torstai 2. helmikuuta 2012

LUMI VIETTÄÄ NIMIPÄIVÄÄ, ENKÄ TIEDÄ, MITEN...

Lumi viettää tänään nimipäiväänsä enkä tiedä, miten oikein  saisin teille sanotuksi, miten paljon, kuinka mielettömästi rakastan lunta. Lumi oli meille syy jäädä Keski-Suomeen, tänne harjukaupungin äärimmäiselle saarelle, Lumi on minulle sitä Rekolan hellistä hellintä, Lumi on kauneinta mitä tiedän, meren jälkeen...eli jos Meri olisi saanut pikkusiskon, hän olisi ollut Lumi, lumi tyydyttää kauneuden janoani, lumi tuo minulle turvallisuutta ja kodikkuutta, lumi sallii minun hiihtää, lumi saa minut leikkimään, lumisuukot ovat aivan eri kuin mikään muu ja...
Olin päivän kunniaksi kuvaamassa -27 asteessa.
Vanhuus on kaunista, kun katsoo sydämellään♥  Elämäni Punaturkki ja Meripihkasilmä...Unforgettable...

Ruusunmarjatkin kuvataan joka talvi...

...ja kärhöt ovat kuvauksellisia aina.

Pakkanen on hyvä syy ottaa lisää kahvia ja nauttia pala tai kaksi Maraboun Premium Almond -suklaata. Leivinuunissa on tulet, Hänen Majesteettinsa Suuriruhtinatar Olga on paanitellut puhtaassa lumessa ja meillä on oikeastaan aika mukavaa. Huomiseksi sain yllätyslounaskutsun, joten silloin pitää nousta aikaisin tälläytymään ja vain tarjeta lähteä kaupungille syömään. Kiva taas kuulla miten hirveäihana olin teininä;-) Siis huomenna olen poissa linjoilta. Huomatkaa, että Satu Grönroosin Lumen Syli on nyt mukana arpajaispalkinnoissa.

Ja nyt Kate Bush & co kertoo meille

50 Words For Snow

Kaunista, pitkää lumiviikonloppua teille!

Love
Leena Lumi

PS. Tässä  professori Helena Ruotsalan arktista tekstiä lumesta ja...

42 kommenttia:

 1. Olet oikeassa, meri on kauneinta mitä on. Toisaalta kun katselen valkoisena hohtavaa järveä ja lumipeitteisiä puita ikkunasta, niin kaunista on talvikin.
  Oikein ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Assari, pidetään molemmat: Meri ja lumi!

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 3. Meri on minunkin mieleeni. Johtunee perimästä. Lumi ja lumiset maisemat, metsät ja järvien selät, voi kyllä kelpaa katsella näinä kauniin kylminä päivinä.
  Lumi ja Jemina, tämän päivän nimipäivätytöt.. Äitini toinen nimi oli Jemina ja sisareni lapsenlapsen toinen nimi on taas Lumi.
  Hyvää Lumipäivää sinulle.

  VastaaPoista
 4. Iloista nimipäivää! :)
  pakkasessa jäätyy sekä näpit että kamera :D
  hirveänihanaa kannattaa pitää yllä kaiken aikaa :D

  VastaaPoista
 5. Nimipäivä Onnittelut Sinulle Leena Lumi!
  Kikka

  VastaaPoista
 6. Minttuli, sinullahan on suku täynnä upeita nimiä. Jeminakin kuulostaa hienolta. Minä tunnen aivan pieniä Lumi-tyttöjä...nimi on nyt suosiossa.

  Arvaaa mitä, en olisi tehnyt tätä postausta, jos olisin hiukankaan tajunnut,e ttä nyt aletaan minua onnitella. Halusin puhua yleensä lumesta ja sitten vähän Lumista nimenä. En edes maininnut, että Lumi on vielä joskus oikea nimeni;-)

  Kiitos samoin sinulle: Kaunista Lumipäivää!

