torstai 23. huhtikuuta 2015

Kirjan ja ruusun päivää, kirjan ja kukkien päivää!

Hyvää Kirjan ja ruusun päivää! Koska päivät menevät nyt kuten eilenkin aamusta myöhään iltpäivään puutarhahommissa, ei ole aikaa paljon lukea, sillä fyysinen työ on takuuvarma unilääke eli kun illalla paina pään tyynyyn, nukkuu kuin pommiin. Kropassa tuntuu, että eilen tuli tehtyä kuusi tuntia melkein putkeensa. Päivällä ei ehdi eikä haluta nyt syödä kunnon lounasta, joten ruokailut on siirretty iltaan. Ihanan uupumuksen tasosta kertoo jotain se, että unohdimme eilen katsoa Perilliset Heräsin sudenhetkellä tunteeseen, että jotain on unohtunut. Alitajunta anti vastauksen heti: Onneksi muistin myös, että olin pyytänyt Lumimiestä tallentamaan sarjan kokonaisuudessaan eli tänään on Perilliset-ilta ja kera Aino Samettinen nougatin!!!
Ajattelin nyt tämän päivän kunniaksi postata kuvia kirjoista ja kukista eri vuodenaikoina. Luntakin on luvassa, mutta satoihan sitä viime yönäkin. Baudelairen pahan kukat unikkojen aikaan.

William Shakespearen sonetit, Ville Valo ja suven kukkia.

Syysasterit, kirjat ja Leena erääseen lehtijuttuun...

Muumilaakson marraskuu ja jouluruusu.

Harjukaupungin salakäytävät, lyhtykoisot ja ensilumi.

Pikkupöllö ja jouluruusu


Kirjoja ja joulukukkia. Ahdoin kaikki vain kuvauksen ajaksi tähän pikkupöydälle, jonka löysimme äidin roskalavalta. Kaikki pöydän jalat olivat irti ja yksi oli koiran vähän nakertama, pinta oli lakattu kirkaalla lakalla eli puu näkyi ja....Ah, nuo pikkuprincettiat ovat vain niin suloisia. Ihan tulee joulua ikävä!

Kirjoja ja muscareita.

Naiset, jotka lukevat ovat vaarallisia, kahvakuulat ja muratti.

Kirjat ja hortensiaa. Kortti myös kirjoista ja kukista ja siinä teksti: "Unohda virheet. Unohda epäonnistumiset. Unohda kaikki paitsi se, mitä aiot tehdä tällä hetkellä, ja tee se. Tänään on onnenpäiväsi." - A. Sloan -

Makkarin kirjat ja hortensiaa. Tämä on sitä aikaa, kun heitin yöpöydän pois ja laitoin tilalle kolme Ikean Lack-hyllyä. Ylimmässä ovat yleensä kirjat, jotka ovat tulossa lukuun viipymättä.

Kollaasi puolimiljoona kävijää 7. syyskuuta 2012: Arvonta&Party! Talven kirjoja, kuoharia ja suosikkikasvini syyshortensia


Kirjat ja ruukkuhortensiaa tämän vuoden kevätarvonnassa

Kirjoja ja kevään tulppaaneja.

Viikonloppu lähestyy. Eilen tein kattilallisen kalalientä, josta laitan puolet pakastimeen. Lopusta teen tänään kalasoppaa Huomenna leivon tiikerikakun, sillä taidanpa nyt kuluttaa kaiken, mitä ehdin syömään...

Näitä kuvia etsiessä tuli mieleen taas kerran, että mitäpä sitä ihminen muuta tarivitsee kuin kirjoja, kukkia ja rakkautta!

Kaunista Kirjan ja ruusun päivää sekä iloa loppuviikkoonne!

Love
Leena Lumi

23 kommenttia:

 1. Onpa kivoja kuvia. Ja oikein sopivia blogiisi.:)

  Hyvää kirjan ja ruusun päivää ja iloa myös sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos <3 Mitä tästä nyt puuttuu...ai niin, ruokakuvat;)

   Kiitos samoin <3

   Poista
 2. Hyvää kirjan ja ruusun päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos samoin! On jotenkin niin ihanaa, kun parhaus, kirjat ja kukat/ruusut yhdistyvät.

   Poista
 3. Niin, mitäpä muuta ihminen tarvitseekaan? Kuvistasi saa aimo annoksen hyvää mieltä ja silmänruokaa - kiitos!

