perjantai 29. syyskuuta 2017

Kirstin puutarhassa - osa kaksi


Vierailimme Kirstin puutarhassa kotisaarellamme kesäkuussa 2011, jolloin tuntui, että aurinko vei monista kukista värit, ainakin näin kävi sammalleimun kanssa, mutta kokonaisuus oli värisyttävän ihana. Nyt ihan extempore uusin käynnin just kun puutarhurin mielestä 'kaikki kukat ovat jo ohi!' No eivät tokikaan ja seuraavassa saatte joitakin makupaloja, joissa näette, miten toisilla tapahtuu. Tämä nyt siis lukijoilleni, jotka ovat puutarhamaanikkoja ja meitähän riittää: Mikä ihana mania!


Sisääntulo, jossa pieni patio vastapäätä verandaa. Siis nyt ollaan katutasolla eli ohitse kulkee samanlainen hiekkatie kuin meilläkin. By the way, klikatkaa kuvia suuremmiksi.


Pöytäryhmän ohitettuamme lähdemme näitä pitkiä rappuja alaspäin. Kirstillä on puutarha useammassa tasossa, kuten meilläkin, mutta hänellä jyrkkyystasot vähän eri luokkaa. Tähän kohtaan tekee mieli todeta, että Kirstillä on aviomies, joka on ns. kätevä käsistään ja ahkera! Huomatkaa oikealla pieni terassi, jossa pöytäryhmä.


Katson vasemmalle ja näen suihkulähteen


jonka takana olevaan isoon kiveen vielä palaamme.


Suihkulähteeltä alas katsoessamme näemme tämän grillauspesän eli taas yksi monista puutarhan huoneista.


Talo kuvattuna järven puolelta. Ison yläterssin sisustuksen näette aikaisemmasta postauksesta eli kuin toinen olohuone.


Upeat villiviinit sekä useita terasseja. Kuvassa oikealla näkyvät raput, joita laskeuduimme alas. Päädyssä myös aikaisemmin mainittu pikkuterassi. Seison tässä keskipuutarhassa, jossa


polttopuita(kin) verhoaa köynnöshortensia.


Vielä yhdet raput alas ja olemme pienellä suihkulähteellä,


jonka likellä peikkojen huone vaikka tunnelmointiin illan hämärissä.


Peikkopariskunta myhäilee tyytyväisenä köynnöshortensioiden kätkössä.


Herttinen sentään, taidan häiritä päivänokosia!


Hempeän lila kärhö kukkii vielä. Minulla vain alppikärhöjä, jotka kukkivat alkusuvesta. En muuten huomannut kysyä, mikä kärhö tässä on kyseessä...Kukkiiko viinikärhö vielä?


Yhdet raput levähdyspaikalle. Kirsti kertoi, että menossa on suuri mullistus, kun hän poisti vuorenkilvet ja tilalle on tulossa aivan muuta...


Tämä on kuin silmänkääntötemppu, sillä entinen vierasmökki, nykyinen baari, onkin tässä kuvattu edellistä kuvaa ylemmältä tasolta eli eri penkki tietysti kuin tuossa rappukuvassa.


Baarin sisustusta. Kiva sohvakin täällä on ja


siitä voi sitten vaikka kurkkia puutarhan satonäkymiä tai


tai ihailla toisesta ikkunasta keskisempää puutarhaa lyhtyjen tuikkiessa.

Baarista lähtiessä kohtaamme soutupaatin!

Ja jälleen kauniit kiviraput joita nyt nousemme ylöspäin.


Näemme yhden monista, monista hortensioista.


Pysyttekö perässä: Nyt olemme siis yläpihalla juuri tässä kuvassa ja villiviini kiipeää koivunrunkoa...

Nyt olemme lähdön sisääntulo patiolla, mutta


emme ole loogisia, vaan haluamme tulla pyörryksiin yllätyksistä ja rapuista, joista yhdet vievät sinne ja toiset tänne ja yhdet eivät ehkä minnekään.


Sisääntulon mustilanhortensia, jolta palaamme vielä


suihkulähteelle ja tässä katse etupihalle ja


sitten isolle kivelle, johon on muurattu istutuskaukalo. Nyt siinä kasvaa pääasiassa palsteranakkaa. Mikä ihana materiaali kivi onkaan puutarhassa! Odotan niin meillekin (ainakin) useita kivirappuja...


