keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Vatsavaivat suomalaisten riesana ainakin, mitä voi päätellä...


Vatsavaivat tuntuvat olevan suomalaisten riesana minkä tahansa lehden aukaiseekaan. Monella on diagnosoitu keliakia, vilja-allergia tms., mutta suurimmalla osalla vaivat ovat toiminallisia häiriöitä, joita ei suinkaan voida väheksyä. Yksi viime mainituista on IBS eli ärtynyt paksusuoli, joka tuntuu hermostuvan ihan mistä vain ja stressi on tietysti pahin vaivaa lisäävä tekijä, mutta välillä on kuin vain lehden putoaminen maahan saisi sen ärtymään. Ja ainakaan sitä eivät auta keinotekoiset makeutusaineet, joille olen itse suorastaan allerginen. Niistä kirjoitin jutussa Valitusta Valiosta.

Nyt olen pari kuukautta käyttänyt Silicolgeliä ja olen hämmästynyt, sillä tämä toimii! Ja minulla on ihan sisätautilääkärin toimesta todettu IBS jo lukioaikoina. Nimet vain ovat vaivalle vaihtuneet, mutta nyt se on IBS (Irritable Bowel Syndrome). Vaivaa esiintyy yhdellä kymmenestä suomalaisesta, enemmän naisilla kuin miehillä. Toisilla voi auttaa FODMAP -ruokavalio, mutta sekin on yksilöllistä.

Silicolgel on kuin tapettiliisteriä, mutta laitan sitä ohjeen mukaisesti kolmesti päivässä tai kahdesti päivässä ohjeen vastaisesti muutaman mustikan ja vadelman päälle, ja näin se menee hyvin alas. Sitä voi sekoittaa myös pieneen määrään mehua.

Pakkauksesta löytyvät tarkat tiedot. Tuotetta saa apteekeista ja se on saksalainen valmiste, jonka hintakin Saksassa, varmaan myös Itävallassa, on puolet Suomessa myytävästä, vaikka pullon koko on sama 500 ml. Näin on monen muunkin tuotteen kohdalla, joten en  jaksa ihmetellä tätä noin 22 euron hintaa. Tsekattu, että Saksassa noin 10 euroa.

Silicolgel on piihappogeeli, joka on tarkoitettu vatsa- ja suolisto-ongelmien hoitoon. Erityisen hyvä reissussa, jossa monella tulee täysstoppi ruoansulatukseen - tai toisinpäin.

Silicolgeliä käytetään hoitamaan vatsaoireita, kuten närästys, happamat röyhtäisyt ja oksentelu.

Sekä ärtyvän suolen oireyhtymän (IBS) oireita: pahoinvointi, ilmavaivat, vatsakivut, epämukavuuden tunne, ripuli. Siis nyt just tässä kohtaa tuli mieleen moni ystäväni, joka valittaa syömisen jälkeistä turvotusta etc. Geeli tekee suojaavan kalvon vatsan ja suoliston pintaan kaikin tavoin normalisoiden suoliston toimintaa.

Halusin nyt kertoa tästä, kun niin monet, niin monet, valittavat vatsansa oireista. Kiitos Silicolgelin vatsani kesti ärtymättä jopa joulun ajan laatikot!


Tässä taas tuote, jota suosittelen käyttämään jos polvi tai niska jumittaa eli Jumittaako polvi, särkeekö niska tai kyynärpäät? Ehkä voin auttaa...

terveisin satumaisen lumisateen keskeltä
Leena Lumi

Terveys- ja hyvinvointikirjat Leena Lumissa

16 kommenttia:

 1. Moi Sisko,
  Kyllä suomalaisilla on paljon vatsa- ja suolistovaivoja. Esimerkiksi keliakiaa on Suomessa enemmän kuin muissa maissa. Kuulin sen yhdellä luennolla. Hienoa, että olet saanut noista tuotteista itsellesi apua. Vatsan ja suoliston kunto vaikuttaa ihmiseen kokonaisvaltaisesti. Mukavaa päivän jatkoa sinne kauniiseen, lumiseen maisemaan. Lämpimin terveisin, sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hi Sis!

   Todella paljon! Sekin on outoa. Ja se, että minä voin Keski-Euroopassa laktoosi-intoleranssistani huolimatta käyttää niitä jogurtteja yms., mutta Suomessa vain laktoositonta.

   Tässä on nyt kaksi tuotetta, joista en luovu.

   Kiitos samoin satumaisen kaunista lumi-iltaa sinne♥

   Poista
  2. Mulla on ihan sama juttu, ulkomailla voi syödä mitä vaan, mutta kotona on parempi ottaa aina laktoositonta. Ihmeellinen juttu.
   Hyvä, että olet löytänyt hyvän avun vaivaan, suolisto on tärkeä osa meitä ♥

   Poista
  3. Birgitta, eikö olekin outoa...

   Suolisto määrittää koko elämänlaadun!

   ♥♥

   Poista
  4. Suomessa homogenoidaan maitotuotteet. Eli pilkotaan "näkymättömät" rasvapallerot. Tämä aiheuttaa useimmille vaivat. Lidlistä ostin jogurtit ja jäätelöt, kun olin vielä ns. laktoositon. Keski-Euroopassa kun on valmistettu, niin ei tullut oireita. Täälläkin saa jo maitoa, jossa lukee homogenoimaton. Maistuikin enemmän oikealta maidolta. Kuin kersana tuli juotua...

