torstai 18. huhtikuuta 2013

Leena Lumin TOP10 ja haaste!

On kuin sukeltaisi pimeässä tuntemattomaan veteen, kun alkaa tehdä listaa runsaan neljän blogivuotensa aikana lukemistaan kymmenestä parhaasta kirjastaan. Se on vaarallista, mutta ei ainakaan tule tylsäksi. Ryhdyin tähän Jennin yllyttämänä ja yllytyshullu olenkin. Tässä on se 'vääryys', että riippuu, mistä katsoo, se tuntuu aina jotenkin olevan lista, josta puuttuu jokin tärkeä kirja. Kriteerinä en käytä neljän vuoden kuumaa ryhmääni, sillä siinä sijoittumiseen vaikuttaa myös vuoden kirjataso. Esimerkiksi viime vuoden syksystä tuli minulle täydellinen yllätys ja se näkyy jopa tällä listalla. Käytän kriteerinä sitä, miten kirja on jäänyt mieleeni, miten se tuntuu vieläkin sisälläni ja olenko mahdollisesti lukenut kirjan jo toistamiseen etc. Kyse ei nyt siis ole elämäni parhaista ja syy on se, että en ole kaikkia parhaitani vielä edes blogiini lukenut. Kannattaa painottaa, että jos tekisin elämäni, en blogivuosieni parhaat, tältäkin listalta olisi kyllä jokunen mukana. Tässä:
Alan Hollinghurst: Vieraan lapsi
John Irving: Leski vuoden verran
Lionel Shriver: Kaksoisvirhe
Geraldine Brooks: Kirjan kansa
Virginia Woolf: Mrs. Dalloway
Ian McEwan: Lauantai
Siri Hustvedt: Kaikki mitä rakastin
Carol Shields: Ellei

Aksel Sandemose: Kadonnut on vain unta 

Sandemosen kirjaan en ole saanut mistään kantta, joten olen arviossanikin käyttänyt tähän yksityiskohtaa eräästä Henri de Toulouse-Lautrecin maalauksesta. Minusta kuvan nainen on kirjan Susanne...Lainaan kirjan muutaman vuoden välein harjukaupungin kirjastosta ja viimeksi se noudettiin minulle varastosta, jossa ovat kirjat, joista jo lehdet irtoilevat...

Koska kyseessä blogiajan kymmenen parasta en mitenkään voi olla haastamatta tähän:Susa/Järjellä ja tunteella
Kun ja jos olette ehtineet tähän ryhtyä, vinkatkaa minulle. Olen nyt kirjahommissa viikonlopunkin, sillä teen tilaa runsaan kahden viikon lomalle.

Suomalaisen kirjallisuuden ystäville tiedoksi, että minun elämäni paras kirja on suomalainen ja tämän listan 11. ja 12. kirja olisivat olleet made in Finland;)

rakkaudesta kirjaan
Leena Lumi

85 kommenttia:

 1. Kiitos, tää on kiva! Enkä ole pitkään aikaan vastaillut mihinkään haasteisiin, joten tähän tartun erittäin mielelläni piakkoin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Susa, ole hyvä. Minusta tämä on aikaa hurjaa, siis rutistaa kymmeneen kirjaan...Yhden kirjan arvaan jo, minkä sinä laitat ja sen nimi alkaa B:llä. En ole vieläkään ehtinyt sitä.

   Sitten kun sinulle sopii...

   Poista
 2. Hiukea lista. En ole kaikkia lukenut, mutta erityisesti Vieraan lapsi, Ellei ja Mrs. Dalloway listalla sykähdyttävät. Kaksoisvirhe odottaa lukupinossa vuoroaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa, minusta taas jo vähän tuntui, että tässä ei ole mitään uutta kenellekään. Paitsi ehkä tuo Sandemose.

   Olen jo kauan miettinut, mikä on minun parhain Shieldsini ja nyt se vain on Ellei.

   Vaikka en pelaa tennistä, niin Willy auttoi minua tuntemaan itseäni...ja Eric miestäni;) Siis Kaksoisvirhe on yksi elämän must.

   Poista
 3. Katosikohan minun aiempi kommenttini jonnekin? Höh. Mutta tämä haaste ei ole höh, vaan se ilahdutti minua ehkä enemmän kuin osaat aavistaakaan. :) Olen ollut vähän stressaantunut viime aikoina ja mietin juuri, että mitä piristävää keksisin blogiini. Nyt tiedän! <3

  Ja nuo sinun kirjasi... Vieraan lapsi on hieno, Haudankaivajan tytär pysäyttävä, Kaikki mitä rakastin Siri H:n paras, Mrs. Dalloway suosikkini Woolfilta (ja muutenkin niin tärkeä, harmi että luin sen ennen blogia, kuten Kaiken mitä rakastinkin). Sandemoseen pitää tutustua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, tekniikan 'iloja'...Ajattelin sinulle pientä kevennystä;) Kiva, että Jenni just nyt, kun olen itsekin ihan kaput, pyysi minulta tätä.

