lauantai 14. maaliskuuta 2015

Bysanttilainen nainen

Teit matkaa 
Bysanttiin

ja saavuit kyliin
joissa sielu revittiin:

tähtisikermä öisin
silmäsi, korallia, tummaa

helmiäistä, simpukkalaivaan
laskeva taivaan tuli

olit yksin, kallis viittasi
suli aurinkoon

olit kaksinkertaisesti yksin
alaston, köyhä

ikonien morsian, jumalanhuora
hiekkapukuinen kuvienluoja

rakkauden orja
valoit rintojesi maidon

salaa uuteen maahan:
palvottu

sinun poikasi
eivät tunne sinua.

- Kirsti Simonsuuri -
Taivaanrannan ajuri - Valitut runot (Tammi 2005)
kuva Pinterest

18 kommenttia:

 1. Upea runopostaus! Hätkähdyttävän kaunis tuo kuvakin... Sain tästä inspiraatiota!
  Nousin juuri tuolta työpöydän ääreltä, joka lainehtii sellaisia värejä, jotka minä miellän bysantilaisiksi. Turkoosia, kultaa, erilaisia sinisiä... Tuo upea punainen vain puuttuu.

  Ihanaa viikonloppua, Leena! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos <3 Kuva on kuin koru! Arvaankin, että sait, mutta minä en saa nyt nähdä mitään ihanaa korua, jossa on hopeaa ja punaista ennen jouluviikkoa: Ostolakko matkatilin hyväksi. Kävin eilen kurkkimassa sitä Kalevala -korun Tunturimarjaa, mutta se on hiukan liian kesy. Ehkä. Toivottavasti. Omistan samanlaisen, mutta ilman sitä punaista. Näin kerran Decenzanossa unelmieni rannekorun: Taottua hopeaa (tai siis näytti ainakin siltä..) siihen oli upotettu kirkkaita pieniä timantteja ja rubiienja. No, tietenkään en pitänyt puoliani ja annoin periksi ja kuljin koruonneni ohitse...,mutta se ei ollut edullinen, joten olen miettinyt, että olisiko se voinut olla kuitenkin muuta kuin hopeaa, mutta kyllä aidot timantit maksavat. Ja se oli tyylikä eli kivet siinä ei tasaisena kiinnityksenä ja kirkkaita oli enemmän kuin ihanaa, verenpunaista rubiinia.

   Kiitos samoin sinulle, Kaisa Reetta! <3

   Poista
  2. Käväisin katsomassa Kalevala Korun tunturimarjaa ja huh... siis hämmennyin, miten saman tyylisen korukokeilun tein viime kuussa... Tuo muoto!

   Leena, päätin keskittyä tänä vuonna tuossa toisessa harrastuksessani ihan vain vain kokeiluihin ja materiaaleilla leikittelyyn, joten ei hätää: voit katsella kuvia rauhallisin mielin :)

   Tuo runo on niin hengästyttävä - ja tosi. Simonsuuri luo sanoillaan maailmoita!

   Poista
  3. Kaisa Reetta, se on jotenkin niin ihana...Kuvittele, mietin sitä tänään herättyä ekaksi;)

   Kaisa Reetta, kävin jo ja taas;) Ehkä kuitenkin loppuvuotta kohti tarjoat jotain ihanaa uutta...

   Onneksi tajusin hänet, läysin hänet myös runoilijana. Miten pienestä voi joskus olla kiinni ohikulkeminen tai kohtaaminen. Saan olla kiitollinen eräälle runolliselle lukijalleni Simonsuuren omien runojen löytämisestä.

   <3

   Poista
 2. Kalliista viitasta arvasin, että tämä on Kirstiä. Ajattelin häntä juuri aamulla imuroidessani ja kirjoittaessani samalla postausta päässäni. Tulen mainitsemaan hänet lähiaikoina kirjoituksessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, minulla oli viitta kuvakin, mutta se meni Kirstin toiseen runoon: http://leenalumi.blogspot.fi/2015/02/han-nakymaton-han-palannut-han-ilman.html Tämä runo on kuitenkin tulta ja punainen. Minusta.

   Kirstin runot ovat minua. Mitä enemmän näitä luen, sen enemmän niihin jään. Uusin kirjastossa Taivaanrannan ajurin jo kolmannen kerran. Kai tämä täytyy jostain löytää omaksi...Mutta kun haluan siistin kirjan. Ei mitään tahroja Kirsin runosivuille.

   Vinkkaa minulle, kun olet kirjoittanut: Olen suurimman osan aikaa kuin kyydistä pudonnut eli liian paljon asioita blogin lisäksi.

   <3

   Poista
 3. Moi.
  Todella kaunis, juhlava hame. Väri aivan ihana!!! Tulee mieleen korkea sali, komea kavaljeeri ja hidas valssi...... Olisipa ihanaa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja!

   Aivan ihana <3 Onneksi minäkin löysin punaisen. Sinisen hylkäsin jo kauan, kauan sitten. Vaatteissa. Hidas valssi oli R.n ja minun ensimmäinen tanssi, tai niitä oli kaksi ja se kaikki Juhana Herttuassa ja brittiorkesteri soitti vain meille, kuten kuuluttivat;) Sitä vain ei voi unohtaa...Siitä on tänä vuonna 30 vuotta.

   Disneyn piirretty Kaunotar ja Hirviö -leffassa on korkeassa salissa aivan hurmaava valssikohtaus, mutta kaikkien aikojen valssi on uudessa Anna Karenina -filmatisoinnissa.

   <3

   Poista
 4. Kuva on upea, mieletön, henkeäsalpaava. Runo kaunis ja myös riipivä, surullinen, kamalakin, mutta ei ruma.

  Halit täältä Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, just niin: henkeäsalpaava...<3 Kirsti ei kirjoita rumaa, mutta hän kirjoittaa rouheaa, sellaista joka panee ajattelemaan: En pidä liian helposta. Ahmatova. Simonsuuri, Meriluoto, Zymborska, Rekola...no juu...muistoille kylläkin Nerudaa;)

   Halit <3

   Poista
 5. Bysantista tulee kotoisa olo. Minulle sen väri olisi ehkä turkoosi ja sinikultainen. Miksei auringonkeltainenkin. Kuva oli kaunis kuin mikä. Piti katsoa useampi kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, kiva kuulla. Tämä runo on punainen. Tai tietysti kullekin mitä lukija vain haluaa.Olen pidätellyt tätä runoa kauan ja käynyt erään taide- ja runoihmisen kanssa keskustelua runon herättämästä väristä: 'silmäsi, korallia, tummaa', 'laskeva taivaan tuli', 'kallis viittasi suli aurinkoon', 'rakkauden orja'...

   Kuva on niin vangitseva, että hiljaisuus siinä huutaa.

   <3

   Poista
 6. Kuva sopii tekstiin ja se on hurmaava. Teksi oli puhutteleva ja varmasti koettu ajatus jollekki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirkkis, niin minustakin;) Kiitos <3 Koetulta tuntui, todenmakuinen.

   Poista
 7. Mikä ihana kuva! Seuraavassa inkarnaatiossani haluan ehdottomasti näyttää tuolta :)

  VastaaPoista