torstai 8. marraskuuta 2018

Isänpäivän kirjoja Lumimiehen makuun!


Aamulla kävin kuvaamassa lehdossa puuta, joka on siellä kasvanut jo 15 vuotta hontelona sinne sun tänne taipuen, mutta tuettuna. Nyt se ensimmäistä kertaa alkoi näyttää viehättävältä ja teen tästä tarinaa myöhemmin, mutta nyt on jo kiire kertoa Lumimiehen kirjasuosikit eli mitä hän on oikeasti lukenut minun lukemistani ja mitä lukee seuraavaksi. Aamusta muuten vielä sen verran, että kunpa marraskuu olisi aina tällainen pidennetty syksy: usvaa, vesipisaroita, kosteaa, raikasta ilmaa, mutta lämmintä. Kuusiaidassa (kts. kuva) tirskuttivat mustarastaat...Päivästä ei tullut yhtä harmoninen, vaikka piti olla kiva päivä kaupungilla: lounas ja vähän pieniä ostoksia joulua ajatellen: En jaksa edes kertoa, miten vaikeaa voi joskus olla palauttaa megamarkettiin uusi kone, joka ei toiminutkaan. Tarina on liian pitkä ja uuvuttava, joten lähdetään kirjoihin.


Lemaitren Tulen varjot kirjaa Lumimies odotti yhtä paljon kanssani. Jos mieheltäni kysytään, Näkemiin taivaassa eli tämän itsenäinen ensimmäinen osa, on yksi vuosikymmenien teoksista. Tulen varjot synnytti meillä paljon keskustelua, mikä on hyvän tarinan kivaa jälkileikkiä. Ykkössuositus tälle kirjalle.


Kovat kehut Lumimieheltä saa myös Anne Svärdin kirja Vera. Lumimies palaa tähän yhä uudelleen ja se on kiehtovaa, sillä kirja jäi minuunkin isosti.


Olemme molemmat kovia Philip Rothin teosten ihailijoita, joten Amerikkalainen pastoraali toiseenkin kertaan luettuna upposi Lumimieheen kuin kuuma veitsi voihin.


 Minna Lindgrenin Vihainen leski saa mieheltäni vuoden hauskimman kirjan tittelin!(Tätä on luettu tänä vuonna blogissani ehkä eniten eli lukijasuosikki!)


Gerald Posnerin Isäni oli natsi Kolmannen valtakunnan johtajien lapset kertovat, aiheutti meillä jälleen kerran ison keskustelun, sillä olemme lukeneet niin monet natsikirjat, että pohjaa löytyy. Kirjan kiinnostavuus lepää paljon sillä, miten erilaisesti lapset suhtautuvat isiensä tekoihin. Joidenkin sokeus kauhistutti, sillä nythän he ovat jo aikuisia ja tajuvavat, mutta silti vain...


Melkein tulin mustasukkaiseksi Lucialle, sillä niin innoissaan Lumimies luki 'latinonaisen värikästä elämää' eli Lucia Berlin Siivoojan käsikirja ja muita kertomuksia.


Luimme molemmat uudelleen Ian McEwanin Amsterdamin. Lumimies ei muistanut kirjaa lukeneensa, mutta en usko. Hänhän tuntee McEwanin tuotannon vähintäinkin yhtä hyvin kuin minä. Hyvällä tuurilla tämän voi löytää jostakin...


Karen Clevelandin Koko totuus tuli minulle ennakkokappaleena pyytämättä. Onneksi luin, sillä tämä on todella vetävä agenttitarina. Samaa mieltä Lumimies, joka ei yleensä ole yhtä trillerimaanikko kuin minä paitsi, jos kyseessä on


Kristina Ohlsson. Into Ohlssoniin syntyi teoksesta Daavidin tähdet. Sairaat sielut ei ole sama, mutta ihan hyvin LM valvoi teosta lukien.


Susan Fletcherin Meriharakat Lumimies lähti lukemaan kun mainitsen sen yhdeksi sielukirjoistani. (Sielukirja on kirja, joka pitää omistaa. Se luetaan aina uudelleen ja uudelleen.) Vahva suositus, jos jostain löytyy!


