torstai 28. huhtikuuta 2016

Ephrussien&meripihkasilmäisen jäniksen viemiä naisia!


Sain aikanaan lukijani Sannan innostumaan Edmund de Waalin kirjasta Jänis jolla on meripihkanväriset silmät. Seuraukset hänen osaltaan näette tässä kuvakoosteessa. Kun minä suuntasin 'jäniksen' perässä Wieniin ja yöllä vain cinemaattisen hitaasti ajoin taxilla Ephrussin suvun mahtitalon ohi, Sanna päättikin lähteä suvun jäljille Ranskaan ja saan nyt jakaa hänen kuvistaan osan. Yllä itse päärakennus lähellä Nizzaa.


Puutarhoja on kaikkiaan yhdeksän eli ainakin ranskalainen, provencelainen, kivipuutarha, espanjalainen ja japanilainen etc.


Paikan nimi on Villa&Jardins Ephrussi de Rothschild ja linkki sinnn on tässä


Aijai, just tällaisia tarvittaisiin meidän puutarharinteisiin!

Ach...!


Sanna on nyt niin inspiroitunut, että aikoo lukea 'jäniksen' uudestaan! Se onkin kirja, joka kestää useampia lukukertoja eikä sitä syö aika.


Eipä mitä, minä aion lähteä Wieniin uudestaan ja sillä reissulla annan Ehrussin talolle yhtä paljon huomiota kuin Klimtin taiteelle.

Kiitos Sanna upeista kuvista ja siitä, että sain nämä julkaista♥

Vapputiedotusta sen verran, että wieniläinen ystävämme saapuu meille koko vappuviikonlopuksi ja olemme ns. kiinni. En ehdi nyt postata edes kirjaa, jonka juuri luin. Sen sijasta saatte varmaan vappurunon, jota ainakin Sanna osaa arvostaa...Iloista vappua kaikille tasapuolisesti♥

Ephrussien lumoissa
Sanna Ahonen&Leena Lumi

kuvat Sanna Ahonen

18 kommenttia:

 1. Voi, tuo on upea puutarha henkeäsalpaavan upealla paikalla.
  Iloista vappua Leena & co!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, sinäkin olet tämän nähnyt! Huoamasin linkistä, että meri näkyy talolle...

   Kiitos samoin sinulle&co!<3

   Poista
 2. Hieno juttu! Olen odottanut sitä kirjaa pitkään e-kirjana, mutta ei vaan ilmesty ja nyt tilasin sen antikvaarista 0,77 eurolla!

  VastaaPoista
 3. Kiva nähdä nämä kuvat, kiitos Leena ja kiitos Sanna :)
  Kirja on vielä lukematta, mutta odottaa kympin kerhossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ole hyvä<3

   Oi, muista sitten vinkata, kun olet lukenut:) Suku levittäytyi silleen, että eihän sitä tiedä, minne sinä vielä matkustat Ephrussien perässä!

   Poista
 4. Kaunista on tuolla Ephrussien puutarhassa. Minäkin jäin kirjan lumoihin;ensin luin siitä täkäläisestä lehdestä,sitten blogistasi niin että oli pakko ostaa se kirja,ja varmaan minäkin luen sen uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, ihan uskomatonta. Siis huomasithan ja muistat, että sku jakaantui eli perheen isä lähetti poikansa eri maihin. Tässä Ranskan haaran upeutta. Minulla jäi se Wienin talo vähän epässelväksi, kun saavuimme sinne su päivällä Helmutin kanssa. Pääosassa oli ensin Klimt, jonka jälkeen kävelimme ja vuoroin ajoimme taxilla. Kun ohitimme hitaasti Ephrussien mahtitalon olimme taxissa, mutta en voinut koskettaa seinää, en kuvata. Kerran vielä suurkaupunkiin, vaikka en niistä niin pidäkään, mutta mitä vain Ephrussien ja Klimtin takia! Hyvä, että omistat sen: Pidä kiinni, äläkä edes lainaa, sillä yhtäkkiä sitä ei ehkä saakaan enää mistään.

   Poista
 5. Vielä lukematta, mutta toivottavasti ei kauaa ;-). Kuvat ovat upeita ja täytyy sanoa, että olis ihanaa, jos täällä olisi pitkä kesä ja runsas kukkien ja pensaiden aika. Suurenmoista vappua teille kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, toivottavasti:) Sannan kuvat ovat upeat, mutta sinä olet kesä, minä vahvasti neljä vuodenaikaa.

   Kiitos samoin sinulle&co♥

   Poista
  2. Kyllä koen olevani kesä, mutta nykyään myös todella luminen ja kylmä talvikin. Kenties vielä ajan kanssa saatan löytää itsestäni välissä elävät kaksi muuta vuodenaikaa ;-)

   Olet kirjoittanut taas paljon. Palaan niihin toivottavasti pian <3

   Poista
  3. Birgitta, se voi olla niin. Itse inhosin vyosikymmeniä marraskuuta, mutta nyt se on mun rakas. Löydän siitä paljon hyviä puolia ja myös sellaisia että ei voisi uskoa, kuten parhaat jouluruusukuvat on otettu puutaarhassa silloin, kauenimmat ruskakuvat etc. puhumattakaan tietysti siitä, että silloin saa ihan kuin luvalla kömpiä viltin alle lukemaan suklaalevy mukana:)

   Olenko! Take relax<3 En ole edes vastaamassa, sillä olen to alkaen R:n koneen ja typerän iPadin varassa.

   <3

   Poista
 6. Onpas vaarallinen kirja. Ties mitä pakkomielteitä siitä voisi nousta. Ottaisikohan silti riskin:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, nin, ties vaikka lähtisit erään kuuluisan juutalasisuvun jäljille Ranskaan, Itävaltaan, Japaniin...Mitään ei saa ellei uskalla!

   Poista
 7. Vau, Sannan kuvat ovat upeita! Ephrussien tarina lumoaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, eijö vain, ihan kuin postikortteja tai jopa maalauksia...

   <3

   Poista