  VastaaPoista
 7. Lumi ja Lumikki ovat todella kauniita nimiä. Erään pienen tytön nimi täällä on Lumi Omena ja minusta sekin on upea nimiyhdistelmä.

  Minulle vesi - kylmänäkin - on kiehtova elementti mutta pidän enemmän järvistä kuin merestä. Varsinkin sulan veden aikaan.

  Lienen lapsena ja kouluiässä peuhannut rantatöyrään lumihangessa kiintiöni täyteen. Silti ihailen puhtaan valkoista luontoa ja kylmän sokerihuurtamia koivuja.

  Onnea Lumin päivästä. Olet inspiroinut minutkin harkitsemaan nimen vaihtamista. Katsotaan.

  VastaaPoista
 8. Akiss, kiitos!

  Minä teen parhaani sen hirveänihanan kanssa;-)

  ***

  Kikka, kiitos!

  VastaaPoista
 9. Anja, kaikki lumijohdanaiset ovat kauniita! Meillä on tuttavaperhe, jonka tytär on Usva Karpalo, minusta sekin on kaunis. Nyt he haikailevat kun eivät kekanneet silloin Lumikarpaloa...

  Minulle järvi on helposti lammikko, mutta Puruvesi on ihana, kun se on niin kirkas ja kun sukeltaa silmät auki, näkee ihmeitä. Ja sitten tämä meidän ikkunpihin vilkkuva Päijänne on riittävän suuri. Kovin pienistä järvistä en osaa perustaa. Meressä kaipaan sen äärettömyyttä ja tuoksua. Sekä uimisen kepeyttä.

  Minä en voinut saada lunta kylläkseni, koska asuin länsirannikolla...Tämä on nyt mun revanssi!

  Anja, ihan tosi! Te varmaan keksitte sitten Prinssipuolison kanssa YHTEISEN JÄNNITTÄVÄN nimen ja Simo-poika saa saman myös. Tämä juttu on nyt muotia. Minä taidan meillä vaihtaa nimeä yksin, sillä Lumimies taitaa haluta pitää omansa. Merikin vaihtaa nimensä, kun ehtii. Hän ottaa silloin isänsä suvun nimen eli likka on sen jälkeen Meri Aavasto. Minusta sopii hyvin. Meilaa mulle, mitä nimeä aiot. Lupaan vaieta!

  Kiitos!

  VastaaPoista
 10. Allu, kiitos!

  Kaunista viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 11. Kaunista, kaunista, kaunista on....mutta niin pahuksen kylmää!

  Sauna päälle ja kuumaa pähkinäkahvia, kyllä tämä tästä :)

  LUMIsta päivää :)

  VastaaPoista
 12. Leena, onnittelut lumen keskelle lumen ystävälle! (Minä en oikein taivu tähän taivutukseen sinun nimesi kohdalla juuri siksi, että koen nimen omaan nimen liittyvän niin vahvasti lumeen.)Tulin juuri lumisesta metsästä ja nautin, nautin!

  Viime viikonloppuna katsoin, kun aurinko laski jäisen meren taakse. Kyllä meri on kaunis - luminen meri. Siinä on jotakin niin kovin haikeata ja rauhallista samanaikaisesti.

  Lumen viikonloppua!

  VastaaPoista
 13. Pepi, nyt saa oikein luvalla kotoilla, syödä suklaata, juoda kaakaota, lukea kirjaa, kääriytyä huopaan, polttaa kynttilöitä kaiken aikaa, olla tekemättä mitään;-)

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 14. Meri onkin todella kaunis luonnon elementti,ja olenkin asunut lähellä muutamia meriä,nytkin yhden sellaisen rannalle kestää puoli tuntia hyvällä lykyllä.
  Lumi on todella kaunista,ja pidän siitä,ja kaipaan,mutten kestäisi sitä viikkoa enempää,huomasin sen myös viime helmikuun Suomen-reissulla.Ja miten kamalan kylmää teillä on,yritähän kestää!
  Ja mukavaa yllätyslounasta huomenna Leena;D Minulla on puhelimessa suomalainen allakka,mutta unohdin katsoa,enkä huomannut,että tänään tosiaankin on Lumen päivä,joten onnittelut sinulle,Lumen Leena!

