maanantai 22. heinäkuuta 2019

Mansikoita, mustikoita, uimavedet helliä, kantarelleja, hämärtyviä iltoja, trillereitä...


Nyt on alkanut 'minun kesäni'. Se tarkoittaa aamiaista, jossa suklaakahvin ja kauraleivän jälkeen saa jogurttia tuoreilla mansikoilla ja mustikoilla...Suonenjoen mansikkaa on säilötty tosi paljon, joten nyt vain tuoretta niin kauan kuin sitä saa. Päätimme opetella nauttimaan pensasmustikoista tuoreina sekä talvella soppana vadelmien kera. Uimavedet ovat niin lämpimät, että saan Lumimiehenkin mukaani ja tarvitsen häntä, sillä uin matkaa. Vähän on mielessä, että pitäisi ehtiä Yyteriinkin: Nuoruuden rannat, jotka pitää käydä joka suvi. Siskon kanssa polskitaan meressä tunteja, Lumimies vähän vähemmän. Käytän uimalaseja, sillä opettelen nyt vapaauintia ja siinä niille on tarvetta ainakin minulle.


Tiirat ovat lintujani kuten lokitkin eli meri aina sisälläni! Lankomiehen Pekka Mäkisen ottama kuva. Trillereitä, niitä, joista olen unohtanut murhaajan, menee paljon. Nicci Frenchin dekkarit ovat hyytävää jännitystä, joka takuulla pitää otteessaan. Helle vaatii Kylmän kosketusta. Metsän kulta, kantarelliaika on täällä. Sateella voimme poimia niitä omasta lehdosta, mutta ei ole näkyvissä kuin hellettä vaan vielä ehtii...Joka heinä-elokuu ystävän kanssa Pöllöwaarin viinipihalle, jossa myös herkutellaan. Oman kotiterassin hämärtyvissä illoissa yökiitäjät, auringon lasku Päijänteeseen, lepakot, suih, suih, hiljaisuus ja siilien suhinat ruokakupeillaan. Parasta ikinä: Savonlinnan oopperajuhlat!

Helleterveisin
Leena Lumi

PS. Loma jatkuu, loma...Annetaan myös koiriemme nauttia vilvoittelusta ja lähdetään lenkille aamulla varahin ja illalla myöhään vaikka kohti uimaleikkejä. Kuvassa vedestä nauttivat Ninni ja Luna  

kuva Jyrki Äikäs 

10 kommenttia:

 1. Ihana kesän aika:) Nauti Leena, Täällä taas hikoillaan;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, paras suvi. Kiitos, parhaani teen. Ymmärrän: Sun olisi nyt aika kiva meidän terassilla ja ennen syömistä käytäs beachilla uimassa!

   ♥♥

   Poista
 2. Tuonkin kaiken kuvaat niin kivasti. Kiitos taas alkuvuoden kirjoituksistasi. Niiden huono puoli on, että herkullisen tekstisi jälkeen haluaisi lukea joka ikisen. Mutta kun... Vielä uuden kodin kirjasto/vierashuone täytenä sotkuna. Vähitellen hyllyt ovat täyttyneet tolkulliseen järjestykseen, mutta on noita vielä hallitsemattomissa pinoissa ja tutkimattomissa hyllyissä. Olen kuitenkin pystynyt taas kirjoittamaankin. Ja juuri nyt nauttimaan kesästä. Mökillä, kuikat kahdeksan lörpöttelijän parvena ilonani. Nämä ovat tosiaan harvinaisen äänekkäitä, mutta nehän ovatkin urospuolisia nuoria.
  Nauttikaa täysin aistein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, kiitos ja ole hyvä♥ Ymmärrän, sillä minulla sama kaikkien niiden kirjojen kanssa, jotka haluaisi lukea, mutta kun...ajan kiihkeä virta. Miten kiva onkaan alkaa sisustaa uutta kotia, joka rakentuu vähitellen asukkaittensa oloiseksi ja näköiseksi.

   Juuri unen ja valveen rajamailla näin sinut hiljaa lipumassa vedessä kuikkien seurassa. Nuoret kuikatkin ovat varmaan jo ottaneet sinut tykö.

   Kiitos samoin sinulle♥ Elämä on kaikkien aistien juhlat.

   Poista
 3. Kuulostaa mahtavalta kesältä. Arvaan,että nautit täysillä uudesta harrastuksestasi, vapaauinnista. Olet sellainen merenneito.

  Minä vapautin toissapäivänä kirjastolainani, joten kohta saan ison pinon kirjoja ja elokuvia taas käsiini. Siellä on pari dekkariakin tulossa, mutta kun olen niin hidas lukemaan, niin saa nähdä miten ehdin purkaa pinoani.

  Tiirat sopivat hyvin sinulle, minun lempilintuni taas on tervapääsky. Olen aina pitänyt niiden menosta ja kirskunnasta :)

  Kävimme tällä viikolla hakemassa lisää marjoja pakkaseen ja nyt tilanne on se, että pakkaseen mahtuu vain 1 litran jäätelöpaketti. Muuten se on täynnä marjaa :) Kotiin ostetaan, samalla tavalla kuin teillä, tuoretta niin kauan kuin sitä piisaa. Marjat on niiiiin ihania.

  Oikein suloista lauantaita teille kahdelle ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, se on rankempaa kuin uskoinkaan ja valmentajana on tinkimätön R.

   Olen lukenut kymmeniä vanhoja dekkareita omasta hyllystä sekä kirjastosta.

   Minulle ehkä kaikki linnut rakkaita, mutta etenkin pidän merilinnuista ja mustarastaista. Myös herkän rohkea punarinta on suosikkini. Olen nimennyt kerran yhden ostamani maapalan Tiirakariksi.

   Meillä oli lasten aikana kolme pakastinta, nyt enää kaksi. Kakkospakastin on jo melkein täynnä mansikoista, mutta vielä sinne tulee vähän mustikkaa ja vattua, loput toiseen. Meilläkin on litran jäätelöpaketti, mutta sen lisäksi tuuteja pikaviilennykseen. Tänäänkin syömme vasta kun voimme nauttia ruoasta omalla terassillamme: katkarapusalaattia, txazikia, vaaleaa leipää ja countaloupemelonia kylmänä. Just niin pitää: Tuoretta ostetaan kotiin noin joka toinen tai joka kolmas päivä oikastaan, sillä ei täältä hevin viitsi lähteä...Marjat ovat superruokaa ja herkkua.

   Kiitos samoin teille kahdelle♥♥

   Poista
 4. Ihania kesätunnelmia kantarelleineen ja koiruuksineen. Kesä jatkuu ja nyt alkaakin ihana aika! Tällä viikolla olen sytyttänyt jo ensimmäiset pallovalot ja ledit.

  Hyvää viikonloppua! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, koska ei ole satanut, emme ole vielä saaneet kantarelleja, mutta koiruuksia on käynyt ja elokuussa vajaa pari viikkoa Merin ja Samin koiruudet meillä. He ovat reissussa. Tästä se alkaa ja tänään eli odotamme vaikka kuinka ja kauan, että viilenee ja vähän hämärtää ja sitten vasta syömään terassille. Nyt täytetään eläinten juomavesiä sekä kalliolla että yläterassilla. Minulla yhdet pallovaloedit ja yhdet muut ledit, kts, profiilikuvan hameenhelma, ovat palaneet koko vuoden ympäriinsä, mutta yritän malttaa, että en sytytä yli sataa valkoisten verhojen takana olevaa ihanaa valkoista, kuin tähdistöä sarjaa vielä, ei ihan vielä...

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista