen tämän breikin ja sinäkin tiedät sen.

   Mitä seuraavaksi? Ensin löysimme toisemme samasta lukiosta Porista, sitten sinä olitkin viettänyt kesiä mun kotipitäjässä ja nyt vielä Marko! Siis Pilve siellä, missä sinä vietit lapsuuden kesäsi? Sinähän vietit ne siellä, missä minä asuin..Laitkarin tietä ensin ja sitten oikealle...? Marko ei voi olla L:lta, sillä tunnen sieltä vieläkin aika paljon...

   Kiitos ja kivaa jatkoa sinulle: Jos olen oikein ymmärtänyt, kohta sinullakin on enempi aikaa ja sitten mennään taas lujaa puutarhan kanssa. Ihme puutarhuri on Maestro Pilve!

   Poista
  2. Moi Leena. Vietin lapsuuden kesät Tampereella tuolla "saaressa" missä isoäitini ja isäni asui :) Nuoruuden kesiä kului Etelä Pirskerissä Luvialla :)
   Aikuisena muutin taas tuonne " saareen" muutamiksi vuosiksi.

   Oikein olet ymmärtänyt. Kyllä tässä on jo hommia paiskittukin, nyt saa nuoremmat tehdä :)
   Melkoinen mies tosiaankin. Saa ihan mahdottomasti aikaiseksi. Kunnianhimoinen ja aikaansaava on myös hänen pokansa: ollut jo muutaman vuoden Stratovariuksen rumpalina. Alansa huippuja.

   Poista
  3. Hanne, siis siellä liki, mistä R. on kotoisin;)

   Samaa mieltä: Työstä se käy blogikin joskus...ja sen päälle puutarha, talo ja moni muu. Me myös visiteeraamme äitiä tapaamssa Luvialla ja siellä menee helposti 3-4 päivää ja sitten kuopuksen luona Hesassa...Eipä ole tuntunut, että on luppoaikaa.

   Aika mnipuolista: Kävin illalla katsomassa niitä pesuhuoneen kuvia. Vessakin niin hieno, että siellä syntyy takuulla runoja;) Ihan tosi: Täytyykin alkaa googlailla, mutta ensin lenkille, määrää R. Mukavaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 11. Mitä mitä! Oletko sä ratkennut?
  Nyt nauttimaan siitä maalin väristä ja tekemään taas jotain aivan muuta. ... vaikka täytyy myöntää, että onhan tämä outoa olla netissä ilman sinun tekstejäsi.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, arvaa mitä: Heti kun heräsin, mieleeni tuli, että nyt saapuu noottia sinulta;) Hyvä vain! Blogiaddikti vaihtui huumaavaan menoon Puutarhafacessa...Nyt olen 'kuivilla', mutta kun ne kasvijutut ovat niin kiinnostavia....

   R. ensin vähän käsittelee sitä tuolia, nyt se on tavallaan kuivumassa, kun otettiin vasta pari päivää sitten esille autotallista (lue: romuvarastosta). Minä sitten teen sen näkyvän ja mukavamman homman;)

   Kiva kuulla, että tuntuu oudolta. Mun päässä taas kauheasti ideoita...

   <3

   Poista
 12. Upeita puutarhakuvia.Mutta myös sinun ihanasta puutarhastasi saa otettua ihania kuvia:)
  Mukavia maalaushetkiä Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, mietinkin, että voisin aamu-usvalla saada sut kuvaamaan tuollaisen köynnöskuvan, sillä minähän silloin nukun;)

   Kiitos ja mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

   Poista
 13. Hyviä vointeja Sinulle myös. Ovat todenneet tutkimuksissa, että tablettiriippuvuus, siis tetokoneen käyttö, on lapsille samaa kuin heroiiniriippuvuus. Kai se on samoin aikuisilla. Applen SteveJobs ei antanut lastensa leikkiä ja käyttää tablettia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja-Leena, kiitos. Minä uskon tuohon! Ihan vain vähän kurkistin sinne puutarhapuoleen facessa ja koukku oli heti kiinni! Vaarallista, muta ah!, niin houkuttavaa. Nyt teen muuta kuin nettiä, että jaksan sitten kaikki kevään vöyhötykset.

