torstai 12. maaliskuuta 2015

Ruediger Schache: Positiivisen vetovoiman salaisuus - 99 tapaa löytää sydänmagneettisi voima

Ihmiselämä on lyhyt, mutta siitä huolimatta siihen mahtuu monenlaista outoa ja yllättävää syntymän ja kuoleman välillä. Toiset kulkevat eteenpäin kuin junat raiteillaan eikä heitä hetkauta mikään, tai sitten se vain näyttää siltä. Toiset taas tuntuvat herkemmiltä ja he reagoivat kaikkeen mahdolliseen ja etenkin ihmissuhteisiin ja niissä tapahtuviin kiemuroihin. Tiedämmehän klassisen stereotypian naisista, jotka väittävät vetävänsä puoleensa vain ’huonoja’ miehiä. Joku antaisi vaikka mitä, että saisi aivan omanlaisensa ihmiset huomioimaan itsensä ja kokee, että elämän vääryys ovat juuri väärät henkilöt ympärillä. Tapahtuu pahin: ”Vedät puoleesi juuri sitä, mitä ehdottomasti haluat välttää.” Toisaalta voi olla niinkin hyvin, että ”Vedät puoleesi jotain selittämätöntä, yllättävää, uutta.” Miten sait sen tapahtumaan? Oliko kyse sattumasta vai olitko oppinut matkan varrella jotain, mistä ammensit tietoa? Olitko ehkä muuttanut jotain omassa tavassasi käyttäytyä samalla kun kuitenkin olit edelleen oma itsesi?

Yllä mainituista asioista olemme lukeneet Ruediger Schachen aikaisemmin ilmestyneistä kirjoista Sydänmagneetti – Vetovoiman salaisuus sekä kirjasta Sielunkumppani Nyt jatkamme Sydänmagneetin viitoittamalla tiellä, sillä Ruediger Schache on kirjoittanut teoksen, kirjan, joka on kaunis kuin koru, Positiivisen vetovoiman salaisuus – 99 tapaa löytää sydänmagneettisi voima (Herzbewusstein – 99 motivierende Handlungen für eine positive Ausstrahlung, Minerva 2015, suomennos Hanna Fauster), jossa menestyskirjailija tarjoaa meille 99 harjoitusta ja ideaa, miten varmistaa, että pysyt polulla, jonka löysit luettuasi Sydänmagneetin.

Tiedän tasan tarkkaan, että näistä elämäntapaoppaista ollaan montaa mieltä, ja kierrän niistä osaa itsekin, mutta yhtä varmasti myös osan luen. Luettuani Schachen Sydänmagneetti –Vetovoiman salaisuus, koin uuteen elämäntapaan johtavan neuvon. En valistunut läpiloistavaksi, enkä saanut herätystä, mutta miten ollakaan, tajusin yhdestä tärkeästä luvusta, miksi vedin puoleeni juuri niitä ihmisiä, joiden kanssa minulla ei ollut mitään yhteistä. Tuota kirjaa en hevin unohda!

Sielunkumppanin soisi toivoisi luettavaksi jokaiselle parisuhde-elämässään hukassa olevalle tai useisiin vääriin valintoihin erehtyneelle.

Koska Rudigerin uusimmassa ollaan sydänmagneetin jäljillä, saamme ohjeita miten vahvistaa niitä omianaisuuksia itsessämme, jotka viestivät ulospäin omannäkäistämme säteilyä. Näin saamme sitä vastakaikua, jota elämältä ja  kanssaihmisiltä odotamme. Schache itse sanoo, että kirjaa voi lukea oppaana tai siitä voi napsia intuitiivisesti parhaat palat päältä eli ’rusinat pullasta’. Kirjan luvut ovat selkeys, positiivisuus, tieto, muutos, integriteetti, irtipäästämisen taito, kiitollisuus, rakkaus ja transsendentaalisuus. Jokainen luku sisältää paljon uusia askelia oikeaan suuntaan, mutta niitä kulkekoon ken haluaa. Monet ovat haluneet, sillä Ruediger Schachen kirjoja on myyty jo yli kaksi miljoonaa kappaletta ja niitä on käännetty 26 kielelle!

