sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Leena Lumin kevätarvonnan 2015 voittajat ovat...


Leena Lumin kevätarvonnan 2015 voittajat ovat Pelaguu, Minttuli, Birgit, Helena Ruotsala ja Paluumuuttajatar. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistumisesta♥

Palkintolistalta ensiksi saa valita Pelaguu, sitten Minttuli etc. Kun valinta on tehty, ole ystävällinen ja ilmoita siitä minulle kera yhteystietojen leenalumi@gmail.com  Laitan listaan merkinnän varattu, joten on helppo seurata, mitä on vapaana. Toivon ystävällisesti viimeisenkin voittajista ilmoittautuvan ke 18.3. klo 12 mennessä. Mitä nopeammin, sitä parempi, eikä jono seiso.


Tämä onnenpensaskuva kirjasta Pihan puut ja pensaat saa minut odottamaan nyt kiihkeästi kevättä. Onnenpensaita, 'Forsythia 'Northern Gold', on istutettu viime vuonna lisää, samoin helmiorapihlajaa, Crataegus mordenensis 'Toba', jasmiinia, lännenhemlokkia, 'Tsuga heterophyll', ja ah!, tämän vuoden kiivaimman odotukseni kohde tässä:


Valkoinen varjolilja, 'Album', joka on nyt ollut niin monen kurvin takana että...Ensin sain ystävältä valkoisen siemeniä, jotka eivät itäneet edes kolmessa vuodessa. Sitten tilasin eräältä kauppapuutarhalta juurakoita ja kun vuosi oli mennyt, ne kukkivat hurmaavasti, mutta punaisina. Sain sitten syksyllä hyvityksen ja samalla tilasin lisää. Nyt menin niin pitkälle, että istutin näitä hurmaajia ensin suuriruhtinattaren haudalle ja sen jälkeen Olgan viimeisen leposijan yläpuolella olevaan penkkiin, josta kaivoin ylös kaiken siinä 29 vuotta viihtyneen ja vaihdoin tilalle samalla myös uutta kuohkeaa multaa. Tämä kuva on kirjasta Hehkuvat sipulikukat - 250 kauneinta lajia, joka on yksi suosikkipuutarhakirjoistani. Luin jostain, että varjoliljat voivat alkaa levitä siementämällä, joten...yes!!! Miettikää mitä kuvia voin saada, jos nämä kaunottaret somasti kukkivat kuin kerroksittain...


Onko mikään ihme, että nämä yöpakkaset eivät nyt innosta, kun katson yllä olevaa kuvaa ja mietin miten suloista on katsella noiden kukkien kehittymistä! Odotan myös toukokuista syntymäpäivääni, sillä näin enneunen, että siloin saan toisen helmiorapihlajan;)

Arvontakirjoissa on paljon puutarhakirjoja, mutta lisäsin sinne juuri vielä erään suosikkini uudistetun painoksen:


Riku Cajanderin Luontopiha - Ympäristöystävällinen piha ja puutarha kertoo paljon siitä, miten puutarhasta voi tulla kiinnostava yhteiselon paikka ihmisille kera perhosten, lintujen, kettujen, siilien ja monien muiden eläinten. Kirja on täynnä tietoa näiden eläinten houkuttamisesta pihalle ja samalla paljon tietoa luontopihamaisista kasveista. Kirja on nidottu ja sisältö on pääosin sama kuin aiemmassa painoksessa, josta olemme Lumimiehen kanssa annostelleet monen monta tietoa aina lintulajeista niiden oikeisiin pönttökokoihin ja opetelleet kettujen eri ääniä ja saaneet tietoa juuri niistä asioista, jotka meitä suuren, luonnonmukaisen, mutta ei luonnonvaraisen puutarhan pitäjinä kiinnostaa.

Siitä puhe, mistä puute eli kaipaan nyt niiiin oikeaa kevättä ja ensimmäistä kevätsadetta! Sitä odotellessa luen, piipahtelen tyttärellä Aurinkolahdessa, äidillä länsirannikolla, suojaan kartiovalkokuusia auringon rökitykseltä ja huomaan aivan selvästi, miten köynnöshortensian silmut ovat jo keväästä paisuneet eli kohta se Oikea Kevät on täällä.

