sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Suvilukemista -arvonnan voittajat ovat...ja vähän muutakin

Suvilukemista -arvonnan voittajat ovat Hannele, Jael ja Pihi nainen. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistujille♥ Hannele saa valita palkintokirjalistalta ensin, sitten Jael ja kolmanneksi Pihi nainen. Kun valinta on tehty, ole ystävällinen ja ilmoita siitä minulle leenalumi@gmail.com, niin merkitsen kirjan varatuksi. 

Tulee usein kirjoitettua kirjakoukusta, mutta nyt olen koukussa sunnuntai-iltaisin Avalta tulevaan The Affair -draamasarjaan. Aihe kuulostaa kalutulta, mutta ei ole sitä. Kyse on pettämisestä ja sen seurauksista hyvin tuoreesti esitettynä. Neljän lapsen isä (Dominic West) ihastuu tarjoilijaan (Ruth Wilson) jolla on onneton avioliitto miehensä (Joshua Jackson) kanssa. Jackson on sanonut sarjasta, että 'tämä ei ole tavanomainen televisiosarja.'

Olen täysin samaa mieltä jo sarjan ensimmäisen kaksituntisen jälkeen! Näyttelijät osaavat luoda ilman sanojakin, vain katseillaan ja olemuksillaan, niin tiheän tunnelman, että huimaa.

Neljän lapsen äitiä ja mieheensä edelleen hyvin rakastunutta naista näyttelee Teho-osastostakin tuttu Maura Tierney.  Joskus häiritsee, jos kasvot ovat liian tutut, mutta Mauran persoonassa on aina jotain tavoittamatonta: Hän ei ole kirja, joka kerran luettua unohdetaan ja laitetaan syrjään. Maura on aina uusi tarina. Sunnuntai-illan huumaa!


Monta, monta päivää, ehkä viikkoja yöt olivat kylmiä, kaiken aikaa tuuli ja tuuli, joka entisestään lisäsi puutarhan kuivuutta. Pilvikirsikat, jotka hyvinä keväinä ovat kukkineet kuukauden, kukkivat kuin nopeutettuina parissa viikossa ja niinpä ei liene ihme, että olen jo selaillut selaillut sienikirjoja;) Yhtenä päivänä löysin itseni haikailemasta joulukuvien äärellä! Uutta on istutettu lisää jouluruusua, lehtikuusi, tammia, toinen helmiorapihlaja, siperianpihta, ruukkuihin pelakuita ja laventelia,


vanhaa korituolia kiipeää keijunmekko ja toista krassit. Kukkaniitylle on lisätty silkki- ja pioniunikkoa ja kaikkein huumaavin atsalea minun mielestäni eli revontuliatsalea Northern Hi-Lights saapui toisen samanlaisen pariksi japanilaiseen rinteeseen. Oranssi Mandrarin Lights availee vasta nuppujaan etupihalla, sekin on kaunis, mutta Northern Hi-Lights vie jo tuoksullaan ja siinä on lehdissä kaunis ruskaväri. Lisäksi kun minulla on tuo tyköveto edelleen valkoisiin kukkiin...

Valkoiset varjoliljat ovat nyt sitten jo kasvamassa, mutta varmaan omaan tällaiseen kuvaan taitaa olla matkaa. Kuva on kirjasta Hehkuvat sipulikukat - 250 kauneinta lajia. Jos yksikin liljakukko uskaltaa lähestyä niin...rusakoista nyt puhumattakaan.

Viikosta on tulossa kiihkeä, sillä ma pihan ja huushollin stailausta, ti saarilta kaupoille, ke jo klo 12 saapuvat toimittaja ja valokuvaaja eli annan haastattelua kirjabloggaamisesta maan toiseksi suurimpaan päivälehteen. Siitä muutaman tunnin päästä saapuvat meidän nuoret koirineen, jolloin grilli kuumana: Grillattua lohta, marinoidut, grillatut veneperunat, katkarapusalaattia, tzazikia ja Chipsters Jäämerensalaattia. Nuoret jatkavat sitten seuraavana päivänä festareille ja koiruudet jäävät meidän iloksemme juhannukseksi. Myönnän lukeneeni kirjoja, joista en ole ehtinyt bloggaamaan, mutta yritän jossain rakosessa...Ja sitten tietysti pakkaan voittajakirjoja onnekkaille Leena Lumi -arvonnassa voittaneille!