Tätä Lumimies EI ole vielä lukenut, mutta minä haluan tätä suositella KAIKILLE! Joskus voi olla niin, että mikään ei kuin onnistu, jossain on mennyt pahasti pieleen. Zakille kaikki menee niin...Immo Pekkarinen Kuolleen meren kristallit.


En voi nyt häiritä miestä alakerran takkahuoneessa, sillä menossa on jääkiekkoa, joten nyt minä saan suositella, että Peter Ames Carlinin Paul Simon Elämäkerta on varmaankin monen miehen toivekirja!


Tänään jos jääkiekko sallii, Lumimies aloittaa Noora Vallinkosken Perno Mega Cityn. Hän on kirjasta TODELLA kiinnostunut. Varmaan löytää jotain samista kuten minäkin, mutta eri asiat meillä. Luin valittuja makupaloja, joten sain oikein kuulla, että 'älä laita sitä nyt mihinkään lainaan.'


Lars Jonssonin Talvilintujen elämää on upea lahja lintubongari-isälle! Selvitin, että kirjaa saa ainakin Adlibrikseltä ja olen nähnyt vain muutama viikko sitten Prismassakin. Jos tilaat, ei enää ehdi isänpäiväksi, mutta onhan tulossa j....u♥


Ellei isä ole lukumiehiä, aina voi ostaa Reinot tai olla muuten vain ilman mitään lahjoja nauttien hyvästä ruoasta ja kiireettömyydestä. Lumimies saa tossutella, sillä minä alan huomenna valmistaa gulassia. Juotan kilolle suikaloitua lihaa litran punkkua ja siitä se sitten alkaa...isänpäivän vietto. Kaupasta tuli kotiin valitettavasti taas belgialaista suklaata sekä erästä uutuusjäätelöäkin, mutta ei sille mitään voi, että juhlavuodenaika alkaa isänpäivästä.


Ja ken pystyy, voi valmistaa isälle kahvipöytään Harry Potter -kakun, kuten on tehnyt Sari Kalliomäki. Ohje löytyy täältä


Eikun lukemaan, sillä huomenna on essupäivä. Mukavaa isänpäivään valmistautumista!

Miten minusta tuntuu, että tämä tanssiva puu, ei ole siperianlehtikuusi ollenkaan, vaan jotain aivan muuta...

Ei päivä ihan huono ollut, sillä ruoka oli hyvää ja tein mukavia yllätyslöytöjä kuusen alle. Sekä 15 vuoden jälkeen uudet verhot makkariin! Jäivät ommeltaviksi...

tyytyväisenä
Leena Lumi

18 kommenttia:

 1. Siinä se teidän ihana lehtikuusenne on! Onpa se kaunis, siro, lehtikuuset ovatkin havumaailman primaballerinoja.
  Mahtava tuo Potter-kakku, huh mikä taideteos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, mutta mikä lehtikuusi mahtaa olla, sillä vieressä kasvaa samankokoinen siperianlehtikuusi ja se on ihan erilainen? Tämän oksat rennommat, parempi väri ja neulaset pehmeämmät. Juu, tää tanssii!

   Se on ihan uskomaton! Valitettavasti leivon vain tiikerikakkua ja omenapiirakkaa...

   ♥♥

   Poista
 2. Kiitos Leena kirjavinkeistä ja mukavasta postauksestasi!
  Noistahan löytyi myös mainioita lahjoja pukinkonttiinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, ole hyvä ja kiitos♥ Kai minä teen joulukirjalistankin vielä, osa tulee samoja, osa eriä:)

   Poista
 3. Kiitos lukuvinkeistä! Sopivat varmasti kaikille :)

  VastaaPoista
 4. Ei kai tuota Potter-kakkua raski syödä, vai mitä?
  Kattava kirjakattaus. Minun mieheni ei lue naiskirjailijoiden kirjoja. Ja poikaoppilaat valittavat, kun nyt on kuunneltava Disneyn satuja mm. Tuhkimoa. Kuuntelevat kuitenkin. Minusta tyttöjenkin on saatava kuulla omia kirjojaan, sillä kyseinen kirja on tytön valitsema. Jako erityylisiin lukuvalintoihin alkaa siis hyvin varhaisessa vaiheessa, kun annetaan lasten itse valita lukemisensa. Pojat haluavat ihailua muilta pojilta ja valitsevat usein dinosauruksia, hirviöitä tai autoja sisältäviä kirjoja, jossa on paljon kuvia. Pojilla näkyy vahvasti tietokirjojen valinta jo varhain. Lapsille on tehty valtavan hyviä tietokirjoja, ihailen. Tytöt rakastavat satuja ja tarinoita ja kirjoja jotka kiinnostavat heitä itseään.