   Kas kun et ihmetellyt minkään tietyn kirjan poissaoloa: Olin jo varautunut. No, nämä olivat sulle kyllä kai jo tiedossa, ehkä jopa Sandemose, sillä olen hänestä niin usein maininnut. Oli hirveää lopettaa, kun olisi heti ollut tulossa kaksi suomalaista ja sitten yksi kirja, josta KAIKKI ovat pitäneet.

   Poista
 4. Heti kiinnostaisi kuulla lisää, eli 11. Ja 12. kirja.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanna, Ketun Kätilö, Virtasen Kirjeitä kiven alle ja Orringerin Näkymätön silta. Toivottavasti Katja haastaa sinut;) Tämä ottaa vähän sydämelle, kun näin lyhyesti satojen joukosta pitää.

   Poista
 5. Haudankaivajan tytär on minun kenties-kohta-lukulistallani. Moni muukin näistä kiinnostaa kyllä!

  Leski vuoden verran pitäisikin lukea taas uudelleen. Kuten muutkin Irvingit.

  Olin tänään kuuntelemassa John Irvingin esiintymistä Akateemisessa kirjakaupassa. Hän oli niin karismaattinen ja charmantti, että meni melkein jalat alta! Ihana päivä, kun sai nähdä suuren idolinsa. <3

  Ai niin ja P.S.: Paketti tuli tänään perille. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, vinkkaas mulle sitten, kun olet tehnyt siitä jutun, jos muistat. Minä en muista enää mitään.

   Kirjan kansa, Lauantai, Mrs.Dalloway...suosittelen.

   Mie en kestä!!!, sie sait hengittää samaa tilaa hänen kanssaan.

   Kiva juttu. Ole hyvä.

   Poista
 6. Kiitos kaunis Leena! Mistähän syystä alkuviikosta juuri mietinkin top-kirjojani... täytyy olla telepatiaa, sillä Jennin postaus on mennyt minulta ohi.

  Tämä tuli hyvään aikaan, sillä en ole ehtinyt blogata moneen päivään, enkä edes lukea. Tai olen minä lukenut, jopa hyvää kirjaa, mutta se oli minulle nyt liikaa. Tartun tähän siis hetimmiten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, ole hyvä. Olisiko tällaiselle ollut nyt ihan tilaustyö...Eikun Jenni siis pyysi sitä minulta ja nyt siihen sitten tartuin.

   Mikähän on hyvä kirja, joka oli sinulle liikaa....Ota tämä kevennys väliin, niin sitten juttu luistaa sen jälkeen.

   Poista
  2. Nyt vastasin!

   Kesken jättämäni kirja oli oikein hyvä, mutta vaati paljon keskittymistä. Olen ollut pari viikkoa yksin lasten kanssa, yöt ovat menneet huonosti ja päivisin on ollut niin paljon kaikkea muuta, että tuntui epäreilulta lukea puolivillaisesti sellaista teosta. En paljasta sen nimeä, koska ehkä palaan siihen vielä myöhemmin seesteisemmällä ajalla. Sen sijaan aloitin tänään jo yhden historiallisen asiaproosan, joka on odottanut vuoroaan jo pitkään. Se vaikutti oikein hyvältä. Kyllä se tästä taas :)

   Poista
 7. Tämä onkin mukava, täytyypä miettiä hetken

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ari, voit siekin osallistua;) Ei niin helppo kun vain kymmenen...

   Poista
 8. Ihana lista ja varmasti vaikea laatia, kun tietää minkä verran luet kirjoja vuodessa. Moni ei lue elämänsä aikana puoliakaan siitä, mikä näin kirjoja rakastavana, on huutava vääryys. No toisaalta onhan sekin rikkaus, että olemme täällä maanpäällä niin erilaisia:)
  Luin suositustesi perusteella silloin tuon
  Geraldine Brooks: Kirjan kansa ja pidin siitä valtavasti. Se olisi minun ykkönen ja Jää toinen:)

  Suloisia öitä ♥!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, tämä pitää ottaa vähän leikin kannalta, muuten ei onnistu;) Olen lukenut 4-vuotiaasta ja loppua ei näy, mutta sen näen, että luen paljon vähemmän.