Mukavaa tulevaa viikkoa ja nautitaan sekä hetkestä että odotuksesta ja kaikista hennoista keväänmerkeistä!

Love
Leena Lumi

Someone Like You

pupukuva Marjaana Rinne-Loikala  Kiitos Marjaana♥

53 kommenttia:

 1. Ihanan hurmaava pupukuva. Kiitos lukuvinkistä eli Cajanderin Luontopihasta. Mukavaa keväistä viikkoa sinulle, sipulikukat puskevat innolla nurmikon läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, niin ihana kuva <3 Ole hyvä <3 Sinä kyllä pitäisit just Cajanderin krijasta. Minulla on nyt sekä vanhempi painos että uudempi, joten maltan toisesta luopua, toinen on jatkuvassa käytössä. Hyvä sun on...meillä on niin kylmät yöt, että kaikki pysähtyi kuin seinään, paitsi ei köynnöshortensia.

   Poista
 2. Moi.
  Kauniita kuvia!!! Tuo rusakonpentu aivan ihanan söpö. Minullahan oli Väiski-rusakonpentu, kun olin teini-iässä. Se löytyi mökkitien keskeltä. Se nukkui usein sylissäni. Kerran yöllä, kun olin nukkumassa, isä ja äiti olivat vieneet sen metsään. Olin vihainen, sillä se oli mielestäni liian pieni pärjäämään yksin. En tiedä, kuka oli oikeassa.
  Kyllä tuo helmiorapihlajan kukinto on kaunis. Kiitos vinkistä. Meillekin tulee sellainen.
  Tuo luontopiha on jotain sellaista, jota minä haluaisin saada. Onhan meillä nytkin vieraillut paljon eläimiä, supiperheestä alkaen, mutta kun saisi vielä nuo kasvit mukaan!!
  Mukavaa sunnuntai-iltaa,
  lämpimin terveisin aurinkoiselta Luvialta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja!

   Kiitos <3 Marjaanan kuva on kuin maalaus. Minä en yhtään muista Väiskiä...

   Miten minä sattumalta nyt tiedänkin, että sinullekin tulee helmiorapihlaja;) Ja äidilläkin jo se on...

   Tämä on ihana kirja ja vain toisesta voin luopua, se on nyt arvonnassa mukana. Tämä uusittu painos on nodottu, joten ehkä ei kovin tyyris. Perhoskasveja! Niitähän äitikin haluaa.

   Kiitos samoin sinne merituuliin<3

   Poista
 3. Ei voi olla totta! Mikä onni ja ihanuus! Kiitos jo etukäteen. Täytyy heti lähteä tutkimaan, että mitä siellä olisi tarjolla….

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, ole hyvä <3 Siellä on mukavan paljon...;)

   Poista
 4. Onnea voittajille!
  Järjettömän suuri uo onnenpensas.
  Lisääntykööt valkoiset varjoliljat puutarhassasi.
  Helmiorapihlaja on varsinainen kaunotar. Minulla on van sitä ihan perinteistä sorttia.
  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, kiitos psta <3 Olen ajatellut, että se on ehkä koreanonnenpensas, joka kasvaa suuremmaksi. Nyt pitäisi muistaa kaikki latinaliset nimet, mutta googlasin ja koreanonnenpensas on Forsythia Ovata, mutta voihan noita olla muitakin. Katselin niitä isompia Viherlandiassa, mutta en enää muista, mikset ottanut: Oliko vyöhyke ehkä rajoilla tai jopa I tai II vai ajattelinko, että ne muutamassa paikassa olisivat liiankin suuria...Jos nyt nuo istutetut eivät ole kauniita kaikellaan, voisi tuota kokeilla.

   Kiitos <3 No ihan hengitystä salpaa, kun ajattelen miten ne viliintyisivät...

   Onneksi tulee luettua blogeja. Taisin löytää helmiorapihlajan Anun puutarhablogista ja sitten alkoi vimmattu kuume, joka tarttui äitiini ja hän ehti ostaa sen ennen minua ja nyt meillä molemmilla on se ja nyt siskokin istuttaa saman. On sitten vielä ruusuorapihalja, mutta siinä on punaisemmat kukat, joten en niin mieltynyt kuin tähän vaaleanpunaisin kukin kukkivaan. Tämän pienen puun yksi etu on huima ruskaväritys.

