perjantai 17. helmikuuta 2012

ENKELIN KIHAROITA, WILLA SUKKAA, ASIOIDEN VYÖRYÄ...JA MIRKKA LAPPALAINEN ON...

Nyt kun sydämellä on liikaa, on paras tehdä pientä yhteenvetoa. Tulee monta pientä asiaa, mutta koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, niin se tapahtuu nytkin.

Ensimmäinen asia on se, että Ilonan Willa Sukkaa on jälleen saatavana ja varauksia voi tehdä sähköpostitse aarre@sateenkaarentaa. Kirja on juuri se jota joulun aikaan haikailin, että olisin antanut ystävilleni lahjaksi. Paljon kivaa askartelua kaavoineen, herkkuja, upeita interiöörikuvia sekä tietysti Ilonan lumoavaa tekstiä. Tämä on kirja itselle iloksi, ystävälle lahjaksi, ensi joulua odottamaan. Minä aloitan joululahjojen hankkimisen jo kirja-alennusmyynneistä...


Toinen asia on se, että nyt, juuri nyt, minun keskittymiseni on pahasti häiriintynyt ja vähin syy ei ole tuo kirottu kommenttivalvonta, joka vaatii nyt kahta sanaa, joista toinen on sotkettu niin, että siitä ei saa selvää. Tämä tuli niin huonoon aikaan, sillä kun kirjoitan tätä, minun pitäisi kirjoittaa jo ulos seuraavaa kirjaa. Sain tänään sanavahvistuksen poistosta jo ohjetta uskolliselta lukijaltani eli miten poistetaan ilman että kommenttivalvonta poistuu, kiitos Unelma!, mutta minä en sitä poista, sen tekee Lumimies kun kotiutuu. Ja kotiutuminen on vaarassa ellen aloita jälleen päivän lumityösavottaa. Ellen haluaisi tehdä kaikkia näitä ihania kirjoja, minun blogini loppuisi juuri tänään. Olen joskus temperamenttinen eli silloin tällöin tulee kohta että 'se on kerrasta poikki.' Ja jos joku ihmettelee, miksi pidän kommenttivalvontaa, niin tiedoksi, että ihan turvallisuussyistä. Mitä on tapahtunut, kerron sitten kun lopetan...joskus.

Kolmas asia on pelkkää valitusta. Olen ollut taas koko viikon ilman kumppania jakamaan ison talon ja pihan työt. Lumitöissä olen ollut päivittäin vielä klo 22-23. Ja monta kertaa päivässä. Lämmitykset ja muut siihen mukaan on nyt katkaista kamelin selän. Kaiken huipuksi, polveni on oikkuillut koko viikon rankasti. Mitä ilmeisin syy on vain vuoden vanha työtuoli, joka ei ollut hintansa väärti. Vaikka jossain ihmevälissä saan askelmittariini 16 000 askelta per vuorokausi, niin istun tässä koneella tuntikausia. Uusi tuoli saapui eilen Lumimiehen matkassa Helsingistä, mutta se pitää koota. Siis tällainen viikko ja lukemaan olen päässyt edelleenkin vasta klo 23 illalla, joten...Ja jossain välissä olen vielä paketoinut arpajaisvoittoja, joista siis yhtä lukuunottamatta kaikki ovat jo matkalla.

Ja päivä ei siitä yhtään parantunut, että tämän päivän Helsingin Sanomissa kirjailija Johanna Sinisalo vastaa kysymykseen 'onko lemmikkieläimen pitäminen moraalisesti oikein?' toteamalla, että 'ei'. Hänen perustelunsa voitte lukea ko. lehdestä. Olen pöyristynyt ja todellakin aivan päinvastaista mieltä ja oikeastaan kaikki minun ystäväni ovat hulluina koiriin. Ystäväpiirimme koostuu siis ihmisistä, jotka rakastavat koiria perheenjäseninään ja myös antavat lemmikeilleen lajityypillistä elämää.  Olen nyt lähdössä Hänen Majesteettinsa kanssa lumitöihin muutamaksi tunniksi.


Kuvassa mami ja mamin kullat Olga eli Hänen Majesteettinsa sekä tyttäremme Merin Dina, rakas hoitolapsemme.

Nyt vasta olen niin rauhoittunut, että pystyin lukemaan kokonaan HS-raadin vastaukset lemmikeistä ja sain uuden idolin, joka on historiantutkija Mirkka Lappalainen. Näin hän tämän päivän Hesarissa:

"Toivon, että minut kuoltuani haudataan koirieni kanssa kuten Preussin kuningas Fredrik II Suuri."

Nytpä paljastan sitten senkin, että minulla on sama toivomus koskien omaa kuolemaani. Haluan ehdottomasti tulla haudatuksi Olgan kanssa. Hän on elämässäni ollut niin suuri ilo ja täydellisen uskollinen sekä ainoa pyyteetön. Keväällä kukimme sitten joskus sinivuokkoina ja suvella unikkoina, syksyllä otamme vastaan omenat jotka puusta tippuvat ja kuulemme miten luumut kypsyvät...

Haluan vielä tuoda esiin myös HS-raatilaisen, professori Jaakko Hämeen-Anttilan kannan:

"Kotieläinten pitäminen huonosti on moraalisesti väärin, hyvin pitäminen ei. Eihän sekään, että joku kohtelee lasta huonosti, tee lasten hankkimisesta moraalitonta."

