torstai 21. huhtikuuta 2016

Luvatut tuunaukset, mainoksen uhrina ja viikonloppua kohden!


Viime vuoden tammikuulla jutussa Tuumailua ja tuunailua kerroin vuonna koivu ja tähti opintolainalla ostamistani keittiötuoleista, joista kolme maalasimme Tikkurilan maalilla sävy Pioni. Niistä tuli niin uskomattoman ihanat, että olin maalata meidän sinisen sivustavedettävän myös Pionilla. Perheen Järki vastusti, että 'se on jo liikaa'. Syksyllä muistin lapsuuteni olohuoneen lisätuolit, jotka olin käytännössä pelastanut äidin roskalavalta, josta meille on tullut huonekalu poikineen. Minun lapsuudessani nämä olivat valkoiset ja sitten jossain kauhean tummassa vaiheessa olin lakannut ne aivan tummanruskeiksi etc.


Kuten huomaatte, aika söpöt nämä ovat Pionin värisenä, ainakin mun mielestä. Näistä toinen on olohuoneen lisätuolina ja toinen löysi paikkansa yläkerran makkarista valkoiselta karvalankamatolta, huoneesta, jonka päätyseinällä on tummanharmaa tapetti pinkeillä magnoliankukilla. Ja on meillä magnolialakanatkin...ja magnolia!


Keittiössä on jatkettava pöytä, ja tarvitsemme välillä enemmänkin tuoleja. Hätätilassa näistäkin on siihen, vaikka toki nämä runsas vuosi sitten maalatut


wieniläistuolit ovatkin mahtuvammat ja usein jo pöytäkäytössä. Rikkovat ja pehmentävät kivasti liian harkittuja normivärejä. Tuovat country&cosy -tunnelmaa, joka on minulle ihan must.


Tämä extrakuva siksi, että näette mikä ero on kun kuvaa iPadilla. Muut on kuvattu vanhalla pinkillä Canon-pokkarillani. (Klikatkaa kuvia suuremmiksi niin näette ehkä jossain lintujen kerrostalon:)


Torstai on siitä ihana päivä, että silloin tulee Anna. Se osuu just sopivan saumaan, sillä usein torstaisin lähdemme saareltamme tekemään noin viikoksi hankintoja. Kotiin palatessa ja kun kassit on saatu purettua on ihana keittää iso mukillinen teetä ja siirtyä viikon kevennykseen. Tänään oli sen verran tiukka päivä, että lehti jäi muuten illaksi, mm. kunnon juttu upeasta Adelesta!, mutta tämä mainos jäi tikittämään: Oma askelmittarini on jostain kivikaudelta, joten olen jo jonkun aikaa haaveillut aktiivisuusrannekkeesta. Katsokaa, miten Polar mainostaa ranneketta: Ei mitään hikistä menoa, ei fitnessiä tms. vaan unelmaista leijumista ja silti voi tulla 16 000 askelta tuosta vain eli Älykkäästi kaunis. Kohta on synttäri ja äitienpäivä...ja sitten on joulu.


Rauhallista viikonloppua kaikille tasapuolisesti♥

Love
Leena Lumi


PS. Jos joku haluaa äitienpäiväksi itselleen tai äidilleen antaa Elena Ferranten Loistava ystäväni, hän voi jättää tähän juttuun nimensä ja sähköpostiosoitteensa, arvon kiinnostuneiden kesken yhden kirjan. Voimassa su 24.4. klo 12 saakka.

Loistava ystäväni lähtee Unskulle! Onnea Unsku♥

PPS. Ja me syödään lauantaina ja sunnuntaina slaavilaista kanaa

38 kommenttia:

 1. Tuoleista tuli tosi nätit. Ja se tuoli sillä valkoisella matolla harmaan magnoliakuvioisen tapetin edessä - se on varmasti huikean kaunis yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiitos<3 Se on siis toinen näistä kaartuvaselkäisistä. Olisin kuvannut sen siinä, mutta kun makkarin kuvista on näinä 7 vuotena onnistunut vain yksi kuva. En tajua, mikä valo siellä oikein on. Siis yksi yöpöytähyllykuva, jossa tosin näkyy se tapetti...Se on Carl Larssonin Secrect Garden. Ne Edelweiss-valkoiset matot tekevät kaikesta kaiunista, mutta ei ikinä enää valkoista mattoa olkkarin ruokapöydän alle:)

   Poista
 2. Kaunis väri ja sattuu hyvin sinne teille! Minä tietenkin haluan loistavan ystävän. Kuulosti niin mielenkiintoiselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, juu, istuu tuohon keittiön salvianvihreään sekä muualla valkoisiin nukkamattoihin etc.

