keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kun tämä kylmä kuvauspäivä alkoi, en ollut yhtään...


Kun tämä kylmä kuvauspäivä alkoi, en ollut yhtään hyvällä tuulella. Olin herännyt liian aikaisin, tuuli oli pohjoisesta ja Päijänne oli hyinen, mutta sitten siinä kuitenkin kävi niin, että Lumimiehen kuvattua minua laiturilla seisomassa ja palelemassa,

laiturilla vatupassissa ja palelemassa

hän tapansa mukaan taas toi 'pallon maaliin' ja me oltiin me. Nyyti saa Tuitun nauramaan 4-ever!!! Paljastus: Blogini ensimmäinen nimiajatus oli Tuitun tuulahdukset, mutta toisin sitten kävi. Tuttu herra oli samoilla tienoilla ja halusi kuvata meidän hyväntuulisuutemme, joten eikun menoksi.

Kylmään kuvauspäivään 'syyllinen' oli ruokatoimittaja, valokuvaaja etc. Kari Martiala, joka kuvassa viehättävän vaimonsa, keittiömestari Helena Lylyharjun kanssa. Piti siis saada viileitä kuvia Karin tulevaan juttuun...Vietimme syyskuussa iltapäivän kulinaaristen herkkujen äärellä suosikkiravintolassani Pöllöwaarissa ja Karilla kävi luvalla nauhuri, sillä hän teki juttua kirjabloggaamisesta Meidän Suomi -lehteen. Jutun piti ilmestyä tammikuussa, mutta kun mitään ei kuulunut unohdin koko asian. Nyt sitten Kari lähestyi yhtenä iltana ja sanoi, että koska juttu ilmestyykin keväällä pitäisi saada kirjojen lisäksi vähän mukaan myös puutarhaa. Oi noita miehiä!: Puutarhajuttujen kuvat otetaan aina edellisenä suvena. No ei mitä, minä tein yhden illan hommia etsien riittävän isoja kuvia ja annoin vähän muutakin lisätekstiä etenkin koskien puutarhaa. Kari pääsi sitten tietty 'turkulaisesti' lohkaisemaan juttuunkin, että 'kun ei ole päässyt käymään puutarhassamme..' Pariskunta Martiala&Lylyharju ovat meille tervetulleita puutarhavisiitille prime time vuonna 2016! Tämän vuoden prime time on jo varattu kaukaa tulevalle ystävälle.


Haluan antaa teille tiedoksi, että juttua Leena Lumista löytyy Meidän Suomi -lehdestä, joka ilmestyy 17.5. Tätä lehteä löytyy Akateemisesta kirjakaupasta sekä tilaamalla. Jos haluat tilata tämän viisi kertaa vuodessa ilmestyvän lehden, löydät täältä mukavan tarjouksen. Voit tilata määräaikaisena tai kestona. Jos lehti ilmestyisi vain neljä kertaa vuodessa, olisin ehdottanut sille uudeksi nimeksi Meidän Suomi - Neljä Vuodenaikaa, sillä se mikä Suomessa on todella upeaa, ovat neljä vuodenaikaamme.

Eniten rakastan syksyjä. Sitten kun kirjabloggaaminen joskus on ohi, huonosti alkaneen kuvapäivän harmonisin kuva muistuttaa minua vielä kauan näistä huimaavista vuosista, jolloin kirjat veivät aamuneljään, Lumimies heräsi kerran kuulakärkikynä kaulavaltimoaan painaen ja minun allani oli muistiinpanovihko...Waltari lupasi, että lukeminen kasvattaa järkeä, joten kohtahan olen ylijärkevä. Ikävä juttu vain, että liika lukeminen saa lukulasit löytymään jääkaapista, univelka on jatkuvaa ja ruokahalu vain kasvaa lukiessa eli alkaa varmistua, että tässä elämässä ei ehdi lukea kaikkia niitä kirjoja, joita haluaisi. Kaikkea ei voi saada...


