tiistai 2. heinäkuuta 2019

Viherlandia -päivä äidin ja siskon kanssa ja aina mahtuu vielä yksi terassihortensia...


Sateisissa päivissä on oma sulonsa. Eilen illalla ruokailimme terassillamme ilta-auringon säihkeessä ja lämmössä, tänään vietimme Viherlandia -päivän ja ostimme mm. akileijan siemeniä 'Winky Double Red-White', vielä yhden terassihortensian ja mitä kaikkea äiti löysikään...


Sisko, äiti ja minä kukkakaaren alla. Se oli hilkulla ettei kaari olisi huomenna matkannut länsirannikolle...Kävimme katsomassa äidin nuoruudenaikaista kotia, joka on edelleen olemassa ja miten se kaikki mahtoikaan tuntua äidistä. Nyt kannattaa kuunnella omien vanhempien ja isovanhempien tarinoita. Minä en aikanaan osannut kysyä mammaltani mitään Pietarista, Nikolai II:n aikaisesta Pietarista, jossa hän pääsi käymään isänsä kanssa Valkjärveltä. Kulkivatko mammani askeleet yli Anna Ahmatovan kulun, mitä hän olisi muistanut...Kuunnelkaa tarinoita eilisestä!

Kerro se tarina, kokoa tapahtumat yhteen, kertaa niitä. Sillä lailla ne pysyvät hengissä. Muuten kudos rispaantuu langoiksi, jotka linnut poimivat pesäntekotarpeiksi. Toista, tai tarina hajoaa, eikä miehet kuninkaan, ei kuninkaamme ratsutkaan...Toista, ja pitele palasia varovasti, muuten tapahtumat leviävät kuin marmorikuulat puulattialle.

Ann-Marie MacDonald Linnuntietä Tänään Lumimiehen kanssa kukkakaaren alla. Nyt jo kotona herkuttelemassa koko poppoo. Tämä pieni perhe, jossa karjalaisuus ja satakuntalaisuus on me. Lumimies on passannut anoppia kiitettävästi♥

Leena Lumi&co

12 kommenttia:

 1. Upea Viherlandia💚🌹💮🌼🌻🌳🌲🌱🌷☘️ja kiitos sinun sain minäkin tutustua paikkaan 💚💚

  VastaaPoista
 2. Niin.,ja ihana kuva teistä 💗💗

  VastaaPoista
 3. Viherlandia on niin mukava paikka. Se on mukava paikka käydä, vaikkei mitään ostaisikaan. Vaikka harvoin sieltä pääsee pois ostamatta mitään. Monet perennat olen sieltä ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, niin minustakin. Iittalan myymälää siinä ei enää ole, mutta tavaraa riittää kukista lahjatavaroihin sekä hyvä buffetti. Äiti haluaa aina meillä ollessa Viherlandiaan ja väliin lähtee taimia, väliin muuta tavaraa, mutta molemmat ostimme niitä upeita punavalkoisen akileijan siemeniä. Ja tietysti hortensian:)

   ♥♥

   Poista
 4. Hortensiat ovat ihania. Totta, kannattaa kuunnella vanhempia sukupolvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaiselämää, luin jostain sisustuskirjasta, että hortensia on sisustuksellisin kukka kaikista.

   Kuuntelemalla oppii ja samalla kuljettaa sukupolvien viestikapulaa.

   ♥♥

   Poista
 5. Ihanat kuvat!
  Hieno yhteinen päivä teillä on ollut, äitisi on niin pirteä ja nuorekas vuosistaan huolimatta♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos!Varmaan ei olisi kuvaus tullut mieleen ilman tuota kukkakaarta...

   Hän on touhukkaampi kuin tyttärensä yhteensä! Ja tämä ei ole vitsi.

   ♥♥

   Poista
 6. Ihanat te! Tuo tarinoiden kuuleminen on tavattoman arvokasta. Juuri eilen reissasin äitini kanssa maalle, jotta hän pääsi tapaamaan kyläjuhlille vanhoja nuoruudentuttujaan. Oli liikuttavaa, miten silmänsä säkenöivät kotiin ajaessamme. Ja niiden tarinoiden taika, sitä on sanoitettava ja varjeltava, ettei se katoa!

  Kaikkea hyvää luoksenne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah, kiitos♥ Se on tärkeää: Olla viestikapula sukupolvelta toiselle. Voi miten kivaa teillä olikaan! Huomasin omasta äidistäkin, että vaihtelu virkisti. Ja äidin kanssa me olemme tietty paljon Karjalassa. Tarinat♥

   Kiitos samoin Liekkisydän♥

   Poista