Mitä syödään vappuna? -keskustelu on nyt käyty ja Lumimiehen toivomuksesta on grillipihviä. Meillä se tarkoittaa kompromissia, sillä tuhti äijäpihvi ei minulla laske, joten grillaamme lehtipihviä. Kerron koko menuun, sillä vaikka tämä on monelle selvä, ei kaikille. Hyvät, ei sitkeät, pihvit otetaan hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Sitä ennen, jo aamulla, perunat on pesty hyvin ja lohkottu, ei kuorittu. Teen perunoille marinadin oliviiöljystä, johon sekoitan suolaa, monta valkosipulinkynttä pieniksi paloiksi kokkiveitsellä hakattuna sekä paprikajauhetta. Perunalohkot marinadiin ja muutaman kerran päivässä kähjään niitä, että maut tasoittuvat.
Vaikka yleensä suosin kovasti, kaksi kertaa viikossa maailman terveellisintä salaattia, niin tähän ruokaan varioin lisukkeen eli jätän mozzarellan pois, pilkon tomaatit pieniksi, silppuan basilikaa joukkoon, vähän sormisuolaa, mustapippurirouhetta ja oliiviöljyä. Kannattaa tehdä runsaasti, että saa seuraavan päivän aterialle lisukkeen.
Lumimies laittaa valutetut veneperunat foliovuoassa grilliin ennen lihoja, sillä niiden kypsyminen vie noin noin 45 minuuttia. Lehtipihvit kypsyvät minuutissa ja niitä vain valellaan öljyllä. Kun kaikki on kypsää, leikataan kuumien pihvien päälle grillimaustevoita ja samoin kuumien perunoiden päälle eli tästä tulee se maku! Rasvaista syntiä hyvitellään terveellisellä tomaattisalsalla ja punaviinillä eli tässä on Syötkö riskiruokaa? -kirjan mukaan jo kaksi maailman eniten syöpää torjuvista aineista: Tomaatti ja punaviini!
Niin hyvää, mutta niin rasvaista! Nautimme hyvällä omallatunnolla, sillä tällaista meillä valmistuu vain alkukeväästä ja syksyn viileydessä.
Jälkiruokana on valkohomejuustoa ja rypäleitä.
Guten Appetit!
Ruokareseptit Leena Lumissa
Kuulostaa ja näyttää tosi herkulliselta !! :) Hauskaa,iloista ja toivottavasti lumetonta toukokuun ensimmäistä l.Wappua !!! Minä aion nauttia myös niitä syöpää estäviä aineksia eli punkkua ja tompsua !! :)..ehkä sitruunapastaa ja Jaelin appelsiini-porkkanakakkua.
VastaaPoistaAnneli, kiva kuulla;) Kiitos samoin sinulle ja siirrytään ulkoruokintaan <3
PoistaKolmas aine saadaan valkosipulista, se on siinä kympin listalla myös.
Meillä melkein meni parsaksi, mutta sitten muistimme mahdollisen illan viileyden ja päädyimme tähän. Oi, sitruunapasta kuulostaa herkulta! Olen niin heikkona pastaan...valitettavasti;)
<3
Leena kyllä vaan kuulostaa siltä. että vappu menu passaisi aivan mainiosti tännekin <3 Herkullisia hetkiä halausten kera <3
VastaaPoistaTiia, siitä vaan. Laita vielä paljon valkosipulia, niin on ihan terveysruokaa;)
PoistaKiitos kaikkea samoin sinulle <3
Ihana vappumenu, vaikka en se innokkain lihansyöjä olekaan!
VastaaPoistaMukavaa tiistaita! <3
Kaisa Reetta, kiitos <3 Minulla tökkii vastaan melkein kaikki liha paitsi ei kala. Kanasta pidän, mutta kun sitä onnellisen kanan lihaa en ole vielä nähnyt...Punaisesta lihasta olen etääntynyt hyvinkin pitkälle, mutta oli vähän otettava takaisin, kun R. alkoi urheilemaan ja hän haluaa ja pitää punaisesta lihasta. Elämä ja avioliitto ovat kompromissia;) Vitamiinit kirjassa oli, että A-veriryhmän henkilölle ei punainen liha sovi. Siinäkö syy, miksi en ole koskaan ollut pihville perso...
PoistaKiitos samoin sinulle! <3
kiitos vinkistä tuo kelpaisi meillekin :) Tosin vappuna ruokaillaan muualla mutta täytyy laitella tuota vaikka äitienpäivänä ♥
VastaaPoistaRiitta, ole hyvä! Kivaa vappua missä ikinä sitä vietätkään ♥
PoistaHyvältä näyttää, der Appetit ist da(=hier). ♥
VastaaPoistaAllu, kiitos. Es ist hier und da!
Poista♥
Kiitos Leena-IhaNainen, lähetin tämän G+:n mukana kiertämään;))
VastaaPoista♥♥
Ole hyvä, Aili-IhaNainen ja kiitos <3 Hallitset minua enemmän näitä tekniikoita, sillä G+ on minulle tuntematon käsite, mutta varmaan se on jotain kivaa.