   Tottakai. Sinut tavoitan ainakin blogistasi.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Allu, vois melkein luulla hyvin vatkatuksi vispipuuroksi ja syödä!<3

   Poista
 4. Voi miten kivat tuolit...!
  Ja todellakin arvonnassa mukana, trendissä jäljessä: bleue.bleuey@gmail.com
  Vaikken usko kahteen onnenpotkuun. Siis, Kiitos Mageesta, tuli jo postissa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, kiitos<3

   Olet mukana. Älä sano: Minulla on sellaisia, jotka ovat voittaneet kolmekin kertaa!

   Ole hyvä<3

   Poista
 5. Loistava ystävä vaikuttaa mielenkiintoiselta....kauniit tuolit olet maalannut. Hyvä, ettei Järki tässä toppuutellut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimon mami, jos haluat Loistavan ystävän arvontaan mukaan, anna s-postisi osoite. Tämä on pikajuttu ja mulla on ensi viikko hurja, joten ei aikaa etsiä ketään.

   Kiitos<3

   Ei, kyllä Järki tuoleja antaa maalailla, mutta just kauhisteli, että 'mitä nyt, kun pinnatuolit loppu'. Hän hyvin tietää, että nyt en puutarhalta ja vierailta ehdi mitään:)

   Poista
 6. joo, kyllä mä osaisin sen suakeksikin lukea.

  VastaaPoista
 7. Voin vain kuvitella miten hyvin tuo väri sopii pariksi harmaan kanssa - loistava valinta!
  Luin kuvauksesi kirjasta ja ehdottomasti haluaisin mukaan arvontaan. Olin vuosi sitten Sorrentossa ja vierailin myös Napolissa,tuossa ' ruman kauniissa kaupungissa'.Espanjalaiskortteleiden tunnelma ja rähjäisyys puhuttelivat ; mitä kaikkea ne ovatkaan pitäneet sisällään. Tuo kirja on ihan pakko lukea!
  Löysin juuri blogisi ja taidan jäädä lukemaan.Kirjoitat mielenkiintoisesti.
  -unsku-
  ulla.kolomainen@elisanet.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unsku, aika monen kanssa. Kiitos<3

   Tervetuloa ja kiitos<3 Olet mukana.

   Poista
 8. Todella kaunis lopputulos; niin ihanat tuolit sait loppujen lopuksi pienellä vaivalla. Ja voin hyvin kuvitella että tuollainen tuoli valkoisella matolla ja taustalla vielä harmaa magnoliakuvioinen tapetti on aika hieno kokonaisuus. Joko olet aloittanut puutarhatyöt? Minä aloitin eilen haravoinnin; vielä on aika märkää ja vähän luntakin on. - En osallistu kirjan arvontaan, sain tuon kirjan synttärilahjaksi ja se on tuossa odottamassa lukemista. - Mukavaa viikonloppua Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos<3 Minä olen ihanasti pihalla 3-6 tuntia päivässä. Nytkin olen lähdössä. Olen vasta saanut talventöröttäjät leikattua, kartiovalkokuusten juuristot sulatettua (meillä oli lopulta paljon lunta!), jänisverkot poistettua paitsi ei magnoliasta, puutarhakalut tuotua pihalle ja puolet on haravoitu. Tänään jatkan haravointia ja siirrän parit kasvit niille paremmin sopiviin paikkoihin. Nyt on hyvä tehdä siirrot, kasvit eivät oikeastaan huomaa mitään:)

   OK ja kiitos samoin sinulle Anneli!

   Poista
 9. Kauniit tuli tuoleistasi. Mahtavan näköinen pinta niissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos<3 Vähän kuin hyvin vatkattu vispipuuro:)

   Poista
 10. Ihanaa viikonloppua, Leena! Tuli tuosta magnolia-rakkaudestasi mieleen Finlaysonin Magnolia-kangas, varmasti tiedätkin sen, mutta jos se ei ole jostain syystä sattunut silmiisi, niin vilkaisepa. ihana ja löytyy monissa sävyissä!

  Minä taidan hankkia tuon kirjan itse ja annnan rpalpukkeeni tällä kertaa jollekin toiselle!