   Lapset ovatkin aivan likaa koneilla. Ja aina jotain ohjelmaa. On aikaa sitten tutkittu, että lapset, joille ei kaiken aikaa suunnitella jotain ohjelmaa, kehittyvät luovemmiksi kuin alituiseen harkoista toiseen kuljetetut ja/tai koneella istuvat.

   Poista
 14. Pionin sävy on ihastuttava. Mukavia maalaushetkiä Sinulle!
  Kurkistin noita Pilven puutarhakuvia. Kyllä ne inspiroivat minuakin kukkapenkkien suunnittelussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, kiitos, kiva kuulla. Se näytti marketin näytöllä vähän enemmän pinkkiin menevältä kun taas minulla enemmän lilalta. No, lila väri, nimeltään hyasintti oli se kolmas vaihtoehto, mutta meni syteen tai saveen, tähän tyydyn. Sitten myöhemmin se toinen jotain vihreää...

   Irene, varmaan nyt yksi jos toinen niistä innostuu ja minä aion varmistaa innostuksen, sillä saan Markolta aina joskus kuvan jos toisenkin juttuuni esittelyyn. Haluan että muutkin menevät päästään ihanasti sekaisin - puutarhasta!

   Mukavaa sunnuntain jatkoa! Me lähdetään kohta lumipyrypatikoinnille...

   Poista
 15. Mukavaa lomailua vielä vähän aikaa. Nauti herkuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, kiitos: Tarkoitus on. Eilen se kana oli niin herkullista, että suosittelen. Mutta tietysti siinä on sitä smetanaa ja kermaa, mutta sitten kun aloitamme grillikauden ei mitään noin tuhtia. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 16. Ai, miten sitä jo kaipaakaan kevään mullan tuoksua...Toisaalta ulkona odottaa röykkiöittäin lunta ja lapset kaipaavat luistinkentälle, nautitaan tästäkin :)

  Nautinnollista tammikuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisiahiutaleita, se voi olla ohimenevää ja vain eräiden puutarhakuvien syytä: Odotan itse asiassa hyvää hiihtokautta! Ehdottomasti nautimme: Me olemme lähdössä pyryyn patikoimaan, mutta sen jälkeen sitä eilistä kanaa ja yksi brittisarja, jonka olemme tallentaneet juuri laiskoille sunnuntai-illoille.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 17. Oi miten ihana kuva tuo ensimmäinen, lieneekö Suomesta laisinkaan? Kuvan tunnelma vie ajatukseni Italiaan tai Etelä-Ranskaan. Itselläni ei ole puutarhaa enkä ole laisinkaan viherpeukalo. Huonekasvitkin voivat luonani huonosti ja onnistuttuani tappamaan anopinkielen, siskoni kehotti minua siirtymään muovikukkiin! Unelmoin kuitenkin rehevästä puutarhasta, jossa eksoottiset kukat tuoksuvat huumaavasti. Puutarha saisi mielellään olla jossain lämpimässä maassa ja sitä voisi meikäläisen taidot huomioon ottaen hoitaa joku komea ja taitava puutarhuri, jonka toimia ihaisilin puutarhatuolistani sampanjaa siemaillen. Ainahan sitä voi haaveilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, no olen ymmärtänyt, että se on Anne-Marie Siltalan kuva ja otaksun, että hänen puutarhastaan. Nimenomaan tulee minullekin mieleen Italia, mutta oikeilla sijoituksilla tuo voi mielestäni kyllä onnistua Suomessakin.

   Minä olen takuulla sinua kovempi sisäkukkakiller! R. aina ihmettelee kun onnistun tappamaan anopinkieletkin. Puutarha on ihan eri juttu ja siinä voi onnistua kuva vain sille antautuu. Tuo sinun fantasiasi on vähän kuin se yksi muutaman vuoden takainen mainos puutarhalehdissä: Rouva nautti juomaa aurinkotuolissa ja luki lehteä, mies leikkasi nurmikkoa ja kuin bonuksena molemmilla ei ollut edes vaatteita yllään! Mitä meillä olisikaan ilman unelmia!

   Poista
 18. Rauhallista ja energisoivaa taukoa sinulle! Nams tuota ruokaohjetta, voihan sanonko mitä kun mun mies ei syö homejuustoa.

