keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Rauhallista pääsiäisen aikaa...ja hiljaisuuden taikaa

Mitä olisimmekaan paitsi ilman neljää vuodenaikaamme ja ilman pysäyttäviä vuodenaikajuhliamme. Tunnettuna jouluihmisenä en vaikutu isosti kuin joulusta, mutta myönnän, että pääsiäiseen liittyvä hiljaisuuden armo on kaivattua. Kukapa meistä ei kaipaisi pysähdystä tavanomaiseen vauhtiinsa ja katkoa arkeen. Pääsiäistä voi viettää niin monin tavoin. Kun perheessä oli lapsia kätkettiin puutarhaan munia, rakensin joka vuosi samovaariin pääsiäispuun, jossa roikkuivat erilaisten munien lisäksi Beatrix Botterin satuhahmot ja piti olla paljon erilaisia pääsiäisherkkuja. Sitten tulivat aikuisten pääsiäiset, joiden kaava oli joko olla kotona, haravoida, jos sitä jo pääsi tekemään, jopa aloittaa grillikausi, syödä hyvin ja vaikka lukea tai lähteä vanhempien luo länsirannikolle. Nyt ovat sitten äiti ja sisko, jotka odottavat...

Kävimme tänään ostamassa kukkia isän haudalle ja kukkia äidin puutarhaan. Valikoimat olivat upeat, mutta en ehtinyt kuvata, kun oli monta muutakin asiaa hoidettavana. Kuvassa näkyviä pikkunarsisseja istutan äidin puutarhaan muutamia ryhmiä (Merja, älä pilaa yllätystä!) ja isän haudalle istutan

Bridal Crown narsissia. Teen kukille pikakoulutuksen ulos eli olivat jo tänään tunteja pihalla ja huomenna taas kelistä viis. Luvialla on kuulemma jo kuin suvi...

Jos jollain on nyt ylimääräistä leivontaintoa voisi kokeilla vaikka tätä japanilaista kirsikankukkajuustokakkua tai

tätä Minttulin hurmaavaa pääsiäiskakkua. Rakastan hänen kuvaansa, joka on kuin pääsiäiskortti.

Olen lukenut paljon ja syönyt kiitettävästi pieniä, suklaisia pääsiäismunia. Pyhät pyhitän perheelle, joten tuskin lukemiseen laitan sitä aikaa, jonka olemme äidillä, mutta päässä on postaamattomia kirjoja, joita yritän ehtiä viedä wordille.

Emme laita nyt kodin pääsiäistä, joten menneiden pääsiäisten kuvat saavat niistä kertoa. Muscarit laukaisevat suuren kevään odotuksen, sillä tulihan niitäkin istutettua valkoisia, sinisiä ja pinkkejä, mutta sitä ennen esikot, scillat ja monet muut. Öisin näen magnoliaunia...

Mieli haluaa ulos, kun katselee tätä kevätinspiraatiokukka-asetelmaa, joka on kirjasta Ruukkupuutarha - Iloa ympäri vuoden. Eilen kuuntelimme laulurastasta, siinä oli meidän pääsiäiskonserttimme. Ja tänään taas. Voi noita lintusia, mikä ilo ja riemu niiden pikkuolemuksissa...

Rauhallista, kaunista ja tunnelmallista pääsiäistä teille kaikille!

♥:lla Leena Lumi

51 kommenttia:

 1. Kiitos näistä kauniista asetelmista ja kuvista. Rauhallista pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kauneinta pääsiäistä sinulle Leena!

  VastaaPoista
 3. Ihanaista pääsiäsaikaa sinulle, Leena!

  Suloinen kevätkuvakavalkadi! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Kaisa Reetta!

   Keräsin niitä kuin muistoja...kiitos ♥

   Poista
 4. Rauhallista pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 5. Oi, Beatrix Potterin hahmoilla varusteltu pääsiäispuu! Hurmaavaa, suloista ja hauskaa.

  Hyvää pääsiäistä, Leena & co. Minäkin julkaisin juuri oman pääsiäistervehdykseni ja koska vietän lomapäivää, taidan lähteä pienelle lenkille...

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, just niin ja en olekaan nähnyt niitä myynnissä aikoihin. Ostoslistalla on Beatrix Potter -mukit, jollaiset näin yhden alppimyymälän ikkunalla, mutta oli sunnuntai, joten..., mutta yritämme uudestaan.

