keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Ich hab noch einen Koffer in Krakow...


Joskus sitä tapahtuu sellaista, että sitä vain rakastuu johonkin kaupunkiin. Olen aina olllut hulluna Salzburgiin ja kerron salaisuuden: Olemme siellä turistikauden ulkopuolella, jolloin se on ihan eri maailma ja myös edullisempi. Leikimme olevamme paikallisia, olemme monta päivää, viimeksi melkein viikon, seuraavaksi viikon. En saa tarpeekseni. Emme saa tarpeeksemme.

Krakovaan rakastuin yhden lehtijutun kautta. Leikkasin sen lehdestä vuonna 2000 ja se oli vuosia mapissa, jonne kerään kaikenlaista matkoihin liittyvää. Tuli ihastuttua Zürichiin jo parikymppisenä ja käytyä siellä kera lasten ja ilman lapsia. Irlannin Galwayssa vietimme parisen viikkoa. Sitten Lugano ja kaikki ihanat pikkukaupungit ja kylät Sveitsissä, Saksassa ja Itävallassa. Krakova vain jäi ja jäi. Kun aloimme suunnitella syysmatkaamme, joka tehtiin viime lokakuussa, R. sanoi, että 'nyt Krakovaan.' Otin lehtileikkeen esille ja suostuin, Meni viikko ja peruin. R. oli ihan ihmeissään. Minä vain sitä 'eitä' hoin. Meidän reitti kulki ihan siitä, sillä ajoimme poikkeuksellisesti ensin Slovakiaan ja sieltä sitten Itävaltaan. Lopulta R. totesi, että 'ellet nyt tule Krakovaan, kadut sitä'. No pakkohan sinne sitten oli mennä...Krakova ylitti kaikki odotukseni ja paljon enemmänkin. Siinä vain oli heti se jokin. Kai R. sitten tuntee minut paremmin kuin minä itseni.

Oi, oli kylmä ilta, mutta minä olin tulessa. Kaikki oli kuin jostain filmistä, kaikki. Jopa pisarat aitoa samppanjaa, jonka hintaa unohdimme kysyä...Sitä nauramme vieläkin, sillä pari tippaa jaloa nestettä, maksoi enemmän kuin kolmen ruokalajin illallinen. Viivyimme vain yön yli, mutta seuraavana aamuna ehdimme vielä paljon.  Krakovan kohdalle on jo merkitty kaksi yöpymistä vuoden päähän keväälle, sillä tiedämme jo, mitä haluamme nähdä lisää.

Krakova, mahdoton rakastettuni, ihan epätodellinen, mutta vastaan: Tahdon♥

Liebe Grüsse
Lena Schnee

PS. Ihan mieletön Krakova-juttu!

31 kommenttia:

 1. Minä taas olen rakastunut Tel Aviviin;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, huomaan, koska en saa sinua muuttamaan Suomeen:)

   Poista
 2. Krakovassa en ole koskaan käynyt, mutta haaveissa on vielä joskus siellä vierailla. Siellä käyneet sitä kovasti kehuvat. Etkä sinäkään tehnyt poikkeusta. Krakova vei sydämesi.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuula, josklikkasit auki tuon syysmatkamme, siellä on paljon lisää Krakovasta. Nimenomaan vanha Krakova ja juutalaisten kaupunginosa, jossa on muutakin kuin vanha ja uusi hautausmaa. Seuraavalla kerralla varaamme tuolle kohteelle kokonaisen päivän. Illat toki tuossa hurmaavassa vanhassa kaupungissa ja illallisen nautimme Krakovan parhaassa paikassa...