   Muistan, että pidit Kirjan kansasta. R:lle myös Kirjan kansa on ykkönen. Jäätä en ole lukenut, vaikka se olisi sitä tuttua rannikkolaisuutta.

   Suloista huomenta♥

   Poista
 9. Hieno lista. Oletin joukkoon kuuluvan kirjan Näkymätön silta ja ehkä myös Axel Munthe - tie Caprin saarelle.
  Luin juuri Vieraan lapsen ja pidin siitä paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos. Näkymätön silta olisi ollut 13. Katso vastaukseni Hannalle. Munthe on jotenkin niin omassa sarjassaan, ajattelisinko häntä vähän kuin 'Romanovejani' eli tietokirjana, joita tässä ei ole mukana vai haluanko pitää hänet vain itselläni...

   Vieraan lapsi on uskomaton ja Daphne edelleen mystinen.

   Poista
 10. Olen lukenut noista suosikeistasi peräti neljä :) Mrs. Dalloway ja Haudankaivajan tytär ovat kyllä loistokkaita! Samoin Kaksoisvirhe. Kaikki mitä rakastin ei ollut aivan minun juttuni kokonaan. Lempeää loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi-Maaria, sehän on jo paljon. Kadonnut on vain unta kirjaan sain suosituksen eräältä kirjailijalta, ehkä sinä voisit joskus lukea senkin.

   Olen huomannut, että Kaikki mitä rakastin jakaa mielipiteitä. Minä luin kirjan melkein peräjälkeen kaksi kertaa, sillä kun kehuin sitä eräälle Kustannusherralle, hän sanoi aloittaneensa sen illalla eikä lopettanut ennen kuin kirja oli luettu. Halusin lukea sen uudelleen 'hänenä' eli mikä siinä olisi ollut hänelle se iso juttu.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 11. Oi, Kirjan kansa, Kaikki mitä rakastin, Ellei... Mikähän se suomalainen nimi olisi ollut... ;) Näkymätöntä siltaa on näissä kommenteissa hehkutettu ja se on kyllä niin ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annika, niin: Niitä ikimuistoisia. Minusta oli tyylikästä, että Unless on vain Ellei. Sitä ei ainakaan unohda, sillä tuota nimeä jää väistämättä alussa miettimään.

   Näkymätön silta olisi ollut 13. Se on niitä kirjoja, jotka muistan rajatylittävästä pitämisestä: Kukaan ei ole kirjaa ainakaan minulle vielä moittinut.

   Poista
  2. Nyt on, eikä ollutkaan ihan helppoa miettiä :)
   http://www.mtimagine.com/typoblog/?p=7232#respond

   Poista
  3. Tulen viivana;) Mitä mää sanoin...

   Poista
 12. Hienoja kirjoja listallasi! Kirjan kansa, Haudankaivajan tytär ja Lauantai olisi korkealla minunkin listallani. Ja innolla odotan, että ehdin lukemaan hyllyssä odottavan Vieraan lapsen (ja lisää Irvingiä, tietysti)!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, varaa Vieraan lapseen aikaa, että pääset kirjan athmosfääriin. Se on yksi Vieraan lapsen vahvuustekijöistä.

   No Irvigiä tietty aina;)

   Poista
  2. Kauheeta...siis Irvingiä;) Pekka jos olisi tämän huomannut...

   Poista
 13. Arvaa mitä, en ole lukenut (vielä!) yhtäkään listasi kirjaa, apua! Moni niistä on kyllä lukulistallani ja osan jopa omistan. Ei vain ole jostain syystä tullut luettua. Varmaan johtuu siitä, kun kirjoja pullahtelee koko ajan jostain lisää, niin edelliset tuppaavat hautautumaan niiden alle. :))

  Lukuisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä nyt...;) Miten olisi Kaksoisvirhe ja Haudankaivajan tytär näin aluksi.

   R. väittää, että ison kotimme neliöt hautautuvat kirjojen tulvaan, mutta tämä on vain tällainen pidempi projekti, joka aikanaan rauhoittuu. Olen luvannut sen. Mutta mieti: Minun piti siirtää yöpöytä pois, että sain luvussa oleville ja nopeasti lukuun tuleville kirjoilla riittävästi tilaa likelleni: KOLME Ikean Lack-hyllyä. Siinä ei paljon tyyliä mietitty. Ja tämä toimisto/kirjasto on nyt tällä hetkellä oma kirjamörskäni. Ikävää kun poistatin tästä oven...

