keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen on keltaista ja vihreää, lepoa ja visiittiä, kynttilöitä ja kukkia...


Pääsiäinen on keltaista ja vihreää, lepoa ja visiittiä, kynttilöitä ja kukkia, aikaa ladata akkuja. Huomenna on jo kiirastorstai ja nyt jään pääsiäispaussille. Luvassa on kylmiä öitä ulkona, magnolian ympäröin tuulensuojaharsolla, mutta sisällä on suloista ja somaa, kukkia kuin linnassa ja lomaa. Pikkulintumme tarvitsevat vielä ruokinta-apua, sitähän emme unohda. Suklaiset pikkulinnun 'munat' ovat liian hyviä, mutta varokaa löytämästä kaupan pakastekaapista Apfelstruudelia: Se on liian hyvää!


Pääsiäinen on kuin kuukautensa huhtikuu. Se on T.S.Eliotin runo

Huhtikuu on kuukausista julmin, 
se työntää sireenejä maasta,
sekoittaa muiston ja pyyteen,
kiihoittaa uneliaita juuria kevätsateella.
Talvi piti meidät lämpiminä,
kietomalla maan lumeen ja unohdukseen,
kätkemällä elämän hivenen kuiviin juurikyhmyihin...


Huhtikuu on oikullinen rakastaja: Se lupaa ja lupaa ja sitten ei annakaan,  muuttaa sitten mielensä ja pukeutuu kevään juhlaan suloisia vihreitä täpliä ja sadepisaroita ihollaan kuin räntälumen alta vapautunut kesälumipisara täynnään antaumusta.


Toivotan kaikille omannäköistään pääsiäisen aikaa♥ Aavistelen perhetapaamisia, herkkuja, yllätyksiä, puutarhailua, leffoja, haudoilla käyntejä, pitkään nukkumista, suloista kotoilua...


ja tietenkin lukemista. Minua taas kirja vie ja ihan yllätys puskista! Lumimies luuli eilen, että olen sairas, kun menin sänkyyn jo klo 20, mutta kun...ja tätä en ole kertonutkaan: Olen heikkona oikeussalidraamoihin!

Haluan lopuksi tarjota jotain suloista ja se on Paul Austerin Talvipäiväkirjasta ja sen sanoo Paulin vaimo Siri:

Kuiskin niin kuin linnut sinulle lukemassani tarinassa, toistoja huoneessa johon minut veit.

Aion ottaa kuun, lainaan ja varkain ja jotta suuri muuttuisi pieneksi. Pikkuruisin kuu, ohut ja heikko talvisen pilven takana on valitsemani näkymä.

Pääsiäisajatuksin
Leena Lumi

38 kommenttia:

 1. Hyvää ja levollista pääsiäistä sinulle. Täällä Lapissa on vielä lunta 80cm. Kevät ja esiin pyrkivät kukat uinuvat vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Riitta<3 Ihan uskon, on meilläkin vielä joissain kohdin ja järvi jäässä, mutta tulipa tänään kunnolla jo haravoituakin. Meillä esikot ja scillat jo nousevat suotuisissa paikoissa.

   Poista
 2. Rauhallista pääsiäistä teille

  VastaaPoista
 3. Pääsiäinen kuluu Turussa. Ostin tänne kimpun keltaisia tulppaaneja ja linnunmunasuklaamunia. Muutama koriste löytyi laatikosta. Täällä on ihanan keväistä, krookukset puskevat esiin ja silmut puhkeavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija, ja meillä länsirannikolla. Sielläkin on keväistä päätellen äidin puutarhapuheista. Lauantaina olemmekin sitten Porin torilla ja ehkä myös puutarhaliikkeissä. Meillä täällä Keski-Suomen saarella vasta scillat ja esikot aloittavat suotuisissa paikoissa.

   Kaunista pääsiäistä<3

   Poista
 4. Hyvää pääsiäispaussia! Pääsiäinen ei ole koskaan ollut lempijuhliani, mutta nyt odotan muutamaa lomapäivää: herkkuja, kirjoja jne. Ulkoilua odottaisin, mutta menin muutama viikko sitten kaatumaan lenkillä ja polvi vihoittelee edelleen. No, pienin askelin!

  ♥ sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos ja samoin sinulle. Sama täällä, mutta olen muuttanut asennettani eli etsin siitä just tämän loman, levon, kirjat, herkut, ulkoilun...No voi että, ellei se iho ole siitä rikki, laita Mobilat Fortea. Toipumisiin!

   Sinne: ♥♥♥

   Poista
 5. Kauniit ja tunnelmalliset pääsiäisasetelmat teillä.

  Mukavaa pääsiäisaikaa!

  VastaaPoista
 6. Minäkin odotan eniten pyhistä lepoa ja rauhaa, ja hieman pakkaamistakin ennen reissua.

  Kaunista pääsiäistä Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milla, samat kaikki täällä, mutta se lepo ja somesta pois ennen kaikkea.