Arvatkaa mitä: Minulla on keskittymisvaikeuksia...Kuka raivaa mun työpöydän, joka on niin täynnä, että näpyttelen kasojen yli vinossa istuen, kuka laittaa mun puutarhatyön pilaamat kynnet, kuka antaa vuorokauteen tuplasti lisää tunteja, pitikö istuttaa päärynäpuu ja milloin...No, menen kohta meditoimaan vierasmakkariin, joten eiköhän se siitä. Talossa on hyvä olla yksi huone, joka on täydellisen minimalistinen, mutta siellä on oltava turkoosia väriä:

Ihanaista sunnuntain jatkoa teille ja täällä minä odottelen voittajien viestejä ja saavat minua muutkin lähestyä♥

Love
Leena Lumi

The Affair "Container"

ylin kuva Pekka Mäkinen

24 kommenttia:

 1. Voi ihanaa ja kiitos Leena💜!
  Täällä yksi ikionnellinen voittaja. Mukava saada hyvää kesälukemista kaiken tämän remonttiurakan piristykseksi.
  Viikkosi kuulostaa mielenkiintoiselta. Kaiken tuon jälkeen on mukava laskeutua juhannuksen viettoon, joten mukavaa jussia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, onnea ja ole hyvä♥

   Parhaan valitsit! Veikkaanpa että miehesikin lukee sen. Reima piti paljon. Taasko remonttia;)

   Liian kiireistä jopa minulle. Juuri niin: Juhannuksena en tee muuta kuin toimin koirien hoviväkenä ja nautin kaikesta mitä R. keksii grillata...no, salaatit jäävät mun kontolle, mutta se on pikkujuttu. Kiitos samoin!

   Poista
  2. Kyllä, taas remonttia. Yli 100 vuotta vanhan tupa pn nyt remontin alla. Molemmat päädyt on jo kengitetty vuosina 2012 ja 2013. Piippu muurattu ylhäältä uusiksi ja takka laitettiin silloin ensimmäisessä remontissa tupaan.Päädyt ovat molemmat 15 neliötä ja tupa 30. Tuvasta on lattia auki ja kiviä ja hiekkaa kärrätty ulos kottikärryllisiä ja homma jatkuu. Ulkoseinät on nostettava tunkkien varaan, että voidaan valaa uudet anturat joiden päälle tulee lekaharkot. Samalla vaihdetaan huonot hirret uusiin. Hommat ovat vasta alussa, mutta onneksi on kesää jäljellä. S:llä vaan tyrä vaivaa ja leikkaus on kohta ajankohtainen, joten voipi tulla pieniä hidasteita.
   Kesällä 2014 tehtiin se ylimääräinen remppa koton, kun terassin purun yhteydessä löytyi se homevaurio. Sehän valmistui vasta jouluksi, kun tehtiin työn ohessa. Pian olen niin kypsynyt tähän remonttiin, että kirja tulee hyväksi piristykseksi.

   Poista
  3. Hanne, puhutkohan nyt siitä kesäpaikastanne, en tajunnut, että se on niin vanha eli arvostettava, vai ostitteko sen kieverin! Siis salvoshirsi jää seiniin näkyviin eli aivan upeaa. Mihin hoppu: Terveys ensin.

   Juu, sen kotirmepan muistankin. Me tehtiin viisi vuotta remppaa ja R, oli sen ajan liike-elämässä, joten vakuutan, että meni voimat ja söi rahaa. Vasta nyt on alkanut tuntua, että siitä saunan, pesuhuoneen ja keittiön rempasta on toivuttu, joten R, jaksoi sitten edellsyksynä tehdä ala-aulaan laattalatttia ja uusia vierasvessan. Nyt on ehdoton remppabreikki!!!

   Poista
 2. Onnittelut voittajille!

  Täytynee kurkata löytyisikö tuo sarjan jakso netin kautta, näin kesäaikaan tuppaa jäämään teevee hyvin yöllisiin katsahduksiin ja netin varaan (jos paljon sinnekään).
  Tulin juuri kaatosateesta sisälle, voitko kuvitella, että kahviveden hakeminen nurkan takaa kesti melkein puoli tuntia :) - maailma vaan oli niiiiiiin kaunis miltei maahan roikkuvine syreeneineen...

  Tuo valkoinen varjolilja, voi pojat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, kitos psta <3

   No, me tallennetaa ja katsotaan sitten kun ehdime. Nyt menossa pari brittisarjaa, yksi ruotsalainen ja Happy Valley sekä tämä, jota en malta katsoa myöhemmin vaan heti! Pitäisit.

