maanantai 27. helmikuuta 2012

HYVÄN MIELEN LÄHTEILLÄ

Mine blogista Tuhat ja yksi tarinaa haastoi minut kertomaan kymmenen hyvänmielen asiaa elämästäni ja tarkoitus on sitten ojentaa tämä haaste eteenpäin viidelle.  Kiitos Mine♥ Avaan tarinan Hannen Hippitytöllä, sillä

1) Hanne on elämäni yksi hyvänmielen asia. Saan häneltä silloin tällöin kauniin ison kortin ja osan olen jo kehystyttänytkin. Vaihtelen niitä tässä kirjaston seinällä sitten mielialan mukaan. Yllä oleva, minun Hippitytöksi nimeämäni kuva, on tämän hetken suosikkini, minkä tiedän yllättävän Hannen, sillä olen niin usein pitänyt enemmän Schjerfbeckmäisemmistä ja/tai tummemmista.

2) Toinen ja alituinen hyvän mielen lähteeni on tietysti oma pieni perheemme, joka ei ole mitenkään kauhean tavallinen, sillä jokaisella on omat kotkotuksensa, joita en nyt oikein tässä voi kaikkia paljastaa, mutta siis...naurussa löytyy, kun sisareni pitää puhetta.
3) Ja persoonallinen sisareni harrastaa mm. karhuja, mikä sekin voimaannuttaa minua, sillä jos sisareni harrastaisi vaikka virkkausta, hän olisi pahasti sairas. Alla Merja miehensä valokuvaaja Pekka Mäkisen kuvaamana.

4) Minun bensani muodostuu kahdesta osasta ja toinen on mies, jonka tapasin 3.3.1984 eräässä ratsastusnäytöksessä. Vakuutan, että tylsää ei ole ollut!
5) Toinen käyttönesteeni onkin sitten koiruudet, Olga ja Dina, joita ilman elämä olisi niin paljon vajaampaa.
6) Ja sitten on Bessu. Paras ystäväni, jonka kanssa saan aina olla oma itseni. Ja hän minun kanssani. Olemme jo kauan jakaneet niin paljon, että tuskin jatkamme matkaamme ilman toista.
7) Ja mitä olisikaan elämä ilman kirjoja. Muistan joka päivä olla onnellinen, että on olemassa kirjoja.
8) Myös pinkki väri on elämän mauste, sillä tuskin ilman sitä voisi selvitä edes lumitöistä...

kahvinkeitosta tai leivänpaahtamisesta puhumattakaan.
9) Myös ruoka näyttelee elämässäni suurta osaa, sillä olen aika intohimoinen kokki ja kulinaristi myös. Minulle koti ja ruoka ovat merkityksellisiä, sillä olen horoskoopissa härkä. Löysin kaupasta lauantaina kortin, jossa härästä sanotaan näin: "Härän tyynen pinnan alla kytee tuli, joka roihahtaa niin ilosta, intohimosta kuin kiukustakin. Juroudesta härkää ei kuitenkaan voi syyttää, sillä hän säkenöi seurassa ja on luotettava ystävä. Kunnianhimoinen härkä osaa olla myös ihana jääräpää. Hän ei tule ikinä tunnustamaan sinulle taipumustaan yösyömiseen. Ei edes keskiyöllä voileipä kädessä."
10) Kymmenes hyvän mielen lähteeni olkoon puutarha, jota olen nyt rakentanut 26 vuotta. Vaikka kuinka päätän, että nyt kaikki vouhotus jäihin ja kaikkea on jo riittävästi istutettu, niin annas olla kun kevät koittaa...Puutarhaan yhdistän myös luonnon kaikkineen, lehtomme linnut ja oravat, lumikot ja jänikset, lepakot ja pöllöt, yökiitäjät...ja sen kaikkein suurenmoisimman asian eli lumen.
Haastan tähän Hyvän mielen lähteillä -haasteeseen Hannen Virtauksesta elämään, Hannen Valkoisesta leinikistä, Ilonan Valkoisesta puutalokodista, Helmi-Maarian Pisarasta ja Hannelen Hannelen Paratiisista. Ja kaikki, jotka haluavat, voivat tämän tehdä ja sitten jakaa eteenpäin: Näin hyvän mielen puroset kasvavat ylitulvivaksi virraksi. Tehdään hyvän mielen kevättulva!!!