Toivotan teille kaikille parempaa päivää kuin minulla nyt on! En toivota nyt vielä viikonloppua, sillä tavoittelen edelleen sitä rauhan tilaa sisälleni, että saan tänään tekstiä wordille...


Minulle eivät aina omat koirat riitä, joten käyn miltei päivittäin Eevan blogissa Sofin ja Milan tassunjäljillä. Kuvassa Stella ja Mila, joista siis Mila on Eevan oma koira. Laitan joskus enemmän kuvia ja myös Sofista, joka rakastaa pizzaa. Paljastan jo nyt, että seuraava 'lapsenlapseni' on samaa rotua kuin Mila!


I Will Survive 

PS. Sain viestin Armaaltani, että sanavahvistukset ovat nyt pois!

53 kommenttia:

 1. Voi Leena, hyvä, että sait purettua vähän kiukkua. Toivottavasti loppuviikkosi ja viikonloppusi ovat parempia.

  Minä olen täällä tuskaillut keskittymiskykyni kanssa, joka on tällä hetkellä aivan hukassa. No, nyt juuri tällä hetkellä sitä ei juuri tarvitakkaan, sillä lähden pakkailemaan. Illalla lennämme Suomeen hiihtolomalle. Ehkä loman jälkeen saan työvireestä kiinni.

  VastaaPoista
 2. Jaana, kiitos;-) Olen siis niin ahdistunut, että pakko lähteä nyt ulos ja sitten rauhoittua ja yrittää kirjoittaa. En halua tehdä kirjailijalle vääryyttä kirjoittamalla epävakaassa tilassa.

  Ihanaa lomaa Suomessa, Jaana!

  VastaaPoista
 3. Voi, Leena. Eihän kaikkea ole pakko jaksaa, vain lumitöitä niin paljon, ettei huku.

  Täälläkin sataa juuri hitaasti suuria kauniita haituvia, mutta maahan nekin päätyvät. Tein kahtena viime talvena ensimmäistä kertaa elämässäni lumityöt, mutta tänä vuonna mies taas jo pystyy ne tekemään. Meillä ei sentään ole kuin rivitalon pihat ja pikkupolut. Voin kuvitella miten paljon työtä on omakotitalossa.

  Istu alas, ota lämmin ihana juoma, jossa on juuri niitä aineosia, joista eniten pidät, sulje silmäsi ja tunnusta: Nyt väsyttää ja minulla on lupa levätä.

  Jatka huomenna.

  VastaaPoista
 4. Täälläkin on vähän puhti pois, meillä on kyllä ollut mies kotona, mutta sairaana. Mikä tarkoittaa sitä, että talo, kaksi lasta, kissat ja vielä mies kaiken kukkuraksi, ovat olleet hoidettavinani. Ja kaikkien todennäköisyyslaskelmien mukaan sairastun varmaankin itse seuraavaksi sillä hetkellä, kun mieheni lähtee töihin...
  Mutta toisaalta luen ensimmäistä kertaa moneen vuoteen Antti Tuuria ja minä pidän näistä tyynien vesien miehistä. Kunhan joku vain ensin siivoaisi täällä, uppoutuisin taas lukemaan:)

  Parempaa viikonloppua sinulle Leena!

  VastaaPoista
 5. Höyryja on hyva paastella! Itse olen myös kummeksuen lukenut noita muutamia viimeaikaisia kirjoitteluja kotielainten pidon suorastaan kieltamisesta - mista ihmeesta se on heilta pois, jos me elainrakkaat lemmikkeja pidamme? Kuinka monen yksinaisen vanhuksen paivaa kissat ja koirat piristavatkaan, ja moni tuskin tulisi lahteneeksi ulkoilemaan ilman nelijalkaisia ystaviamme. Siita toki olen samaa mielta, etta lemmikeille on suotava heille sopiva elama, eika heita saa ottaa vain nayttelyesineiksi (esim Hollywood-pimujen "kassikoirat".

  Tuo bloggerin outo kommenttimuutos suututtaa, sanat ovat sellaista töhrya etta muutaman kerran vaarin yritettyani jatan monesti leikin sikseen - karsivallisyys ei valitettavasti ole hyveeni.

  Ihanaa, ja toivottavasti rennompaa viikonloppua Leena!

  VastaaPoista
 6. Hei IhaNainen!

  Tuo sinun tehtäväsi hoitaa talo ja pihatyöt, muun kirjoittamisesi ja lukemisesi ohessa, vaatii hyvää fysiikkaa. Eipä ihme, että valittelet kipeätä polveasi.

  Tunnustettava on, ettei minun fysiikkani riittäisi enää tuollaiseen, mutta onneksi minulla on vielä kohtuukuntoinen mies, joka tekee raskaat työt;D

  Jokaista meitä joskus harmittaa...

  Kaikkien paineidesi keskellä lohdutan sinua: murheet ja vastukset ovat ohimeneviä;)

  Oikein hyvää perjantaipäivää ja viikonloppua, Leena-LumiNainen.<3

  VastaaPoista
 7. Ymmärrän oikein hyvin lumitöihin tuskastumisen :/ Meillä ei tarvitse putsata isoa aluetta, mutta haastavaksi työn tekee se, ettei sille lumelle tahdo löytyä tilaa! Autotallin tasakatolta putsasin lunta alas niin paljon, että saatoin hypätä alas.