   Sateella se onkin usein niin kaunis, että...Siksi usein kuvaan sateessa ja kuvatkin onnistuvat paremmin. Mutta mulla on tänään yökkäripäivä;) En muista koska olisi ollut. joten käyn välillä yläterassilla hapella ja ihailen, miten sade muuttaa kaiken ja ilma on raikas, raikas...Luojalle kiitos sateesta, sillä olin katketa kastelun kanssa: Nyt saan huomennakin touhuta tulevaa viikkoa, eikä tarvi kastella<3

   No...mää varmaan kuolen, kun se kukkii mulla eka kerran, sillä tätä on odotettu nyt kauan: Sieltähän tuli vahongossa ne punaiset ja meni vuosi hukkaan. Jätän punaiset tietty maahan, mutta onneksi ne ovat vain osassa valkoisten joukossa. Kukapa olisi uksonut, että minä liljoihin putoan, mutta tällaista tää on ja siksi puutarhailu just on niin ihanaa, kun se on intohimoa!

   Poista
 3. Kauniita nuo valkoiset varjoliljat.
  Me katsoimme tuon The Affairin joululomalla jostain maksukanavalta, jolle otimme kuukauden ilmaisen tarjouksen. Pidin kovasti, varsinkin sarjan alkupäästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirajilijatar, kuin runoa...

   Oijoi, niin jo toivoin, että tuo maaginen, tiheä tunnelma säilyisi loppuun asti, mutta varmaan silti keskivertoa parempi. Meilläkin oli se kuukauden tarjous, mutta me katsoimme tyttären suosituksesta jotain tosi, tosi hölmöä ja keventävää, jota silloin tarvitsimme. Olisinko tätä sieltä edes osannut poimia. Ohitan helposti amerikkalaiset sarjat, mutta kun tämä oli 'melkein' HBO:lta, josta tuli mm. Sex Feet Under, ja Hesarissa taisi olla vaikuttava juttu, jonka jo ehdin hukata, niin...

   Poista
 4. Ai kuinka ihanaa,kiitos Leena:) Ottaisin Francis Ford Coppolan tai Polanskin,jollei niitä ole jo valittu. Eli jos Coppola varattu niin sitten Polanski.
  Tuo sarja on hyvä,minäkin seuraan sitä.Sen toinen luoja on täkäläinen ,joka on aiemmin luonut pari muutakin sarjaa,jotka on ostettu ulkomaille.
  Mmm,katkarapusalaattia,nauttikaa! Sinulla onkin mielenkiintoinen viikko edessä,mutta muista levätäkin välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, ole hyvä <3 Onnettarena toimi Lumimies;) Kumpaakaan ei ole varattu. Siis otat mieluummin Coppolan? Vinkki: Polanski on kiinnostavampi, eikö se ollut jossain parhaidne kirjojen listallakin minulla...Eri kirjoittajat ja toinen kirjoittaa niin jännittävästi. Kumpikaan ei huono, ei ollenkaan.

   Mielettömän hyvä!!!

   Aika runsasta, kun meillä on yleensä joko tai eli jos on katkissalaattia, sen kanssa vain tzazikia ja sitten patonkia, mutta tankkaan heitä vähän ennen monen päivän festareita. Kuule, miten minä nyt voin levätä. Jos olen vielä torstaina hengissä, meillähän on koiruudet, mutta R. kyllä hoitaa aamut ja illat ainakin to, että saan toivuttua. Ja ravaa kuka pakkaa nuorison festariruoat...Tämä on joku Murphyn laki. Toivon vain järkyttävän rauhallista juhannusta ja ovathan Merin koirat tosi kivoja.

   Poista
 5. Onnea voittajille ja iloista lehtijutun tekemistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos psta<3 Yritän selvitä hengissä: On paljon rennonpaa haastatella kuin olla haastateltavana;)

   Poista
 6. Sullahan on hektistä pyöritystä ennen juhannusta! Toivottavasti se ennakoi rauhallista ja relaa juhannusta (ja passattavana olemista;)).

  (Vastaus aiempaan: jos minimalistisella tarkoitetaan sellaisia suoralinjaisia tasoja joilla on ehkä yksi tarkoin harkittu ja aseteltu esine eikä yhtään kirjaa, aurinkolaseja ja epämääräsiä paperipinoja lojumassa missään, niin mä en todellakaan ole minimalisti.;) Puutarhakysymys ei tule vieläkään/nytkään mieleen, jos tulee, palaan juhannuksen jälkeen.:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, älä muuta virka! Näin minäkin toivon...sydämestäni toivon.