Mukavaa alkanutta viikkoa♥

Love
Leena Lumi

Feeling good

PS. Muistattehan, jos kiinnostaa, että blogistani löytyvät tähtitaivaan horoskooppimerkkien luonneanalyysit. Klikkaa vain yhdellä sanalla eli kaksonen, leijonaoinas, rapu etc.

58 kommenttia:

 1. Ihania hyvän mielen aiheita Leena:)

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta, mietitään nyt.. Joka päivähän kerron asioista josta hyvälle mielelle, se suurin iloni on Dallasissa nyt...

  VastaaPoista
 3. Jael, eikö vain! Bessu oli tänään koko päivän täällä ja söimme sitä toscanalaista kalaa, kävimme lenkillä ja sitten oikein lihottavat viinerit kera suklaakahvin;-)

  VastaaPoista
 4. Hannele, eipä kestä. Minun suurin iloni on nyt, että osallistut, kerran sinut haastoin;-)

  Dallasissa...justhan Ilo oli Italiassa hiihtämässä.

  VastaaPoista
 5. Niin, niin...päivä on ollut pitkä ja nyt taitaa olla aika mennä tutilullaa.

  Ellen nyt tietäisi sun horoskooppimerkkiä, sama kuin mun siskolla, niin olisin vastannut: Mistä sää sen tiedät;-), mutta siis en todennut tätä. En missään nimessä!

  Öitä!

  VastaaPoista
 6. Leena, tätä oli tosi kiva lukea, kun oli hyvät kuvat lisänä. Härän olemus tuntuu kovin oikealta, kun täällä kotona on tuo rakas härkämies, itsepäisyydessään valloittava :)

  Hannen hippityttö on valoisa kuin itse kevät ja tuleva kesä. Täällä on siemenpussihankinta jo iskenyt ja aivan liikaa on tulossa kaikkea. Niin tyypillistä!

  VastaaPoista
 7. Mukavia hyvän mielen aiheita kera kuvien.

  Itse rakastan hyvää ruokaa, mutta olen surkea kokki, onneksi mieheni on taas erinomainen siinä lajissa, joten kotoa saa hyvää ruokaa. Äskeisellä Köpiksen matkallamme olin ihan innoissani kun löysin paljon ihania ruokapaikkoja, ei juurikaan joutunut pettymään.

  VastaaPoista
 8. Ihana taulu / kuva tuo eka. Siinä on mukavasti myös häivähdys vaaleanpunaista :)

  VastaaPoista
 9. hyvänmielen postaus-mukavaa päivää sinulle täältä aamukahvikupin takaa :D

  VastaaPoista
 10. Ihana postaus ja olet valtavan rikas perheen ja ystäviesi voimalla, ihana oli lukea. Iloisena vastaanotan haasteen ja väkerrän siihen vastauksen pikimmiten.
  Kiitos Leena!
  Ilona

  VastaaPoista
 11. Paljon ihania, tärkeitä asioita! Ja nuo pinkit jutut saivat kyllä hymyn huulille; elämässä pitää aina olla ripaus pinkkiä, tai mielellään vähän enemmänkin!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kauniisti haastamisesta! Tuleekin hyvään väliin tällainen hyvän mielen haaste.

  Nuo Hannen maalaukset ovat kyllä aivan ihania. Mullakin on hauska perhe. Elämänilonsuola kerta kaikkiaan :)

  Hui, miten karhujen kanssa voi harrastaa? Tuo kuva on kyllä valloittava. Mutta vaatinee hieman rohkeutta..?

  Kaiken kaikkiaan ilosi lähteet näyttävät ja kuulostavat...ilon ryöpsähdyksiltä :) Toivottavasti seuraavat mukanasi aina!

  VastaaPoista
 13. Onnellisen ihmisen on helppo luetella hyvän mielen aiheita.
  Kauniisti kerrottu.

  VastaaPoista
 14. Sari, kiitos!

  Liikaa kaikkea? Kuulostaa ihan minulta...tai kaksoselta;-)

  Sataa lunta...

  VastaaPoista
 15. Jaana, kiitos!

  Meillä minä kokki ja mies leipoo, kun ehtii. Minusta ei leipuria saa...vain sitä tiikerikakkua joskus teen.