  Toivotan rentouttavaa ja seesteistä viikonloppua!

  VastaaPoista
 8. Raili, en minä nyt puuterilumen lumitöitä inhoa tai niistä rasitu, mutta kun nyt tapahtui tämä kasaantumisteoria. Ikinä ei ole mitään paikka särkenyt YÖLLÄ. Nyt on. Viimeistään huomenna on uusi tuoli paikallaan. Tunnen olevani raihnaisempi kuin äitini, joka on 84 vee!

  Olen hirveä suorittaja...Ja minä niin rakastan, kun puutarahassa on kunnon polut ja teen vielä lehtoommekin, että vanha koiruus saa siellä vaeltaa ja haistella toisten eläinten tassjen jälkiä.

  Juoma...mikä ihana taikasana. Ajattelin juuri kuumaa kaakaota, jossa on loraus konjakkia. Sen otan illalla.

  Niin, tunnen nyt itseni niin Scarlettiksi, kun yritän enempi olla Živagon naisellinen ja säyseä Lara, mutta se ei aina onnistu;-)

  Kyllä minä tänään wordille menen, mutta katson sitten vähän itseäni, että joko voisi julkaista vai sanonko kuten Scarlett:

  "Tomorrow is another day."

  VastaaPoista
 9. Meinasin tippua tuolilta tuosta Johanna Sinisalon kommentista, että lemmikkieläinten pitäminen on moraalitonta. Hui hai sanon minä, se on moraalitonta silloin, kun ei osaa antaa lemmikille hyvää kotia ja kohtelee kaveriaan huonosti. Esimerkiksi koira on hyvä ystävä omistajalleen, jos omistaja on hyvä laumanjohtaja koiralleen. :)

  Rauhallista ja rentouttavaa viikonloppua sinulle Leena! :)

  VastaaPoista
 10. Amma, niin...minulla on nyt puhtia liikaa, sillä en pysty keskittymään. Kun tulee liikaa kaikkea, käy näin.

  Mieheni lukee Tuuria, Tuuri ei ole minua varten ollenkaan. Minäkin pidän henkilökohtaisessa elämässä hiljaisten vesien kaloista ja olen sellaisen kanssa avioliitossakin, mutta onneksi hämäläiseni löytää itsestään tarvittaesa Rhett Butlerin, sillä muuten hän ei pärjäisi, kun minulle tulee näitä Scarlett -päiviä.

  Minulla on nyt burn out, mutta toivon, että se menee pian ohi. Lumimies lupasi passata koko viikonlopun eli ensin tekee siiovukset ja sitten vielä ruokaakin. Haluan olla passattu ja hemmoteltu juuri nyt. Olen sen ansainnut.

  Amma, ellet tule kipeäksi, voit käärityä viltin alle lukemaan. Kerrot vain miehellesi, että yhden Leenankin mies palvelee häntä koko viikonlopun;-) Kun sain kuulla, että Hannelen (Hannelen paratiisi)mies siivoaa vessat, hoitaa imuroinnit etc. kerroin tuota viestiä toistona miehelleni ja se on alkanut purra.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 11. Karoliina, nimenomaan näin eli olen täysin samaa mieltä! Ja miten esim. koirat hyödyttävät kansanterveyttä, sillä koira tarvitsee lenkkinsä sataa tai paistaa. Minulla oli 10 vuotta kaksi runsaan tunnin lenkkiä päivässä tai yksi noin kolmen tunnin. Siinä ei päässytpolvet rapistumaan. Nyt meidän vanhus ei saa enää lenkkeillä, joten pitää opetella yksin siihen, mutta olemme paljon silti ulkona yhdessä.

  Minä kieltäisin ennen sirkuseläimet ja juuri nuo kassikoirat filmitähdiltä. Aivan luonnotonta molemmat asiat!

  Toivottavasti minulle pääsee jo helpommin. Alan jo rauhoittua;-)

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 12. Kyllä on täälläkin ottanut päähän tuo kommenttivalvonta juttu...ei koskaan ekalla kerralla onnistu kirjaimia tulkitseen oikein...PYH...
  Ja tuo ison talon yksin pystyssä pitäminen... huah...ymmärään sinua niiiiiin hyvin...
  ...ja että lemmikkieläinten pito moraalisesti oikein...ei...hei haloo...kyllä tuossa on jo tarpeeksi tuohtumisen aihetta...☺

  VastaaPoista
 13. Aili, tietäsitpä, mitä tekee äitini, 84 vee! Hän kävelee niin paljon kilometrejä päivässä, myllää puutarhansa aivan uusiksi joka toinen vuosi, lukee kaikki lehdet ja onneksi myös kirjoja, katsoo televisiosta yhtä kanavaa samalla kun nauhoittaa toista, käy Karjalassa kotitalossaan vieraana, risteilyillä siskojensa kanssa ja nyt lupasi tulla R:n kisojen jälkeen huhtikuussa meille ja se onkin sitten menoa, sillä hänen sukunsa on Keuruulla;-)

  Niin...asioilla on tapana järejstyä. Nyt on vain sitten jännä nähdä, että miten uusi tuoli vaikuttaa. Sen pitäisi. Nykyinen on komea petos.