Kuvassa puuraput, joita aloimme lähdössä laskeutua, kuvattuna keskipihalta yläpihalle. Villiviiniä vasemmalla ja oikealla ikivihreitä.


Pää ihanasti sekaisin puutarhasta! Kiitos Kirsti&T♥ Kyllä syyskuun puutarhakin voi olla kaunis. Näkemisiin kaunis yksinäinen joutsen, näkemisiin sen sadat kasvit ja yllätykset. Vielä on syksyä jäljellä sillä suihkulähde soi!

puutarhaterveisin Suomen Tahitilta
Leena Lumi

20 kommenttia:

 1. ONpa ihana puutarha, mutta niin on se sinunkin:) Mukavaa viikonloppua Leena:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, älä muuta sano. Kiitos<3 Me voitaisiin kävellä tästä joskus ohi, kun tulet Suomeen eli likellä meitä. Kiitos samoin Jael<3

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hannele, tämä on. Lenkkini kulkee tästä usein ohi, joten saan ihmetellä kaikkina vuodenaikoina.

   <3

   Poista
 3. Komppaan Jaelia, niin ihana puutarha kuten myös sinunkin! Tänään oli täällä Helsingissä ihanan kuulas, kirpeän aurinkoinen syyspäivä ja ruska päällä. Nämä ajat hienoja olla ulkona ja nauttia luonnosta. Hyvää viikonloppua sinne! <3 -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, en yhtään ihmettele:) Täällä myös nyt hyvin kaunista ja se aamu-usva...Tosin käyn vain oravilla ja sitten vielä nukun tunnin tai pari, mutta tänään oli pakko kuvata yläterassilta. Rrrrakastan syyskuuta! Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 4. Moi
  Jäin kerrankin sanattomaksi (sisko tiedät, että sitä ei paljoa tapahdu). Tuo paikka on paratiisi. Ihana peikkoluola, kiviportaat. Lyhyesti: wau. Tuolla minä haluaisin asua!! Mukavaa viikonloppua!!Lämpimin terveisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Juu, sut on vaikea vaientaa:) Ihan paratiisi ja järvimaisemalla. Kiviportaita on minullekin luvattu...Ihan liki meitä. Vinkkaa tämä postaus Virpille, häntä varmaan kiinnostaa. Ehkä seuraava puutarhajuttu onkin sitten häneltä. Kiitos samoin!

   <3

   Poista
 5. Todellakin ihastuttava puutarha!

  VastaaPoista
 6. Uskomattoman upea puutarha - kiitokset esittelystä!

  <3

  VastaaPoista
 7. Ihana, ihana puutarha! Olen taas kerran aivan hurmaantunut villiviineistä ja päätin, että Sauvon farmille sitä on istutettava!
  Upeaa syysviikonloppua, Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arja, en voi kieltää:) No, sinullahan oli ne mahtavat villiviinikuvat siitä yhdestä talosta. 2015 syysmatkan jälkeen päätimme istuttaa villviiniä kiertämään kaikkia kiviä ja kantoja ympäriinsä, mutta jotenkin se vain jäi. Näimme silloin villviiniä käytettävän mitä monipuolisemmin.

   Kiitos samoin sinulle Arja<3

   Poista
 8. Puutarha on suuri ja monipuolinen. En kyllä ihan pysynyt perässä, kun rappuja ja puutarhahuoneita oli niin paljon. Kauniita rakennelmia kivistä. Ja ihanasti kiipeilijäkasvit verhoavat rakennusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, niin on ja tosi jyrkät rinteet. Jos mäkeä alkaa pudota, on Päijänteessä. Tämän olikin tarkoitus pyörittää sinne tänne, kuten puutarha teki minulle:) Se tekee sen aina. Paljon kiinnostavia kasveja, mutta nyt tietysti kesän kukkijat jo ohi eli olikin kiva näyttää, mitä kivestä saa aikaan.

   <3

   Poista
 9. Kaunista! <3

  Puutarhassa on ihanaa puun, kivien ja kasvillisuuden sopusointua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos!<3

   Kaikkea löytyy ja vielä järvinäköalalla.

   Poista
 10. kivaa, hyvä jättää peikoillekin tilaa, terveisiä Göteborgin Kirjamessuilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, samaa mieltä ja peikot tietysti mukaan.

   Kiitos!<3

   Poista