  Matkathan ovat kulinaristille työkenttä, jolla eri maat uudelleenkartoitetaan ruokapaikkoen mukaan;-) Minun huippuruokapaikkani ovat vielä...toinen Zürichissä ja toinen Göteborgin Marstrandissa. Kööpenhaminassa en ole syönyt, vain vaihtanut junaa tai lentokonetta. Tai ajanut ohi. Aina ollut liian kiire Keski-Eurooppaan.

  VastaaPoista
 16. Ihana postaus! Tuli tarpeeseen, mietin itselleni samanlaista listaa mielessäni.Kiitos rakas Bestis! Ja niin se menee 4-ever. Toinen toista tukien, rinnalla kulkien, hullutellen ja iloitellen. Välillä hitaasti nautiskellen välillä hulluna juosten. Läpi ilot ja surut, ylä- ja alamäet.
  Kiitos viimeisestä, halaus Bessu

  VastaaPoista
 17. Anne, eikö vain. Siitä pienestä häivähdyksestä vaaleanpunaista, siihen varmaan kiinnyinkin.

  ***

  Akiss, see!: Minäkin tähän kykenin, kuten sinä taas jokaisena päivänä.

  Kiitos samoin sinulle! Minulla kahvi juuri tippuu uudesta pinkistä keittimestä...

  VastaaPoista
 18. Ilona, kiitos ja ole hyvä! Näin se varmaan kumpuaa...voima ja ilo.

  Sinulle tämä sopii mitä parhaiten, sillä kirjasikin pursuavat hyvää mieltä.

  VastaaPoista
 19. Susa, niinpä...kyllä niitä hyviäkin asioita kertyy, vaikka välillä takkuaa. On hyvä joskus listata, että huomaa/muistaa.

  Minusta naiset tarvitsevat ainakin suklaata ja pinkkiä!

  VastaaPoista
 20. Helmi-Maaria, ole hyvä vain.

  Niin,meidän perhe ei ole ikinä ollut mikään kolmetoista tusinaan;-) Siis sisareni seurustelee karhujen kanssa ja miehensä kuvaa heitä etc. Minä en uskaltaisi...

  Hannen kuvat ovat hyvänmielen kuvia

  Tämä kommenttiloota ei nyt toimi...

  VastaaPoista
 21. Unelma, minulla on ollut rankkakin elämä, mutta olen aina antanut ulos vain iloisia asioita. Joku tietää melanoomani, toinen elämäni tragedian, kolmas sen, että polveni ei ole vieläkään kunnossa, mutta silti kaivan esiin näitä hyvänmielen juttuja. Olen päättänyt olla selviytyjä!

  Kiitos! Paljon iloa viikkoosi

  VastaaPoista
 22. Ihana piirros! Ja muutenkin oli tosi kivoja juttuja..aika peloton sisko sulla kun hymyillen syöttää karhua..:O

  VastaaPoista
 23. Hyvän mielen postauksesi toi hyvän mielen tännekin lumituiskun keskelle.

  Hyvää Kalevalan-ja suomalaisen kulttuurin päivää.

  Ps: Luin oinaan luonneanalyysin ja kyllähän siitä itsensä tuntee!

  VastaaPoista
 24. Anne, kiitos tästä ja eilisestä. Kuten huomaat, en malttanut...;-)

  Always...

  VastaaPoista
 25. Irmastiina, kiitos!

  ***

  Fcookie, eikö vain: Hanne osaa! Tietäsitpä kaiken...siskostani ja karhuista;-)

  VastaaPoista
 26. Minttuli, ai oinas siellä;-) Sisareni myös on tätä vahvaa tähtitaivaan merkkiä.

  Kiitos samoin sinulle! Minulle ei nyt kulttuuria tullut juuri tälle päivälle eikä edes Kalevalaa, mutta kun nämä jutut näin aaltoilevat...

  VastaaPoista
 27. Hyvä mieli läikähti sisälläni lukiessani, kiitos....!

  VastaaPoista
 28. Leena, ole hyvä ja olen onnellinen, jos sain levitettyä ilon pisaroita.

  Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 29. Riitta Sinikka, kiitos!

  Tämä on lähtenyt ehkä Irlannista Vihreätniityt blogista ja tehnyt kurvin Minen kohdalla ja nyt täällä Lumissa. Tämän voisivat kaikki ottaa mukaansa ja jatkaa eteenpäin.

  VastaaPoista
 30. Ihminen on pohjimmiltaan aika sama. Samanlaiset asiat tuovat meille hyvän mielen. Ruoka, läheisyys, läheiset ihmiset, mielekäs tekeminen. Siltikin jokaisen listassa hauskasti näkyy kirjoittajan persoonallisuus. Tämä oli ihanan Leenamainen lista.