Luvussa Selkeys tartuin tietysti aikaan, sillä olenhan noussut kaikkiin juniin ja niihinkin, jotka eivät lähteneet. Toisaalta, olen joskus myös ollut menemättä asemalle, joten...:

Jos olet myöhästynyt junasta, eivät selittelyt enää auta. Juna on jo mennyt. Tietysti on totta, että uusia junia tulee ja voit hypätä niiden kyytiin.

Ongelmana on, että et tunne universumin aikatauluja, etkä voi tietää, koska uusi tilaisuus tulee...

Toisaalta on olemassa Tietoinen odottaminen, joka liittyy selkeyteen:

Olen sisäisesti selkeä, kun myönnän: Nyt juuri ei ole tärkeää tehdä päätöksiä tai toimia. Nyt täytyy vain odottaa.

Positiivisuudesta on kirjotettu niin paljon, että nyt nappaan rusinat:

Kukaan ei vaadi, että minun täytyisi pitää kaikista. Se ei kuitenkaan tarkoita, että suostuisin levittämään negatiivisuutta.

Yllä kirjoitettu on jaksosta Ystävällisyys avaimena positiivisuuteen: Mietin hyvin, hyvin usein, miksi niin paljon vihapuhetta, miksi niin paljon ilkelyä ja kateilua, kun ystävällisyys ja hymy eivät maksa mitään!

Luvussa Tieto tuleekin asia, jota monikaan ei tiedosta. Me kuljetamme mukanamme perheemme toimintamalleja niin hyvässä kuin pahassa. Alunperin kyseessä oli henkiinjäämiskysymys eli koska edelliset sukupolvet olivat selvinneet, heidän malliaan kannatti jatkaa. Mutta jokainen meistä myöntää, jos on rehellinen, että omassakin perheessä on hyvin mahdollisesti kulkenut mukana, jotain joka ei ole hyväksi. Silloin pitää sekä tiedostaa että olla vahva ja poistaa vanhoista malleista sopimattomat, jopa vahingoittavat. Sukupolvien kirouksen voi katkaista!

Monille ehkä kirjan kiinnostavin luku voi olla Muutos. Kuinka moni meistä haaveilekaan muutoksesta suuntaan tai toiseen. Muutos edellyttää valmiutta, päämäärän hahmottamista, päätöstä, etenemistä, ajatuksen tarkistusta, spontaaniuden oppimista, ’hulluutta’, innostusta ja rohkeutta uuteen alkuun.

Rakkaus on kaunis luku, jossa löydetän myös hiljaisuutta. Se on myös luku, jossa opetellaan olemaan oma itsensä ja ehdottomasti lakataan miellyttäminen. Alituinen toisten miellyttäminen tekee ihmisen vain sisäisesti riippuvaiseksi ja silloin vapaus jää saavuttamatta. Myös pakonomainen tarve parisuhteeseen voidaan vaihtaa kohtaamiseen:

Olen löytänyt suhteen ja yksinolon väliltä uuden olotilan: toisen ’kohtaamisen’. Siinä tilassa olen täysin oma itseni ja samanaikaisesti olemme täysin läsnä toisillemme. Tästä lähtien uhraan vähemmän aikaa suhdepohdiskeluihin.

Kiinnostava luku, joka tuo mieleeni Sydänmagneetista ihan konkreettisen vihjeen:

Jos kohtaat miehen, joka ei luovu sinusta, mutta tunnet aika ajoin, että haluaisit paeta, tämä mies etsii sinusta epätoivoisesti sitä, mitä häneltä puuttuu.

Yllä mainittu muuten pätee myös siihen, jos sinua toistuvasti lähestyvät ihmiset, joiden kanssa sinulla ei tunnu olevan mitään yhteistä. Voit tietämättäsi heijastaa väärää säteilyä tai annat liian suuren voiman sille, mitä muut sinusta luulevat. Viime mainitulta häviää valta, kun ymmärrät ettei toisten ihmisten luuloilla ole mitään tekemistä kanssasi.