   Kiitos samoin sinulle Milla<3

   Poista
 7. Me saamme pääsiäiseksi vieraita, mutta sitä ennen on vielä pari työpäivää. Ruoat olen jo ostanut, huomenna aamulla siivoan ennen töihin menoa. Ja sitten kun saapuu pitkäperjantain ilta, heitetään vapaalle. Hyvää Pääsiäistä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, minä huomenna sekä pakkaan että valmistan yhtä ruokaa, jonka vien yllätyksenä mukanamme.

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 8. Kaunista ja hyvää pääsiäisaikaa Leenalle. Tauko tekee hyvää itse kenellekin.

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa hyvältä pääsiäiseltä! Näistäpä elementeistä se pääsiäisenaika koostuu.
  Itselläni alkaa tästä päivästä koko pääsiäisaika vapaata, ihanaa!
  Tänään on sitten mukavaa kaikenlaisia juhlatinksejä alkaa laittamaan.
  Hyvää Pääsiäistä sinulle Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, pääsiäisloma on hyvä sana. Somevapaalla kuulostaa myös hyvältä eli en aio olla koneella.

   Kiitos samoin sinulle Rita!<3

   Poista
 10. Pääsiäinen tulee hyvin perinteisesti, ruokineen ja vierailuineen. Meillä on ollut vahvana pääsiäisperinteenä koiranäyttelyt, joka on täällä järjestetty jo monet vuosikymmenet.
  Oikein hyvää pääsiäisenaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vikki, perinteet tuovat tunelmaa hektiseen nykyelämään. Kiinnostavaa! Minäkin kävin aikanaan koiranäyttelyissä ensimmäisen noutajamme kanssa.

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 11. Kauniita kuvia ja kynttilöitä voisi laittaa tuomaan tunnelmaa, kun tuo sää on jäähtynyt. Pikkunarsissit kukkivat ulkona ruukuissa ja joka päivä katselen kukkapenkit ja toivon parasta, että sipulikukkia ei ole syöty. Metsästä voi bongata sinivuokkoja ja aurinkoisilta paikoilta leskenlehtiä. Vaikka nyt on ollut oikukas kevät, niin ihanasti luonto heräilee ja samalla itsekin heräilee.
  Oikein mukavaa pääsiäistä Leena <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ihan sairaan kylmää! Tämä on just se juttu, jossa en Suomen keväässä pidä, mun kärsivällisyys ei melkein kestä. Talvi on ihanaa, mutta kun kevät ei ole nopea, vaan kiduttavan hidas.

   Meillä narskut jäävät ruukuissa kylmään, kun starttaamme kohti länsirannikkoa. Ei meillä kukista ainakaan jänikset herkuttele muilla kuin muscareilla eli tässä nainen, joka joutuu nekin suojaamaan, Scilla ei niille maistu:) Toivon ihanaa kevään lumoa länsirannikolta, mutta näin tänään otetun kuvan Porista ja siinä oli satanut lunta. Kaikkiin keleihin taas varauduttava.

   Kiitos samoin sinulle Mai!<3

   Poista
 12. Aivan ihanat kuvat Leena <3 Muiskuja pääsiäiseen <3

  VastaaPoista
 13. Mukavaa pääsiäistä, tänään pitkäperjantaina tarjoaa keskimmäinen poika ruuat ja huomenna kuopus, kelpaa meidän (vanhin poika merillä), leivon rahkapiirakkaa tuliaisiksi kahvin kans- eka ropo mämmiä jo loppu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Hannele! Me täällä äidillä vain syödään ja syödään...Tänään oltiin Porin torilla. Mämmiä tietenkin...

   Poista
 14. Hyvää pääsiäistä teille! <3 Ja miten ihana tuo loppusitaatti. <3 -Taru

  VastaaPoista
 15. Kuulostaa kivalta pääsiäisesi. Meillä myös aika rauhallisesti vietetään, piti ajella niemeen, mutta sitten siirrettiin kylmän sään vuoksi vielä viikolla. Pihalla alkaa jo nousta keväisiä kukkijoita, tänään bongasin keltaisia ja sinisiä krookuksia kukassa. Oikein levollista ja ihanaa pääsiäisen aikaa saarellenne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja, kiitos täällä me nautitaan äidin huomassa:) Porin torilla oli jäätävää, mutta paljon asioita ja kaupungilla syötiin. Teillä siellä jo krookuksia...ei meillä ihan vielä. Kiitos samoin teille täältä merenrannalta<3

   Poista
 16. Ihanaa pääsiäisen aikaa sinulle ja perheellesi, Leena! <3

  VastaaPoista
 17. Mukavaa pääsiäisen aikaa! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiiu, kiitos samoin ihanaa pääsiäisen jälkeistä elämää<3 Palasimme just kotiin.

   Kiitos vinkistä!

   Poista
 18. Kauniita kuvia. Söpöt kynttilät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu V., kiitos<3 Puttipajasta kauan sitten ostetut. En raaski polttaa noita kuin hippusen joka pääsiäinen:)

   Poista