   Kiitos samoin!

   Poista
 5. Jee onnea voittajille ja ihanaista sunnuntai-iltaa ihanalle Leenalle <3

  VastaaPoista
 6. Oi että, taasko onni suosi, ihanaa♥ Kiitos!

  Nyt sitten tutkimaan listaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, en muistanut, kuuluitko onnettaren (lue: Lumimiehen) suosikkeihin, mutta nyt olen alkanut oppia, että on about 6 henkilöä, joita onnetar on suosinut useammankin kerran. Joten ei se ole turhaa puhetta, että toisilla on arpaonnea ja toisilla ei. Ole hyvä ♥

   Teeppä niin ♥

   Poista
 7. Oikein paljon onnea kaikille voittajille! Ja ihana kirjavinkki taas, kiitos Leenalle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuitiina, kiitos psta! Ole hyvä <3

   Poista
  2. Kiitos! Tosi hauskaa. Onnea muillekin voittajille. Menen katsomaan mitä on sitten tarjolla... Mukavaa viikkoa!

   Poista
  3. Helena, ole hyvä ♥ Kiitos psta! Pelaguu lupasi valita huomenna, Minttuli on jo 'linjoilla' ja laitoin Birgitille viestiä hänen blogiinsa. Sitten on sun vuorosi, mutta voit katsoa valmiiksi ja vaikka ilmoittaa minulle ykkösvaihtoehdon ja sitten kakkosen, jos joku edellä valitsee sun suosikin;) Up to you.

   Poista
 8. Onnea voittajille - ja ihanaa, aurinkoista kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of The Mess, kiitos psta ja kiitos samoin sinulle!

   <3

   Poista
 9. Onnea voittajille! Ihania kirjoja ja kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 10. Purolan pupu on suorastaan ylpeä, kun pääsi Leenan blogin etusivulle! Purolan väki ihastelee myös, miten hienosti tämä blogi on toimitettu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Purolan pupu on nyt kaikkien suosikki <3 Hän pääsee vielä faceenkin! Kiitos ♥

   Poista
 11. Onnittelut voittajille!

  Toivottavasti saat vihdoin ensi kesänä nauttia valkoisten varjoliljojen kukinnasta runsain mitoin! Ne leviävät sekä sivusipuleista että myös siemenistä, joten jonain päivänä teidän lehdossa saattaa lainehtia valkoinen varjoliljameri :) Kokemukseni mukaan punainen lisääntyy huomattavasti reippaammin - ehkä juuri sen takia valkoista on huonommin saatavissa.

  Minullakin on tuo Riku Cajanderin Luontopiha -kirja. Se on kyllä vertaansa vailla oleva tietopaketti.

  Mukavaa kevään odotusta myös sinulle uhkaavasta takatalvesta huolimatta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, kiitos psta!

   Arvaa vaan odotanko. Juu, luin, että voivat levitä molemmilla tavoilla, mutta miksi en näe niitä koskaan missään puutarhoissa ainakaan valkoisena. Sinne lehtoonhan toivoisin niiden leviävän, mutta saniaisten kanssa ne eivät pärjää, joten olen ajatellut, että laitan niistä ryhmän lehtoon kohtaan, jossa saniaisia ei ole ikinä. Toisaalta jo viime vuonna niitä rökitimme, kun halusimme lisätilaa kulleroille ja iiriksille. Jasso, just se juttu taas, että valkoinen on se vaateliain: Siinä selitys tähän kaikkeen, kiitos <3

   Meillä on se alvariinsa käytössä. Viimeksi sen takia kun ostimme vuosi sitten oikein kauniin hollantilaisen linnunpöntön ja sinne ei mennyt mikään, ei edes sinitiainen. Kirjan mukaan, kun mittasimme sen reiän, sen olisi pitänyt olla just sinitiaiselle sopiva. Nyt ostimme sen yläpuolelle samaan puuhun (näkyy ruokapöytäämme mm.) isompireikäisen talitintintille ja ihme ja kumma: Nyt sinitiaiset ovat alhaalla ja talitiaiset ylhäällä. Eivät ne vielä voi munia, mutta on niillä touhut jo menossa ja asuntoja sisustetaan. Kiitos Cajanderin, meillä oli puutarhakettu vuoden. Se kaikki alkoi siilille laitetusta koiran kuivamuonasta.