  Arvaa odotanko sitä, että R. jää eläkkeelle! Kun kaksi tekee nämä kaikki, se on vielä ihan helppoa. Minulta loppuu aikakin kesken joka päivä...

  Kiitos samoin sinulle, Aili-IhaNainen & co!

  VastaaPoista
 14. Se on hyvä vaan välillä tuulettaa tuneteitaan :D
  Itse olen samanlainen "se on loppu nyt"-ihminen, ja seuraavassa hetkessä toista mieltä...kunhan asiat selkenee!

  Ihana kun sanavahvistuksesi on poissa -tuo uusi versio tekee hulluksi!!!
  Ajattelin jo, että jätän kommentoimatta kokonaan blogeihin, joissa se on! Eilen meinasin menettää hermoni sen kanssa!

  Korkeasaaren entinen intendentti tuon lemmikkieläinkeskustelun taisi aloittaa, nyt sitä radiossakin vähän väliä! Pöh!

  VastaaPoista
 15. Tuo lumentulo saisi nyt jo vähän hellittää. Älä hyvä tyttö nyt näännytä siellä itseäsi kokonaan.

  En ymmärrä tuota Sinisaloa alkuunkaan, koirahan on ollut ihmisen kumppani jo iät ja ajat. Nauttikaa te koirien omistajat elämästänne tassueläintenne kanssa ja piräkää huolta toisistanne.

  Mekin saamme ensi viikolla tänne vähän koiraenergiaa, kun Leo tulee koitoon.

  Suloista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 16. Maija, meillä olisi tilaa, kun olisi enempi voimia ja aikaa. Itseasissa lumityöt ovat parsta hyötyliikuntaa mitä voi olla, olen lukenut lehdistä.

  Milloinkahan olen itse hypännyt lumikasaan...lumienkeleitä tulee tehtyä.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 17. Aletheia, no arvaa vaan, miltä musta tuntui. Koira on niin älykäs eläin, että ansaitsee vertaisensa omistajan.

  Meillä minä olen koiruuden hoviväkeä, mutta rakas. Lumimies kun tulee kotiin, ensin menee polvilleen ja suukottaa Olgan..se on oikein. Koira pitää huomioida ensin. Mieheni on syntyjään koirakuiskaaja, joten ei ikinä ole tarvittu koirakouluja eikä tulisi mieleenkään kovistella. Olgasta kasvoi rakkaudessa Ihanuus! Mutta tiedän koiria, jotka tarvitsevat sekä rajoja että rakkautta.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 18. Leena, niin tunteella mukana, ihastelen aina sinun punaturkkiasi, hänestä niin näkee tyyväisyyden päälle. Olen niin koiriintunut kuin voi olla ja karvat nousee pystyyn ajatellessakin tuota viittaamaasi teksti. Voimia valtavasti toivotellen!
  Ilona

  VastaaPoista
 19. Irmastiina, no onneksi tämä on aina tilapäistä, tämä yksin kaiken läpi vieminen. Yleensä siitä selviää, kun on tottunut olemaan vaikka aidanseipäänä tarvittaessa, mutta sitten joinakin päivinä...ja tänään eeityisesti nuo vahvistussanojen sykeröt...Toivottavasti minulle pääsee jo helpommin, kun kukaan ei kerro...

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 20. Iloisempaa mieltä alkavalle viikonlopulle!

  Minä taidan kotiin tässä joskus päästessäni halata kissaani tavallista kovempaa - parempaa ystävää minulla ei muutaman raskaan vuoden aikana olisi voinut ollakaan. Kissani oikeasti aistii aivan täydellisesti mielialani ja tulee lohduttamaan, kun olen apea. Eläinystäviä ei mikään voita!

  Mutta sitä ennen menen tapaamaan muutamaa ihmisystävää, joissa ei vikaa ole heissäkään. ;)

  VastaaPoista
 21. No on se ihan pakko joskus päästellä höyryjä, se on totta. Joskus vaan kaikki mättää, päivät ovat liian lyhyitä/työtä on liikaa/voimia liian vähän...kuulostaa Elämältä. Ja nuo moralisoivat lemmikkieläintuomitsijat voisivat katsoa peiliinkin. Ihminen tarvitsee iloa ja sitä jos mitä eläimet antavat. Nim. Kissaa jälleen kaipaava

  VastaaPoista
 22. Pepi, olenkin arvannut, että meillä on samanlainen temperamentti;-) Ottaa vaan niin päähän kun haluaisin olla viileä Grace Kelly!

  Ai se mörkö on poissa? Hurraa!!!

  Juu, luin sen intendentin haastattelun ja mieleeni tuli suuri sääli: Ihminen, joka ei sielultaan osaa antáutua rakastamaan eläintä, on paljosta paitsi, hän on minun mielestäni jotenkin vajaa. Hyvä vain, että tällaiset eivät pääsisi eläinten lähelle.

  Mukavaa perjantain jaktoa tms.!

  VastaaPoista
 23. Purnaus on mielestäni paikallaan silloin, kun se on. Nyt se oli sitä ihan ymmärrettävästi.