   Kiitos samoin, Katja&co. No nyt lenkille ja sitten...varmaan jotain...;) Minä en ehdi yhtään ulos tänään, sillä tänään kaikki pyykeistä pakkaamiseen ja ainakin yksi luettu kirja saatava wordille ettenkadota tunnelmaa.

   <3

   Poista
 6. Ihanan kauniita pääsiäiskuvia heti aamuhämäriin, kiitos! Ja kaunista pääsiäisenaikaa vielä täälläkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. valkoisia hiutaleita, ole hyvä ja kiitos! Kiitos samoin sinulle!

   <3

   Poista
 7. Kiitos Leena kauniista pääsiäispostauksesta ja muusta!

  Ihanaa pääsiäisen aikaa ♥

  VastaaPoista
 8. Niinpä, sinulle toivon sitä, meillä rauhalliset nyyttikestit; kolme lastenlasta, miniät, vävy... tytär tuo luomulammasta, kirkkoon 10 minuutin kävelymatka, polkupyöräkin jo esillä, luen ihanaa Virginia Woolf's Garden

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikkea samoin sinulle, Hannele!

   Kuulostaa ihanalta kirjalta ♥

   Poista
 9. Rauhallista pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 10. Hauskaa pääsiäistä sinulle ja kauniita kukkakuvia katselin kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Sirkkis ♥ Menneiden pääsiäisten tuulia...

   Poista
 11. Ihania kuvia! Meillä vietetään pääsiäinen ristiäisten merkeissä, joten astetta juhlavampi pääsiäinen tänä vuonna siis tiedossa :) Nyt ei ehdi hirveästi rauhoittumaan mutta onneksi pääsemme kuitenkin valmiiseen pääsiäispöytään herkuttelemaan.

  Iloista pääsiäistä ♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, kiitos! Oijoi, onnea, onnea ja lumottua pääsiäistä♥ Teille tulee sitten pääsiäinen aina merkitsemään enemmän. Meidän kuopus, Meri, kastettiin kynttilänpäivänä...

   No rauhasta ehkä en minäkään tiedä, muuta kuin ajomatkat, sillä kun karjalaisjuurinen perhe kokoontuu, ei se aina ole niin rauhallista. Mutta saan rauhaa hautuumaalla hetken, kun käyn istuttamassa kukkia isän haudalle. Meilläkin valmis pöytä odottaa, mutta toki olemme mukana auttamassa.

   Kiitos samoin sinulle♥♥

   Poista
 12. Ihanaa ja rauhallista pääsiäistä, tuokoon se lepoa, kauneutta ja energisyyttä! <3

  Aivan valloittava muuten tuo kirsikankukkakakku. Olen myyty. Rakastan kirsikkapuun kukkia, haaveilen sellaisesta tapetista, joskus sellainen johonkin huoneeseen... Villimpi haave olisi joskus nähdä kirsikkapuiden kukkivan Japanissa. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, kiitos samoin <3 Kauneus onkin nyt katoavaa...tuli viikolla vahingossa lueattua aamuneljään kirjan kanssa, jota en ollut edes aikonut lukea;)

   Se on niin sanomattoman kaunis! Sama täällä. Kuvittele, voisiko tuosta leikata palasen, sellaisen kauniin palasen, jossa vähän kukkivaa oksaa..Minulla on tuossa maljakossa krisikkapuun oksia ja olen samaa mieltä, että ne ovat uskomattoman kauniita. Minulla tietty tavallisia lajikkeita, mutta yksi naapurimme istutti viime suvena arkaa, punakukkaista koristekirisikkaa, jota nyt kaikki jännitämme. No juu, ainoa ns. tosi pitkä matka, jonka haluaisin tehdä, olisikin juuri Japaniin. Kunpa vain...

   Meillä on magnoliatapetti, magnoliataulu (omasta valokuvasta suurennettu), magnolialakanat, magnoliakosteusvoide, magnoliasuihkuaine...ja etupihalla kasvaa magnolia;)

   Poista
 13. Mukavaa Länsi-Suomen reissua, Leena!
  Minä täällä valmistaudun pääsiäsvieraisiin. Rairuohot ovat valmiina. Pikkupojat saavat asetella tiput ja muut tilpehöörit sinne ruohon joukkoon ja pajunkissojen oksille. Tekisi mieli laitella niitä itse, mutta jospa maltan mieleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos!