  P.S.: Ihana postaus! Tämä piristi 'day after a horrible migraine'-päivääni. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Kaisa Reetta!<3 Juu, olen nähnyt, mutta kun meillä on maagnoliasohvatyynytkin ja haluan aina verhojen, pitkien olevan valkoiset. Vain keitiössä ja takkahuoneessa on muuta. Olen nähnyt sen kankaan. Pitääkin lisätä nuo tyynyt...:)

   OK

   PS. Tällaista tarvitaan välillä. Ainakin minä tarvitsen:) Lohduksi: Ikä pelastaa sut migreeniltä! Minä luulin joskus, että joudun jäämään sen takia sairaseläkkeelle, sillä töissä se laukesi harva se pe puolen päivän jälkeen ja sitten...en päässyt edes bussilla kotiin, sillä se oli niin rankkaa. Stressin laukeaminen aiheutti sen aina.Toivotaan, toivotaan<3

   Poista
 11. Ihanat tuolit ja väri sopii noihin hyvin! Tykkään, myös noista kaakeleista, työpöydän yllä...kauniit.
  Arvonnassa mukana...ihan itselleni "antaisin"..:)
  irmastiina@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, kiitos<3 Niitä testattiin vuosi sekä punkulla että mustikkahillolla, sillä ne ovat tosi rouheat, mutta yhtään lika ei jää niihin.Olen vieläkin niihin mielettömän tyytyväinen, kiitos<3

   Olet mukana. Itsellekin voi antaa lahjoja, ainakin minä annan:)

   Poista
 12. Ihan mielettömät tuolit! Välillä meillä ei jaeta torstaina postia ja sitten tulee Anna vasta perjantaina, mutta onneksi tulla tupsahti eilen. :) Aurinkoa viikonloppuun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, kiitos<3 Onneksi se tulee meille just torstaina.

   Kiitos samoin<3

   Poista
 13. Ihana väri on tuoleissa, niin kesää lupaileva:)
  Arvonnassa mukana: mirvasa1@gmail.com.
  Ihanaa keväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mirva, kevättä ja romantiikkaa:) Kiitos<3

   Olet mukana.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 14. Ihanat tuolit, noita en muista aiemmin nähneeni (keittiötuolit kylläkin). Pionin sävy on todella herkkä ja kaunis ja kuten sanoit se sopii todella hyvin harmaan kanssa. Muistan muuten sen valokuvan, jossa näkyy upea Secret garden tapetti. Siinä huoneessa toinen näistä uudesti maalatuista ilmeisesti on =)

  Innolla olen arvonnassa mukana, jos äitiä vaikka onnistaisi =)

  Suloista viikonloppua teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos<3 Et ole näitä kaarevaselkäsiiä nähnytkään, ne maalattiin nyt. Lupasin jossain vaiheessa, että tuon nämäkin esiin. Harmaan ja minsuta myös tuon meidän keittiön murretun vihreän kanssa. Noita nyt voi liikutella meillä melkein minne vain. Juu, mutta kun makkarista on silti vain yksi hyvä kuva, se on se hyllykuva, jossa on hortensoita maljakossa. Just siinä ja Edelwiss-valkoisella karvalankamatolla.

   Kiva kuulla: Tästä kirjasta pitäisit!

   Kiitos samoin teille ja vahvistan, että 'eläköön launatai ja leffailta kaikilla herkuilla!'

   <3

   Poista
 15. Hienot tuolit Leena! Pionin sävyä taitaa olla keittiönkoneissakin...ja kaikkialla juuri sopivassa määrässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akiss, kiitos<3 Juu, siltä näyttää:) Verhoissakin ja keittiöpyyhkeessä vähän sinne päin etc. Miten olenkaan saattanut joskus inhota vaaleanpunaista...

   Poista
 16. Ei vielä joulu, eletään ensin kesä, jookos :). Eipä ole hiki tullut piha- ja puuhommissa, kun viileni kummasti taas. Ehdin jo kesärenkaat vaihtaa tai poika vaihtoi ja maanantaille on tänne lunta luvannut ja aamusta heti hammaslääkäri 17 km päässä. No kaveri lähtee kuskiksi tarvittaessa. Arvottava kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta, joten tulen mukaan. Hyvää viikonloppua sinulle. nina40fi@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Beate, äläs nyt, et tiedäkään millainen joulumaanikko olen:) R. nauraa usein, miten paljon hyräilen joululauluja olipa sitten vappu tai juhannus.Jouluruusukin puutarhassa tuo mieleeni joulun.

   Minä tein eilen kunnon puutarhapäivän ja olin aivan kuumissani. Iltaa kohti selvästi kylmeni ja nyt satelee lumihiutaleita. Meilläkin pe vaihdettu kesärenkaat, mutta se voipi olla näillä näkymin Keski-Suomessa aikaista. Onneksi ei ole isoja lähtöjä ennen viikon puoliväliä.

   Olet mukana.

   Poista
 17. Lämmin kiitos kirjavoitosta! Taidanpa ottaa matkalukemiseksi kun taas suuntaamme toukokuussa Italiaan.
  Ja olen myös todella iloinen kun löysin blogisi.

  Ihanaa kevättä toivotellen Unsku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unsku, ole hyvä<3 Mikä sen paremmin sopisikaan matkalukemiseksi!

   Kiva kuulla:)

   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista