lauantai 24. tammikuuta 2015

Tuumailua ja tuunailua

Nyt tammikuisena lauantaina, kun ulkona puut ja pensaat ovat kuin valkoista unelmaa, männytkin kuuran paksusti kuorruttamat, tekee mieli vähän tuumailla sekä esitellä kolmesta maalaukseen tulevasta tuolista, ne kaksi valmista. Tuolit kuuluvat pöytä&tuolisarjaan, jonka ostin ensimmäisellä opintolainallani muutettuani lapsuudenkodista omaan asuntoon. Ne palvelivat aktiivikäytössä kauan vihreinä, se kauhea 70-luvun vihreä!, mutta sitten maalasin ne sinisiksi, jonka värisinä ne jatkoivat vielä täällä saarikodissamme. Vasta keittiöremontin yhteydessä hankimme uuden ruokapöydän, jossa jatkolevy ja neljä tuolia. Siis näille tulee käyttöä lisätuoleina sekä keittiön että olohuoneen ruokapöytien ääressä, kun ruokailijoita on enemmän.
Olemme aika otettuja tästä tuolien sävystä, jonka nimi on Pioni. Ei ihan pinkki, vaan aavistus vanhaa roosaa mukana. Nyt maalaus jää hetkeksi seis, sillä emme pysty päättämään kolmannen tuolin väriä: Sama Pioni vai tuo keittiökaapistojemme vihreä? Huolet ovat pienet, jos muuta ei ole kuin tuolien värisävyjen miettiminen, mutta ei se ihan näin ole. Lähdin blogipaussille sekä siksi, että tarvitsin oikeasti netistä lomaa, myös siksi, että perheessämme on menossa murros: Minua tarvitaan nyt enemmän muualla kuin blogistaniassa. Huomaan kuitenkin tekeväni hivuttavaa paluuta, vaikka ei vielä olekaan aika. Sen kuitenkin kerron, että voi tulla pidempiä poissaoloja, joita en ala selittelemään, vaikka se onkin ollut tyylini. Poikkeus vahvistaa säännön ja nyt on sen poikkeuksen aika.
Tässä Pioni likeltä. En voi aavistaa, miltä tämä näyttää kunkin näytöllä, mutta livenä tämä on täydellinen.
Huvittaa tuo basilikaparka! Meillä on aina basilikaa, mutta tuosta on juuri leikattu paljon tomaatti-mozzarellasalaattiin ja täältä ei ihan yhden yrtin takia lähdetä kaupoille, saarelta. Sellainen Fiskarsin yrttilaite valoilla olisi kova sana tässä keittiössä.
Luen nyt paljon, mutta en enää sudenhetkeen. Erikoista alkuvuoden kirjoissa on nyt se, että ne kaikki voisivat olla loppuvuoden kuumassa ryhmässäni, mutta hillitsen nyt sanomasta sitä niin kauan kuin pystyn. Luen parhaita kirjoja peräkkäin ehkä enemmän kuin koskaan ennen! Mitä tulee viime vuonna lukemiini ja 2014 ilmestyneisiin kirjoihin, niin maanantaiksi klo 10 olen ajastanut omat listani Blogistanian parhaiden kirjojen äänestykseen. Osallistun tänä vuonna Blogistanian Finlandiaan, Globaliaan ja Tietoon.

Se, että rauhoituinko lomallani jää nähtäväksi. Joka päivä paitsi kovalla pakkasella on tehty reipas sauvakävely haastavassa maastossa, pakkaspäivinä olen hyötykäyttänyt takkahuoneen kuntopyörää. Kirjastossa on käyty ja sitten kuin tähdenlentona sain eräältä lukijaltani pari runoa ja ihastuin niihin sataa. Minä runohullu en ollut tajunnut, että naisella William Shakespearen sonettien takana eli tuon loistavan kirjan suomentajalla ja toimittajalla, Kirsti Simonsuurella, on omaakin tuotantoa. Nyt odotan pääkirjastosta Simonsuuren teoksia. Ihanaa saada sekä kirja- että runovinkkejä lukijoiltani!

Lumoavaa lumista tammikuun viikonloppua teille kaikille tasapuolisesti! Tähdet kanssanne...

Love
Leena Lumi


Luvatut lisätuunaukset

68 kommenttia:

  1. Hieno väri. Huolellisellisen ja laadukkaan näköistä maalausjälkeä.

    VastaaPoista
  2. Sähät olet täällä nyt niin vilkkaasti toiminut, etten pysy perässä!;)
    Tuolit on hienot. Teillä käymättä ja sua livenä tapaamatta sanoisin silti, että ihan sun väriset.:) Musta se idea maalata kolmas tuoli toisella värillä olis hauska. Mutta tietty jos kauniin ja noihin sopivan vihreän sävyn löytäminen on hankalaa, niin tuo pioni on kyllä kaunis kolmanteenkin tuoliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, takuulla se johtuu siitä, että jouduin paniikkiin tuon tekniikan vuoksi;) Just kun olin kehunut, miten voisin elää ilman nettiä, sanoinkin jo kohta, että 'ikinä en voisi enää elää ilman nettiä'. Tietysti tuossa oli vähän provosointia, mutta...sinähän tunnet koko tragedian. Jos minusta ei kuulu, tiedät sitten, mitä on tapahtunut.

      Kiitos <3 Kyllä ne nyt taitaa olla ihan minua, vaikka seiluvärini onkin turkoosi, mutta se päästetään esiin vain alakerrassa, jossa sillä on lupa sekaantua Navy-sisustukseen. No, voi kunpa tuoleja olisi vielä neljä! Yksi on jossain pudonnut kyydistä, emme enää muista missä. Kyllä minä sen vihreän lydän, sillä maalasin samalla sävyllä kuin nuo keittiön kaapistot jo aikaisemmin muuta, mutta nyt tuumaillaan ja onhan tässä jo nyt kaksi lisätuolia, joten ei hätä.

      <3

      Poista
  3. Ihanat pastellituolit! Mulle tulee noista sävyistä mieleen joku 80-90-luvun Marimekon pioni(?)kangas... Kävin viikolla siellä Jyväskylän pakkasissa minäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eeviregina, kiitos <3 Tämä on nyt todellista kierrätystä;) Onko Marimekolla ollut sellainen...Pentikillä ainakin on, sillä meillä on ne tyynyt ja ostin vähän kangastakin yhteen juttuun...

      No täällähän on ollut ihan järkyttävää. Olen länsirannikolta kotoisin, joten on tähän ollut totuttelemista, mutta lumesta pidän.

      <3

      Poista
  4. Kauniit tuolit ja aivan ihana väri. Mukavaa lauantaita, Leena.

    VastaaPoista
  5. Kaunis väri ja vielä kauniimpi värin nimi. Minulla on ollut joskus samanlaiset tuolit, mutta ne olivat kirkkaanpunaiset. Näyttävät pionivärisinä huomattavasti kauniimmilta.
    Toivottavasti blogistaniataukosi takana ei ole mitään ikävää. Mukavaa viikonvaihdetta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. between, kiitos <3 Olin ottamassa ensin sävyn Marilyn, mutta otinkin vähän vierestä ja olen tyytyväinen. No mieti nyt sitä '70 -luvun vihreää...;) Punaisena en olekaan samaa ryhmää nähnyt.

      Ei kovin kivaa, mutta ei sairautta tms. Asia selvinnee...Kiitos samoin sinulle!

      <3

      Poista
  6. Onpa kauniit! Pioni hurmaa nimelläänkin ja sopii hyvin teille. Huonekalujen maalaaminen on hauskaa: minä olen maalannut isovanhemmiltani saamani koivunväriset tuolit harmaiksi ja vanhat mäntyiset lipastot vaaleiksi. Hmm... Lipastoihin voisi harkitakin jotain uutta väriä...

    Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kiitos <3 Hah-hah, taidat muistaa, että olen tappanut kaikki pionit, sillä ne eivät pidä siirroista;) Mietippä jotain karkkiväriä: Tämäkin väri toi heti jotain kivaa keittiöömme ja toinen tuoli on nyt eteisessä, että saan siinä laitettua ne Icebugit jalkaan.

      Kiitos samoin!

      <3

      Poista
  7. Tuolien väri on täydellinen keittiöönne, harmaamintun kanssa hieno värisointi ja pienet kodinkoneetkin yhtyvät samaan säveleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cheri, kiitos <3 Tuon keittiökaapiston virallinen sävy on salvia, mutta kun katsoin jostain värikartasta, niin siellä salvia oli erivärinen. Harmaaminttu tai ehkä jopa poronjäkälä...Pienellä voi saada joskus paljon kivaa tunnelmaa.