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 14. Mielenkiintoista! Tältä listaltahan saisi hyvän pinon lukuvinkkejä tulevaisuutta ajatellen:)

  Omalta blogivuosien listaltani löytyisi varmasti myös Oatesia ja ehkä Shriveriä. Mutta koko elämän aikana luettujen kirjojen listalta taas varmasti Irvingiä ja McEwania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sonja, kiitos.

   Vaikka Shriverin Jonnekin pois oli niin järisyttävän erinomainen, uskallan suositella myös Kaksoisvirhettä, joka on erittäin kiinnostava avioliittoromaani.

   No alas nyt listata, sillä sinut on haastettu! Kun aamulla heräsin, edessä luki vihossa 'Sonja'. Mietin miksi, mutta sitten muistin kaksi asiaa: Haasta Sonja ja Sonja kirjoittaa kohta Meriharakoista.

   McEwan oli minulle tässä ongelma, sillä pidän hänen kaikista romaaneistaan, paitsi en Poltteesta ja Makeannälästä.

   Poista
  2. :D Otan haasteen vastaan ja ehkä ehdin auringon mentyä mailleen vastata siihen jo tänään sunnuntaina!

   Poista
  3. Sonja, kävin jo tänään kurkkimassa, jos olisit vaikka tehnyt jo;)

   Palataan illemmalla...

   Poista
 15. Näistä tuttu on vain Carol Shieldsin Ellei, ja ymmärrän täysin sen paikan listalla. Kirja on jäänyt itsellekin mieleen, vaikka lukemisesta on monta kuukautta (ompa blogini sivulla myös lainaus tarinan kirjailijan hienosta ajatuksesta). Ellei tuntui lukiessa olevan täynnä viisaita pohdintoja ja sanoja, sitaattivihko täyttyi useamman lauseen verran vieressä.

  Näistä muista alkoi kiinnostamaan erityisesti Kaksoisvirhe ja Leski vuoden verran...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, Ellei onkin todellinen sitaattien rakastajan kirja. Mutta kyllä sen tarinakin kantaa. Oli vaikea valita Shieldsiltä mieluisinta, mutta tein nyt näin.

   Kaksoisvirheen Willy (nainen!) on kuin minä ja Eric, kuin R. R. ei vain myönnä, että jos...Meiltä jäi yksi lauantai saunakin väliin, kun juutuimme tästä kirjasta liian isoon keskusteluun ruokapöydässä;)

   Minulle Leski vuoden verran on aina kertomus rakkaudesta, jota ei erota aikakaan sekä kuvaus erään naisen eli Ruth Colen kirjailijaksi kasvamisesta. Olenkin joskus tokaisssut: Pitää elää elämä kuin Ruth Cole ja siitä se sitten lähtee, loistava teksti. Tietenkin tuo on sanottu puolileikillään, mutta...

   Poista
 16. Kiitos, Leena! Onpas mielenkiintoinen haaste! Tosiaankin vain ne kirjat, jotka osuvat bloggaamisen aikaan. Pois siis tulevat jäämään suuret suosikkini: Woolf ja Hustvedt. Mutta onneksi on aarteita mahtunut näihin blogivuosiin, niinpä palaan tähän heti, kun järkeni alkaa kuumehorkasta selvitä.

  Kiitos, haaste ilahdutti kummasti päivääni! Ihanaa viikonloppua puhaltelen sinulle kevään tuulten matkassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen kirahvi, ole hyvä. No, katsos kun multa on poissa Waltari...

   Oi, juo paljon nestettä, C;tä ja sinkkiä. Et ehkä ole nauttinut riittävästi D:tä. Olen nyt ollut vailla flunssaa jo muutaman vuoden kun otan D:tä 50 mikrogrammaa vuorokaudessa.

   Monilla tuntuu just nyt olevan kirjallisen haasteen paikka. Haasteen, joka ei vie kauaa aikaa, mutta vaatii kyllä sisua mainita 10, kun tekisi mieli listata 110.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
  2. Sunnuntain suhinoissa tämän vuoro!

   Sydän, sydän...

   Poista
  3. Valkoinen Kirahvi, kävin heti aamusta katsomassa oletko tehnyt;) Huomiseen siis.

   Sydän, sydän, sydän...

   Poista
  4. Aamukahvittelun ääreltä kera hyvän suklaan...

   Ihanaa, kun helpottaa! Aamu hymyilee tänään keltaisen sävyissä!

   Onnellista sunnuntaita sinne!

   Poista
  5. Oi, sinähän alat olla iskussa. Hyvä! Minä just vasta join obertsin suklaakahvia ja nautin samalla Hesarista.