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
  2. Kävin kurkkaamassa syysmatkaanne. Minulla onkin paljon vinkkejä Krakovan matkaan, kun sinne joskus menen. Kiitos!
   Seuraan myös yhden suositun, nuoren turkulaisbloggaajan Monan, Krakovan elämää. Hän muutti sinne noin kuukausi sitten.
   Tässä hänen Krakovan vinkkinsä http://monasdailystyle.fitfashion.fi/2016/04/06/taydellinen-paiva-krakovassa/#.VwY9ucfwPBI

   Poista
  3. Tuula, ihan tarkoituksella paljastin hotelleja, kun tuokin oli just vanhankaupungin helmassa ja hyvin rauhalllinen paikka, tosin olimme pihan puolella ja siitä sitten vain kävellen lyhyt matka vanhaankaupunkiin. Hotellin aamiainen oli runsas ja herkullinen. Siitä sitten ajoimme vielä juutalaiseen kaupunginosaa, mutta siellä jäi paljon näkemättä, joten ensi keväänä palaamme.

   Kiitos linkistä, juuri sen laitoin juttuni perään. Ihan täydellistä, sillä siinä on just 'mun Krakovani'.

   Turkulaisiin törmää kaikkialla:)

   Poista
 3. Karakova on minullakin ollut haaveena, saa nähdä, onnistuuko joskus. Mutta kyllä Berliinikin passaa minulle. Siihen ei kyllästy koskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, unelmat voi toteuttaa<3 Näin ne maut eroavat: Meille kolme visiittiä Berliinissä riitti. En ole muutenkaan suurkaupunkityyppiä, Wieniin menen niin, että sekin tuntuu pikkukaupungilta: Meillä on mukana itävaltalainen ystävämme, valitsemme kohteet, sitten on keitaat: taidemuseot, hyvät ruokapaikat, Ephrussien talo, ruusupuisto ja joka kerta Helmutilta joku extra, jota turistit eivät yleensä tiedä. Ja ppäsenhän Wienin jälkeen aina Salzburgiin...:) Miten olisi Meissen ja se yksi kahvila. Kuva mukaan ja sitä samaa Kuchenia nauttimaan<3 Mahdoinko tunnustaa, että tilasin sitä toisen!

   Poista
 4. Pieni vinkki seurattavaksi Krakovaan muuttanutta nuorta paria blogista mona`s daily style.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aninyymi, kiitos<3 Tuossa on just se 'mun Krakovani', mutta osa on vielä kokematta.

   Poista
 5. Krakova on tosiaan ihana! Ja ihana tunnelma välittyi tästä postauksesta. Tuli mieliteko itsellekin ruveta katselemaan uusia lomakohteita. Vaikka eipä sillä, pitkälle pääsen jo sohvaltakin käsin, ihan vain silmät sulkemalla.. Jotkut haukkuvat minua haihattelijaksi, mutta omasta mielestäni haaveilu ja päiväunet (toteutuneet ja toteutumattomat) ovat jo puoli voittoa ja voimavara! :)

  Sinulla on vielä nyt ihanaa suunniteltavaa ja ensi kevättä odotellessa. Nauttikaa! <3 -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, se on. Tässä syysmatakassamme olikin se uutta, että ajoimme itäistä reittiä, joten koin aivan uusia asioita. Tsekissä koimme jo 2013 kevätmatkalla jotain, mitä ei tee mili kertoa ja en yt tälläkään kertaa siihen syttynyt, mutta Puola ja Slovakia. Slovakian Tatra-vuoristossa yli parin kilsan korkeudessa ajaminen hernerokkaksumussa toi mieleen muistot Sveitsin alpeista. Mitä meillä olisikaan ilman haaveita!<3 Aina pitää unelmoida...ja sitten tulee joskus se päivä, kun unelmat voivat käydä toteen.

   Ehdottomasti on.Kiitos samoin sinulle Taru<3

   Poista
 6. Kiitos kun kerroit Krakovasta, minulle se on ihan käymätön paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma, ole hyvä<3 Tämä vain pirskahti yhtäkkiä ja ehkä joku saa tästä nyt vaikka matkainspiraation!

   Poista
 7. Ai kun olis hauska matkustaa Krakovaan. No, minnekäs musta ei olis hauska matkustaa.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, eikö vain! En minä halua muualle kuin Eurooppaan. Rakastan vanhaa mannerta ja kaikkea vanhaa. Meillä on ystävä, jonka tytär on käynyt Veronassa taidekoulua rakennuksessa, jonka ikä on 2000 vuotta! Haluan koskettaa mennyttä. Myös Zürich on hyvin säilynyt.