  VastaaPoista
 31. Ihanat vastaukset sinulla on. Tuo Hannen taulu on todellakin kaunis. Hänellä on niin ihanan herkkä siveltimenveto ja väritkin =)

  Sen verran pitää eloa olla, että pysyy hyvin liikkeessä. Ainakin nauruhermoja kun suku tai läheiset kutkuttelee, niin mikäs sen parempaa.

  Lunta tulee iloksemme vieläkin. Nautinnollisia pinkkejä hetkiä sinne teille =)

  VastaaPoista
 32. Mine, minähän sanoin, että kohtaamme...ruoassa;-) Ihan oikeasti minä syön joka ilta klo 23, kun aloitan lukemisen, pari hapankorppua. Ai niin, mun ei pitänyt myöntää tätä...

  Ja perhe, perhe on tärkeä.

  Kiitos!

  VastaaPoista
 33. Birgitta, eniten tykkään siitä, kun Hannesta alkaa valua kankaalle Schjerfbeckiä...ja sitten on nämä, joissa vain yksi väri, yksi ainoa lisäväri ja etenkin jos se on pinkki tai turkoosi, olen mennyttä.

  Kiitos! Ja yritän pysyä liikkeessä, nyt vain tapahtui se outo juttu...,mutta minä olen hirväen sisukas...

  Saa sataa lunta! Tämän talven loput lumityöt tekee R. Kotikin on vieläkin kodikkaampi kun talo melkein hautautuu lumeen. Luulen, että kukaan ei rakasta lunta niin paljon kuin minä.

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 34. Tänään on ollut mainio päivä muutenkin, mutta tämä hyvän mielen nostatus toimi silti minuunkin! :)

  VastaaPoista
 35. Kiitos Leena haasteesta ja sanoistasi kuvistani...
  tavallaan ole jo tuon haasteen ottanut vastaan Avlettolta ja vastannutkin...mutta voinhan vastata uudelleen ja kans kuvien kera..

  Sinulla oli aivan ihanat kuvat, ihanat hetket läheistesi kera, Olga, silta ja sinä hehkeä, ihana kaunis pinkki nainen..Kiitos, että jaoit meilla hyvää oloasi . se jatkuu ja laajenee♥

  VastaaPoista
 36. Niinpä tietysti, hapankorppuja. Nyt kun saimme vieraita Suomesta, tilasin heiltä hapankorppuja ja Oltermannia. Ne on iltaherkkuni. Hapankorppuja, juustoa ja iltakahvi (tai lasi viiniä) ja miehen viereen petiin leffaa katsomaan. Täydellinen päivän lopetus.

  VastaaPoista
 37. Suketus, hyvä niin. Jatkan huomenna tai ylihuomenna samoilla linjoilla, mutta sehän ei ole varma, että se puree kaikkiin.

  Kiva, että sinulla on ollut mainio päivä!

  VastaaPoista
 38. Hanne, ole hyvä. En tiennyt, että olet jo vastannut. Ei sun tarvitse toista kertaa ellet halua - tietenkään. Mutta kyllä sinulla pitäisi olla kuvat mukana...vähän taidetta, rakkain työsi vaikka ja sitten Pilkku ja...

  Kiitos ja ole hyvä! Jotkut herket ovat niin hyviä, että niistä aivan säteilee voimaa.

  VastaaPoista
 39. Heips
  Olipas mukavia kuvia perheestänne, siitä pinkistä sarjasta. Oli kiva muistella, minäkin olin joissakin tilaisuuksissa mukana. Luin taas sen oinas-horoskoopin. Allekirjoitan vieläkin kaiken, mitä silloin kirjoitin.
  Älä pelkää en aio alkaa virkkaamaan, nuo karhut ja muut eläimet vievät voiton. Kuvaa katsoessa tuli taas karhuja ikävä. Ensi kuussa ne viimeistään kömpivät pesästään.
  Olen amonyymi, kun ei ole harmainta aavistusta, miten kirjaudutaan tai salasanasta.
  Mukavaa viikon jatkoa:)
  Lämpimin tiistaiterveisin
  PikkuMyy

  VastaaPoista
 40. Mine, niin, myös minulla on Oltermannia hapankorpun päällä;-)

  Ja sänkyssä on aina ollut hapankorpun murusia, ihan avioliiton alusta asti...R. väittää, että siirrän niitä vaivihkaa hänen puolelleen;-)

  VastaaPoista
 41. Moro!