   Kiitos samoin sinulle! I'm on my way...

   Poista
 17. Oi, tuli hyviä kirjavinkkejä samalla, kiitos! =D

  Peräti yhden kirjan olen listaltasi lukenut eli Haudankaivajan tyttären, taisi olla tämän vuoden puolella, ja ihastuin siihen kovin. Huippukirjailija tuo Oates! Lionel Shriveriin tutustuin ihan vasta, luin Poikani Kevinin, ja se oli järisyttävä! En malta odottaa, että voin lukea Kaksoisvirheen.

  Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, ole hyvä.

   Oates on todella huippu ja vahva. Kaksoisvirhe on psykologinen avioliittoromaani eli hyvin erilainen kuin Poikani Kevin. Mutta Sriver vain on niin hyvä.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 18. Listat on hauskoja! (Vaikkakin mun suhde omiin listoihini ja niitten tekemisiin on ristiriitainen.)
  Listaltasi on multa lukematta kolme; Oates, Sandelmose ja Brooks.
  Koska sun ansiosta olen lukenut Shriveriä, niin kerronpa että varsinkin nyt kun on jo jonkin aikaa lukemisesta, niin mullakin Kaksoisvirhe nousee Jonnekin pois yläpuolelle.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, siis kukaan, kukaan toinen, ei ole niin uskollisesti lukenut mun suosituksia kuin sinä♥

   Brooks on myös R:n suosikki. Siinä on taidetta, historiaa, vähän mystiikkaa ja seikkailuakin.

   Jonnekin pois on mahtava roolitus, mutta loppu, nyt kun ajan päästä sitä katselee, olisi saanut olla vähemmän helppo. Se oli kuin väärä loppu. Kaksoisvirhe on avioliittoromaani ja hyvin kiinnostava sellainen. Myönnän, että voisin olla jossain tilanteessa Willy, mutta R. ei myönnä, että hän voisi olla Eric. R. on aina oikeassa kunnes toisin todistan;)

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
  2. Mä muistan, kun väitin silloin kun "tutustuttiin", että luen aika pitkältä eri kirjoja kuin sinä.;) No, ei mun lukulista ja suosikit edelleenkään ole ihan samis sun kanssa. Mutta monia hyviä olen sinun kautta löytänyt, kiitos!

   Mähän hyppäsin ohi mielessäni Jonnekin pois ihan lopun lopun, en edes oikeastaan ajatellut sitä. Ehkä suojelin itseäni pieneltä pettymykseltä?
   Mutta anna R:n olla uskomatta ericyyteensä Kakoisvirheen kohdalla, sillä sen todistaminen oikeaksi ei ehkä ole kaikkein paras mahdollinen veto.;)

   Poista
  3. En enää millään muista, mikä se ero oli. Ei kai vain fantasia;)

   Se loppu meni kuin kirjailija olisi ollut ihan joku muu tai sitten hirveä kiire.

   Annan siis R:n olla luulossa, että jos me oltais saman lajin ihmisiä, niin hän ei voisi muka olla niin kusipää kuin oli Eric. Tosin R:n mielestä Willy vasta sitä olikin, mutta minusta Willyllä oli syytäkin olla mitä vaan. Juu, en nyt halua mitään Isoja Keskusteluja, sillä kohta ei ole isoa puutarhaa, josta löytää sopen, kun kiristää. Minusta tulee mitä mukasuloisin matkakumppani R:lle. Miesten täytyy saada toisinaan (lue: usein) saada luulla olevansa 99 prosenttisesti oikeassa. Minulta meni vuosia energiaa todistaa tuo asia vääräksi. Sitten kuulin kun tv-Dr.Phil kerran kysyi joltain: "Haluatko olla oikeassa vai onnellinen?" Entinen Leena olisi sanonut: Oikeassa! Nykyinen haluaa olla onnellinen. Sentään jotain etua on lisääntyvistä vuosista...

   Poista
 19. Leena ihan mahtavaa että tartuit tähän! Palaan kirjoitukseesi vähän myöhemmin, ei pysty kunnolla keskittymään kun töissä blogeja lukee kännykällä. Hyvää viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, sää yllytit;)

   Tehdään niin.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 20. Seuraava Oatesini on varmaankin kirjastosta varauksessa oleva tänä vuonna ilmestynyt tiiliskivi. Saa nähdä, suomennetaanko se joskus ja pidänkö kirjasta. Olen nimittäin lukenut tänä vuonna kolme Oatesia. Ensimmäinen oli suoranainen pettymys, toinen oli ihan hyvä ja kolmas (Sisareni, rakkaani) oli aivan loistava. Todennäköisesti Haudankaivajan tyttärenkin jossakin vaiheessa luen, koska se on yksi Oatesin kirjoista, jotka ovat saaneet paljon kehuja.

