tiistai 31. maaliskuuta 2015

Koukussa tanskalaiseen Perilliset sarjaan!

Huomenna klo 21 Yle Fem alkaa tarjota toista tuontantokautta loistavasta tanskalaisesta draamasarjasta Perilliset (Arvingerne). Me olimme heti koukussa ja paitsi katsoimme myös tallensimme ensimmäisen kauden. Kiva sanoa olevansa koukussa johonkin tv-ohjelmaan, sillä minulle koukuttavaa katsottavaa tulee todella vähän. Edellinen tosi kova juttu oli tanskalainen Silta, mutta toki la illan Scott&Bailey on ollut hyvä. Sekin sarja vain päättyi viime lauantaina.
Halusin vinkata, jos joku ei ole huomannut ja pitää tanskalaisesta tyylistä. Minultakin tämä olisi voinut mennä ohi ellei äiti olisi kertonut..., mutta tämän päivän (1.4.) Hesarissa lisää juttua Perillisistä. Meillä eniten uudelleen katsottuja elokuvia ovat olleet juuri tanskalaiset ja tietty myös brittiläiset leffat. Etenkin Susanne Bierin elokuvat ovat olleet suosiossa ja tällä listalla taitaa olla se katsotuin. Hesarin kulttuurisivuilla Leena Virtanen fanittaa Perillisiä 15.10.2014.


Perilliset on todenmakuinen kertomus siitä, mitä tapahtuu, kun muutamassa avioliitossa ollut rikas nainen, kuvataiteilija Veronika Grønnegaard, kuolee ja jäljelle jää sisaruskatras, joka tavallaan on jo hitsautunut yhteen, vaikka isät eri. Tähän joukkoon ilmestyy yllätysperinnön kautta Veronikan lapsi, Signe, kuvataiteilijan lyhyestä salasuhteesta. Kiinnostavinta on ehkä nähdä, miten perintö muuttaa ja miten se vaikuttaa tavalliseen, urheilulliseen ja varsin korkeamoraaliseen nuoreen naiseen. Murtuma alkoi jo ensimmäisen tuotantokauden lopulla. Tosin kaikki roolitukset ovat niin vahvat, että sarjaa katsoo monen kannalta sekä ymmärtäen että kauhistuen. Tanskalaiset vain osaavat tämän lajin eli olen myyty ja toivon, että toinen tuotantokausi yltää ensimmäisen veroiseksi mielen vangitsijaksi.
Yläkuvassa sisarukset Signe (Marie Bach Hansen), Grolla (Trine Dyrholm), Frederik (Carsten Bjørnlund) ja Emil (Mikkel Boe Følsgaard), jotka kaikki tekevät loistavaa roolityötä.

Huomenna siis mm. Perilliset ja tänään aikaisin nukkumaan, sillä pääsin eilen lukemaan ihanaa Sadie Jonesia vasta klo 23 ja lipsahti vahingossa aamuneljään, joten olo on hiukan hutera...

Muistellaan musiikin kera vaikka Siltaa, jota pitäisi olla tulossa lisää..

Hollow Talk

Bis Donnerstag!

Leena Lumi

PS. Tämän päivän. ke 1.4., Hesarissa, Harri Uusitorpan kiinnostava juttu Joko sisaruksista olisi perheeksi? Jutussa Perilliset sarjan käsikirjoittaja Maya Ilsøe kertoo sarjan taustoista ja omasta erikoisesta elämästään. Ei ollut minulla kaukaa haettu, kun totesin R:lle sarjasta, että 'tässä on jotain hippiä.'Happy days are here again!, sillä Ilsøe kirjoitaa sarjaan jo kolmannen kauden jaksoja!

24 kommenttia:

 1. Perilliset-sarjan jatkoa olen odotellut. Kiva, että vihdoinkin jatkuu. Tuo Vera Stanhope, joka tulee nyt lauantaisin ja sunnuntaisin on myös aika hyvä tyyppi.
  Leppoisaa ja aurinkoista pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mimon mami, sama täällä. Muuten ei olisikaan enää mitään katsottavaa. En tiedä, miksi en niin sille syttynyt...Morset olivat minulle aikanaan kova sana. Sillan uutta tuotantokautta taidetaan jo tehdä, joten jospa syksyllä...Silta. Nautitaan huomenna, Perillisten alkukin on niin upea.

   Poista
 2. Tuo sarja jäi minulta kokonaan huomaamatta - katsoin osan yhtä jaksoa ja harmittelin, kun olin missannut sen. Mutta onneksi sarjoja riittää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of The Mess, otan osaa. Minulla ei riitä, olen kranttu television katsomisten suhteen. Luen melkein kaiken aikaa, joten sen mitä katson, pitää olla vievää. Hyvä sarja tai leffa on mulle vaihtelua lukemiseen.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä, täytyy metsästää perilliset. Meillä voi mennä viikkoja ettei telkkaria avata ja niinpä helmiäkin valuu läpi vaikka koitamme tallentaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pirkko, ole hyvä. Tämän päivän Hesarissa juttua lisää. Meillä olisi aivan sama ellei Lumimies haluaisi katsoa uutisia ja urheilua, mutta onneksi talossa on kaksi kerrosta;) Minä mieluummin luen uutisetkin. Varmaan minultakin menee jotain kiinnostavaa ohi..

   Poista
 4. On hyvä, kun tulee edes joitain sarjoja joita viitsii katsoa. Kotimaisista niitä vaan ei löydy. Ei ainakaan sellaisia mitä viitsisin katsoa.
  Oikein hyvää Pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, älä muuta sano. Suomalaisista katsoin viimeksi sarjan Helppo elämä, joka muistaakseni voitti Venlan tms.

