torstai 16. huhtikuuta 2015

Huhtikuu on kuukausista julmin, se työntää...

Huhtikuu on kuukausista julmin,
se työntää sireenejä maasta,
sekoittaa muiston ja pyyteen,
kiihoittaa uneliaita juuria kevätsateella.
Talvi piti meidät lämpiminä,
kietomalla lumeen ja unohdukseen,
kätkemällä elämän hivenen kuiviin juurikyhmyihin...

- T.S.Eliot -
Autiomaan 434 riveistä muutama

Onneksi on ihana Jenni!

24 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Jokke, joo, tuo on Autiomaan siteeratuin osa. Ehkä täytyy laittaa se tuonne alle...tuo tieto. Kiitos <3

   Poista
 2. Ehkä kevät ilman huhtikuuta olisi vielä julmempi, nyt voimme heräillä hiljalleen sen suomassa välitilassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chei, sinähän olet tosi positiivinen;) Aivan: Aamulla kun katsoi ulos, tuli mieleen, että 'tänään en tee mitään'. Tosin on ainakin siivottava eilisessa raesateessa aikaan saasdut haravointikasat ja ehdottomasti leivinuuniin tulet. Välikuukausi, välitila...

   <3

   Poista
 3. Hieno runo tosiaan, mutta tämänaamuinen sade ei kiihota mua yhtään. Paska huhtikuu. Olen aina vihannut huhtikuuta ja nyt, juuri tällä hetkellä, se on erityisen helppoa.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omppu, hieno ja niin tosi. Tiedän tätä paljon julmemman, mutta se ei sovi tämän kuvan kanssa. Siinä Hellaakoski sanoo tosisanat huhtikuusta. Paska huhtikuu. Haluaisin olla huhtikuut pois Suomesta. Keski-Euroopassa jo magnoliat kukkivat. Kun luin sen 'tabuja' eli kertomuksia itsemurhista, kävi ilmi, että suurin osa suomalaisista itsemurhista suunnitellaan huhtikuussa ja totetutetaan toukokuussa. En ihmettele. Rakastan neljää vuodenaikaa, mutta en osaa rakastaa Suomen kevään julmaa ja pitkää kidutusta.

   Kiitos samoin! <3

   Poista
 4. Välillä on julma ja välillä vähemmän julma. Tänäänkin vuoroin paistaa, vuoroin sataa ja välillä jopa vähän räntääkin siinä välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, juu, oli hellettäkin jossain välissä, mutta lähden kohta jatkamaan haravointia räntä&raesateeseen...

   <3

   Poista
 5. Musta Autiomaa on vaan niin hyvä. Nämä ei ole välttämättä lempisäkeeni Autiomaasta, mutta tämäkin kohta on hyvä. Ja niin tosi. (Täytyy kyllä sanoa, etten löydä koko teoksesta juurikaan toivoa, ainakaan siinä mielessä missä toivosta yleensä puhutaan. Tykkään silti, tai juuri siksi..;))

  Herkkä, kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, se on. Lainasin kirjastosta ja luin, mutta vain tämän silloin otin talteen, kun osuu ja uppoaa. Just koska niin julman tosi. Tosi on, että enemmän toivoa löytyy Pablo Nerudan Andien mainingeista, joista osan osaan vieläkin ulkoa.

   Juu, eilen tuota räntäsateessa polvillani märässä maassa kuvasin. Monta otosta ja taas oli vaikea valita, mutta otin nyt näin. Nuo vihreät täplät...Kiitos <3

   Poista
 6. Minusta huhtikuu ei ole julma ollenkaan, päinvastoin, minulle se on kuin energialataus ja olen kiitollinen jokaisesta huhtikuusta. Antaa tulla vettä ja aurinkoa, kun maa on täynnä sinivuokkoja ja muuttolinnut palaavat, uljaat joutsenet. Tiedän, että aika monelle kevätaika on maailman pahinta aikaa ja toivotan jaksamista.