  Sain juuri luettua muuten David Vannin Kylmän saaren. Onko se sulla lukulistalla? Mä tykkäsin, mä luulen että se vois olla myös sun juttus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, kiitos. Ja hyvää alkanutta vuotta ♥ Me syömme onneksi molemmat homejuustoja.

   Tulen lukemaan heti kun pääsen eroon päivän pakollisesta lenkistä. Nyt en taas viitsisi, mutta olen antanut R:lle luvan käskyttää 3 kuukautta;) Katson sitten, mitä se käsittelee. Otin yhdeltä lukijalta vastaan lukuhaasteen niin että vaihdoimme: Hän lukee Aslamin Elävältä haudatut ja minä David Cronenbergin Syöpäläiset. No, enpä olisi itse ymmärtänyt po. kirjaan tarttua....Nyt menee taas yöt valvomisen puolelle, sillä päivät eivät helposti kulu lukien vaan kaikkea muuta tulee koko ajan.

   Siis kollaan sun tekstejä tänään ip. Kiitos vinkistä!

   Poista
 19. Puutarhaan ja kesään on jo ikävä.
  Upeita puutarhakuvia! Postauksen ensimmäinen kuva on ihana, kukkivia köynnöksiä <3
  Toivoa sopii, että joskus omassakin puutarhassa olisi upea kukkaloisto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuitiina, melkein jo, vaikka minä olenkin lunta, mutta lumi on lämmintä ja hellää, pakkanen ei. En pidä liian kylmästä.

   Eikö vain ja jos hyvin käy, näitä näemme keväämmällä lisää. Ai niin, voisin lisätä tuon köynnöksen nimen, aion sitä itsekin kokeilla, jos vain Viherlandiasta löytyy.

   Niin paljon kukkia, että rikkaruohot eivät sinne mahdu!

   <3

   Poista
 20. Oi, onpa ihanaiset puutarhakuvat! Pian olemme keväässä... Siemenkatalogeja jo mietiskelinkin tässä eräänä päivänä :)

  Toivotan sinulle hyvää loman jatkoa! Nauti <3 <3 <3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, eikö vain: Kun näitä katsoo, niin huojahtaa, Onko se pian...eikö pitänyt ensin olla jääaurinkomurtomaahiihtoa...Yhtään siemenkatalogia ei ole vielä tullut, jota jaksan ihmetellä. Ehkä ne lähettävät niitä tänne III-IV -vyöhykkeelle myöhemmin.

   Kiitos, jatkan vielä. Kaikkea mukavaa sinulle <3

   Poista
 21. Hei, täältä pyryn keskeltä. Ihania kesäkuvia nyt tarvitaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Unelma, juuri niin. Meillä nyt pakkasta ja lunta kauniisti, mutta siemenluetteloita tässä odottelen;)

   <3

   Poista
 22. Ihana tuo ensimmäinen kuva! <3 Ja olen muuten samaa mieltä Tuulian kanssa: Vannin Kylmä saari saattaisi kyllä olla juuri sinun makuusi. Luin sen marraskuussa ja tykkäsin todella paljon, hieno kirja.

  Mukavaa ja antoisaa nettilomaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, se kuva on unelmaa..., jota voisi tavoitella <3 Aion ehdottomasti lukea Vannin kirjan! Se on listalla eli heti kun täältä saarelta lumen sisältä kaivaudumme ja lähdemme kohti kirjastoa ja kauppoja, noudan sen. Kaksi vahvaa puoltolausetta ja ainakin Tuulialle minä tulin heti mieleen: Näin me alamme tuntea toistemme makua;)

   Kitos ja kaunista, lumista tammikuun jatkoa sinulle! Lähden nyt maalaamaan ja sitten lumitöihin.

   <3

   Poista
 23. OOh mitä kuvia! todellakin tavoittelemisen arvoisia :)
  Hyvää tätä vuotta sinulle!
  Täällä on taas aktivoiduttu blogirintamallakin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akiss, älä muuta sano! Tähän pyrkikäämme;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Tulen visiitille...

   <3

   Poista
 24. Kiitos Leena arvostuksestasi!
  Samoin kiitokset kaikille lukijoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marko, ole hyvä!

   Ole hyvä, psta. Varmaan palaamme vielä puutarhaasi...toivottavasti.

   Poista