   Kiito samoin sinulle ♥ Arvelen, että tulee vain räntää, joka vie vanhan lumen pois.

   Poista
 12. Voihan! Uskomatonta, aikani yritin ja nyt tärppäs.. :D Kiitos onnettarelle! Vaan valinta on nyt aivan liian vaikea, monta hyvää kirjaa. Jään vain miettimään, että kirjan täytyy olla sellainen, että siitä on hyötyä jatkossakin! Huomasin listalla voimakortit, tulevatko ne automaattisesti mukaan, kun ylempänä arvonta listauksessa oli siitä..?! Että ne nyt ainakin valitsisin, mutta en ole varma voinko valita mukaan kirjan!? Mutta jos sopii, niin lautan s.postin sinulle huomenna. Sillon tällön onnea näissäkin, kiitos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelaguu, onnea ♥ Voimakortit ovat oma palkintonsa eli Sari lähettää ne suoraan voittajalle. Niitä on 10 korttia siinä paketissa ja tilasin itselleni just tuon saman sarjan. Laitan joskus jotain kirjojen lisäksi valittavaksi, milloin joku leffa, kerran oli lehden vuosikerta, nyt nämä kortit...Siis kirja tai kortit. Mieti nyt huomiseen, kyllä me kaikki sen jaksamme odottaa. Minäkin olen muutaman kerran voittanut blogiarvonnoissa, vaikka muuten en ikinä voita missään mitään;) Ole hyvä <3

   Poista
  2. Juuri näin Leena Lumi. ;) Nyt laitoin sinulle s.postin, valitsin ruokakirjan. :) Vaikka siis aivan kädetön ruoanlaittaja en olekaan, vaan kaapit pursuilevat lehdistä leikattuja reseptejä jatkuvaan, ja koskaan niitä ei tule käytettyä. Valinta oli vaikea. Voimakortit ovat ihastuttavia!

   Poista
  3. Pelaguu, kiitos, sain viestisi. Laitetaan tulemaan palkintokirja, jonka kannessa unelmieni jääkaappi. Minäkin kerään ruokakirjoja ja lehdistä leikatut liimaan sellaiseen blancosivuiseen kirjaan, johon tulevat myös omat reseptit.

   Poista
  4. Kuule, sori tämä sähläys, mutta ehdinkö vielä vaihtaa? Mutta ei haittaa jos on hankala. :)

   Poista
  5. Pelaguu, paketoin jo, mutta voin purkaakin, sillä ei ollut postimerkkejä riittävästi. Nyt sinun on sitten vain huomioitava, että olen ilmoittanut jo muille voittajille heidän palkintonsa ja niitä en voi enää perua eli voit valita niistä monista mitä jäljellä on. Kerrotko minulle meilissä, mitä haluat. Siis kyllä sopii eli tämä on ok.

   Poista
  6. Paluumuuttajatar ei ole vielä valinnut, mutta luulin, että sinä olet jo selvä, joten hän kohta valitsee. Mitä jos sinä ensin;)

   Poista
 13. Onnea voittajille :)

  Minäkin kaivoin puutarhakirjani eilen hyllyn uumenista, ja salaa haaveilen mitä tänä vuonna tehdään...Meilläkin köynnöshortensiat ovat kovasti silmuilla, yritän toppuutella että ei ihan vielä...Ja ne kartiovalkokuuset...niitä oli talven ruukussa kaksi, mutta ainakin toinen näyttää kovin kuivahtaneelta (taisin kastella liikaa...). Saa nähdä onko niissä vielä elämää, kun maa on sulanut ja saisi alkaa istuttamaan. Jouluruusukin jo kaipaa keittiön ikkunalaudalta ulkoilmaan.

  Innolla odotan kuvia puutarhastasi :) Ja näistä varjoliljoista.

  Mukavaa tulevaa viikkoa! Onneksi saa sentään jo haaveilla keväästä ja kesästäkin...ihan varovasti vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. valkoisiahiutaleita, kiitos psta!