      <3

      Poista
  8. Upea väri ja huolellista maalaus jälkeä. Kaunista on.

    VastaaPoista
  9. Kauniit tuolit, Leena! Hyvä muoto ja hyvä väri.
    Minä kävin juuri hiihtämässä omaa estetiikkahiihtoani. Minulla on niin nivelrikkoiset kädet, että en pysty tosiaankaan sivakoimaan, vaan liikuskelen hitaasti suksien päällä ja pysähtelen ihastelemaan kauniita lumen koristamia puita ja pensaita.
    Kaikkea hyvää Sinulle ja nyt ensiksi hyvää lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, kiitos <3 Näissä tuoleissa onkin hyvä istua.

      Pääasia, että liikkuu. Pidin siitä jutusta Hesarissa, kuka sen nyt kirjoittikaan, että hiihto on laji, joka ei vaadi trendivehkeitä, mutta siitä nauttii, ja se polttaa kaloreita 300-1 000 riippuen tietysti matkasta, vauhdista etc. Minä pidän hiihdosta talvella eniten ja suvella uimisesta. Uin vain vapaissa vesissä, joten talvella ei sitten tule uitua. Estetiikka piristää!

      Kiitos just kaikkea samoin sinulle, Marjatta!

      <3

      Poista
  10. Tiedätkö mitä, minun nuoruudessa vanhemmillani oli nuo tuolit ja pöytä juuri sitä tummanvihreää väriä. Nyt tuolit ovat vielä hengissä ja luultavasti keskimmäisen veljeni lapsilla ja yksi oli heillä ulkokäytössä terassilla kukkia täynnä.
    Nythän nuo tuolit ovat sisustajien kuuminta hottia :)
    Itse olin antibioottikuurilla ja en tiedä milloin uskallan aloittaa liikunnan, kun henki vieläkin pihisee...tsemppiä liikunnan ilollesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, olen kyllä törmännyt näihin aikanaan, mutta kuinka monella nämä ovat vielä käytössä. Pöytä meni siinä kun pidin sitä lopulta ensin partsilla ruukkujen alla suvet ja sitten talvet lintujen ja oravien syöjuttujen alustana.

      Minustakin tuntuu siltä, että ihan hottia ovat. Huomasin yhdessä ruotsalaisessa sisustuslehdessä kettiön, jossa jokainen tuoli oli karkkivärinen, mutta ei yhtään samanväristä.

      No, on aika ottaa iisisti ja sitten on taas aika liikkua. Onhan täälläkin ollut niin kovia pakkasia, että en minä sellaiseen lähde vapaahetoisesti. Paranemisiin!

      <3

      Poista
  11. Moi.
    Todella hieno väri tuoleissa. Minä muistan ne vihreänä, melko tumma ja kuitenkin selvän vihreä. Ja varmasti näin jossain vaiheessa ne sinisenäkin. Ei se vihreäkään niin kamala ollut. Tuo pioni on lämmin väri, tosi onnistunut. Ja sävy sävyyn keittiökoneiden kanssa. Smegillä on melko tuonvärinen jääkaappi. Oli aikan makee, näin kuvastossa. Mutta hinta niillä on suolainen. Minä nimittäin joskus haluaisin sellaisen-väristä en ole varma (niitä on monta hienoa väriä), mutta täytyyhän niitä haaveita olla.
    Meilläkin on nyt kaunista. Eilen tuli lunta.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa!!
    Lämpöisin terveisin siskosi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!

      Kiitos <3 Toki muistat;) No en tiedä, pidän paljon vihreän monista sävyistä, mutta siitä tietystä saatoin saada '70-luvulla yliannoksen...Arvaa vaan, olenko nähnyt face-kavereilla niitä Smegin pinkkejä. Yksikin laittoi sen uuden, pinkin Smeginsä profiilikuvakseen! Jos ennen kuolemaa sitten saisi sellaisen. Perheen Järki ei yhtään tätä juttua tajua, mutta jos toivoo vain yhtä, sen saa. Mitä meillä olisi ilman unelmia? Ilman haaveita ja täyttymättömiä toiveita?

      Hyvä kuulla. Minä en vain ole yhtään toimeentunut ulos kuvaamaan.

      Kiitos samoin pikkusisko!

      <3

      Poista
  12. Ihanat nuo tuolit, ihan täydellistä. Laatuun kannattaa panostaa, kestää läpi vuosien. Mistähän minä alkaisin etsiä vanhoja pinnatuoleja. Keittiönpöytä toimii, mutta tuolit alkaa hajota ja nämä ei ole puuta kaikilta osin :( Hyvää viikonloppua saarelle! Talven lumoa, iloa ja lepoakin.
    ps. Mulla on sulle ihan oikean värinen kynttilä täällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, onnistui kyllä nappiinsa, kiitos. Nämä wienintuolit ovat puuta ja hyvin kestävät.

      Kiitos samoin sinne! Aion ottaa lunkisti vaikka tämä viikko ei siltä näytäkään.

      Oih, miten minä arvaankin jo sen värin...<3

      Poista
  13. Hyvänen aika, meillähän on ullakolla samanlaiset tuolit 4kpl. ja niihin kuuluva pöytäkin on siellä käyttämättömänä. Ne ovat lakatut rumanruskeiksi. Voi miten maali muuttaa ne kauniiksi, todella onnistunut väri teille. Keittiön kaapistot meilläkin on vihertävän harmaat, joten..

    Ihanaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, meilläkin piti olla neljä;) Ruskeana olenkin tätä ryhmää nähnyt. ...joten nyt sitten vain maalia ostamaan. Me muutin maalasimme tartuntapintamaalilla, joten ei tarvinnut alkaa sitten hinkata sisällä vanhoja maaleja pois. Se ajoi samalla pohjamaalin asian. Ennen siis tummansiniset, joten tämä on jo toinen kerta kun maalaan näitä.

      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  14. Kauan sinä tuota maalaamista suunnittelitkin :D
    Ja nätit kuin mitkä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepi, se ei ole minulle tyypillistä, kuten tiedät, tässä oli vain monenmoisia sattumuksia;) Siitä on tosiaankin varmaan jo pari vuotta kun sulle eka kerran tästä puhuin...

      Kiitos <3 Olen itsekin näihin ihan lääpälläni.

      Poista
  15. Odotan jo jännityksellä maanantaita. Minun pitäisi vielä blogata yhdestä hyvästä ennen kuin voin viimeistellä listani ja ajastaa sen maanantaiksi. Viime vuonna ilmestyi hienoja kirjoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annami, no juu, mutta minua henk. koht. surettaa, että luin 'jäniksen' kuin liian myöhään...Siis nythän kyseessä juuri vuonna 2014 ilmestyneet. Kunpa minäkin olisin vuosi sitten kirinyt noin 'jäniksen' kanssa...Vuosi yllätti, sillä minusta tuntui alkuvuodesta, että ei mitään tajunnanräjäyttävää, mutta mieli muuttui. Tänä vuonna jo ensimmäisenä kuukautena olen lukenut tosi hotteja kirjoja.

      <3

      Poista
    2. Minäkin myöhästyin viimeksi parin kirjan kanssa, ja tuskin jää ainoaksi kerraksi, kun niin käy. Koko ajan ilmestyy niin paljon kiinnostavia ja vanhempiakin kirjoja haluaa kuitenkin lukea, niin kaikkea ei vain ehdi äänestysten kannalta ajoissa. Loppukiritin tällä viikolla aika hyvin, koska kaksi kirjaa oli vain pakko saada loppuun. Tämän vuoden kirjoihin en ole vielä ehtinyt. :)

      Poista
    3. Sepä näissä onkin ollut, että olen yrittänyt rauhoittaa joulun ajan viikot vanhemmille kirjoille. Tavallaan mokasin nyt sekä Globalia että vielä tietokirjankin, sillä eräs kirja on noussut tavalla, jota en usko tapahtuvan enää ikinä ja nyt sekin on vuonna 2013 ilmestynyt...ja toin sen blogiini tietysti ihan vuoden 2014 alussa.

      Huomasin, että olit oikein paiskonut hommia;) Käin lukemassa, mutta nyt kun olen Stonerin maailmassa en pysty keskittymään muuhun etenkin, kun en ollut kirimiäsi lukenut. Olen lukenut jemmaan yhden hyvän esikoisent tämän vuoden kirjoista, mutta ainakin kolme ekaa ovat vanhempia helmiä.

