torstai 9. huhtikuuta 2020

Hyvää, kaunista, rauhallista pääsiäisen aikaa poikkeusoloissa!


Mistä nyt voi löytää iloa? Olen lukenut ystävieni viestejä ja sama on kaiku pääsiäisohjelman eli pääsiäistä vietetään annettujen ohjeiden mukaan. Perheiden kokoontumiset yhteisille aterioille sekä muut kyläilyt ja tapaamiset eivät nyt kuulu ohjelmaan. Tämä siltikin vaikka juuri pääsiäinen on niitä pitkiä pyhiä, jolloin perheemme ovat kokoontuneet yhteen. Nuoriamme ja vanhuksiamme on tavattu viimeksi jouluna, mutta nyt ei ole itsekkyyden aika. Puhallamme kaikki toivoa yhteiseen nuotioon pelastaaksemme ihmishenkiä koronalta. 'Tolkun ihmisistä' saa iloa ja toivoa! Kaunista, rauhallista pääsiäisen aikaa kaikille ystävilleni, jotka kantavat sydämissään yhteistä tultaPoikkeusoloissa facebookin tervehdyskin tavallista lyhyempi ja vähän surullinen.Tällaista pääsiästä emme muistakaan, sillä aina on meille tultu tai me olemme menneet Luvialle tai nyt peräti viikoksi oltaisi menty Lohjalle. Nuoret olisivat tarvinneet apuamme. Äidille, 93 vee, soitan päivittäin. Olen henkeen ja vereen perheihminen eli perhe on parasta!En laita suuren pöydän ateriaa, vaan tänään valmistin tomaatti-mozzarellapastan uunissa ja koska se on neljälle, siitä riittää huomisellekin. Lauantaina valmistamme lohilaatikon, sen maailman parhaan ja siitäkin syömme parina päivänä. Illoille on herkkuja ja sarjoja. Suklaalakkokin kaatui koronaan.Homejuustoja, rypäleitä, jopa mämmiä kuohukermalla...,mutta ei ole sama kuin laittaa isolle porukalle. Suuri talo on koti, kun se on täynnä koiria, keskustelua, naurua, yhdessä valmistettua ruokaa, mutta nyt ei livetä eli ajatellaan meitä kaikkia eikä vain itseä.Tämä Minttulin pääsiäiskakku on aina yhtä ihana!Tämä Marjaana Rinne-Loikalan pupukuva tuokoon hyvää mieltä pääsiäiseemme!

pääsiäistoivotuksin
Leena Lumi


PS. Muistakaa tämä: https://leenalumi.blogspot.com/2020/03/kirja-arvonta-sille-etta-voitamme.html

32 kommenttia:

 1. Hyvää pääsiäisaikaa! Sain kuuden päivän vapaan ja kalenterissa ei ole sille ajalle mitään. Kotiin on varattu hyvää ruokaa, kirjahyllyissä on lukemattomia kirjoja, elokuvahyllyissä katsomattomia elokuvia ja välillä aina käydään kävelylenkeillä. Suklaata vain sen verran, että kummallekin ostin yhden yllätysmunan. Minulle kun suklaa ei ole tämän elämäntapamuutoksen aikana maistunut ollenkaan ja miehellä on vielä monta levyä loppuvuodesta ostettua suklaata jäljellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija, kiitos samoin♥ Oooh, kunnon loma! No, minä olen tähän aikaan vuodesta jo kiivaasti sekä haravoimassa, että herättelemässä arkojen havujen juuria, mutta kun olin vähän aikaa, sain vilunpuistakuksia. Siis mitä kauheinta nyt voisi tapahtua koronan lisäksi: Vilustuminen! Siinä sitä sitten saisi arvailla ja miettiä monenmoista. Oikeesti vähän stressi päällä, kun R:n piti kokonainen vierasmakkari remontoida nuorten taloon ja meillä oli viikon ohjelma Lohjalla. Ehdittiin olla kuukausi ilman suklaata, ei yhtää vaikeeta, mutta sitten alkoi tämä kauhu ja putosimme taas siihen kuuluisaan siniseen...Unohdin ostaa R:lle Mignoninkin. Hänelle se on the juttu! Pidä nyt huoli, etteivät vanhene. Arvaas mitä, jos me asuttais Turussa, mun syntymäkaupungissa olisi äidille matkaa vähän yli tunti ja nuorille tunti Lohjalle...Koko isäni suku on Turusta. Yritän alkaa myydä ajatusta Lumimiehelle.Onneksi on kirjat♥