   (Ei mitään sellaista! Missä kohtaa tää meidän yhteinen ajatus katkesi;) Siis sellaista ettei ole liikaa roinaa. Minä en siedä symmetriaa, vaan kaiken pitää olla epäsymmetriassa. Äitini taas ihan hermostui helmiorapihlajasta, jonka oksat eivät olleet symmetriassa. Hyvä ettei nupuilla oleva puu jo kaatunut;) No se tulee sitten kun tulee...)

   Poista
 7. Onnea voittajille! Ja minulta tuo sarja on mennyt ihan sivu silmien - sunnuntai-illalle on budjetoitu ykkösen Komisario Montalbano - telkkarin katselurajoitus jatkuu vielä ekopaastonkin jälkeen;)
  Ja tässä minä näpyttelen tätä kommenttia läppäri sylissä - pöydälle se ei mahdu - eikä talosta valitettavasti sitä terapiahuonettakaan tähän hätään löydy vaikka tarpeen olisi. No, onneksi on maailman paras terapeutti, Viiru, tuossa vierellä nukkumassa;)
  Hyvää uutta viikkoa sinulle, Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of The Mess, kiitos psta<3 Voi, voi...! No, meidän ei tarvitse tv-paastota, sillä minä voin olla viikkoja ilman televisiota. Kerran oltiin ihan muuten vain vuosi!!! Nyt tämä bloggaaminen ja muu elämä on niin hektistä, että rentoudun elokuvien ja laatusarjojen avulla viikonloppuina, joten tv-paasto ei tule kyseeseenkään. Se toinen taas eli nettipaasto, pyörittää päätä edelleen vaikka pidinkin monen viikon joululoman. Minulla nyt ei ole omaa sitä maailman parasta terapeuttia tähän hätään, lainaan kyllä saan. Me teimme alakerran makkarista sellaisen, että Laura Ashleyn tapetti (turkoosia ja luonnonvalkoista) ja sitten ei mitään muuta kuin välttämätön, johon kuuluvat myös tyttären aikanaan kattoon liimaamat tähdet. Niitä kun löytäisi lisää...

   Kiitos samoin sinulle, Lady<3

   Poista
 8. Onnea voittajille :) Mulla on vielä sarjan jaksot tallennuksessa ja aattelin sit lomalla katsoa useemman kerralla ;) Iloista juhannusviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, kiitos psta! Silleen onkin parempi, sillä eilinen tunti oli tosi lyhyt. Vähintäin pari tuntia kerralla. Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 9. Tosi hyvä sarja. Avausjaksossa tuli hyvin esiin se, miten ihmiset kokevat ja muistavat asiat eri tavoin. Intensiivistä, eläytyvää näyttelemistä.
  Nyt huomaan, että minulta onkin jäänyt seuraava osa väliin.
  Oi, onneksi se löytyy Katsomosta ja pe-iltaisin näkyy tulevan myös uusinnat.

  Nyt taitaakin olla juuri sellainen kesäkuun sää, että me ryhdymme miehen kanssa katsomaan tätä.

  Toine hyvä kesäsarja on MTV3:n viime lauantaina alkanut Kadonnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, eikö vain. Tiheä tunnelma, osuvat roolijaot ja vanha aihe, aina silti tapahtuva, on saanut kuin uuden näkökulman. Näinkin kolmiodraamasta voidaan kertoa. Kiitos pe illan vinkistä, sillä meillä jäi viime tallennuksesta näkymättä puolet, joten yritän katsoa suoriksi joka su ilta. En tiennytkään, että pe on uusinnat.

   Meilläpä satoi tunti sitten rakeita! Juhanusruusun nuput ovat vauvan pikkukynnen kokoisia ja tiukasti kiinni.

   Kadonnut menee meillä jo tallennukseen;)

   Poista
 10. Ihastuin noihin oransseihin tulppaaneihin niin, että unohdin nyt ihan kokonaan, mitä ensin meinasin kommentoida. Aivan ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Serentis, tässä niistä lisää: http://leenalumi.blogspot.fi/2014/05/helteisia-terveisia-suomen-tahitilta.html En saa niitä enää mistään lisää!!! Voisinkin istuttaa vain niitä, sillä ne vangitsivat kaikkien katseet, joten ihan sama mitä muualla oli;)

   Poista