Rrrrrakastan neljää vuodenaikaamme, vaikka meillä sataa nytkin rankasti lunta: Maa on jo valkoinen ja kesälumipisaramme kantaa urheasti vapun aatonaaton märän valkeaa tervehdystä. Ei tämä niin uutta, sillä vuonna 1988 R. teki vapunpäivänä kunnolla lumitöitä: Oli satanut lunta puoli metriä! Silloin tuli ikävä takaisin länsirannikolle, mutta täällä me nyt kuitenkin vielä olemme saaren lumoissa. Nyt kauhon kulhoihin Aino Samettinen Nougatia ja pudottaudumme takkahuoneeseen katsomaan Perillisiä. Huomenna R. grillaa, vaikka sataisi kiviä, mutta ulkoruokintaan taidamme siirtyä vasta vähän myöhemmin.

Lumoavaa vappua kera kynttilöiden, herkkujen ja villasukkien!

Love
Leena Lumi

The Windmills of Your Mind

64 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja kuvat <3 Ja mielenkiintoinen lehtijuttu siis tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna, kiitos <3 Päivä ei ollut parhaani, mutta yrittänyttä ei laiteta;)

   Poista
 2. Kuvat niin mahtavia ja upea juttu. Lehti täytyy muistaa hommata Akateemisesta. Olet monipuolinen nainen ja aivan taatusti viisas kuin mikä.

  Omaan aivan hullun ajatuksen, mietin niitä kaikkia kirjoja joita ei ehdi ikinä lukea kun aika jättää. Tälle ajatukselle en voi mitään. Muistan murehtineeni tätä vaarinkin menehdyttyä, kirjat jota vaari ei enää lue...

  Kauniita unia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, juu, mutta eivät nämä kuvat tule, kun jutusta tulikin toukokuun juttu;) Elämä on. Onneksi on pakko joskus asettua kuvattavaksi: Nämä ovat huomisen muistoja. Sinulla on onneksi Akateeminen kohtuullisen liki. Kiitos <3

   Niin...kirjat, joita ei ehdi lukea tai hetket, joissa ei ymmärrä olla läsnä: Siinäpä paljon mietittävää.Yritän onnistua edes toisessa.

   Kiitos samoin <3

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja erityisesti tuo yhteiskuva laiturilla. Siinä sitä jotakin on on on *sydänhymiö*

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, kiitos <3 Juu, etenkin se, sillä R.ei osannut edes varautua tulemaan kuvaan;) Tiedän, tiedän...se on se meidän juttu "sydänhymiö"

   Kiitos samoin!

   Poista
 4. Apua, mistä mä saan tuon lehden???

  VastaaPoista
 5. Olet aivan ihana !Hyvää kevättä sinulle ja oikein hauskaa vappua Leena♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maria, kiitos samoin ♥

   Kiitos kaikkea samoin sinulle, Maria♥

   Poista
 6. Vai tätä varten on aikanaan kuvattu, muistan kun joitakin kuvia laitoit blogiin :)

  Eiköhän se (märkä?) lumi huomenna häivy, maa vetää.
  Tänne piti tulla urakalla räntää, mutta eipä näy. Onneksi.
  Huomiseksi aurinkoa ja +14 :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, tätä on ties monesko kerta, ehkä jo joutsenlaulu;) Muistat varmaan sen ponchoesittelyn...sain Allulta vinkin tuohon Hahnin ponchoon.

   Toivottavasti, sillä olin eilen todesti eka kertaa keväteuforinen, kun kukat ovat täälläkin nyt muutkin auenneet kuin krookukset ja sitten tämä...nyt.

   Hesassa oli tänään aurinkoa, mutta kuulemma aika kylmä, ainakin Aurinkolahdessa. R. lupasi myös aurinkoa, mutta ans katsoa nyt.