  VastaaPoista
 4. Olikos se niin, että naisen pitäisi antaa miehelle kirja ja miehen naiselle ruusu. Kuinka vain, hienoja kirja&kukka-kuvia! Meillä oli aamulla räntäsade, mutta kyllä se aurinko oli iltapäiväksi voittanut, kun työpaikalta ulkoilmaan taas pääsi. Mukavia pihakuopsutuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, kuulostaa hyvältä. Meilläkin klaarasi illaksi ja nyt paistaa sateen jälkeen eli eikun haravoimaan ja siivoamaan alaterassia suvikuntoon. Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 5. Voiko ihmisestä päätellä jotain, että valitsisin itse kuvista jouluruusun ja Muumilaakson marraskuun :D?! Mutta voi miten upeita ovat myös hortensiat, syysasterit...Mitä muuta ihminen oikeastaan tarvitsee elääkseen kuin kirjoja ja kukkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisiahiutaleita, voi, voi. Sinä olet jouluihminen kuten minäkin! Marraskuu on mun salarakas ja silloin elän jo joulu-unelmissa;) Luin kerran jostain, että hortensia on maailman sisustuksellisin kukka ja olen samaa mieltä. Eipä paljon muuta, paitsi se rakkaus, joka sisältääkin sitten jo myös perheen.

   Poista
 6. Sama toivotus sinulle Leena, vaikka päivä jo illassa onkin!

  Hortensiasi ovat runsaudessaan mahtavia. Meilläkin on Lack-hyllyjä, käteviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos samoin, vaikka päivä onkin jo seuraavassa aamussa! Yritän olla istumatta enää kaikkia iltojani koneella ja lähden lukemaan ennen kuin klo on puoliyö.

   Poista
  2. Oih, tuli jotain väliin...Siis hortensian runsaus ja niiden värit: Olen mennyttä!

   Et ikinä usko, miten paljon meillä pelastui Lack-hyllyillä: Niitä on kaksi tässä kirjaston työnurkkauksessani ns. työhyllyinä eli ihan kaikki ei mahtunut pöydälle, niitä on kolme yöpöytäni tilalla, niitä on kolme olkkarista yläterassille vievällä seinällä eli tulivat tarpeeseen etenkin suurten sisustuskirjonen ja säilytettävien sisustuslehtien takia, kynttilöitä, muutama kuva etc. ja sitten vielä yksi olkkarin kukkanurkkauksessa, jossa ne toimivat tilana Kivituikuille sekä yhdelle vuoden ajan mukaan vaihtuvalle taululle. Kätevämpää ei voisi olla!

   Poista
 7. Eilen jo yritin kiittää, mutta tablettini on äärimmäisen valikoiva sanomisteni suhteen. Siispä toivottelenkin nyt Ihania Lukuviikon viime päiviä. Rakkausmääräkin on taloudessamme lisääntynyt Pikku Fritin myötä ja ilo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, niinpä, koneet päättävät puolestamme. Minäkin ostin tabletin ja suurin huvini sillä on ollut katsoa sängyssä Solsidania;) Lelu mikä lelu, sillä sen kanssa on rasittava kirjoittaa. Kiitos samoin sinulle <3 Oi teitä onnellisia vauvakoiruuden hovilaisia...<3

   Poista
 8. Kyllä nuo kolme riittä ihmiselle oikein hyvin =)
  (plus pikkuisen kaakaota ja mansikoita)
  Oikein suloista viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, niin minustakin! Kaakaota ja mansikoita, tottakai, ja jos joskus vähän jäätelöäkin saisi...Älä IKINÄ maista Aino Samettinen Nougatia, sillä se on liian hyvää.

   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 9. Huokailen ihastuksesta: kukkia, kirjoja ja rakkautta, niitä kaikkia näistä kuvista löysin, todellakin! <3

  VastaaPoista
 10. Ihania juttuja, esineitä kaikkea kaunista. Mutta ennen kaikkea upea sinä, aivan mieletön kuva Leena sinusta ja hieno meikki wau. <3 Leppoisaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, kiitos <3 Se oli silloin, mutta nyt...;)

   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 11. Ah, Ville Valo saa aina hymyn huulilleni <3 Pitääkin kaivaa tuo kirja hyllystä näkösälle, ottaa se vaikka iltalukemiseksi!

  Hauskaa vappua Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, sama täällä <3 Jotenkin epistä, että en ole ikinä saanut kuulla/nähdä häntä livenä...

   Kiitos samoin sinulle, Villis!

   Poista