  VastaaPoista
 15. Valkoinen kirahvi, viis taivutuksista, kun nautitaan - lumesta.

  Missä minä opin hiihtämään...meren jäällä;-) Merilumilumimeri...siinä se.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 16. Jael, minä asuin 25 vuotta kävelymatkan päässä merestä. Tein noutajani kanssa viikonlopun lenkit merenrantaan. Näin jäiden lähdöt, isot myrskyt, upeat auringonlaskut.

  Minä kestän hyvin, kiitos! Sinä olet etelän ihmisiä, minä pohjoisen: Siinä on iso ero. Minä rakastan talvea, enkä pidä kesästä yhtään. Toivon pääseväni toukaksi, kun valoisat yöt alkavat. Sitten voisin kuoritua, kun alkavat heinä-elokuun hämärät illat ja syyskuussa olisin yökiitäjä...

  Arvaa, olisinko tätä postannut, jso olisin loppuun asti ajatellut. Enhän tuo esiin oman etunimenikään päivää ja Lumista on kuitenkin tulossa vain sukunimeni.

  Kiitos silti ja lumoavaa viikonloppua sinulle Aurinkoinen kauas etelään. Täällä on nyt maailman kauneinta...usko tai älä. Ihan uniikkia. Todistaa Luminen.

  VastaaPoista
 17. Voi miten pidin tästä miten kirjoitit!
  Ihanaa viikonvaihteen aikaa sinulle viisas suloinen Leena♥

  VastaaPoista
 18. Maria, kiitos! Rouva Suloisuus, minun suloisuus ei ole niin ollenkaan varmaa...se tulee ja menee, miten huvittaa;-)

  Kiitos samoin sinulle♥

  VastaaPoista
 19. Hirveänihanaa lounasta huomiselle, siis!

  Sain tuon Kate Bushin levyn joululahjaksi. Sitä on ihana kuunnella näinä kylminä kirkkaina talvipäivinä.

  VastaaPoista
 20. Katja, kiitos!

  Minä sain saman joululahjaksi häenltä, joka vie huomenna Lumin syömään. Kiitos sinun löysin Kate Bushin♥

  VastaaPoista
 21. No huh, teillä on kyllä kylmä siellä. Ihanaa että olet löytänyt oman elementtisi, minulle taitaa olla tärkeintä olla aina veden lähellä, oli se sitten järvi tai meri :). Järvi on tuttu ja turvallinen (mikään kalalta haiseva pikkulätäkkö se ei kyllä saa olla eli Saimaa se olla pitää...), meri tuoksuu sitten taas enemmän lomalta ja seikkailulta :).

  VastaaPoista
 22. Tessa, näitä talven iloja, mutta siitä pitää osata ottaa kaikki irti.

  Saimaa onkin kunnon vesi ja ah!, ne muikut. Olen asuntu kaksi vuotta lapsena Kerimäellä ja siellä opin sukletamisen kautta uimaan aika pienenä. Sinne pitää päästä vieläkin melkein joka kesä. Ja Saimaan rannalla on yksi hyvä muimmumesta...

  Niin, meri on seikkailu ja loma tuuliaurinkokampeloita;-)

  Muuten, minunkin pitää aina saada olla veden äärellä. Minulla on tästä minuutin matka Päijänteeseen.

  VastaaPoista
 23. Voi minua! Nyt vasta muistin linkittää arvontasi blogiini, anteeksi! Jostain syystä en sitä silloin heti tehnyt ja sitten en enää muistanut. Minulla on nykyään ihan liikaa tavaraa päässä, osa karkailee väkisinkin ulkoilmaan... ehkä se johtuu pakkasesta.