  Apua, onko se minullakin, tuo kaksisananinen vahvistus? Miten sen saa pois? Huomasin eilen sinulla sen ensikertaa... voi että nämä ns. uudistukset bloggerissa saavat harmaita hiuksia aikaiseksi.

  Ja mikä tämä nyt on tämä lemmikkivastaisuus olevinaan? Koiraa on jalostettu vuosituhannet. Eiköhän jalostus näy myös siinä, että koira soveltuu myös muuhun kuin työkäyttöön. Kuulemma Korkasaaren entinen johtajakin on tähän suuntaan nyt kirjoittanut. Hoi... ihan yhtälailla ekologisesti voisi pitää arveluttavana lisääntymistä, syömistä, matkustamista, saunan omistamista,asumista yksin kaksi tai isommassa koossa, asumista ylipäätään. No niin... lähti kun lämpeni. :D

  Siispä lasi hyvää punaviiniä, hyvä kirja ja rentouttavaa musiikkia. Hetki ihan vain olemiselle. Ihanaa viikonloppua, Leena!

  VastaaPoista
 24. Unelma, minä todella loukkaannuin tuosta Sinisalon mielipiteestä...Jos se koskisi vaikka astioiden väriä, mutta se koskee eläviä, tuntevia eläimiä. Meidän perheenjäseniämme, jotka ovat laumaeläimiä, ja niiden lauma on niiden perhe.

  Tiedät minut: En osaa ajaa kuin sataa, mutta sitten on välillä syvä hiljaisuus...

  Leo on niiiin upea koiruus! Luithan, että saan 'lapsenlapsen', joka on samaa rotua kuin Leo;-) Voisin ehkä olla mumma, mutta taidan olla mieluummin mami.

  Kiitos samoin sinulle ja kiitos pelastuksesta!

  VastaaPoista
 25. Ilona, koirat ovat minusta fiksumpia kuin ihmiset. Olemme saaneet mieheni kanssa oppia paljon sensitiiviseltä Olgaltamme. Toki olemma saaneet myös nauraa, sillä eläin osaa leikkiä vanhanakin.

  Kiitos sanoistasi! Väännän itseni vaikka ässälle, että koirallani on hyvät vanhuuden päivät.

  Mukavaa viikonloppua sinulle & co! Ja punaturkille suukko♥

  VastaaPoista
 26. Koita jaksaa Leena. Toivottavasti polviasia helpottuu ja lumiröykkiöt antavat armoa!

  VastaaPoista
 27. Suketus, kyllä tämä tästä, kiitos;-)

  Minä en tiedä mitään kissoista, vain koirista ja hevosista, mutta olen kuullut, että kissat osaavat ryöstää omistajansa sydämen siinä missä koiratkin. Ja se Whiskas -mainoksen kissa on upea!

  Eäin on ainoa satavarmasti uskollinen sekä pyyteetön ihmisen elämässä.

  Hauskaa iltaa ystävien kanssa!

  VastaaPoista
 28. Marja-Leena, niin...elämäähän tämä vain on. Miten ne kirkkaat raidat erottuisivat ellei olisi myös tummia.

  Ei ihminen, jolta puuttuu se tietty geeni, edes tajua, mistä me puhumme, kun ikävöimme poistuneita ystäviämme. He ovatkin ansainneet olla vain ihmisseurassa.

  VastaaPoista
 29. Valkoinen kirahvi, juu, se on myös sinulla, kävin testaamassa. Missä on googlen asiakaspalvelu, johon voimme valittaa? Voimmeko vaihtaa palvelintamme? Mehän olemme asiakkaita ja meidän äänen tulisi kuulua.

  Ja voisihan sitä kyseenalaistaa eläintarhat. Minkä VILLIeläimen kuuluu elää vankina! Kaikki häkit ja tarhat ovat niin syvältä...

  Juu, ei tässä mitään hätää. R. tuli juuri kotiin ja alamme virittäytyä toisiin tunnelmiin. Sytytelin jo paljon tuikkuja kaikkialle, ulkona ei näy ikkunoista kuin lumi ja pimeä, aamulla lumen valo.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!  ***

  Helmi-Maaria, kiukku taisi parantaa, sillä en huomaa nyt mitään särkyä. Lumityön toinen tekijä saapui juuri ja viimeistään huomenna kasataan uusi ja ergonomiseksi mainostettu työtuoli.

  Lumen valoa täältä sinne!

  VastaaPoista
 30. Onneksi poistat sen kamalan uuden sananvahvistuksen,se nimittäin aiheuttaa ärtymystä ja haluttomuutta kommentoida.Huh,olet kyllä saanut huhkia noiden lumitöiden kanssa,toivottavassti pian saat apuakin.. Toivottavasti polvet myös voivat paremmin.Minulla särkee niska heti kun olen koneella liikaa.
  Ihanat hauvelit;Helsingissä oli naapurilla tuollainen:) Ihanaa viikonloppua Leena!

  VastaaPoista
 31. Jael, MINÄ en sitä ole tehnyt, se on joku kasvoton google. Minussakin on tänään herännyt ärtymystä ja haluttomuutta sekä kommentoida että ollenkaan pitää blogia.