   Poista
 8. Krakova on ihana, viime syksynä siellä vihdoin pääsin käymään ja niinpä halusin nähdä nyös keväisen Krakovan, joten reilun kuukauden päästä on matka sinne varattuna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eila, me olimme viime lokakuussa. Ensi keväänä sama reitti, mutta on tarkoitus olla kuukausi, joten Krakovakin saa lispäivän. Olen sysihminen, joten voi olla, että syksyinen Krakova jää minulle ikuisesti parhaaksi Krakovaksi ja kun meillä oli siellä jotenkin niin romanttista. No, nähdään sitten:) Te olette tänä vuonna jo, me vasta ensi vuoden keväällä.Omalla terassilla alkavat heinäkuussa reittisuunnitelmat, sillä haluan ainakin Tsekissä ihan eri paikkaan kuin missä lokakuussa olimme, mutta se Slovakian linna ei ollut paha:) Vain 100 euroa yö! ja loistava ruoka. Jälkkärinä slin käsintehtyä kirsikkajäätelöä suklaakastikkeella...Ihanaa matkaa teille<3 Suunta on hyvin valittu!

   Poista
  2. Mekin olimme lokakuussa, puolessa välissä syysloman aikaan kolme päivää ja samaten nyt toukokuussa kolme päivää. Olen lukenut sinun mielenkiintoisen kertomuksesi reissustanne ja kiitos linkistä toiseen blogiin, jossa hieno kertomus vinkkeineen päivästä Krakovassa.

   Poista
  3. Eila, me lähdimme 3.10. Menimme laivalla autoinemme suoraan Saksaan. Teen varmaan juttua taas myöhmmeistäkin matkoista kun aina sattuu kaikenalaista: Sain timanttien sijasta niitä minivillisikoja mm.) ja putosin sinne kaivantoon, kun lähdin lehmiä kuvaamaan...Yritän kovasti olla Grace Kelly, mutta ei se aina onnistu:) Arvaa onko mulla nytkin matkakuumetta, mutta nyt ei sovi perhesyistä lähteä...Jos sinulla on blogi, john teet juttuja vaikka Krakovasta tai jostain sieltä päin, niin vinkkiä vain minulle, kiitos!

   Ole hyvä<3 Minä ihan kuvittelin jo olovani siellä kun luin. Se oli juttu mun henkeen ja ne ravintolat samettipäällystettyine istuimineen. Me olinme vähän sellaisessa myös.

   <3

   Poista
 9. Krakowa upposi meihinkin. Kuten myös Varsova ja Lublin. Oikeastaan koko maa, jos tarkemmin ajatellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, uskon, että Puola kokonaisuutena sopii minullekin. Meillähän oli monta vuotta puolalainen väyvykokelaskin...

   Poista
 10. Krakova on minullakin kaupunkilomahaaveissa, mutta vielä ei olla sinne asti ehditty. Vanha kaupunki ja jazzklubit... minäkin taisin lukea jonkun lehtijutun, josta tuli semmoinen olo että tuonne on päästävä. :) On kyllä mukavaa, kun on 'varastossa' kaikenlaisia kiinnostavia ja mieltä kutkuttavia matkakohteita eikä ihan :) kaikkia ole vielä tullut koluttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, no kauan se minullakin vei, mutta nyt jo ensi kevään ohjelmassa se on toistamiseen. Jazzklubeja ei olekaan vielä löydetty, mutta aivan fantastista vanhaa jazzia löysimme yllättäen Irlannista monta vuotta sitten, Galwaysta, jossa viivyimme pari viikkoa. Minä haluan mennä myös samoihin eli kun saavumme Salzburgin tai Cellen hotelliimme, omistajat ottavt meidät halaten vastaan ja tietävät, minkä huonene haluamme etc. Uutuuskohteet joukossa piristävät!

   Laita nyt Krakova listalle, et kadu<3

   Poista
 11. puolalaiset ystäväni tarjoavat hyvää ruokaa Göteborgissakin.

  VastaaPoista