tiistai 2. elokuuta 2022

Casper Julianin kastejuhlassa 27.3.2022


Niin valkoinen oksa/ niin sininen taivas / niin kirkas lumi. / Ja vihreä puu / ja valkoinen pilvi / ja kimaltava meri./ Lapseni, sait nimesi/ ja kirkkaamman vielä.

Casper, kun hymyilit ensimmäisen kerran, oli hymysi äidillesi ja isällesi aurinko, kuu ja tähdet taivaan. Se oli takuuhurmaus. Mikään maailman kulta ja mammona eivät ole pienen hampaattomat ikenesi paljastavan hymysi arvoisia. Sinun hymysi on vauvailo, joka alkaa silmistäsi, virtaa läpi pienen vauvaolentosi ja herkistää vanhempasi lähelle jotain tuntematonta – lähelle itkua ja naurua.

Casper Julian, sinä olet Pikku-Tiitiäinen, joka teit meistä uusia. Tulimme äidiksi, isäksi, isovanhemmiksi, isomummoiksi, isoukeiksi, kummeiksi, enoiksi, tädeiksi. Tulimme rakkauden syliksi, jossa sinun on hyvä kasvaa. Tulimme elämän pesäksi, josta sinun on kerran hyvä lähteä lentoon.

Mutta Kulta-Casper, ei lennetä vielä, vaan avataan ensimmäisen juhlasi lahjoja. Voi, mitä saatkaan: rakkautta, perhekeskeisyyttä, tähtipolkuja, satuja, itseluottamusta, mielikuvitusta, suukkoja, ystäviä, lohtua, lumilinnoja, terveyttä, viisautta, metsämansikoita, kesäheinän kutitusta, joulun odotusta, syntymäpäiviä, unelmia, rohkeutta, perhosen siipipölyä…

Casper Julian, uskomme ja toivomme kaikki, jotka olemme tänään kokoontuneet sinun ensimmäiseen juhlaasi, että nämä lahjat kantavat koko elämäsi. Ne ovat tuuli siipiesi alle, kun aika on.

Ja kiitos Casper, että mekin saimme lahjan: Sinä annat meidän olla likelläsi kuin haahkanuntuvapesä, tarttua käteesi ja varmistaa kulkusi kohti unelmiasi.

Tiitiäinen metsäläinen,/ pieni Casper-menninkäinen, /posket tehty puolukasta,/ tukka naavatuppurasta, /silmät on siniset tähdet.

Tiitiäinen metsäläinen, /pieni Casper-menninkäinen,/ keinu kuusen kainalossa,/ tuutu tuulen kartanossa,/ sammuta siniset tähdet!

 

Leena Lumi eli Nana

Ensimmäinen runo Niilo Rauhala

Toinen runo Kirsi Kunnas

(Anteeksi nyt minulle suokaa, tämän puheen ja mitä vielä unohdin, huokaan...Lukekaa ensin Kummitäti Tuuli ja Casper Julian tiedottavat, että... Olin niin herkillä, että totean vain 'parempi myöhään kuin ei milloinkaan.') 

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Anki, eikö vain! Kiitos♥ Minusta hän on kuvassa sen lisäksi kuin talon vanha isäntä, joka haluaisi tämän tohinan jo loppuvan:)

   Poista
 2. Suloinen pikku Casper Julian, ensimmäinen vuosipäivä jo lähenee💙Oikein hyvää elokuuta Leena ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä lähestyy. Mahtaa silloin jo osata vierastaa....Kiitos samoin sinulle, Jael♥

   Poista