Poista♥♥
Hyvältä näyttää ja maistuis minullekin, nam!
VastaaPoistaHyvää vapun odottelua!
Minttuli, kiitos <3 Ulkoruokintaan siirtyminen ei vain taida onnistua, sillä lupasivat hurjia kelejä sekä sinne teille päin että tänne...Ja just kun olin pääsemässä kevään tunnelmiin. Hallaharsotan huomenna herkän Leonardin ja helmiorapihlajan.
PoistaKiitos samoin! <3
Kyllä tuolla annoksella nauttii Vappuna! Otan tuon perunaohjeen itselleni ja opettelen kähjäämään (ihana uusi sana minulle).
VastaaPoistaItse en ole vielä yhtään selvillä mitä vappuna syötäisiin, toisaalta jos kopioin teidän aterianne, niin asia on sillä selvä =)
Ihanaa viikonjatkoa Leena <3
Birgitta, juuri näin, mutta ulkoruokintakausi ei alkane, mikäli säätiedotus oli oikeassa: Lupasivat lumimyrskyä! R. kyllä grillaa vaikka sataisi kiviä. Olisikohan tuo jotain Porin tai Luvian murretta, en huomannutkaan. Murteet ovat rikkautta. Kähjää nyt sitten sinäkin;)
PoistaNiin ja takuulla miehet eivät vastustele, siis A. ja nuorempi herra, jos teidän seuranne hänelle vielä käy - vappuna.
Kiitos samoin sinulle Birgitta <3
Tulee vesi kielelle! Mie laitan vappuna parsaa. Lauantaina tulee saksalainen kollega ja tarjoan hänelle sunnuntaina poronkäristystä. Mukavaa vappua teille!
VastaaPoistaHelena, sitten on hyvä;) Miekin meinasin laittaa parsaa, mutta olin eilen parsalounaalla ja söin parsaa paljon. Lisäksi R:n toivomus oli nyt tähän suuntaan, joten muutimme kurssia. Saksalainen kollega osaa takuulla arvostaa poronkäristystä.
PoistaKiitos samoin sinulle! <3
Piti oikein tulla lähemmin makustelemaan. Kyllä tämä rasvainen, mutta herkullinen ruoka maistuisi vappuna oikein mainiosti, hyvän punkun kera.:)
VastaaPoistaIloista vappuviikkoa!
Sirpa, ole hyvä vain. On rasvainen, mutta joskus saa ollakin. Kaiken huipuksi luvattiin lumimyrskyä, joten nyt tuli tuhdimpi ruoka kohdilleen. Mieleen tulee vain muutamia oikein kauniita ja lämpimiä vappuja, niitä on niin vähän, että ne kyllä muistaa. Tässä on vähän parempi punaviini, sellainen tuhdimpi, joka sopii pihville.
PoistaKiitos samoin sinulle! <3
Mukavaa Vappua Leena! Herkulliselta näyttää. Itse ajattelin tehdä kasvistortilloja, ihan tortillatkin itse, saa nähdä mitä tulee, kun en ole aikaisemmin kokeillut niitä tehdä itse. =D Lihan syönnin olen jättänyt melkein kokonaan pois. Niin ja tietty minä paistan ison kasan munkkeja! =D
VastaaPoistaIrene, kiitos samoin sinulle <3 Kiitos. Mekin olemme päässeet tortillojen ihmeelliseen maailmaan nuorisomme kanssa;) Hyvää on! Minä olen vähentänyt lihaa ja lisännyt kasviksia, vihanneksia ja kalaa. Onhan kai kalakin lihaa, mutta siitä en luovu enkä merenelävistä. Grillikausi taidetaan vain meillä sekä aloittaa että lopettaa tuhdisti. ÄLÄ SANO SANAA MUNKKI;) Ihan tietoisesti olen tehnyt aivotyötä, että unohtaisin nyt munkit. Olen puolen vuoden aikana nauttinut yhden omenakanelilörtsyn...Koskas kelit nyt ainakin meillä ovat vesisadetta, lumimyrskyä ja muuta kivaa, grillaamme, mutta ulkoruokinta vaihtui sisälle kynttilöiden lämpöön.
PoistaKuvittele, 1988 meillä oli täällä vappuna puoli metriä lunta. Asuimme toista kolmatta vuotta Keski-Suomessa ja silloin minä sanoin, että' nyt muutetaan takaisin länsirannikolle.' No, ostimme jo tontinkin, mutta täällä me vaan vieläkin ollaan. Äsken laitoin kaksinkertaisen hallaharson I-vyöhykkeen magnoliani ympärille: Leonard on niin herkkä...
Näyttää herkulliselta, nälkähän tässä tulee :)
VastaaPoistaVillis, kiitos. Hyvin maistui;)
Poista