   Iloista vappua <3

   Poista
 7. Ihana juttu varmaan lehdessä,toivottavasti tulee sitten linkki siihen tai skannaat sen tai ...Nuo kuvat sinusta ja teistä ovat kyllä sitten hyviä:) Ja kiitos ihanainen;odottelen sitä prime timea innokkaana;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, voi olla, että sinua odottaa oma lehti täällä sitten kun tulet. No, jäi kivat muistot, vaikka käyntiin lähtö olikin vähän hyinen. Juu, se inanainen, se prime time on tänä suvena sun. Palataan tarkemmin vähän myöhemmin.

   Poista
 8. Niin ja hauskaa vappua vaikka sää ei varmaan ihan vappuinen olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos samoin <3 Ihan satoi lunta koko illan ja maa valkoinen ja puut. Lupaavat kyllä aurinkoa huomiselle, mutta ei varmaankaan ainakaan täällä Keksi-Suomessa ole lämmin. Grillaamme, mutta syömme sisällä;)

   Poista
 9. Onnittelut kauniista kuvista ja lehtijutusta! <3

  VastaaPoista
 10. Vai lunta. Huh. Onneksi ollaan vähän etelämmässä, sillä meinasin ruveta kiukuttelemaan jo tästä koko päivän kestäneestä koleudesta ja sateesta. Mutta loppujen lopuksi käännyn kanssasi samalle linjalle: Neljä selkeää vuodenaikaa ON paras osa Suomea. Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, ihan maa valkeana ja puut kauniisti kuorrutetut! Te olette niin etelässä, mutta Itä-Suomessa on takuulla vähintäinkin tämä sama. Huomiseksi on luvassa aurinkoa, mutta lämmöstä kukaan ei ole puhunut mitään. Pidän herkän Leonard-magnolian nyt pari päivää hallaharsotettuna, sillä siinä oli tulossa isot jotain...siis vainlehtiä tai sitten jopa kukat: Viherlandia seuraa nyt kanssamme, missä Leonard Messel voisi selvitä.

   Se on niin ihanaa, että vuosi rytmittyy. Se on kuin joku kaunis, kaivattu tradito. Kiitos samoin sinulle&co <3

   Poista
 11. Hienot kuvat ja juttu, minkä kirjoitit. Mukavaa vappua!

  VastaaPoista
 12. Onpas kivoja kuvia! Minä en vielä yhtään tiedä, miten vietämme vappua. Tämä viikko on ollut niin kiireinen, että ehdin ajatella asiaa ensi kertaa vasta nyt. No, miehelläni on huomenna vapaapäivä, joten luotan siihen, että hän loihtii meille vapun. Mukavaa vappua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Amma, kiitos <3 Vappu ei ole enää meille mikään erityisen tärkeä vuodenaikajuhla, sitä on vain joulu, jota vietämme viikkoja. Nuorena vappu oli tärkein. Vappu on puutarhalua, grillikauden avausta, herkkuja ja jos on paha keli, myös leffoja.

   Kiitos samoin teille!

   Poista
 13. Tampereen korkeudellakin tuli tänään hetken lunta, hyh sentään. :) Onneksi se suli saman tien pois. Saatat muistaakin, etten ole ollenkaan lumi-ihmisiä, enkä etenkään näin toukokuun kynnyksellä. :D

  Olipa mukava juttu ja mukavat (joskin hyiset) kuvat. Ihanaa vappua teille sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, ihan tosi...Pepi ei maininnut mitään, mutta hänhän inhoaa kylmää, joten ehkä ei huopien alla asiaa edes huomannut;) Pepistä tuon muistin, mutta en sinusta. Sara, muista sitä yhtä Rekolan runoa, jossa ' Sinä et koskaan saa niin hellyyttä/ et koskaan niin kuin lumisateelta/ tuhansia tuhansia hetkituhansia.' No juu, en minäkään olisi enää välittänyt lumesta, sillä olin juuri päässyt avautuvien kukkien myötä keväteuforiaan ja nyt piti hakea hallaharsotkin jo takaisin varastosta.