   Poista
 2. Ihania pääsiäiskuvia. Kaikesta erikoisesta ajasta huolimatta. Oikein hyvää pääsiäisen aikaa!!!Lämpimin terveisin sisko ja sen puoliso

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merja Vähä-Mattila, kiitos. Kiitos samoin teille♥

   Poista
 3. Kiitos tästä ihanan kauniista pääsiäistervehdyksestäsi! Aurinkoista pääsiäistä sinulle, otetaan ilo irti siitä mistä voidaan ja eiköhän ensi vuonna saada taas viettää normaali pääsiäinen! ☀☀☀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, kiitos paljon! Kiitos samoin ja toivotaan parasta♥♥

   Poista
 4. Kauniita kuviasi katsellessa haluan toivottaa hyvää pääsiäistä. Kai tämäkin korona-aika joskus päättyy. Terveyttä toivotan myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripranie, kiitos samoin♥ Pakko sen on...päättyä. Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 5. Frank Martelan uusi kirja Elämän tarkoitus esittelee neljä polkua merkitykselliseen elämään.Ne ovat:1.Panosta ihmissuhteisiin. 2.Auta muita,niin autat itseäsi.3.Tule ihmiseksi,joka olet. 4.Ota kaikki kykysi käyttöön.Hyvää pääsiäistä,Leena.Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, kuulostaa hyvältä! Kiitos samoin sinulle, Eija♥♥

   Poista
 6. Kiitos ja sinulle myös nitä parhainta tätä erilaista pääsiäostä. Yksinäistä erilaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irma, kiitos samoin♥ ....mutta kai Himmu♥, mutta silti niin outoa.

   Poista
 7. Oikein kivaa pääsiäisen aikaa Leena <3

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia!
  Hyvää pääsiäistä!
  ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos♥ Nuo ovat ainoat krookukset, jotka jaksavat vuosi vuoden jälkeen paitsi mitä nyt joitain mutantteja löytyy joskus lehdosta. Meri istutti tuota mammuttilajiketta pikkutyttönä ja joka kevät hän niillä tervehtii.

   Kiitos samoin♥

   Poista
 9. OIKEIN RAUHALLISTA JA SIUNATTUA PÄÄSIÄISEN
  AIKAA TEILLE ❤️

  VastaaPoista
 10. Onhan tämä kevät kaikkinensa varsin erikoinen. Yritetään poimia eristäytyneisyydestä sen hyvät puolet.
  Iloa ja valoa pääsiäiseesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, minähän olen introvertti, joten tämän pitäisi olla kovinkin sopivaa meikäläiselle, mutta kun vuodessa on kaksi pitkää juhlakautta, jotka odotan saavani viettää koko perheen voimin. Mutta ruodussa pysytään!

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 11. Voi miten kauniita kuvia :)

  Mulla taas on positiivisesti erilainen pääsiäinen. Olen tottunut viettämään juhlapyhät pääasiassa yksin kotona, kun mies on ollut töissä passaamassa lomailijoita. Mutta nyt kun ravintolat on suljettu, mieskin on kotona ja kokkaa mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jane, kiitos♥

   Oih, sinulle ja miehellesi ihanaa pääsiäistä♥

   Poista
 12. Ihanaa pääsiäisaikaa teille Leena, myös näissä poikkeusoloissa! ❤️❤️❤️ Kaisa Reetta

  VastaaPoista
 13. Rauhallista pääsiäistä ! Liian aikaisin meinaavat avata rajan uudella maalla,kun koko ajan tulee uusia tartuntoja, tehdäänkö jälleen uusi virhe, eli minulla ilmeisesti on nyt se virus alkamassa, uusimaa on aika lähellä turkua.
  Ihana pääsiäiskakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piritta, kiitos samoin♥ Eivät kai...sitten tämä juttu repeää käsistä eli vielä ensi joulunakin olemme koronassa! Puhumattakaan niistä uusimaalaisista, jotka piilottelevat ympäri Suomea tautia levittämässä!