  No, nyt on R. kotona, vihdoinkin. Hän lähtee nyt muutamaksi tunniksi...lumitöihin. Heräämme aamulla pitkän yön jälkeen lumen valoon, sillä esim. parvekkeen kaiteella on aaltoileva (olemmehan Alvar Aallon saarella) lumikäärme, jonka mittasin puolimetriä paksuksi!

  Ihmettelen, miksi polvi ei nyt tunnu miltään...ehkä se on kadonnut...Niskajumppa kuuluu jokapäiväiseen ohjelmaani, joten tuskin,kop, kop, sitä vaivaa saan.

  Eikö olekin! Käyn Eevan blogissa rentoutumassa...

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 32. Ihana purkaus! Toivottavasti helpotti ja saithan Lumimiehen viereesi jo:)

  Ihan hyvä, että kontrolli pysyi, vaikka poistit sananvahvistukset. Nuo uudet olivat aika kauheita. Eihän niistä tahtonut saada tolkkua ollenkaan.

  Kova urakka on yksin huolehtia omakotitalosta näin talvella, vaikka kuinka lunta rakastatkin.
  Ei ihme, että polvesi kipuilevat.

  Edelleen kauhistelen ja ihailen sinun tatsiasi. Ihan mieletön askelmäärä, ihan mieletön tahti kirjojen luvussa ja postauksissa.
  Oot sä uskomaton pakkaus. L....ainen sisupussi♥

  Helpota hieman ja nauti lasillinen viiniä ja rakkaittesi seurasta.

  Hanne

  VastaaPoista
 33. Hanne, niin;-) Lumimies kokoaa nyt mulle uutta, ergonomista tuolia...

  Niitä on vielä monella, huomasin. Missä on valitusosasto googlelle!

  Tänään ei ole särkenyt...mitä jos kiukku onkin paras lääke;-)

  Kiitos! Tiedät, mistä olen kotoisin, joten niissä merenrannan tuulissa syntyy tällaisia tapauksia. Ilmankos äitikin vielä silleen.

  Huomenna, huomenna...Hän kokoaa nyt tuolia ja minä tartun kirjaan.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 34. Onkos muuten se sanavahvistus tullut itsestään kaikkien blogeihin ? En ole ajatellutkaan, olen vain huomannut, että joillakin se on..
  Pitääpä tarkistaa onko mulle tullut. Niin,ja miten se poistetaan.
  Ei muuta kuin harjoittelemaan.

  Toivottavasti olet jo näin lauantaiaamuna hyvällä mielellä.

  VastaaPoista
 35. Joskus on pakko päästää hieman höyryjä ulos - vaikka sitten blogissa. :)

  Lumityöt ovat kovin tuttua täälläkin. Kolaamisen lisäksi kuljetan lapset päiväkotiin pulkalla. Kiskon n. 40kg lapsia pulkassa auraamattomilla teillä liki parin kilometrin matkan suuntaansa. Tuleepahan ainakin sitä kuuluisaa hyötyliikuntaa. ;) Onneksi on viikonloppu. Tänään menemme Ateneumiin katsomaan Larssoneita ja illaksi on Almodovaria ja Rieslingiä.

  Hyvää viikonloppua. <3 Minä olen muuten nyt kolmen kirjan loukussa. Luettavan on Kätilö, ruotsalainen perhekuvaus sekä yksi dekkarimainen kirja. Apua! Ihanaa! :)

  VastaaPoista
 36. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua! Rakas ystäväni, se polvituki. Vanhat urheiluvammat takkuaa kun kiipeilet siellä lumisilla rinteillä ja juokset rappusia edestakaisin. Lumenluonnissa tulee se kiertoliike joka tekee kutaa noille meidän "hajonneille" polville. Tulihan sairaskertomus! Täällä Pinja vielä korkeassa kuumeessa, muut tolpillaan. Aion tänään lepuuttaa päätä pitkällä lumivaelluksella hepan kanssa ja leipomalla laskiaispullia. Lumen kaunista viikonloppau sinne paratiisiin!

  VastaaPoista
 37. Soolis, no minä en sitä ainakaan keksinyt;-) Joku google voi näköjään tehdä ihan mitä vain. Se ei ole tavallinen sanavahvistus, vain ilkivaltaa, jossa on annettu kaksi sanaa mahdollisimman epäselvästi ja toinen on oikein tuhrittu.

  Oi, minä tulin niin hyvälle mielelle, kun huomasin vielä, mitä Jaakko ämeen-Anttila oli sanonut lemmikkien pitämisestä. R:n mielestä se oli paras kaikista.

  Ja nyt on uusi ergonominen tuoli alla. Voipi ihmetellä, miten kauan sitä kestää jotain kärsimystä, kun se Askon vain kaksi vuotta vanha tyylikalu oli niin syvältä, mutta minä ajattelin vain, että ei näin uutta voi heittää roskiin. Roskiin se lensi todellakin. Sai mitä ansaitsi.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 38. Katja, siihen nähden, mitä kolmen vuoden aikana on tapahtunut,olen ollut aika cool;-)

  Hyötyliikuntaa ja saa olla ulkona. Tekee hyvää niin sielulle, kropalle kuin iholle.

  Itseasiassa meilläkin olisi yksi katsomaton Almodovar...ja toki viiniä ja juustoja.

  Kiitos samoin! Minulla meni noiden kevään vahvojen jälkeen niin, että luin kolmea rinnakkain kunnes pääsin taas normaaliin järjestykseen, jos minulla nyt sellaista onkaan...Nyt luen...en voi sanoa, etkä ikinä arvaa. Laitan palkkiin vähän myöhemmin 'tulossa'. Jännittävää kuulla, mitä olet mieltä Kätilöstä ja sun dekkari on takuulla Sisar, vaikka ei se ihan dekkari olekaan.

  VastaaPoista
 39. Anne, mitä väliä, kun kuljemme yhdessä raihnaisuuden kukkuloille!

  Odotan lumiratsastuksiamme...Nyt ratsastushousut aivan käyttämättöminä ja Hrönniä ikävä.

  Kiitos samoin sinulle! Laitatko minulle viestiä ja linkin siitä eilisestä...Emme löytäneet sitä.

  VastaaPoista
 40. PS. En tarvitse polvitukea, minulla on nyt uusi, hyvin ergonominen työtuoli: pehmustettu siitä, mistä entinen ei, käsituet, jotka mainitaan erikseen rentouttaviksi ja sitten se ristiselän tukí. Arvaatkin jo mikä: Yhdessähän me sen nettisivuilta valitsimme!

  VastaaPoista
 41. Hei Leena, toivottavasti tänään päivä jo parempi! Ja sitten vielä muistuttelen -take it easy!

  Olen menossa tänään elokuviin pitkästä aikaa ja sitten olen loppusuoralla yhdestä kirjasta, joka on sinullekin tuttu. Yritän pian kirjoittaa siitä blogiini.

  Nyt tämä kommentointi blogiisi muuttui niin, että se avasi lomakkeen erilliseen välilehteen, mutta ehkäpäs se johtuu jostain minun asetuksistani. Outoa!

  Viikonloppuja Leena! :)

  VastaaPoista
 42. Sara, juu, kaikki on hyvin. Otan ihan iisisti nyt ja vain olen ja herkuttelen.

  Jos minua ei näy, muista vinkata! Minun pääni ei muista enää mitään ja se johtuu liiasta lukemisesta. Minäkin aloitin juuri eilen jotain, jonka aavistan kiinnostavan sinuakin. Mutta kirja on melkoinen järkäle ja sitten sitä tekstiä, josta haluan nauttia hitaasti...

  Sara, älä nyt sano mitään tekniikasta...se melkein tappoi minut eilen. Kun luin tätä juuri R:lle, hän totesi, että 'siinä kuuluu se juttu aueta'.

  Kiinnostavaa elokuvailtaa sinulle!

  VastaaPoista
 43. Ihanaa että tuoli on hyvä! Taidan itse päätyä samaan jos sen toteat käytössä sen hyväksi. Ja mitä väliä vioista, olet ihan oikeassa. Yhdessä 4-ever. Halit Bessu ps.talo ilman koiraa ei ole koti, ja heppailujamme odotan minäkin. Puhallukset tallilta.

  VastaaPoista
 44. Anne, tulet kohta testaamaan. Jos nyt sanon, että polvivaiva on ohi, et usko!

  Just niin: 4-ever♥

  Oooh, minä tunnen tallin huumaavan tuoksun ja hepan huulet, ne sameetiset lörpöt...

  Koti ilman koiraa on kuin elävän ihmisen hauta!

  VastaaPoista
 45. Ensinnäkin: kuulin tästä lemmikkivastaisuudesta tänään siskoltani juuri kun olin herännyt eli asia tuli uutena. Toiseksi: minun pyydettiin kommentoimaan siististi ja maltillisesti eli tässä lyhennetty ja siistitty versio siitä kaikesta, mitä nuo hullut väitteet saivat minussa aikaan. Eläisuojelullinen ongelma? mitä ihmettä: olenko siis eläinrääkkääjä, kun rakastan koiraani ylikaiken, teen sen puolesta, mitä tahansa, pidän siitä huolta ja vastineeksi se antaa minulle pyyteetöntä ja ääretöntä rakkauttaan. Eläinrääkkäystä? Jusu-haukkuni nauttii auringosta divaanilla ikkunoiden edessä, katselee pihallaoleva lintuja parin metrin päästä, juoksee kanssani metsässä keskellä luontoa, noutaa minulle palloa ja odottaa uutta heittoa...pusuttelemme aina välillä, kielareitakin tulee...eipä taida Jusu-haukkuni huomata olevansa rääkätty...ELI JO ON AIKOIHIN ELETTY SANOTAAN: ekologinen ongelma? ainoa ekologinen ongelma on, että ihminen luulee saavansa tehdä, mitä tahansa kaikkien muiden jumalan luomien kustannuksella, tuhoaa luontoa ym. ihminen on paha/katala, mahdollisesti myös toiselle ihmiselle, eläin ei ole koskaan paha eikä katala, meidänkin piti olla eläimenkaltaisia luonnon kanssa sopusoinnissa eläviä, mutta...susi lähestyi itse ihmistä kauan sitten ja siitä ystävyys alkoi, tällaiset Seppo Turusen kommentit pitää jättää omaan arvoonsa. Olisi hauska kuulla, miten hän IHAN OIKEASTI selittää, miksi eläintarhan neuroottisesti edestakaisin kävelevä tiikeri on parmmin voiva kuin rakastettu lemmikkieläin? ei varmaan osaisi asiaa perustella. väittää voi aina, mutta perusteleminen onkin sitten jo vaikeampaa. Ja muista sisko:minä olen aina valmis barrikaadeille eläinten puolesta.
  Mukavaa viikonloppua!
  PikkuMyy+ Jusu-haukku 5 v

  VastaaPoista
 46. Ooooh, onpa hyvä ja perusteellinen kirjoitus ja kiitos, että myös maltissa löytyi;-)

  Minustakin on äärettömän outoa, että tällaiset entiset eläintarhojen johtajat tms. laukovat mitään lemmikeistä, kun itse häkittävät villieläimiä.