   Kiitos ja kiitos samoin sinne! <3

   Poista
 14. Ihan varmaan hommaan tuon lehden. Meillä on toukokuussa retki Helsinkiin, pitää käydä taidenäyttelyissä, kun sekä Kiasmassa että Ateneumissa on hyvät näyttelyt. Siinä samalla sitten piipahdus Akateemisessa. :)
  Arvaapas missä lämpötiloissa meikäläinen on ollut? Päivällä oli noin 30, makoilin meren rannalla, ja nyt illalla on jotain vähän päälle 20. Tulimme juuri Fuengirolan keskustasta, jossa on Kansainväliset päivät, T-paidassa tarkeni vielä yhdeltätoista illalla.
  Mukavaa vappua Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjtta, kiva kuulla. Että te ehditte! Mietin joskus, että olemmeko puutarhamme vaalijoita vai sen onnellisia vankeja...

   Aijai, varmaan sinulle kiva, mutta minulle +30 on aivan liikaa:Olen arktinen tyyppi. +20 on oikein sopiva.

   Kiitos samoin sinulle&co sinne lämpimään <3

   Poista
 15. En muista edes kuulleeni koko lehdestä, mutta olen Suomessa toukokuun loppupuolella, niin ehkä pääsen lukemaan sen jossain.

  Sanoin pari viikkoa sitten miehelleni, että viime vuonna Suomessa satoi lunta vappuna ja juhannuksena kuten vitseissä ikään, ja olisi jo melkoinen sattuma, jos niin kävisi tänäkin vuonna. Saa nähdä mitä käy. :-P

  Meillä ei ole ollut talvea kahteen vuoteen ja olen siihen oikein tyytyväinen. Luumupuut kukkivat nyt, ne ovat minusta selvästi etuajassa (toisin kuin kirsikat ja magnoliat).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, en minäkään muista kuulleeni kaikista lehdistä.

   Muistan elämästäni kaikki kuumat vaput, sillä niitä on ollut niin vähän.

   Minä taas en voisi elää ilman neljää vuodenaikaa. Meillä luumu- ja kirsikkapuut kukkivat sitten kun teidän ovat jo lakakastuneet. Nyt kaikki Satakunnan väreissä eli sinikeltaista.

   Mukavaa vappua sinulle, Maija!

   Poista
 16. Mukava tarinasi taas! Vai lunta, sitä ei onneksi meillä tullut, no se tietää lämmintä kun lumet alas sataa. Ei muuten olisi haitannut vaikka olisi luntakin satanut, mutta aamulla tulee puukuorma niin ei tarvi kuivia puita lumen sekaan kipata. Siinä minulle vappuiloa, hiettelen niitä liiteriin ja hymyillen ajattelen tulevan talven lämmitystä kun kunnon koivuklapia pesään pistelen.
  Oikein iloista, hertkullista vappua teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos <3 Sitä satoi kauan, mutta vain siellä täällä kukkien joukossa näkyy enää ohut kerros eli suurin osa on sulanut pois. Ensi yöksi kyllä luvataan niin kylmää, että on pakko hallaharsottaa I-vyöhykkeen herkkä Leonard-magnolia ja vasta viime syksynä istutettu helmiorapihlaja.

   Kiitos samoin sinulle&co!<3

   Poista
 17. Näytät tosi freesiltä kuvissa, et lainkaan huonotuuliselta! Olenkin odottanut juttua Meidän Suomeen ja kiva jos se nyt vihdoinkin tulee.
  Mukavaa vappua sinne lumien keskelle. Meidän mökkireissumme jää nyt, kesärenkailla ei viitsitä lähteä liukastelemaan ja siellähän niemen nokka säilyy.l..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, pahimmat eivät ole tässä;) Säilytän itselle muistona, että Tuittu säilyy hengissä. Oih, sinä muistatkin hyvin. Nythän se piti muuttaa, kun ei olekaan tammikuu vaan toukokuu.

   Äläs ny, ne on jo sulaneet, mutta takuulla ensi yö on kylmä. Nyt paistaa aurinko. Jouduin kaivamaan hallaharsotkin uudelleen esille magnolialle ja sille viime syksynä istutetulle helmiorapihaljalle. Juu, ei tänne just nyt kannata tulla kesärenkailla. Pikkuteillä on takuulla ollut aamulla jäätä ja huomenaamulla ainakin. Teidän rakas niemi odottaa teitä kauniisti.