   Kyllä ne köynnöshortensiat väistämättä aloittavat viimeistään huhtikuulla ja jopa meillä täällä vyöhykkeellä III. Minulla niitä puutarhassa monta ja kastelen vain niin kauan, että saan rouvan vähitellen sulatettua, Kun juuristo on sula, ne eivät enää kärsi paahteesta, vaan jopa siitä nauttivat. Voivat lähteä elpymään huonostakin kunnosta: Minulla kerran yksi oli liian likellä seinää ja viskasin sen jo takametsään eli pois. Sitten se sieltä ystävän rohkaisemana istutettiin kaarisillan kupeeseen ja oli jo ihan 100 % ruskea. Nyt se on komein kaikista eli se meidän Mörrimöykky. Jouluruusut eivät oikein viihdy sisällä. Minulla etupihalla lykkää kauniisti uusia nuppuja.

   Ajattelinkin tänä vuonna panostaa puutarhan kuvaamiseen. Katsotaan...olen tullut hiukan epäivleväksi tuon vaativan kaunottaren suhteen;)

   Kiitos samoin sinulle! Nyt saa, nyt saa. Lähdemme lenkille huikeaan auringonpaisteeseen.

   <3

   Poista
 14. Varjolilja kasvattaa sipulia aika hitaasti.
  Löysin on suvun entisen kotitorpan heinittyneeltä pihalta kaksi varjoliljan sipulia, jotka nyt – olisiko kymmenkuunnan vuoden jälkeen – ovat siementyneet puskaksi. Ensimmäisinä vuosina kitkin penkistä ”oravanmarjoja”. Mutta sitten jokin ”oravanmarja” oli jäänyt kitkemättä ja yksittäisen lehden asemesta penkistä löytyi nelilehtinen taimi, ”sudenmarja” ja tajusin, että ”oravanmarjat” ja ”sudenmarja” olivatkin varjoliljan alkuja.

  Minulla on kylläkin punaista, mutta viime vuonna kylvin toiveikkaasti Maatiaisesta ostettua moniväristä seosta. Nyt ostan sieltä pelkästään valkoista, varjolilja on vuoden 2015 maatiaiskasvi, http://www.maatiainen.fi/tekstit/varjolilja_2015.htm ja siemenluettelossa on myös valkoista.
  Saattavat sinunkin varjoliljasi siis vielä ilmestyä, toivotan kasvuintoa niille!

  Muuten: Lahden vanhalla hautausmaalla kasvaa upean isot valkoisen varjoliljan istutukset sisääntulon tienoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sokea kana, niinkö...eli selvästi toppuuttelet;)

   Puska varjoliljoista! Sen minäkin haluaisin. Kiitos tästä vinkistä, sillä meillä kasvaa paljon noita marjoja, joista en ikinä ole varma, mikä kasvi se on. Lehdossa ne kyllä saavatkin olla , mutta nyt tätytyy lakata nyppimistä niitä varjoliljojen alueeltakin.

   On se punainenkin kaunis, mutta kun on puolivarjon puutarha 75 prosenttisesti, niin valkoiset kukat ovat kuin valoa. Kiitos vinkistä ja tiedosta, että varjolilja on nyt vuoden maatiaiskasvi. Siemenestä en kyllä enää jaksa, en. Odotin niin monta vuotta niitä suotta eli kului aikaa hukkaan. Kyllä ne punaiset ainakin kukkivat heti seuraavana vuonna, väri oli vain eri kuin olin tilannut. kuvasinkin niitä.

   Kiitos tuostakin vinkistä: Ajelemme siitä niin liki, että voimme poiketa, kun piipahdamme tyttärellä Aurinkolahdessa.

   <3

   Poista
 15. Onnittelut voittajille ja ihania kevätpäiviä sinulle, Leena!

  VastaaPoista
 16. Ihana pupu kuvassa. Tein eilen keramiikkapupun jolla on korvan ympärillä keväinen kukkaseppele. Toivon, että se ei räsähdä rakupoltossa kahden viikon kuluttua. Ihana kevät. Aurinkoa sinulle tv. Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, eikö vain;) Takuulla ihana! Tultiin juuri lenkiltä: aurinkomyrskyä ja siitepölyä. Torstaiksi luvattu räntäsade on ilman puhtauden ja kinosten takia ihan tervetullutta. Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 17. Ihanaa olla onnekas!! Anne holt tulee minua ilostuttamaan ;) Lumipalloheisissä oli jotakin elämää havaittavissa :))
  Suukkoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgit, sinä olet! Mietin itse tuota lukiessani, että onko paras Holt ikinä...Ihan tosi: Nyt jo!