   Teillä on sitten vilkas pääsiäinen. On mukavaa, että lapsille pääsiäinen on iloinen. Yritä nyt hieman hillitä itseäsi;)

   Lumoavaa pääsiäistä, Marjatta ♥

   Poista
 14. Moi
  Nuo otsakkeen sanat; rauhallisuus ja hiljaisuus sai hymyn suupieliini. Ne ovat kaukana, kun me kohtaamme - ja ihan hyvä niin. Nyt vietetään pääsiäistä "höpötellen". Kirkossa kyllä meinaan käydä rauhoittumassa. Työaikana en koskaan jaksanut osallistua pääsiäisen ajan kirkonmenoihin, mutta nyt aion kokea ne. Ovat kuulemma vaikuttavat.
  Turvallista matkaa!!
  Lämpöisin terveisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Hah-hah, siinä paha missä mainitaan;) Olen syvästi ajatellut, että miksi minulla ei ole Luvialla rauhallista ja hiljaista pääsiäistä ikinä...Juu, juu, olen valmistautunut eli meillä on vietetty täällä hiljaisempaa elämää. Oikein sanoin R:lle, että nyt en jaksa puhua mitään, kun Luvialla puhutaan sitten senkin edestä. R. niin mukana, joka 30 vuotta sitten sorastaan järkyttyi kun tuli meille eka kerran: Isä, äiti, sinä, Tipsu (koko ajan äänessä), minä ja kaksi televisiota, joista toinen talon toisessa päässä ja toinen toisessa. Those were the days! Kun sinä olet kirkossa, minulla on kädessäni iso mukillinen teetä ja olkkarin nojatuoli on käännetty äidin puutarhaan: Odotan fasuja! Etenkin sitä kukkoa, kun se on niin olevinaan.

   Kiitos! Soitin äidille jo päivitystä ja toivon todellakin, että hän ymmärtää illalla levätä. Siellä oli uunissa taas mihimassa vaikka mitä..

   Kiitos samoin <3

   Poista
 15. Pääsiäisrauhaa minäkin peräänkuulutan ja kaipaan. Aika on nykyään toinen, kun ei ole enää virpojia tässäkään pesäsessä... Naapuruston pikkunoitain vierailuja odotamme kyllä lankalauantaina kuten täällä meillä päin länsirannikkoa tapana on.
  Ihanaiset kuvasi, toivat pääsiäisen rinnuksiin ja nostivat veden kielelle!

  Pääsiäislumoa Kuningatar, sinulle ja rakkaillesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah, sitä kaipaa, vaan ei aina voi saada: Katso yllä sisareni kommentti;) Eikös virpojat kuulu palmusunnuntaihin...otaksun. Länsirannikkoa kohden mekin täältä. Muistan kun vietimme ystäväni mummolassa Kaskisissa yhden pääsiäisen ja olimme siellä pääsiäisnoitina eli påsktrolleina.

   Kiitos <3 Meidän on pakko nyt syödä vähemmän, sillä äidillä pöytä katettu sekä karjalaisella että satakuntalaisella runsaudella;)

   Kiitos samoin sinulle ja perheellesi, Liekkisydän ♥

   Poista
 16. Toisilla puolilla Suomea on palmusunnuntaina ja toisilla lankalauantaina virpominen (selitystä postauksessani). Meillä pääsiäispupu piilottaa yöllä poikien huoneeseen suklaamunia ja lauantaiaamuna he etsivät niitä. Kerran olimme kauppareissulla ekaluokkalaisen esikoisen kanssa kiirastorstaina ja pyydettiin valitsemaan suklaaamunat. Kun ajoimme kotipihaan, hän totesi silmät sädehtien: sain näin paljon munia ja sitten vielä ne, jotka pääsiäispupu piilottaa. Tuli kiire salaa takaisin kauppaan :) Kaunista pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, niinpä. Onko sitten ihme, jos olen sekaisin, kun olen 25 vuottta asunut länsirannikolla, äitini taas muistaa kaikki karjalaiset perinteet ja nyt asumme Keski-Suomessa.

   Mutta asiasta oli iso juttu Helsingin Sanomissa vähän aikaa sitten ja just äsken mun miehen kanssa puhuttiin tästä, että sen jutun mukaan, virpominen on paljon vanhempi juttu kuin tajuammekaan ja silloin se ei ollut virvon varvon, vaan jotain onnea toivotettiin. R. muistaa, että se liittyi palmunlehviin ja siitä olisi ollut jo Raamatussa ja se tapahtui palmusunnuntaina. Yksi lysti, mutta meille sopii tämä täkäläinen palmusunnuntai paremmin. Aina olen varannut palkkiot virpojille. Jos olemme kotona pääsiäisenä, on varmaan perhe koolla täällä päässä ja silloin ei ole kiva, että 'häiritään'. Joulu ja pääsiäinen saavat olla minulle perheen sisäänlämpiävää aikaa, sillä monilla on pieni perhe ja kaikki asuvat eri puolilla Suomea.