   Mukavaa vappua koko köörille!<3

   Poista
 18. Ihanat kuvat ja juttu ♥
  Hyvää Vappua :)

  VastaaPoista
 19. Ihana Leena, voi miten mahtavia kuvia! <3 Mukavaa vappua teille, ja toivottavasti taivaalta ei ihan nakkeja sataisi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krista, kiitos <3 Kiitos samoin sinulle! Nyt paistaa aurinko...

   Poista
 20. Mielenkiintoista juttua ja pilkettä silmäkulmaan. Riemullista Vappua.

  VastaaPoista
 21. Voi että tuo laiturikuva on ihana! Olette kyllä niin TE! <3

  Kiinnostava lehtijuttu tulossa. Ja minusta tuntuu, että jos joskus käyn Jyväskylässä, niin täytyy käydä Pöllöwaarissa.

  Hauskaa vappua! <3

  T. Lumiomenan Katja töistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos <3 No juu...ME;)

   Toivotaan, toivotaan. Suosittelen:Jaelkin piti kovasti!

   Kiitos samoin!<3

   Poista
 22. Oi, ihanaa, Leena! Hankin lehden heti kun se ilmestyy!

  Toivottelen teille kummallekin mitä parhainta vappua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, toivottavasti siinä on sinulle iloa;)

   Kiitos samoin sinulle&co!<3

   Poista
 23. Mielenkiintoinen juttu! Onko tosiaan niin, että lehteä myydään vain Akateemisessa?

  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos. Tarkistin asian Karilta ja näin se on. Toisaalta lehden viisi numeroa voi tilata nyt tajrouksessa. Siellä on kaksi tilausmahdollisuutta: Määräaikainen ja kesto. Ja voihan kestonkin lopettaa, kun haluaa.

   Kiitos samoin!<3

   Poista
 24. Ihana tuo laiturikuva, jossa makaat ;)

  VastaaPoista
 25. Hienot kuvat! Meidän paikkakunnalla ei ole enää Akateemista... Onnea kivasta lehtijutusta, leena, ja ihanaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, kiitos <3 ...eikä missään lähellä ole edes postia eli jo on aikoihin eletty. Kiitos ja kiitos samoin sinulle!

   Poista
 26. Hienoja kuvia, varmasti onnistunut lehtijuttu! Minunkin suosikkini on tuo laiturikuva :) Ihanat värit ja tunnelma. Ja kuva siitä, miten loppujen lopuksi kuitenkin hymyilet :)

  Kirjoja, niitä ei koskaan tosiaan ole liikaa. Kaikki muu paitsi lukeminen ja puutarhanhoito on turhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisiahiutaleita, kiitos.jat toivotaan, toivotaan...Hän minut hymyilemään, nauramaan saa...;)

   Täysin samaa mieltä!

   <3

   Poista
 27. Saahan ilomielistä vappua toivottaa vielä tähän aikaa vapun päivänä, sillä ei vappu vielä täysin ohi ole.
  Kuvasi ovat aina kivoja, upeita, ihastuttavia. Milloin mitäkin, mutta aina katsomisen arvoisia. Kai se lumi jo suli sinun lämpösi vierellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, ole hyvä vain ja kiitos samoin <3

   Kiitos <3 Lumi on sulanut ja juuri siirsimme nuoren luumupuun parempaan paikkaan, tilalle tuli tammi ja etc.etc. Nyt jääkiekko on vienyt R:n totaalisesti, joten taidan tarttua Anna Kortelaisen kirjaan. Raili, lue sinäkin Avojaloin.

