perjantai 19. heinäkuuta 2019

Rakkautta, Pulmusia, nostalgiaa ja heinäkuun morsiuspari!


Meidän mussukat, toinen toisilleen aurinko, kuu ja tähdet, uinti yhdessä pitkin kuunsiltaa, Meri ja Sami: Kaunotar ja Komistus, tässä lähdössä ystäviensä Jennan ja Juhan häihin. Mieluinen vävyehdokas, rento, hauska, tyylikäs, perherakas, kaikki huomioiva, mutta itsevarma leijona, joka tuntee arvonsa silleen kivasti, vähän latinotyyliin ja sehän Merille on kuumaa laavaa. Meidän pieni, pikkarainen Meri:


Oih, en sanotuksi saa...♥

'Pulmusen pariskunta' saa meidät aina nauramaan. Kun he tekivät lähtöä meiltä Jennan ja Juhan häihin, kaikki oli viime tipassa. Sitten kun herra Pulmunen oli kerran jo jotain mutissut tapahtui, että rouva Pulmunen tajusi ripsivärinsä jääneen Jaguarin leirivarusteiden alle. Herra Pulmunen alkoi jäkättää, että 'me siis marssimme kirkon käytävää yhdessä hääparin kanssa.' Rouva Pulmunen oli sukeltanut tavaratilaan ja näky oli aika hauska, mutta ehkä vain meistä. Herra Pulmusen hermo ei kestänyt, vaan hän tarttuu itse ripsarin hakuun. Otin mahtavan kuvasarjan, mutta sen esittämistä minulle ei sallittu...Viimeinen kuva on paras, sillä siinä ovat 'selviytyjät', tosin herra Pulmunen epäilee vieläkin, ehtivätkö he ajoissa, mutta rouva Pulmunen viis veisaa, sillä kaikki julkisuus on hyvästä!

Nostalgiaa sisältyy paljon Merin ystäviin. Muistan ne monen monet kerrat, kun kuulin yöllä teinien istuvan meidän keittiössä syömässä jääkaappia tyhjäksi. Monet heistä tosin istuivat meillä myös ruokapöytään etenkin viikonloppuisin, jolloin Lumimieskin oli paikalla. Kynttilät paloivat ja me keskusteltiin ja keskusteltiin. Ihania aikoja! Jenna tosin ei ollut tässä joukossa, sillä hän asuu Laukaassa. Jennan Lumimies ja minä muistamme eräästä kauniista lumisateisesta illasta. Olimme porukalla Hemingwayssa. Juu, just se mahtava Hemppari, missä nuori poika soitti kitaraa ja lauloi minulle Sweet Sixteen, vaikka taisi olla muut synttärien jatkot kuin kuusitoista vee. Kaikkien aikojen ilta eli olimme syöneet Pöllöwaarissa ja sitten Hemppariin ja sen jälkeen vielä...Niin, siis Jenna -iltana istuimme Hempparissa tavanomaisilla paikoillamme kadun ison ikkunan edessä, kun pimeydestä, lumisateeseen ilmestyi kaunis nuori tyttö suloisen lapinkoiran kanssa. Lähdimme tervehtimään siltä sekunnilta ja sillä tiellä ollaan eli ystävyydet ovat kuin tähtisumua, aina olemassa vaikka harvoin tavattaisiinkin. Oi noita suloisia, suloisia nuoria naisia♥ Oi heitä silloin ja oi heitä nyt♥


Jenna&Juha♥ Match made in heaven♥ He aina vain ja jo kauan, toistensa silmiin ja kaikkeen♥

Syöttinä veteen
kuvasi eteen
valuu hopea
polttava, nopea.

Näetkö ne kaksi 
tulista kalaa.
Silmäsi syttyvät.
Vedessä palaa.

- Mirkka Rekola -
Runot 1954-1978 (WSOY 1979)

Jennan kimpun sai sitten nopea Meri! Jotain kivaa taitaa olla odotettavissa...Jenna on kukka-alalta ja kimppu on täältä Kimppu on nyt kuivumassa meillä ja siinä on valkoisia ruusuja, pionia, vihreää eustomaa, harsokukkaa ja eucalyptusta.

rakkausterveisin
Leena Lumi

kuva Jenna ja Juha by Ninni Tarvus

kuva minä ja Meri  by Pekka Mäkinen

8 kommenttia:

 1. Ihanat Pulmuset:) Kyllä on kaunis pari:)
  Ja ihana tuo kuva missä olet pikku Merin kanssa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, ovat he♥ Et tiedä, miten hauska se juttusarja on kuvilla, mutta kun ei niin ei.Meristäkin sukeutui ihan aito rva Pulmunen ja kumpaakaan ei edes tunnista kunnolla kuvasta 'selviytyjät' eli sekunti oli silloin iso aika.

   Juu, rrrrakastan sitä kuvaa: Pekan ihan parhaita meidän perheestä.

   ♥♥

   Poista
 2. Ihanan lämminhenkinen postaus. Tuli hyvä olo. Mieleen tuli oman tyttären kesähäät viisi vuotta sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos♥ Nuorilla on sellainen vaikutus.Meillä jotain edessä jossakin...

   Arvaa vaan onko Suomen Tahitilla kuuma:)

   ♥♥

   Poista
 3. Ihanat parit ja pulmuset, mutta kyllä tuo äiti ja lapsi kuva oli niiiiin ihana, että pysähdyin enemmän siihen - kuin Mirkan runoonkin. Kiva jos on tiedossa häät... Onnea heille 💛 joskus toivoin että minäkin olisin saanut istua ihan häissä, muutakin kuin omissani:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irja, eikö vain: Kiitos♥ Pidän itsekin tuosta lankoni ottamasta kuvasta ja ehkä se voi vaikuttaa muihinkin vakuuttaen, että...:)Ei meillä ole mitään päivämäärää ja kun ne eivät ehkä ole edes Suomessa. Kiitos psta♥ Tunnen monia, jotka ovat ihan häähulluja. Minulle lankeaa ainakin puheenpitäjän osa Merin ja Samin häissä ja nyt jo tytär tekee listaa asioista, joita ei saa mainita. Pitäähän mun saada räväyttää hauska puhe!

   ♥♥

   Poista
 4. Hauskaa kerrontaa ja ihanat valokuvat ♥
  Pulmuset näyttävät niin hauskoilta tuossa kuvassa!

  Teillä on odotettavissa sitten kaikkea jännittävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos♥ Oi, kunpa olisin saanut esitellä Pulmussarjan kuvat...:)

   Paljon!

   ♥♥

   Poista