      Poista
    4. Ensi viikolla en olisi tällaista loppukiriä ehtinyt, koska on niin paljon muuta. Ehkäpä ihan hyvä, että ensi viikolla on aivan muuta lukemisen vastapainoksi, koska tällä viikolla on tullut vietettyä hetki jos toinenkin nenä kirjassa ja myös tietokoneen ruudun ääressä.
      Hienoa, että kirjavuotesi on käynnistynyt vahvasti. Minullakin on ollut aika huikaiseva tammilukukuu. Hyviä lukuhetkiä!

      Poista
    5. Koska olen ollut breikillä, tiedän nyt, miten tärkeää on tehdä välillä muuta. Tästä tuli tällainen huikea viikko nyt eikä vähiten kiitos tuon äänestyksen, mutta haluan tavallaan myös 'pöydän puhtaaksi' uusille kirjoille, joista nyt toinen luvussa. Toinen jo wordilla. ieltön alku! Kiitos samoin sinulle <3

      Poista
  16. Jos olsivat minun tuolini niin se kolmaskin tulisi samanväriseksi,. niin kauniit nuo ovat. vaikka eihän sitä tiedä miten kaunis se toinen väri sitten olisi. Kaunis pinta, hyvin onnistunut maalaus, hyvä maalari.
    Oikein hyvää talvista tammikuun sunnuntaita saarellenne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, no kun mun tekisi niin mieli just niin tehdä, sillä meillä on muutakin vihreää kuin nuo keittiön kaapistot...

      Kiitos ja kiitos samoin sinulle & Himmulle♥

      Poista
  17. Tuolien värit ovat hienot, ne sopivat juuri sinulle =) Meilläkin on kotona siipan lapsuudenkodista puiset tuolit (kangas istuimella). Niitä on sitkeästi maalailtu ja liimailtu ehtaan kuntoon. Minusta niissä on ihanaa nostalgiaa ja tunnelmaa.

    Eikö ole ihanaa pitää pientä paussia, se tekee varmasti oikein hyvää.

    Lauantai-illan hetket ovat käsillä. Houkuttelen tässä kotikaveriani iltakävelylle ja sitten alkaa iltahuvit.

    Superihanaa iltaa teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, eivätkö vain olekin ihan mun näköiset;) Kiitos<3 Minäkään en taida näistä enää luopua.

      Pidän ja taidan jatkaakin vähän veltommin, tähän tuli nyt tällainen suma monen asian summana ja sitten maanantain äänestys. Bloggaminen osaksi elämää, ei niin, että se on kuin koko elämä.

      Meillä ei tänään mitään lauantai-illan huumaa, sillä minulla on nyt niin hot kirja, että..sovimme näin. Onneksi R:lläkin nyt kiinnostava kirja. Eli tänään ei sitä normia, vaikka viinikellarissa on just oikea lämpötila, mutta ei ole homejuustoja, ei nyt leffaakaan. Toki katsoimme Scott&Baileyn, joka on minusta tosi hyvä.

      Kiitoss samoin teille ♥

      Poista
    2. Vai ei ollut normi lauantai-illan huumaa, ehkä teillä on tänään super-sunnuntain huumaa -olkoon se sitten kirjoilla tai muuten täytetty =)

      Menikö kaikki tietokonehässäkät hyvin? Onko kaikki nyt ok?

      Poista
    3. Birgitta, en kauhhesti huumaski kutsu sitä, että nyt edessä on vähintäin 5 kilsan lenkki;) Ollaan myöhässä pahasti taas kiitos Hesarin ja suklaakahvin nauttimisen. Voihan sitä tapahtua vaikka mitä yllätyksiä. Yksi Deneuve -filmikin on tallennettu...

      Meni ja ei. Tämä heittäytyy välillä täysin toimimattomaksi, mutta vika ei siis koneen vaan sen R:n haluaman supernopeuden etc. Hän siis saa myös hoitaa tämän toimintakuntoon joka ikinen kerta, kun olen ihan pimennossa. Puoletkaan ei ole ok, kerron sinulle heti kun ehdin kaiken s-postin puolella. Nyt on jo taas rynnättävä pukemaan ja sitä ennen laitan teen termariin ja...