  Anteeksi vain rouva Lumi, mutta tämä tyttö odottaa jo kevättä ja kesää ;)

  VastaaPoista
 24. Meri on uinut minuun. En voi asua kaukana siitä. Lumikin on kaunis ja ihana. Nyt olemme sen sylissä täällä vuorten keskellä ja ihastelen ihastelemasta päästyäni. Mutta kuukausitolkulla lunta. Siitä en kyllä enää ole varma. En ehkä kestäisi? Vai kestäisinkö sittenkin.

  Mieheni opiskeli aikanaan Jyväskylässä. Siksi avioliittomme ensiasunto oli Kortepohjassa:). Jyväskylästä jäi kivat muistot, mutta sieltä puuttuu- se meri.

  VastaaPoista
 25. Amma, minä en muista enää mitään. Waltari sanoi, että lukeminen kasvattaa järkeä, mutta ehkä hän unohti kertoa,että se vie mustin...

  Siihen on viikko vielä aikaa, joten ota ihan iisisti.

  Takuulla et odota +37 astetta. Kaksi viimeistä suvea ovat olleet kuin suoraan helvetistä. kaikkien syiden takia olisin mieluummin elänyt '20-luvulla.

  VastaaPoista
 26. Mine, vuorten keskellä kuulostaa lumoavalta. Ja näytti kauniilta kun teillä oli siellä lunta...

  Minä en pidä siitä pitkästä ajasta, jonka kestää loska tai sitten se on vain se kuukausista julmin eli huhtikuu. Ei puuterilumesta tietoakaan, mutta ei edes kevät useinkaan vielä.

  Minä olin aina kaivannut Jyväskylään. Silti merta on vieläkin usein ikävä,mutta se on meille kotikylään vain 3,5 tunnin ajo. Siellä on meri.

  Jyväskylässä kyllä näkyy iso Päijänne moneen paikkaan. On kiva kävellä kaduilla, kun näkyy järvi.

  VastaaPoista
 27. Vielä ehdin toivottamaan hyvää Lumin päivää sinulle Leena ja maukasta viikonloppua!

  VastaaPoista
 28. Saisikin:)
  Aamulla töihin, sitten kaupoille, illalla kylään, lauantaina rinsessalandiaan, sunnuntaina tulee ystäviä istumaan iltaa vaalivalvojaisten merkeissä!
  ...ja katsomaan uutta kotia.
  Joten ei ihan ehdi kääriytyä huopaan, mutta pientä yritystä on :)

  VastaaPoista
 29. Sara, kiitos!

  Viikonloppua kaikin herkullisin maustein myös sinulle!

  ***

  Pepi, välillä saa, välillä ei. Täällä minä jo hereillä, kuin yöllä. Robertsin suklaakahvi tippuu, ulkona on -30 jotain ja mietin, mitä laittaisin ylleni ravintolaan...Miten ihanaa, että olen ymmärtänyt panostaa upeisiin neuleisiin...Ja nyt Hesaria ja kahvia.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 30. Kummityttöni toinen nimi on Lumikukka ja siskonsa Kesäheinä. Maisema on tällä hetkellä parhaimmillaan. Laskisipa pakkanen jotta pääsisi hiihtämään tai lumikenkäilemään koskemattomaan hankeen - vain jäniksein jälkiä seuraten...

  VastaaPoista
 31. Nette, kaikki lumi on kaunista, ainakin minulle.

  Olin eilen kuvaamassa -27 asteessa. Katsoin kuvat juuri: Olga on niin upea! Vanhuus on kaunis, kun katsoo sydämellään. Ja kärhöt ovat kauniita kaikkina vuodenaikoina.

  Lähden pian kaupungille...ja laitoin leningin;-) Hahnille kiitos kashmirvillatakista.

  VastaaPoista
 32. Ihania kuvia, suloinen Olga!
  Mukavaa viikonloppua ja lounasta.