  Tällaisia listoja on todella mielenkiintoista lukea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annami, tarkoitat ehkä jotain, jota ei ole käännetty vielä suomeksi?

   Sisareni, rakkaani oli loistava, mutta jätti minut pimeään. Pidän vahvoista, jopa rankoista kirjoista, mutta nyt Oates ylitti sietokykyni ja annoin kirjan eteenpäin. Tosin tietty kirjoitin siitä jutun, enkä ollenkaan kieltänyt sitä, miten lahjakas teos on.

   Minulta on lukematta Putous ja Blondi. Toivon suvella ehtiväni tekemään kaiken, mihin nyt en pysty.

   Tämä on liian uhkarohkeaa, mutta olen yllytyshullu. Jos lukee yli sata kirjaa vuodessa ja tekee tällaisen, saa loppuelämänsä selittää, miksi ei laittanut sitä tai sitä vuonna kirves ja kivi listalleen. Mutta listatkin elävät ja lukukokemukset muuttuvat aikojen saatossa...

   Poista
  2. Annami, jos haluat tehdä, nappaa tstä vain, ole hyvä.

   Poista
  3. Juu suomentamattomasta Oatesista puhun. Tänä vuonna ilmestyi Oatesilta englanniksi uusi kirja (lähes 700-sivuinen järkäle), ja sitä nyt olen kirjastosta luettavakseni odotellut.

   Sisareni, rakkaani oli kyllä vahva lukukokemus. Minä koin kirjan niin järisyttävänä, että pidän sitä tällä hetkellä yhtenä lempikirjoistani. Tällä hetkellä odotan siis seuraavalta Oatesilta paljon, joten voin joko pettyä tai rakastua. Sehän loistavissa kirjailijoissa aina vaarana on.

   Tällainen listaus olisi todella mielenkiintoista tehdä, mutta lyhyeen blogihistoriaani sisältyy vasta hieman alle viisikymmentä arvosteltua kirjaa, joten laitan idean hautumaan siihen, kun arvosteltuja kirjoja alkaa olla sen verran, että tällaisen top kympin teko on hieman järjellisempää. Loistavia kirjoja olen tänä vuonna lukenut, joten kieltämättä niistäkin saisi hienon top kympin aikaiseksi, mutta ehkä ei kuitenkaan ole kovin kiinnostavaa, jos listaan viidesosan bloggaamistani kirjoista niinä kaikkein parhaimpina. :)

   Uhkaavasti (tai lupaavasti, miten sen nyt ottaa...) vaikuttaa siltä, että minäkin luen tänä vuonna yli 100 kirjaa. On todennäköisesti ennätys sitten peruskouluaikojen, jolloin poikkeuksetta satasen raja meni rikki.

   Poista
  4. Annami, olen viimeksi lukenut englanniksi kirjan kai kaksi vuotta sitten. Yritin erästä suosikkikirjailijaani vähän aikaa sitten englanniksi, mutta en nauttinut. Menetän enkuksi tyylin lumon. Kieli on minulle ylitärkeää. Ja tällä hetkellä kertailen saksaa, joten en seoita enkkua yhtään tähän juttuun nyt.

   Se oli ehkä järisyttävintä mitä olen ikinä lukenut. Tyylissä oli paljon uuttakin, ehkä Oates suorastaan aukoi uusia polkuja...

   No just siksi itse haastoin vanhempia konkareita, mutta lopulta tässä ovat kaikki mukana ja sehän on vain kivaa, joten siitä vaan listaamaan ja sitten muita haastamaan. Teinhän minäkin vaikka mitä listaa jo ekana vuonna, nyt saa sitten hävetä;) Mutta sun ei tartte hävetä, minulla ei ollut mitään kirjablogistimalleja, kirjoittelin vain monta juttua päivässä ja olin ihan tyytyväinen jos edes yksi kommentoi päivässä...

   Minä luin kovimpana vuonna 140. Nyt en jaksa enää valvoa pikkutunneille, joten alan toivoa, että pääsisin alle sadan. Tämä on kuntolaji! Jännä seurata, miten sulla menee...Lykkyä tykö♥

   Poista
  5. Ja kiva tietää, että taas on odotettavissa vahvojen makujen Oatesia. Kyllä elämä on ihanaa!