      <3

      Poista
  18. Hienot kun mitkä! Täällä päivittäiset kävelyretket on ollut suunnitteilla liian kauan, mutta toteutus se vaan ontuu. Tänään kyllä käveltiin esikoisen kanssa Prismaan ja takaisin. 50 minuuttia suuntaansa. Parempi sekin kun ei mitään:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, kiitos <3 Se sujuu, kun sen saa ensin alkuun. R. on kyllä välillä vähän painostanut, sillä vaikka minä olen lunta, en tykkää pakkasessa...Jos 50 minuttia menee reippaasti, sekin on hyvä. Pyrin nyt tuohon 5 x 5 km viikossa ja jos tulee kunnon jääaurinkomurtomaahiihtokelit, sitten tulee matkaa ja vauhtia. Mutta kaksi päivää saa vain olla, tosin en uskalla jättää mun selkäliikkeitä tekemättä, mutta se on vain about vartti.

      <3

      Poista
  19. Mitähän kirjoja oletkaan nyt lukenut... :))!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. bleue, no, ensi viikolla tulee yksi järkyttävän hyvä Otavan sinisen krijaston kirja, jonka pitäisin vielä vähän salassa;) Ja nuo kaksi vuoden ekaa ovat kummatkin minulle ihan kuumaa sarjaa. Ja se kolmas on samaa tasoa. Nyt luen Stoneria, joka on kova juttu ja sen jälkeen toisen bloggaajan suositus, joka on myös hothothot!Ja johonkin näiden väliin on tulossa kotimainen esikoinen, josta uskon sinun pitävän.

      <3

      Poista
  20. Kyllä! Pionia on minunkin saatava :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgit, Pionin avulla selviää vaikka mistä;) Kiitos <3

      Poista
  21. Tuo sana "pioni" jo lupaa paljon. Ihastuttavat tuoli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma, nimenomaan ja kun minulla niitä pioneita ei ole;) Kiitos <3

      Poista
  22. Ihana! jotenkin niin rebel-väri tuo pioni ja käy lisäksi todella hyvin tuolien fiilikseen.
    Sanalla sanoen: Kaunista! <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta,kiitos <3 Tää väri vaan jotenkin on niin näiden tuolien juttu.

      Poista
  23. Upea sävy tuoleissa - en ole vaaleanpunaisen ystävä, mutta vanha roosa on ihana!
    Juuri sopiva minun värinälkäiseen mieleeni;)
    Hyvää lomaa, rentoja kävelylenkkejä, hienoja lukukokemuksia - ja kaikkea hyvää ja kaunista sinulle <3 Ja sanonpa tähän vielä että viisautta ja voimia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of The Mess, vaaleanpunainen on entinen inhokkivärini, ja sitten tykästyin ensin vanhaan roosaan ja sen jälkeen pinkkiin: Ehdit vielä!

      Nyt niitä värejä sitten;)

      Kiitos ja kiitos samoin kaikkea sinulle <3 Asioilla on tapana järjestyä...

      Poista
  24. Kauniit tuolit ja huolella tehty maalaus! Tuolit sopivat erittäin hyvin keittiösi väreihin.

    Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, kiitos<3 Olen innokas maalaamaan, mutta nyt Lumimieskin avusti. Tuo vihreä ja just tuo Pioni ovat yksi suosikkiväriyhdistelmistäni.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  25. Ah, ihana väri!
    Meidän keittiössä taitaa muuten olla samanlaiset laatat kuin teillä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioni, kevät tulee nopeammin maalaten...;) Kiitos<3

      Lattia- vai välitilalaatat? Tuo lattilalaatta oli myös kaakeliliikkeen omistajalla, mutta hän sanoi sen vasta kun olimme valintamme tehneet. Tuo välitilalaatta on vähän erikoisempi monella tapaa ja siksi pidinkin sitä testissä vuoden eli päälle mustikkaa, punkkua etc. Hyvin on puhdistuva, vaikka on rouhea. Jos sulla on tuo lattialaatta, olet varmaan huomannut miten kätevä se on, sillä näyttää aina puhtaalta, vaikka ei olisikaan. Pidän molemmista edelleen paljon.

      <3

      Poista
    2. Ihan tosi! Tämä Tarascon Beige ei ollut ihan tavallinen laatoittaa ja sain kuulla, että meitä ennen Keski-Suomessa vain yksi perhe oli siihen päätynyt. Olimme jo silloin tehneet kaupat ja kun näin valokuvan po. perheen seinästä, itkin harmista, sillä se oli saumattu väärin! Laatta on raskas, upea, vaativa..., niinpä sitten palkkasimme tietysti ammattimuurarin, vaikka Lumies on laatoittanut mm. keittiön lattian, MUTTA Lumimies halusi jäädä sitten hanslankariksi eli hän teki mukana ja samalla valvoi, että meillä se tulee näyttämään miltä pitääkin. Onnistuimme!