Elämme kilpailuyhteiskunnassa, joten irtipäästäminen ja rauhan löytäminen houkuttaa monia. Mutta muuttaa hektinen elämä sisäiseksi rauhaksi, vaatiikin jo aimo ponnistuksen. Hyvä apu on itsetuntemus ja myös luottamus ajatuksen voimaan. Kuuntelin radiosta vuorokausi sitten tutkijaa, joka väitti ajatuksen voimalla saavutettavan jopa fyysistä terveyttä:

En suostu enää juoksemaan kilpailussa, johon en koskaan ole mennyt tietoisesti mukaan. En myöskään yritä voittaa kilpailua, johon en ole ilmoittautunut. Olen juuri sellainen kuin olen. Oma itseni.

Ihana, ihana kirja ja luen näitä mieluusti ja jaan muille! Koska ohitimme Huumorin vapauttavan voiman, voimme päättää vaikka tähän:


Elämälle on ominaista, että kukaan ei koskaan tiedä, mihin asiat lopulta johtavat.


*****


16 kommenttia:

 1. Kyllä näistä aina jonkun helmen löytää, jonka voi poimia omaan elämäänsä. Ja mikä ei omalle kohdalle istu, sen voi antaa muille löydettäväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, juuri niin. Jo tässä kirjassa sanotaan, että on asioita, jotka tietää, mutta joita ei muista, joten unilukkaria tarvitaan. Monet eivät myöskään päästä joitakin asioita tietoisen tasolle.

   Tosiaankin...: Olen antanut mm. tyttärelle.

   Poista
 2. Tuo on niin hyvin sanottu, että en yritä voittaa (tai edes suostu juoksemaan) kilpailussa, johon en ole ilmoittautunut. Niin paljon odotuksia ihmiselle asetetaan ulkoapäin, ja niihin oletetaan vastattavan. Tuon kun muistaisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, eikö vain! Eipä sitä meiltä kysytty...Edellisillä sukupolvilla sota, meillä oravanpyörä.

   Niin: Sitä omaa elämäänsä voi todellakin yrittää hallita, olla oman elämänsä valtiatar.

   Poista
 3. Huh..todella mielenkiintoiselta (..ja melkein pelottavalta..(totuus) ) kuulostava kirja,tuo Sydänmagneetti !!! Ehdottomasti lukulistalle.Samoin kuin Sielunkumppani. nimimerkillä sielunkumppaninsa löytänyt :) Kiitos Leena vinkeistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, juu...vähän pelottavaakin. Molemmat mainitsemasi kirjat ovat arvonnassani. En muista, anteeksi, oletko lukijani, mutta jos olet, osallistu! Lue myös tuo ensimmäinen Sydänmagneetti, itse sain siitä eniten ja tämä uusin jatkaa. Sielunkumppani meni tyttärelle, sillä minäkin olen ihmisparini löytänyt.

   Ole hyvä <3

   Poista
 4. Siis,olen juuri kirjautunut lukijaksesi (Jaelin avustuksella) ja otin viime viikolla osaa siihen kirja arvontaan. Ainakin sen piti mennä läpi ? :) toivotaan että "arpa" suosii.Matkalukemiseksi Israelin matkalle,jonne lähden kuun lopussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, Yes! Nyt muistan sinut. Se on läpi eli olet mukana. Toivotaan, toivotaan. Laitoithan sähköpostiosoitteesi arvontakommenenttiisi, sillä sinulla ei taida olla blogia? Minä en ole kuuman ystävä, kuten Jael hyvin tietää, mutta hän kuumuutta enemmän silti valittaa kuin minä;) Tässä valossa täytyy tarkkaan harkita, milloin me lähdemme visiteeraamaan Jaelia. Teemme alppimatkammekin joko varhain keväällä tai myöhään syksyllä. sillä Itävalta on yllättänyt +30 asteella kerran jopa lokakuussa! Tosin se oli niin harvinaista, että keväällä 2013 tapaamamme salzburgilaiset muistivat sen vieläkin. Taidat olla Israelissa just ihanaan aikaan...