  Hyvää viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, en ole kysynyt Sarilta, miten kävi:)

   Sinun miehesi ei lue naiskirjailijoita! Ja sinä kyllä luet sekä nais-että mieskirjailijoita:) Ainoa, mitä R. lukee ja minä en, on Antti Tuuri.

   Oma tyttäreni ei halunnut lukea Montgomeryn kirjoja, joten omistan Annatkin nyt kahtena kaikki. Hänet vei fantasia, mutta Sisko Savonlahden hän luki parissa illassa gradun teon välissä. Taisi huomata siinä jotain tuttua:) Ihania tietokirjoja heillä on♥ Sadut kuuluvat niin pojille kuin tytöille. Hauskaa, miten sekä poikani että tyttöni, iso ikäero, ovat pitäneet Eemeli -kirjoista ja joistakin muista samoista. Tuputtaa ei kannata, vaikka mieli tekisi, siitä ei hyvää seuraa. Kyllä lukijuus itsensä esiin puskee, jos on puskeakseen.

   Kiitos samoin ♥

   Poista
 5. Ihania kirjoja:) Muistat ehkä että täällä meilläpäin ei ole enään isän-eikä äitienpäivää , vaan täysin huomaamaton perhepäivä keväällä, mutta teille toivottelen hyvää isänpäivän viettoa. Kaunis tuo puusi oksa, jos se on se ensimmäisessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, eikö:) Muistan! Kiitos paljon: Minä passaan. Me emme tiedä varmasti mikä puu se on. Kuvia on kai nyt jo kai jotain 30, joten...kun ne pläjäytän tai osan niistä, kyllä joku sen tunnistaa. Ei olla istutettu vaan kulkenut kai tuulten ja eläinten matkassa. Se on nyt yhtä upea lehdossa keltaisena aurinkona, kun muuta ei ole kuin onnenpensas tuon liki keväällä varhain.

   ♥♥

   Poista
 6. Upea lista isänpäiväksi! Nyt on somessa paljon puhetta siitä, kuinka kapea-alaisesti mainonta näkee miehet luioia. Tämä lista on ihana vastaisku noille stereotypioille!

  Hyvää isänpäiväviikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos. Olen samaa mieltä ja iloinen, että Lumimies lukee monipuolisesti: Meitä erottaa vain Tuuri:) Sinä huomasit, mikä oli tarkoitukseni ja kaiken lisäksi tämä on totta!

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 7. Olin kirjoittamassa samaa mitä KaisaReetta jo kirjoittikin.:) En muista oliko Hesarissa otsikko, että isänpäivän kirjamainosten perusteella kaikki miehet ovat sotahulluja. Hyvä etteivät ole ja kiva että sinulla on monipuolisempi lista.:)

  Hyvää isäinpäiväviikonloppua!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, sellainen juttu oli, ei voi pitää paikkaansa eli perustunee luuloon/oletukseen. Minuakin ilahduttaa, että Lumimies ei ole ikinä mitenkään jaotellut mies- tai naiskirjallisuutta.

   Kiitos samoin!♥

   Poista
 8. Hieno lista Lumimieheltä. Lucia Berlin oli mahtava kirja ja monta muutakin mielenkiintoista kirjaa löytyy muillekin kuin isille. Minä ainakin laitan heti tuon Vihaisen lesken lukulistalleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos psta<3 Näitä voivat lukea muutkin, mutta kuten huomaat R:llä ei ole eroa nais- ja mieskirjailijoissa. Vain Tuuri:) Se on hauska!

   Poista