   Poista
 21. Kamalan ihanaa tai ihanan kamalaa! Sanoin joskus, että olen liian tosikko tekemään listoja, mutta nyt tämä sopii mulle paremmin kuin hyvin. Pääsen muistelemaan vanhoja kun uusien lukemisten kanssa on jonkinmoinen jumi!

  Kiitos Leena, varmaan jo huomenna lauantaina ryhdyn listan laadintaan <3

  Kaunista viikonloppua myös toivottelen, vähän voisi jo pihallakin touhuta kaikenlaista! Täällä Turussa on satanut koko viikon, ja niin tylsää kuin harmaa tihutus muuten onkin, se on syönyt pois jo melkein kaikki lumet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erja, juu, sellaista elämä on;) Minäkin olen tosikko! Ihanaa, että sinullakin on nyt markkinarakoa just tälle. Jumi on sellainen tuttu juttu täälläkin. Välillä kaipaa ihan jotain muuta...

   Ole hyvä ja minä olen valmiina, sillä työstän yhtä kirjaa kuvineen, joten olen läsnä.

   Kiitos samoin sinulle! Minä olin tänään pihalla jo tunteja ja nyt selkä...Innostun aina liikaa ja kaiken pitäisi tapahtua heti. Meillä puro lehdon läpi tulvii ja olenkin tänään saanut leikkiä uoman vartijaa.

   Sade teki tämän kevään ja sitä jaksan aina odottaa, sillä mun rakkaat kartiovalkokuuset eivät tykkää ellei routa sula pian.

   Turku on tuttu juttu ja olen siellä syntynytkin...

   Poista
  2. No se lauantai hupsahti kontallaan kukkapenkissä, mutta nyt on munkin lista valmis :)

   http://esperanzan.blogspot.fi/2013/04/top-ten-kevaalla-2013.html#comment-form

   Poista
  3. Sama täällä sekä la että su. Ja kohta lähden taas...

   Tulossa...

   Poista
 22. Ah, Clarissa. Tajunnanvirtaromaanit ovat parhautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taika, juuri niin: Ah, Clarissa. Luin muuten Woolfin Menomatkan ja pidin siitä. Tajunnanvirta on enemmän.

   Poista
 23. Ihana lista;yhden olen lukenut,kiitos sinun,mutta kaikki muutkin voisin lukea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, onneksi olet lukenut näistä parhaan;) Täytyy miettiä, mitä lukisit seuraavaksi...

   Poista
 24. Shriverin Kaksoisvirhe on vieläkin lukematta kirjahyllyssä, sillä alku oli niiiiiin pitkäveteinen. Haudankaivajan tyttären luen joku kaunis päivä. Mukavaa viikonloppua ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ihan tosi...Siinä oli kai sitten vain se jokin just minulle ja myös mieheni piti ja lukijoista ainakin Sanna.

   Haudankaivajan tytärtä et ainakaan voi sanoa pitkäveteiseksi. Oates ja Sriver ovat minulle kova juttu. Kokeileppa Shriveriltä Jonnekin pois.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 25. Täytyy Leena tunnustaa, että en ole varma pystyisinkö itse tekemään Top 10 listaa vaikka yllytän siihen muita ;) On niin paljon hienoja kirjoja, miten osaisin valita juuri kymmenen..Mutta edelleenkin ihanaa että jaat tämän listan muille, tätä olen oikeasti odottanut! :)
  Lionel Shriver kiinnostaa ja Shieldsin Rakkauden tasavalta on omassa hyllyssä odottamassa lukuvuoroaan. McEwaniin en ole vielä päässyt kiinni mutta vielä jossain vaiheessa palaan kirjailijaan ja aloitan lukemalla Lauantain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, mutta minä en tätä enää pääse perumaan;) Well...kyllä listojen täytyy voida myös elää. Olethan sen verran kauan jo blogannut, että sunkin oikeastaan pitäisi...;)

   Miten mainitsitkaan Rakkauden tasavallan! Se on minulla nyt kirjastosta jo toista kuukautta ja aina tulee muuta väliin...Taidankin aloittaa sen tänään. Eikun huomenna. Tänään vain puutarhaa, herkuttelua, Midosomeria ja silleen.

