maanantai 22. elokuuta 2022

Kantarelli-pinaattifrittata

Olemme paistaneet pannulla muutamia kertoja kantarelleja ihan reippaasti, mutta tämän herkun, kantarelli-pinaattifrittatan, olin unohtanut. Jos huomenna löytäisimme tutun torikauppiaamme...Meidän lehdostamme kantarellit katosivat kun yksi kuusi joutui onnettomuuteen. Sen juurella niitä kasvoi lehdossa paljon ja siitä pitkin puron reunoja...Ohje on jostain Anna -lehden kevään 2013 ohjeista, mutta on siellä nytkin hyviä reseptejä kuten myös Kotiliedessä.

Tämä resepti meni meihin niin lujaa, että ostimme sille oman kasarinkin! Vasta kotona tajusimme, että sitä ei saanut laittaa uuniin, mutta ei ollut tarvettakaan. Ruoan voi valmistaa myös suppilo- ja kosteikkovahveroista.

1 litra kantarelleja
70 g babypinaattia
3 dl sipulinvarsia
4 valkosipulinkynttä
n. 400-500 g keitettyjä perunoita (7-8 perunaa)
6 kananmunaa
1,5-2 dl maitoa
1 dl tuoretta persiljaa
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
juustoraastetta
voita paistamiseen


Hienonnna sipulinvarret ja pilko valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi perunat. Kuumenna rasva pannulla. Lisää sipulit ja kuullota hetki. Lisää pilkotut kantarelllit, perunat, pinaatti ja silputtu persilja. Paista käännellen muutama minuutti.

Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. 

Lisää maito ja mausteet munien joukkoon.

Kaada munaseos pannulle muun seoksen joukkoon ja anna sen hyytyä hetki varovasti sekoitellen.

Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kun juusto on sulanut kauniisti pinnan peittäen on ruoka valmista. Herkkujen herkku, joten nyt ovat kantarellit loppu eli ensi vuonna niitä toivossa saada runsaammin:

Kokeilkaa...Ette pety. Tämä on neljälle, joten kahdestaan syömme tästä kaksi päivää.


Guten Apetit!

Ruokareseptit Leena Lumissa

6 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää! Täällä olen tehnyt ahkerasti mangoldifrittataa, kun se tuottaa uusia lehtiä niin valtavalla vauhdilla. Kiitos tästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, syön vain hyvää:) Minulle kuulostaa suorastaan eksoottiselta. Ja huomasit varmaan, että tätä voi valmistaa myös suppiksista ja kosteikkovahverotkin ovat herkullisia. Saimme kantarelleja, mutta ei löytynyt omaa myyjää, joten ei niin täydellisiä, mitä odotin, mutta huomenna kun valmistan, takuulla maistuu. Tänään menoja, joten ostimme salaattitiskiltä lohta monen sortin vihanneksilla ja hedelmillä. Sinäkin voisit alkaa jakaa ohjeitasi...Ole hyvä ja kiitos♥♥

      Poista
  2. Nam mitä herkkua😋Saispa täälläkin kanttarelleja.Kaunista viikkoa Leena❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, on todella. Huomenna hyvä päivä! Kiitos samoin, Jael♥♥

      Poista
  3. Näyttää niin ihanalta, että on kokeiltava, vaikka kuusi munaa kuulostaa isolta määrältä:) Täällä on ollut niin sateista, että kanttarellejä kyllä löytyy ja vaihtelu ruoissa virkistää. Mukavaa elokuun loppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, just aloittelen hiljalleen. Miten niin se on paljon? Kuusi munaa tulee meillä katkarapusalaattiinkin? Yritän tehdä ruokia, joita syödään kahtena päivänä vähintäänkin brunssina. Meillä oli viime yönä kuin muumilaakson tulva. Voipi ollakin lehdossa kantarelleja, mutta olen käynyt siellä juuri heränneen punkkifobian takia vain pari kertaa suvella. Nuoremme mökkeilevät Paraisilla ja asuvat Lohjalla. He saivat rokotukset ilmaiseksi ja sen olisi kuulunut tulla meille samoin, mutta eipä tullut, vaikka olemme siellä alvariinsa remonttiapuna yms. Nyt meille on kirjoitettu reseptit, mutta otamme ensin korona, koska saimme ajan hyvin ja tapaamme syyskaudella perhettämme sekä länsirannikolla että Lohjalla. On meillä siinä lehdossa toinenkin paikka, missä niitä on kasvanut, mutta se taitaa lykätä mustatorvisientä ja naapurimme saa poimia ne. Sitä vaihtelua emme kaipaa. Oletko muuten huomannut, että kosteikkovahverot ovat yhtä hyviä kuin suppikset! Kiitos samoin sinulle♥ Perjantaina taas lähtö...Elokuu, mutta myös syyskuu ovat niin ihania kuukausia...

      Poista