   Kiitos samoin sinulle! <3

   Poista
 5. Tasnkalaiset osaavat, täälläkin odotan tuota jatko Perillisille.
  Siltä oli myös huippu, mutta etenkin pidin Vallan linnakkeesta, sen aion katsoa joskus uudestaan.
  Mukavaa keskiviikkoiltaa yle femman kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SusuPetal, sen he tekevät. Tämän päivän Hesarissa hyvä juttu Perillisistä. Keskittyy sarjan käsikirjoittajaan.

   Kiitos samoin.

   Poista
  2. Kiitos vinkistäsi, laitoin heti tallennettavaksi! Hyviä sarjoja tulee aniharvoin, ja mä näköjään missaan ne hyvät mitä tulee. Mike Leighin elokuva tulee lähipäivänä, en muista tarkkaan milloin. Ohjaaja on siis se, joka ohjasi sen Vuosi elämästä, josta sinäkin pidit.

   Sanna-Maria

   Poista
  3. Sanna-Maria, ole hyvä. Minäkään en huomaa, mutta onneksi äiti on minua skarpimpi;) No jospa löydät sen elokuvan lähetyspäivän, kerro minullekin: Olemme pääsiäisen poissa ja voisimme tallentaa. Vuosi elämästä on katsottu useammankin kerran.

   Poista
 6. Kiitos vinkistä Luulenpa että olen telkkarin äärellä tuon alkaessa ;)
  Iloista pääsiäisen aikaa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, ole hyvä. Minäkin olen;)

   Kiitos samoin sinule ♥

   Poista
 7. Tanskalaiset kyllä osaavat koukuttamisen. Silta oli mahtava, samoin Vallan linnake ja Henkivartijat.

  Tämä Perilliset on minulle tuntematon ja ehkä nyt vastustan sitä. En ole vuoteen katsonut muuta sarjaa kuin True Detetctive, joka sitten olikin ihan maailmanneksi paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, tekevät laatua. Siltakin tulee niin pitkin välein kuulemma siksi, että vaalivat laatuaan. Kahta viimeisintä en ole katsonut.

   Vapaa maa;) Tämä on niille, jotka eivät halua vastustaa Perillisiä;) Odotan iltaa ja toivon samaa tasoa kuin ensimmäisellä tuotantokaudella.

   Poista
 8. Kiitos Leena kun kerroit tästä alkavasta sarjasta!
  Ihanaa pääsiäisviikkoa sinulle ja läheisillesi♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, ole hyvä. Minusta tämä voisi kiinnostaa sinuakin. Äitikin on tästä ihan intona;)

   Kiitos samoin sinulle ja perheellesi! ♥♥♥

   Poista
 9. Sillan molemmat jaksot sekä Perilliset katsoimme ja pidimme. Hauskaa, että tänään alkaa Perillisten toinen tuotantokausi. Hesarin juttu oli hyvä.

  Valitettavan vähän tulee TV:stä hyviä sarjoja ja varsinkaan kotimaisia. Hyvä tai huono, ainakin mielenkiinnosta seurasin kotimaista sairaalasarjaa Syke. En taida koskaan päästä eroon entisistä työympyröistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, onneksi Siltaakin saadaan jossain vaiheessa lisää.Hesarin juttu oli tosi kiinnostava ja nyt sarjaa katsookin valaistuneena.

   Ei mitään riittävän hyvää. Olisihan se kiva jsokus viikonloppuna ilta-aikaan katsoa jotain kiinnostavaa...En tiedä kenelle noita kaikkia outoja mukahupiohjelmia oikein tehdään. Sinulla oli tykövetoa Syke-sarjaan. Minä katsoin kahteen kertaan Teho.osaston ja kahteen kertaan itkin kun tohtori Mark menehtyi syöpään Havaijilla. Mitä minä sanoin;)

   Poista
 10. Minulla on mennyt tämän ensimmäinen kausi ihan ohi. Pääsisiköhän kärryille nyt toiselle kaudelle? Tai sitten katson, olisiko eka kautta Netflixissä.

  Tanskalaiset tekevät kyllä huikeita sarjoja. Olin ihan koukussa Siltaan ja Vallan linnake (Borgen) oli myös ihan huippu, siitä pidin valtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, miten sää nyt silleen;) Try it! Yrittänyttä ei laiteta. Onneksi meillä on äidin hautajaiset tallenteella: sanoin heti, että 'ihan mun juttu'.

   Ihan huippua. Siltaakin joudumme odottamaan vain heidän omien laatuvaatimustensa takia eli tekevät hitaasti, mutta hyvää. Silta on munkin elämäni nalkki. Vallan linnaketta en katsonut, mutta en muista tai tajua, miksen. Voisin katsoa sen sitten joskus uusintana.

   Poista
 11. Perilliset on kerrassaan kiehtova. Juonta ei voi ollenkaan ennakoida, lähes kaikki henkilöt ovat enemmän tai vähemmän epäsympaattisia ja todella koukuttavia. Kyllä Tanskassa osataan! Syy on yksinertainen - tai kolminkertainen. käsikirjoitus, käsikirjoitus, käsikirjoitus. Kyllä roolituksellakin on jotain tekemistä...

  Perillisten keventäväksi vastapainoksi voi seurata lauantaisin Femmalta nostalgista Rantahotellia, ihania 1920-luvun asuja ja atmosfääriä pikantein yhteiskunnallisin piikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, samaa mieltä. Juuri näin, pyhäkolmiyhteys, joka kantaa nimeä 'käsikirjoitus'.

   Kiitos vinkistä!   Poista