   Aloita Lauantaista. Se on just niin. Rannalla on myös hyvä ovi McEwaniin. Valitettavasti hänen kahta viimeistään en ainakaan aloituskirjoiksi voi suositella.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 26. Hieno lista joka saa odottamaan tulevia lukuelämyksiä, kuten Vieraan lasta ja Haudankaivajan tytärtä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, kiitos. Sinulla on elämyksiä edessä...Siitä vaan nappaat haasteen mukaan ja kun olet tehnyt, vinkkaat mut lukemaan;)

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 27. Viime aikoina on ollut niin kiire, ettei ole ehtinyt avata kirjan kirjaa. Luptonin 'Sisar' odottaa hyllyssä, moni muukin...

  Pistäytyminen blogissasi olikin mitä parhain herätys: kirja käteen ja vähän äkkiä! :)

  Tuo ensimmäinen... 'Vieraan lapsi' on ehdottomasti lukulistalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa, olen huomannut, sillä seuraan blogiasi. Minä pidin Sisaresta.

   ...niin paitsi jos ulkona on ylen hieno ilma. Suvella siellä voi lukeakin, mutta ei vielä.

   Vieraan lapsi ei antaudu helpolla eli anna sille aikaa. Kokonaisuus palkitsee, ainakin minulla kävi niin.

   Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 28. Hieno listaus. Täytyy vielä kukaista tuosta muutama kirja, niin tiedän missä menet ;-) Sandemose on aivan tuntematon, löytyyköhän se meiltäkin jostain varastosta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos. Lue nyt vaikka Lauantai ja Leski vuoden verran. Viime mainittu tarjoaa myös romantiikkaa,joten pidätpidätpidät.

   Sandemose on tullut minulle Aila Meriluodon kautta ja kertoo Norjasta ajalta, jolloin natsit olivat vallassa siellä, mutta kirja on oikeastaan rakkaustarina, vaikkakin aika rankka sellainen...

   Poista
  2. Sähän jo tiedätkin mitkä multa on lukematta =)

   Ok, menen tuossa järjestyksessä, koska olen varma että pidän pidän pidän.

   Oikein mahtavaa viikonlopun jatkoa sinulle. Toivottavasti vielä on jäljellä herkkuruokia, hyvää seuraa ja upeita kirjoja. Minä yritän houkutella miestä retkeilemään jonnekin luonnon ääreen. Keittäisin termariin kahvia ja tekisin eväsleipiä... mutta mies senkun nukkuu tuolla (mikä lie kevätväsymys sillä suonissa).

   Poista
  3. Minähän seuraan mun uskollisia, pitkäaikaisia lukijoitani;) Voisin milloin tahansa räätälöidä sinulle lukulistan. Tosin en ihan aina voi ajatuslukea, mitä olet lukenut ja mitä et, mutta nyt tuntui tältä.

   Kiitos samoin sinulle! Eilisen herkuilla tänään jatketaan. Yksi kirja blogiin ja sitten puutarhatöihin niin johan on kohta kova nälkä ja slaavilainen broileri kera arborioriisin maistuu taas. Tänään pitääkin olla ulkona. Minäkin taidan tarjota työkahvit tänään puutarhassa...Huhtikuu vie joskus, minulta usein, voimat. Kestän marraskuutakin nykyään paremmin.Huhtikuussa kevät tulee liian hihtaasti, on siitepölyä ja tarvitsen allergialääkkeitä, ikkunat ovat likaiset, itseään ei tunnista peilistä etc. Toukokuu kaiken muuttaa voi!

   Poista
 29. Ostin kuukausi takaperin Haudankaivajan tyttären itselleni ja toissapäivänä Irvingin Leski vuoden verran. :) Toivottavasti ne tekevät vaikutuksen minuunkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aletheia, hyvä sinä♥ Nyt vain lukemaan: Jään odottamaan juttuja;) Vakuutan, että vaikutut Haudankaivajan tyttärestä, mutta en tunne sinun kirjamakuasi vielä niin hyvin, että pureeko Irving sinuun. Olen lukenut Leski vuoden verran jo muutamaan kertaan...

   Poista
 30. Hienoja kirjoja! Olen lukenut niistä kuusi, viidestä tykkäsin kovasti.

  P.S. Irving-juttuni tosiaan lipsahti hetkeksi eetteriin keskeneräisenä, ja tietysti osuit linjoille juuri silloin. :) Mutta nyt se on valmis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekka, kiitos.

   No, arvaa oliko minulla vähän hymyä, kun otsikko oli niin lupaava jutun runsauden suhteen, mutta sitten sitä ei siellä ollutkaan;) Olen tulossa...

   Poista
  2. Täällä minä kyynelehdin juttusi jälkeen...

   Poista
 31. Vihdoinkin minäkin!!!

  http://jarjellajatunteella.blogspot.fi/2013/04/melkein-mahdoton-tehtava.html

  VastaaPoista