   Poista
  5. Anonyymi, tiedän ja olenkin vuosikausia ihmtellyt, miten en saa Keski-Euroopassa oireita jäätelöstä Apfelstrudelin kanssa tai sellaisenaan tai jogurteista yms. Nyt olen valistettu eli vain viikko sitten mieheni ehdotti siirtymistä homogenoimattomaan maitoon. Siitäkö teen sitten lohturuokani riisipuuron? Vai ovatko nuo kaikki vain maitoJUOMIA? Minä nimittäien en juo maitoa, mutta rakastan riisipuuroa kuningatarsopalla...Lapsena join toki, mutta lopetin varhain, kun se maistui vain kaakaossa tai puuron kanssa tms.

   ♥♥

   Poista
 2. Minäkin olen miettinyt, että onko meidän ruoan jalostuksessa jotain pahasti vialla, kun täällä ei kestetä viljoja eikä maitotuotteita? Näin paljon allergisia ihmisiäkään en ole tavannut missään muualla. Kummallista. Oma vatsani voi ainakin huomattavasti paremmin vehnättömällä ruokavaliolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, täytyy olla. Meidän kuopuksellakin oli kaikki mahdolliset allergiat ja myös vilja-allergia teini-ikään asti.

   Juuri tuota tarkoitan, että 'kaikki' nyt syyttävät vehnää, ennen ei ollut näin, vaan kaikki vehnästä tehty oli paremman väen herkkua. Anoppilassa ei sitä kahvitusta ollut etteikö olisi ollut tuoretta pullaa ja/tai kakkua pöydässä. Äitini on 90 vee ja hänellä sama meno, mutta ei hänellä vatsaoireita...

   Poista
 3. Meillä myös käytössä sama loistava tuote ja sen voin sanoa, että toimii myös koiran ripuliin. Mukavaa loppuviikkoa Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, oijoi, tätä kun olisi ollut suuriruhtinatar Olgan eläessä: Käytimme tietty juustoa, mutta onneksi hän ei ollut kovin herkkävatsainen.

   Kiitos samoin sinulle Taru<3

   Poista
 4. Upeeta että olet löytänyt tuotteen joka auttaa. Minullahan on ollut ne saksalaiset tipat, jotka taas eivät auttaneet sinua, mutta hyvä että tuo geeli auttaa, ja pitää pyytää ehkä veljeäni tuomaan sitä Saksasta kun taas näemme kun on siellä niin paljon edullisempaa. Minullakin on vatsavaivoja, on laktoosi-intoleranssi,ja vehnäherkkyys ja monet ruoka-aineet aiheuttavat vatsaoireita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, ja von nauttia torttuja, joita R. leipoo edelleen:) Minullakin oli niitä, mutta en huomannut apua. Huima hintaero! Mikä Suomessa ei olisi tyyristä...Pyydä veljeäs tuomaan muutama puteli ja sitten vaikka pari mansikkaa ja siihen päälle 'lääke'. Otin just Nuutajärven minilasista kera muutaman vadelman ja mustikoiden.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Hannele, minulla asidofiluspiimä joskus ja koiralla sama juttu.

   Poista
 6. Täytyy kommentoida tähän oma pelastukseni toivottavasti entisenä mahavaivasena.

  Olin jo vaiheessa, että tuntu, ettei mitään voinu syödä. Fuengirolassa menin puolivahingossa johonki kiinalaiseen rohtopuotiin, ja kysyin, että mitä heillä ois kaikesta suuttuvaan räjähtelevään ilmapallomahaan. Antoivat semmosen paketin ku Integralia: Carbon plus. Päiväannoksessa oli 400 mg hiiltä ja sama fenkolia, sekä 60 mg kutakin seuraavista: kumina, anis, sitruunamelissa ja meirami. Ei menny ku päiviä, niin mun maha oli ku unelma. Semmosta rauhaa ei ollu ollu vuosiin.

  Paketin loppumisen jälkeen meni muutama viikko, ja vaivat alko uuestaan. En löytäny samaa tuotetta enää, koska olin vaihtanu kaupunkia. Ostin hiilitabletteja siinä uskossa, että se oli se taika-aine. Ei auttanu. Menin sit apteekkiin kysymään, oisko heillä jotaki ton Integralian tyyppistä tuotetta. Sain semmosia kapseleita, jossa ei oo hiiltä (sitä ei oo kuulemma hyvä syödä ihan yhtenään), vaan L-glutamiinia, melissaa, kamomillaa, sipulia, kurkumaa ja B12-vitamiinia. Ja taas on mahassa rauha.

  Munsta tuli yrttiuskovainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juhani, kertomasi saa varmaan monet muutkin yrttiuskovaiseksi!

   Hiili onkin vanhastaan tunnettu 'vatsalääke', samoin kamomillaa on suositeltu niin mielen kuin vatsan rauhoittamiseen. Erittäin kiinnostava kooste etenkin kun mukana on sipulikin, jota toiset eivät 'kärsi', minä kylläkin ja paljon.

   Kiitos vinkistäsi, joka antaa uskoa, että apua löytyy! Odotan seuraavaa Keski-Euroopan reissuamme päästäkseni 10 eurolla kiinni Silicolgeeliin:) Se ei mitenkään estä tuomasta vaikka Slovakiasta hintalaatusuhteessa maistuvia viinejä, koska liikumme omalla autolla.

   Yrteillä pääsee eroon myös liiasta suolasta, joten ollaan kaikki yrttiuskovaisia!

   Poista