   Ihan tosi...Minua pelotta nyt tavallinen flunssakin, sillä mistä sitä osaa erottaa koronasta ennen kuin on liian myöhäistä. Yritän hillitä haravointivimmaani, sillä siinä vedän helposti överit ja sitten on hiki ja sitten on vilu! Toivotaan, että se ei ole sitä, mutta onneksi olet Turussa! Se on syntymäkaupunkini ja siellä on minusta hyvä terveydenhuolto. Tiedän, että on liki, sillä nuoremme eivät pääse Lohjalta mökillekään, joka on Paraisilla. Ja he todellakin haluavat noudattaa annettuja ohjeita! Toivotaan parasta sinulle♥

   Minttulin kakkukuva on varmaan joka pääsiäinen blogissani, sillä se on vain kaunis kuin maalaus! Kiitos♥

   Poista
 14. Sitruunamarenkipiirakka on oma lemppari! Olen tässä päivinä muutamina miettinyt, että pitäisi laittaa tekoon ja tykkään laittaa oikein kirpeää eli kunnolla sitruunan kuoriraastetta.

  Sydämellistä pääsiäistä erilaisen pääsiäisen keskeltä, teillä on varmasti Meriä hirveä ikävä. <3

  Halit Leena. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, sitruunan kuoriraaste on taikasana moneen ruokaankin. Tein kerran sitä lohipiirakkaa, helppo, herkullinen ja tuunattu ja unohdimme raasteen: Sen kyllä huomasi heti maistaessa, mitä oli unohtunut.

   Kiitos samoin teille♥ No voit arvata vain. Minä vastasin eilen ensimmäiseen videopuheluun eli oli pakko sekin sitten opetella. Sain nähdä koiruudet, vävyn maalaushommissa ja tietysti Merin♥

   Halit Tiia♥

   Poista
 15. Hei Leena! Kirjoitin juuri kauppalistaa, johon tuli mm.juustotäytteiset tortellonit, koska haluan kokeilla tomaatti-mozzarellapastaa, josta kirjoitit. Löytyyköhän lähikaupasta (pidemmälle en voi mennä) ja mihinköhän ne kaupassa on sijoitettu.Täällä varsinainen tumpelo liikkeellä.Ihailin laittamiasi kuvia, pääsiäisen ja ylipäänsä kevään värit ovat vaan niin ihania, ja jotenkin liikuttaviakin pimeän talven jälkeen. Tämä innokas lukija ei saa nyt luettua. Koronauhka on vienyt keskittymiskyvyn, se tuntuu oudolta. Lähinnä kiinnostaa syöminen, myös kaikki epäterveellinen ja makea. Näinkö sitä taantuu yhtäkkiä! Lämmin kiitos kaikista kirjoituksistasi ja kuvista ja vinkeistä ja valoisaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ilona! Keljon Prismassa R. muisteli niiden löytyvän jostain missä on valmisruokia. Tosin viimeksi minä löysin ne, mutta en katsonut ympärilleni: Se oli ylähylly ja siinä oli tortellinoja moneen lähtöön eli ei siellä, missä kuivapasta. Parhaista lähikaupoistakin löytyy. Koronauhka on vienyt kaiken. Meilläkin kaatui suklaalakko, mutta jos tämä vain jatkuu ja jatkuu, on löydettävä itsekuria. Mikä ikävä sana! Just nimenomaan makea:) Kiitos samoin sinulle♥ Juuri alkoi lumipyry...tulimme metsälenkiltä ja silloin vielä aurinko paistoi.

   ♥♥

   Poista