  Halaus Bessu

  VastaaPoista
 33. Anne, katso mikä turkki hänellä nyt on!

  Hän on, tiedät kyllä...mitä.

  Kiitos samoin sinulle! Kuvittele, hameessa tuonne pakkaseen, mutta mitäpä sitä nainen ei tekisi etc.

  VastaaPoista
 34. Onnittelut Leena LUMILLE.<3

  Tein postauksen Juha Nummisen kirjasta Lähikuvassa Tommy Tabermann, ja laitoin linkin sinun vastaavan postaukseesi...

  Oikein kivaa ja hehkeää Lumi-sunnuntaita sinulle ja Hänelle.<3

  VastaaPoista
 35. Myöhästyneet Lumi-onnittelut =)

  Kärhöt ovat todella kauniit ja lumi kyllä kaunistaa muutenkin.

  Ostin siipalle tuon Katen levyn ja kyllä sitä itsekin mielellään kuuntelee. Rauhoittavaa ja kaunista. Ja miten monta sanaa löytyikään lumelle.

  VastaaPoista
 36. Aili, kiitos!

  Kiitos, käynkin katsomassa.

  Kiitos samoin sinulle & co♥

  VastaaPoista
 37. Birgitta, kiitos!

  Niin, tämä lumikappale on kaikkein erikoisin, mutta sopii Luminpäivälle ja ehkä tälle lumiviikonlopulle parhaiten.

  Ihanaa viikonloppua! Minä ainakin vain olen ja nautin;-)

  VastaaPoista
 38. Aika hassua, näistä arktisista olosuhteista, pakkasen paukkeesta ja jähmettävän jään kylmyydestä, yleensä ruikutetaan ja kirotaan. Vaan Sinäkin Leenaseni tunnut suhtautuvan vallitsevaan olotilaan ihanan leppoisasti ja nautit sisällä takkatulen lämmöstä. Sama täällä. Ja vaikka on joutunut aamu varhain (vielä varhemmin) lähes -30 asteen pakkasessa työmatkansa ajamaan, on tuntunut hyvältä.
  Upeaa tämä Suomen talvinen luonto, vaikka ottaakin meistä nyt kylmyydellään mittaa!

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 39. Rita, olen saanut sellaisen opetuksen kahtena viime suvena, kun mittari oli viikkoja +37, että ikinä en valita enää edes pakkasta. Kohtuullinen talvi olisi sopivin, mutta helmikuuhun kuuluvat pakkaset.

  Minä vaelsin eilen harjukaupungin katuja Yhteeen Paikkaan ja nautin hurmaavaa nieriää tupla-annoksella kanterellikastiketta ja vielä kaksi lasia valkoviiniä. Ympärillä arktinen kaupunki...olin kuin Zhivagon Lara, mutta toivon onnellisempaa loppua;-)

  Tänään sisäillään herkkujen kanssa ja katsotaan Midsomer. Leivarissa on jo tulet ja sinisen hämärän pudotessa syttykööt kynttilät. Sen verran uskaltaudun ulos, että täytän lintujen ja oravien syöttölaudat, Lumimies palvelee tänään molempia Kuningattariaan...

  Rita, tämä on uniikkia! Tätä eivät kaikki saa koskaan! Jos rakastaa kaunista, nauttii nyt!

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 40. Lumi on kaunis nimi ja sopii sinulle oikein hyvin.
  Olen täällä nyt vähän jälkijunassa lukemassa.

  Mukavaa lumista talvea vaan sinulle.

  VastaaPoista
 41. Unelma, eikö vain.

  Sinä olit lämpimässä juuri oikeaan aikaan,sillä vaikka minä pidänkin talvesta, niin liika on liikaa: Meillä oli siis -27 astetta ja nyt on taas luvattu uusi kylmä aalto. Sinä kestät nyt, kun olet saanut olla lämmössä.

  Kiitos samoin sinulle! Piipahdan vielä tänään...

  VastaaPoista