   Poista
 5. Mille ajatuksesi annat -se kasvaa. Tämän aikoinaan kuulin ja pistin sitten korvan taakse. Välillä sitä antaa ajatuksensa negatiivisille ajatuksille ja sitten ihmettelee, että mitä sontaa tulee ovista ja ikkunoista. Ja sitten kun asian huomaa ja ymmärtää miettiä mikä itsellä on hyvin niin nopeasti sitä pääsee takaisin jaloilleen.

  On paljon sellaisia teoksia, joissa on hienoja oivalluksia ja yllättävää tietoa. Ja se näissä kirjoissa on hyvää, että tiettyinä aikoina niistä silmiin ja sydämeen osuvat jotkin tekstit ja sanat. Myöhemmillä kerroilla taas uudet kohdat.

  Upeaa perjantaita ja mahdottoman ihanaa viikonloppua sinulle ja R:lle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, juuri näin. Negatiivisuus lisää negatiivisuutta ja positiivisuus positiivisuutta. Hyvä lisää hyvä, rakkaus lisää rakkautta...

   Ajoitus on just näissä se pointti. Minulle näistä kirjoista ensimmäinen osui ja upposi, sillä olin alkanut jo itsekin miettiä, että 'miksi ihmeessä...'

   Kiitos samoin kaikkea samoin sinulle ja A:lle <3

   Poista
 6. Voi kun olisin kaivannut sitä huumorin vapauttavaa voimaa. Olen tällä hetkellä töissä sellaisessa paikassa, jossa huumorilla on vahva asema. Aikaisempi työpaikka oli aivan vastakkainen ja voin siellä tosi huonosti. Nyt saan nauraa ja iloita, keskustella ja tehdä sitä mitä osaan :) Tämä onni tuli kohdalleni vain oman päätökseni kautta, kun päätin lähdöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, sinullahan on se jo itsessäsi nyt;) Huumorista on yksi sivu ja se on lähinnä sitä, että 'Ehkä oletkin jo huomannut: jos suhtaudut johonkin asiaan liian vakvavasti, katoaa siitä lopulta kaikki ilo. Ja jos suhtaudut itseesi ja omiin tekemisiisi liian vakvasti, katoaa oma sisäinen ilosi.' Ja tätä: 'Jos et yliarvioi tilanteiden tärkeyttä, niin ilo tulee takaisin.' "Eihän se todellisuudessa olekaan niin tärkeää."

   Huumori auttaa vaikka missä!

   Poista
 7. Moi.
  Kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja myös tärkeältä kirjalta lukea. Saanko lainata sitä? Minulla on paljon oppimista, miten löytää se rauha itsestä. Levoton sieluni on joskus raskas kantaa, vaikkakin minulla on onneksi kuitenkin alla tuota positiivista asennetta, joka on auttanut elämäni eri vaiheissa. Ilman sitä en olisi tässä.
  Mukavaa lauantai-iltaa!!
  Lämpimin terveisin,
  PS. kävelin äidille ja takaisin. Tilhi parvi ympäröi minua alkumatkasta, tiut helisivät. Näin 21 leskenlehteä. Kevät keikkuen tulevi....


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Olen lukenut nämä kaikki ja sen tähden olen näin cool;) Minulla on näistä joku vapaana, joten voin tuoda. Tämän kohtalo ratkeaa huomisessa arvonnassa.

   Levoton tuhkimo täällä YRITTÄÄ olla cool! Kyllä se siitä ja myrskyn jälkeen tulee aina pläki. Minä olen peruspessimisti, joten en ikinä putoa korkealta ja elämän helmet ovat sitten sitäkin kirkkaammat.

   Kiitos samoin!

   PS. Meillä tällä viikolla suuri tilhivierailu: Ihanat tiukukelloset soivat. Tänään olen haravoinut pälvipaikkoja. Oi, minä en olekaan niitä vielä nähnyt, en edes Hesan reissulla...

   <3

   Poista