   <3

   Poista
 28. Leena <3 Tämä lehtihän on hankittava sitten aikanaan :) (siis tilattava :D)
  Hyisiä ovat kelit olleet toistaiseksi, mutta jotakin sentään uskaltaa jo pihalla touhuilla!
  Lunta tuli ihan reilusti keskiviikkona, niin että mies vaihtoi vielä talvirenkaat minun menopeliin, oli torstai aamuna nimittäin yhdeksäksi tenttiin meno, ja siitä en halunnut myöhästyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuitiina <3 No, se ilmestyy 17.5.,mutta en muista tarkkaan, mutta siinä saattoi olla viikon ero tilaajien hyväksi, ajassa...En teidä, onko siinä mitään uutta minusta. Olen tullut vähän sellaiseksi, että haluan jo pitää privaattielämääkin eli ihan kaikkea en tahdo enää julki ja silti minusta tuntuu, että tuon esille paljon enemmän yksityistä kuin moni muu.

   Hyistä on se, että minusta olisi tänään voinut tulla murhaaja! Kuvittele, jänkiset ovat syöneet yhtä lukuunottamatta kaikkien muscarieni nuput ja kauneimman atsalean eli Nortehrn Hi-Lightsin nuput myös. Ostan uuden Northern Hi-Lighstsin ja laitan sen niin, että näen tästä työhuoneeni ikkunasta ja syksyllä raudoitan sen ympäristön eli sitä eivät sitten syö jänikset. Meillä on koettu kaikki helikelistä lumisateeseen ja pakkasöihin. Viime yönä ei tainnut olla pakkasta, mutta aika kylmä on ollut sillä orvokit olivat vähän kuin nurpallaan ja ne eivät helposti sitä ole.

   Mitähän sinä opiskelet...on varmaan privaattipuolen asia;)

   Poista
  2. Hih, "pupuparat", menkääs nyt kauas sieltä Leenan kasveista ja puutarhasta!!!

   En kyllä minäkään pupusia kiitellyt, kun olivat minun viime syksynä istuttamani paratiisiomenapuun alimmat oksat syöneet kokonaan ja järsineet vielä kuortakin rungosta ja ylemmistä oksista :(
   Suojaverkkoja saa ahkerasti syksyllä viritellä, etteivät hellyydellä istutetut puutarha-aarteet mene pitkäjalkaisten ja -korvaisten suihin.

   Ei se minun opiskelu salaisuus ole, olen siitä tuolla blogissakin muutamia kertoja maininnut, eli puutarha-alan opiskelua ja valmistuminen häämöttää tämän kuun lopussa, varsinaista titteliä ei tule, mutta puutarhuriksi voi kai itseään sitten sanoa :D

   Poista
  3. Tuittiina, no ne takuulla tietävät, että olen eläinrakas ja aseiden vastustaja;)

   Tulevan syksynä keskittykäämme vähän paremmin kaiken suojaamiseen. Meillä loppui suojaverkot ja sitten tulikin jo lähtö länsiranikolle ja sitten koko asia unohtui karmein jälkiseurauksin. Se on nyt vaan uskottava, että sitä rumaa verkkoa on pidettävä vaikka kuinka kauniissa puussa, kunnes se puu on riittävän vanha eikä maistu enää jäniksille. Paratiisiomenapuun täytyy olla kaunis, sillä Eeva Kilpi mainitsee sen erityisen rakkaana muistonaan Karjalan kodistaan.

   Oih, mikä unelma-ammatti! Miten puutarhurieksi valmistuvat ovat niin vaatimattomia;) Tunnen yhdenkin, jolla on muu päivätyö, ihan eri ala, mutta otti vuoden vapaan ja luki puutarhuriksi. Näkisitpä hänen pihansa. Minä näen sinne nyt vielä kun lehti ei ole puussa tästä työhuoneeni ikkunasta...Teksin jutun, mutta kun hän ei halua julkisuutta;) Minulla on tällä saarella parikin puutarhuriystävää, joiden aivan erilaisissa puutarhoissa on ilo piipahtaa. Minulla oli aina kasvioppi 10, joten olisi se luonnistanut varmaan minultakin, mutta kun nuo kirjat ja kirjoittaminen ovat vieneet ja vieläkin vieävät niin paljon aikaani. Sinä olet PUUTARHURI ja onnea siitä♥

   Poista