  Nyt tuli tuosta tiikeristä mieleen Rilken runo Pantteri, se, jonka Eve on suomentanut ja jota en voi lukea ahdistumatta. Ehkä laitan sen vielä ensi viikolla ja linkitän sitten tähän juttuun vielä kerran...ja erityisesti sinun kommenttiisi.

  Isämme oli henkeen ja vereen eläinsuojelija ja sitä perintöä me vaalimme!

  Toivottavasti empatia ja sydämet lemmikkien puolesta heräävät, ettei barrikadeja tarvita.

  Ihan näen Jusun siellä divaanilla...;-) ja hoviväki tietysti ympärillään.

  Mukavaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 47. Ei ole Sisar, vaikka aion senkin lukea. ;) Huomaistko muuten, että luin Lumen sylin jo joitakin päiviä sitten? Tällaiseen lumipyrypäivään sopivia kirjoja on ollut nyt paljonkin...

  Minäkin olen aika äimänä seurannut tuota lemmikkieläinkeskustelua... Huoh.

  VastaaPoista
 48. Oi, täällähän nämä meidän hauvelitkin on päässyt esille :) Tosi ihanaa, että olet jaksanut meidän menemisiä seurailla! Vai on teillekkin tulossa shelttivauva, onneksi olkoon jo etukäteen! Hienon rotuvalinnan olet tehnyt :) Rauhallista sunnuntaipäivää<3

  VastaaPoista
 49. Katja, no, salatkaamme nyt kumpikin oma tämänhetkinen kirjamme;-) Minäkään en kerro!

  Kiitos vinkistä, kävin juuri kommentoimassa. Minulla oli viikko, jonka haluan unohtaa...

  Nyt on niin suloinen keli,että ei sanotuksi saa. Tein jotain eriskummallista: Otin ledit pois maljoistaan yhtä lukuunomttamatta ja ripustin ne pitkien, valkoiset verhojen eteen tähdiksi. Kun alkaa hämärtää, näkyy vain valkoista, lumi ja ne verhot, sekä pienet kirkkaat valot, kuin tähdet. En ole vielä valmis kevääseen.

  Niin...surullista ja ajattelematonta.

  VastaaPoista
 50. Eeva, minä aivan piristyn kun käyn sinulla!

  Merille, Hesassa opiskelevalle tyttärellemme on tulossa sheltti, mutta en vielä tiedä milloin. Mutta siitä tulee meidän hoitolapsi.

  Olisin laittanut Sofin pizzajutut, mutta kun tässä repesi tämä keskustelu tuohon lajityypilliseen ja muuta, niin laitan jonain muuna päivä vaikka enemmänkin kuvia ja ehkä myös Mian koirista Chilessä. Meidän Olgankin herkku, ainoa, joka saa hänet kuolaamaan, on pizza;-) Toki sitä hän saa vain harvoin ja vähän. Merilohta hän saa joka sunnuntai ja maanantai. Kala on koriallkein hyväksi.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 51. Huh, toivottavasti on kiire hiukan edes helpottanut ja tuoli osoittautunut käytössä hyväksi.
  Lemmikkikeskustelu kyllä velloo mediassa, melkoisia väitteitä tosiaan on esitetty, maalaisjärki tuntuu ihan kadonneen. Satuin kuulemaan radiosta Helena Sunin haastattelun ja ekologisuudesta hän hyvin totesi että ihminen aiheuttaa maapallolle rasitteen ihan muilla keinoilla, lemmikkien hiilijalanjälki on siinä hävivävän pieni.
  Vaikea kyllä olisi kuvitella elämää ilman koiria, monetkaan eivät ymmärrä mitä niissä menettävät...

  VastaaPoista
 52. Liinu, nyt juuri kaikki on hyvin. Taisi vain polvi mennä siinä lmityöviikolla, kun siinä tulee kierre, ja minulla joku vanha hyppylajien urheiluvamma lienee oikeassa. En saa lasketellakaan, mutta moni muu asia kyllä käy, kuten patikointi, ratsastus etc. Otan nyt kaiken hiljaa ja hitaasti. Lumimies lupasi tehdä kaikki tämän talven lumityöt. On metkaa nähdä miten hän tekee ne etänä, jos on työmatkoilla;-)

  Maalaisjärki sanoo, että koira on ihmisen paras ystävä. Toisille se voi olla kissa tai jopa joku muukin lemmikki.

  Koti ilman koiraa on kuollut koti. Ainakin minulle.

  VastaaPoista