      Kaiken lisäksi niin moni varoitteli siitä, että koska laatta on niin rouhea, siihen tarttuu kaikki lika. No, kun olin vuoden ajan laittanut sille mustikasta punkkuun mitä vain, totesin, että 'ei tartu'. Eikä ole tarttunut.

      Edelleenkin minulla on sellainen fiilis, että kaunein välitilalaatta ikinä ja ainakin kuin just meidän keittiöön sopiva. Toivon, että tunnet just samoin <3

      Poista
  26. En tiedä nyt jos kommenttini meni läpi kun tuli joku ihme viesti,mutta tosi nätit tuli tuoleista ja sopivat niin hyvin ihanaan keittiöösi! Ja hyvää lomaa ja rentoutumista Leena!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, täällä sää olet;) Kukapa näistä tekniikan kiroista mitään ymmärtäisi...;)

      Eikö olekin ihan syötävät! Kiitos <3 ja kiitos samoin sinulle, Jael!

      <3

      Poista
  27. Ihanat tuolit ! Samaa sävyä löytyy meilläkin sudittuna tuoliin ja pariin muuhunkin juttuun ♥ Sopii hyvin teidän väreihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta, kiitos! Juu, olen huomannut, että värimaailmamme kohtaavat silloin tällöin ja etenkin pinkissä ja turkoosissa.

      <3

      Poista
  28. Loma on onnistunut silloin, jos se mitä tekee tuntuu hyvältä! Tuolit ovat todella kauniit, väristä puhumattakaan! Itse rakastan vanhoja eriparisia tuoleja: muutaman olen pelastanut roskalavalta (uudenveroisessa kunnossa), mökille löysin kirpparilta neljä vanhan saaristolaispappilan kaunotarta, lastenhuoneissa löytyy kirppareilta ja ystäviltä kulkeutuneita eriparisia tuoleja...Kuningatar lastenhuoneessa taitaa olla Helsingin sairaanhoito-oppilaitoksen vanha nojatuoli 60-luvulta. Tuolit ovat vähän kuin elämä itsessään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoisiahiutaleita, juuri niin. Usein riittää pelkkä vaihtelu tekemisiin, toisinaan maisemanvaihdos on tarpeen. Tuo väri on nyt vain niin sopiva meille, että kolmaskin meni samalla. Kun ne eivät ole pöytäkäytössä, yksi on eteisessä, yksi vierasmakkarissa ja yksi takkahuoneessa ja näihin kaikkiin huoneisiin tuo Pioni kävi parhaiten. Yllättävää, miten hyvältä väri näyttää vasten vierasmakkarin turkoosia Laura Ashley -tapettia.

      Ystäväni etsii nyt juuri pinnatuoleja, erilaisia ja ilmeisesti sitten maalaa ne. Saaristolaispappillasta saattoi löytyä jopa kustavilaistuoleja. Olen aika intona vanhoihin kalusteisiin ja noin puolet kodin sisustukesta olen hankkinut huutokaupoista länsirannikolla asuessani.

      Tuolit ovat vähän kuin sukuryijyt, ne kantavat mukanaan tarinoita. Ja tuovat kotiin aitoa kotihenkeä, joka on kaukana sisustusliikkeiden teollisesta tuotannosta.

      <3

      Poista
  29. Kauniithan tuoleista tuli. Hyvä väri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, kiitos <3 Pidämme itsekin ja näitä tuli siis kolme, yksi on jonnekin vuosikymmenien virrassa kadonnut...

      Poista
  30. Pioni on ihana väri :) meidän huvimajan, nimeltään Pilvilinna, on kalusteet Pionin väriset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuksu, se on taikaa! Olimme ensin ottamassa sävyn Marilyn, olin sen nähnyt jossain sisustuslehdessä, mutta sitten kun katselin kaupassa näytöllä niitä värejä, tajusin, että Pioni on just mun ja yllätys, yllätys!, mun miehenkin väri. Hänen mielestään siis hyvä, mutta neljä tuolia tuolla saisi riittää, kun minä vielä vetelisin sillä myös sivustavedettävän takkahuoneen varavuoteen...;) Tuksu, missä voin nähdä ne sun kalusteet?

      Poista