   Samoin <3

   Poista
 18. Ihana tuo pupukuva! Tuli mieleen yksi lastenkirja, Richard Scarryn Minä olen pupu. (Nimi saattaa virallisesti olla joku muu...)

  Ja tuo bysanttilainen nainen alempana..<3!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, no hän on maailman kaikki ihanuus! Meillä on varmaan olleet suurin osa Scarryn kirjosta, mutta en nyt muista...Tarkoitatko ehkä Beatrix Potterin omaa pupua tai hänen Petteri Kaniini kirjojaan...;)

   Hän menee Lumikarpaloon kohta. Tänään. Hänen piti mennä. Katsotaan jaksanko, isillä haluaisin olla jo lukemassa ja iso mukillinen kaakaota siinä vieressä...(Lue: Tähtiä syttyy tällä viikolla ja ne karkoittavat pimeän, joka on vaivannut minua, vaikka se ei ole minun pimeäni.)

   Arvaa vaan, otinko kolmanneksi kuukaudeksi Kirstin Taivaanrannan ajurin...lainaan. Miksi näistä kirjoista ei oteta uusia painoksia!!!

   Poista
  2. Kyllä se on ihan Richard Scarryä, mutta toi nimi voi olla mun oma keksimä.:) Tässä on pupusta (keväinen) kuva: https://www.pinterest.com/pin/115756652897008447/
   (jos näkyy näin. taidan laittaa omaankin pinterestiin, vaikka huomenna.)

   Heh, mullakin on Taivaanrannan ajuri kolmannella kuukaudella lainassa, vaikka mulla on pari Simonsuuren runokirjaa itsellä.

   Kirkkaita tähtiä taivaanrannan ajurille!

   Poista
  3. Sanna, uskon, uskon, sää muistat kaikki mua paremmin;) Tuo linkki ei auennut ja takuulla kopsasin oikein. Katson sitten vaikka sinulta.

   Eikö olekin uskomatonta! No, Taivaanrannan ajuri olisi nyt kova sana, siistinä ja silleen, sillä siinä on runoja eri kokoelmista, onhan se Valitut runot. Ilman Kirstiä en olisi sitä edes tajunnut etsiä. Nyt vain vielä kun saisimme kumpikin omat kappaleet tuosta kirjasta. Se on niin kauniskin ja haluaisin lukea noita runoja aina vain uudelleen.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
  4. No nyt on pupu pinterstissä. (Täytyisi vielä varmaan luoda sille sopivampi board) Söpöysaste on sitä luokkaa, että ihastuttanee vaikkei olisikaan tutustunut siihen lapsuudessa/omien lasten kautta.:)

   Poista
  5. Sanna, kiitos vinkistä;) Menenkin heti katsomaan...

   <3

   Poista
 19. Onnea voittajille! Ja aurinkoa kevääseen, tuoltapa tuo vuoren takaa tekee nousuaan. Otan kohta ahvenkukon uunista ja mietin myöskin kasveja, tosin isompia. Jokunen puu pitäisi rannasta kaataa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reijo, kiitos psta! Aurinkoa on paljon, mutta vasta tulevat räntäsateet tuovat sulattavat routaa, sillä tämä korkeapaine sisältää kovat yöpakkaset. Aijai, mitä herkkuja sinulla onkaan ja jo noin aikaisin! Meillä tehtiin kaadot, mutta pakon edessä eli upeissa puissa oli lahoa. Toinen oli haapa, joka on monelle eläimelle just se kaikkein houkuttavin puu: ensin tikat, sitten lepakot ja lopulta liito-oravat. Onneksi jäi vielä yksi vanha haapa jäljelle ja uutta saa kasvaa. Tammia olemme istutelleet ja lisäämme myös lehtikuusta. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

   Poista
 20. Kohta tulevat kesä ja Leena Lumin ihanat puutarhakuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, toivossa on hyvä elää;) Oikein ihanaa kevättä sinulle ♥

   Poista