   Meillä oli myös uskomaton munaralli lasten ollessa pieniä. Niitä kätkettiin ulos ja sisälle ja kaiken hupuksi vielä rairuohossa kökättävien tipujen piti munia joka aamuksi yksi Kinder-muna;)

   Kiitos samoin sinulle!

   <3

   Poista
  2. Tässä se Hesarin juttu virpomisesta eli se alkoi palmusunnuntaista ja Jeesuksesta: http://www.hs.fi/kotimaa/a1427510708253

   Poista
 17. Kauniit narsissit ja muutenkin pääsiäisen kauniit värit.Kauniin rauhallista pääsiäisen aikaa sinulle ja Lumimiehelle!

  VastaaPoista
 18. Ihania pääsiäiskuvia.
  Mukavaa pääsiäistä !

  VastaaPoista
 19. Ihanaa ja rauhallista pääsiäistä myös sinulle ja perheellesi, Leena! Kauniita kuvia, noista väreistä saa energiaa! -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle ja perheellesi, Taru!

   Kiitos <3

   Poista
 20. Meidän pääsiäinen kuluu iloisesti maalinhuuruissa ja tapetit pitäisi repiä pois eteisestä ja olohuoneesta. Pajunkissat ja keltaiset tulppaanit ilostuttavat pääsiäistä ja jääkaapista löytyvät pienet suklaamunat. Keittiön lampusta roikkuu hurmaava noita-akka. Mies herkuttelee mämmillä. Pääsiäisen juhlinnasta olen saanut nauttia jo muutaman viikon työpaikalla, jossa syntyi virpomisoksia, pääsiäispupuja, rairuohotipuja, maalattuja pääsiäismunia ym. kivaa oppilaiden tekeminä. Eilen juhlistimme pääsiäistä yhteisellä aterialla pitkässä pöydässä, joka koristeltiin kauniisti.
  Kuvasi olivat kauniita. Riemullista pääsiäisenaikaa Leena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, kuulostaa elämältä. Meillä täällä meren rannalla, tutussa kylässä ja tänään Porin torilla ja vaikka missä, on hyvin kotoisaa, hieman myös nostalgiaa, mutta parasta on, että olen saanut olla istutuspuuhissa. Jotain hauskaa jää näiltä päiviltä käteen ja tulee sitten blogiin, kun pääsen kotiin. Muta se on vasta sitten joskus...;)

   Kiitos ja kiitos samoin sinulle, Mai!

   sydän (en omalla koneella...;)

   Poista
 21. Kiitos hienosta postauksesta, Leena-IhaNainen!
  Oikein hyvää ja kaunista pääsiäistä sinulle ja läheisillesi♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Aili-IhaNainen!

   Kiitos samoin sinulle ja perheellesi! sydänsydänsydän

   Poista
 22. Hyvää Pääsiäistä!
  (Just Marjatalla selitin, että mun ala-asteen ope, joku kapinallinen varmaan, sanoi, että toivotuksiin saa kirjoittaa pääsiäisen yms. isolla alkukirjaimella.;))

  sydän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiitos samoin ihanaa Pääsiäistä!

   (Olen samaa mieltä ja tarkoitus on 'myydä' tätä asiaa eteenpäin, mutta nyt kaikessa hötäkässä asia unohtui eli olen samaa mieltä.)

   sydän!

   Poista
 23. Vastaukset
  1. Pioni, kiitos samoin! Sinusta alkoi helmiorapihlajamaniamme ja nyt on koko perheemme sen pauloissa: Tulin juuri katsomasta sisareni 'salaa' syksyllä istuttamaa helmiorapihlajaa. Tarinan pointti seuraa perästäpäin;)

   sydän

   Poista
 24. Aivan ihania kuvia Leena. Sitruunamarenkipiirakka on lyömättömiä lemppareitani, ihanan helppo tehdä ja niin kirpsakan hyvää, vaikka suklaatyttö olenkin. ;)

  Oikein mukavaa pääsiästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, kiitos. No kyllä me muunkin hyvän päälle ymmrämme kuin suklaan;)

   Kiitos samoin sinulle!

   sydän

   Poista