  Tuo Jennin runo on hieno. En ole mikään eläinaktivisti, mutta tyttöni on avannut silmäni eläimille tehdyistä julmista teoista, joita ei tarvitsisi tehdä ylipäätään. Puhun nyt esim. untuvien repimisestä eläviltä linnuilta untuvapeitteitä ja takkeja ym. varten. Lintuihin koskee sata varmasti!
  Vanha sanaparsi sopii tähän Jennin runoon kohdistuvaan kohinaan hyvin: Se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, hienoa, että huhtikuu on sinulle energiaa <3 Ehkä Keski-SDuomen huhtikuu on aivan oma lukunsa...Länsirannikolla huhtikuu ei ollut minulle ongelma ja oli niitä sinivuokkojakin. Kiitos <3 Toukokuussa touhuan, kesäkuussa aloitan uimakauden, heinäkuun vieraita, uimista ja grilllailua ja elokuussa alkaa voimavuodenaikani eli syyskesä on mun juttuni.

   Jaksan iloita, että meillä on presidentin puoliso, joka on empaattinen ja rohkea. Sauli on saanut Jennissä puolison, josta saa olla ylpeä. Jenni on eläinsuljelua, runojam merta ja kirjallisuutta, jaan nämä asiat eli ne ovat tärkeitä minullekin. Nuoret ovat fiksumpia! Oi, melkein kuolin kun kuulin tuosta sekä se angorakani kauhistus eli älä ikinä osta edes joulunaikaan sellaisia suloisia pehmeitä sukkia, joissa on reunassa karvaa, se on revitty elävältä kanilta! Niitä myydään usein joulunaikaan ainakin Sokoksissa ihan käytivillä, että oikein kaikki ostaisivat. Lintuihin ja kaneihin koskee! Toivon, että nuo rääkkääjät joutuisivat syömään oman soppansa! Terveisiä Ihanalle Tyttärelle <3

   Sehän on ihan ilmiselvää! Turkistarhaajat tietävät olevansa tien päässä. Ei mikään elinkeino voi perustua eläinrääkkäykseen. Liityin itse Animaliaan eli olen ollut ja tulen olemaan kettutyttö 4-ever! Mutta olen myös kaikkien tuotantoeläinten puolesta eli lehmät pois parsinavetoista ja sulvella ulos, sioille lisää tilaa ja vasikat pitäkööt emonsa eli niitä ei saa erottaa: Vasikan maito kuuluu lehmän vauvalle ei itsekkäälle ihmiselle!!!

   <3

   Poista
 7. Oih, tämä on niin huhtikuuta! Tänään istuin ja ihailin sorsia kevätsateessa, joka tuli kuuroitellen, välillä räntänä, välillä vetenä ja ilmassa huhtikuun taikavaloa!

  Ihanaa viikonloppua sinule! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, eikö vain! Minä haravoin ja touhuan pihalla raekuuroissa, räntäsateessa, auringossa, tuulessa, tuiskussa...ja tänään taas.

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 8. Upea kuva ja raju runo. Minulle huhtikuu on jo puoli voittoa ja kun katselen miehen heräämistä, niin lempeä hellyys vain lisääntyy =)
  Kylmäähän täällä on, ja märkää. Mutta kestän sen kun tiedän paremman olevan tuloillaan...

  Ihanaa lauantaita teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos <3 Oi miten kevään hurmiossa kohtaatkaan huhtikuun;)

   Toisaalta kun nyt on tällaista viileää, jaksan pihalla vaikka 5 tuntia yhtä soittoa.

   Kiitos samoin teille <3

   Poista
 9. Onnea Leena, Talvipäiväkirja on tulossa sinulle, kunhan laitat minulle osoitteen maimalaak@gmail.com
  Onnea vielä ja aurinkoista kevättä. Meillä on ollut vähäluminen ja vähävetinen talvi plus kevät, joten aika kuivalta näyttää joka paikka luonnossa, mutta ehkäpä sitä vettä vielä tulee :) Ei olla sokerista, sanoi äitini vesisateella ja mukava niitä sananparsia on muistella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, oi kiitos♥ Ihan mun ja Lumimiehen suosikkikirja. Osoite on jo sähköpostillasi.

   Kiitos paljon ja kiitos samoin! Meillä on kosteaa, mikä on toisaalta hyvä viime syksyn uudisistutuksia ajatellen. Olen äitisi kanssa samaa mieltä: Rakastan sadetta.

   "Some people feel the rain. Other just get wet." - Bob Marley -

   Poista
 10. Tästä minä pidin kovasti ♥
  Kuva upea ja runo, niin totta.

  VastaaPoista