  Kiitos ja nyt pinkki sarjakin on sitten täysi.

  No, eihän se nyt sentään rikos ole, jos oinas on;-)

  Missä nyt olikaan syntynyt karhun pentu...jestas, jossain oli syntynyt JÄÄkarhunpentu...voiko se olla Ranualla...

  Kiitos samoin sinne!

  Luminen siskosi

  VastaaPoista
 42. (Kirjasto on ruotsalainen linna, ihan yksitynen koti yhdelle parille. Mutta kirjoja löytyy kyllä sen verran meiltäkin :)

  VastaaPoista
 43. Hei IhaNainen!

  Anteeksi, että kommenttini jäi päivällä kirjoittamatta, tuli mieluisa vieras syömään karjalanpiirakoita;)

  Oikein Hyvän Mielen Leenamaisia tarinoita ja asioita olet kirjoitellut elämästäsi. Onnittelut sinulle näistä upeista vastauksistasi;DD

  Kuvitus on samoin ihana, olet pinkki IhaNainen;DD

  Perhe on sinulle ja monet samat asiat kuin minullekin tärkeitä;)
  Sinulla on paljon sielun sympatiaa, joka säteilee meihin toisiin kanssakulkijoihin.<3

  Sydämelliset kiitokset vastauksistasi, Leena-Lumoava.<3

  VastaaPoista
 44. Hannele, meilläkin olisi kirjoja, vaikka kaikki seinät päällystää, mutta kun en haluaisi ihan noin kirjastoa, mitä tosin olemme harkinneet...Ihailin etenkin sitä ikkunaa, joka sai kirjatkin näyttämään houkuttavimilta.

  VastaaPoista
 45. Kiitos Leena haasteesta, otan ilolla vastaan.

  Ihania kuvia sinusta ja perheestäsi ja nuo sinun vaaleanpunaiset ihanuudet, ooh:)

  Mulla on juuri menossa iso projekti. Olen listannut ja arkistoinut kirjojani ja kolmatta päivää. Samalla tulee siivottua kaikki kirjahyllyt ja kuinka ollakaan , jäi yksi hylly tyhjäksi:) Tuli yllättäen tilaa uusille kirjoille. (Hyvä, ettei mies näe, mitä kirjoitin)

  Mukavaa aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
 46. Aili!

  Ei kai tässä mitään kiirettä ole...tai pakkoa;-) Karjalanpiirakat ja ystävät voittavat kaiken muun!

  Kiitos! Olen pinkki ja turkoosi, mutta olen niitä eri aikaan.

  Kiitos samoin sinulla♥

  Ole hyvä ja lumovaa talven kaunista viikkoa, Aili-IhaNainen!

  VastaaPoista
 47. Onnellista, kun rakkaimmat asiat löytyvät läheltä.

  Iloa päivääsi!

  VastaaPoista
 48. Hanne, kiitos, että ehdit.

  Ja kiitos!, toisinaan on niin hyvä olla...

  Niin...tuo kahvinkeitin on ihan uusi ja nyt on sitten koko sarja;-)

  Minulla on sama urakka edessä. Ehkä täytyy ottaa ihan blogista sitä varten lomaa, sillä olen vain mennä tohottanut viime suvesta saakka.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 49. Marjatta, ilo on siellä, missä sydän tuntee.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 50. Hienoja kuvia ja vastauksia.
  Aito ilo välittyy kuvista.

  Ja allekirjoitan tietenkin tuon analyysin, kun itsekin olen, härkä. :)

  VastaaPoista
 51. Sololis, kiitos! Huonoinan päivinä ei parene mennä kuviin;-)

  No, minä kun vielä joka ilta klo 23 voitelen itselleni kaksi Oululaisen hapankorppua, jotka syön kirjaa lukiessa sängyssä. R. niitä muruja sitten siirtelee takaisin...Näin on ollut alusta asti eli hän tiesi, että pakettiin kuuluvat koirien lisäksi myös hapankorput ja kirjat.

  VastaaPoista
 52. Ihania iloja! Postauksesi kuvineen sai minut ihan hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
 53. Ina, ole hyvä! Kiva, että pidät!

  VastaaPoista