maanantai 2. lokakuuta 2023

Syyshortensia Wims Red eli japaninhortensia nyt

Wims Red tänä vuonna syyskuussa ennen huiskeloiden poistamista. Lähtövärihän tällä todella viehättävällä pensaalla on valkokukkainen, sitten tulee vaaleanpunainen ja lopuksi tämä kauimmin kestävä viininpunainen. Tosin minun koneellani tämä ei ole kovin vahva väri vielä, mutta vastahan päättyi syyskuu.

Syyskuun 14 pnä 2023 Pitäisi aina olla päivämäärät, että voimme yhdessä seurata myös muutoksia vuosien aikana. Kukinta ajaksi ilmoitetaan elo-syyskuu, mutta on se hyvin kukkinut vielä lokakuullakin. Vyöhyke on I-IV 

Tässä kuva elokuun puolivälistä eli vaaleanpunainen. Kasvukorkeus 1,5-2 metriä. Lokakuun 02. pnä 2023. Huomatkaa miten ihanan tiheä pensas on ja kaunismuotoinen. Kuvaan tätä edelleen kun olen palannut pieneltä rannikkokierrokselta.

Meillä on toinen pohjoisrinteessä ja sekin kukkii hyvin Paniculata Grandi Flora on syyshortensioiden kuningatar, mutta tämä on perintöprinsessa. Pakko saada vielä yksi lisää eli menee nyt sitten ensi kevääseen. Isossa puutarhassa näyttää hyvältä, että pientä puuta, vaikkapa helmiorapihlajaa tms. on joitakin eikä vain yksi. Kolme on minusta tähän nyt sopiva määrä. Nytkin toki voi istuttaa ellei tule kovin kylmiä öitä. Olen tehnyt parhaat istutukseni syksyllä! Helle ei rökitä ja taivaalta tulee vettä.

Jos haluat heti tietää tästä suloisesta syyshortensiasta jotain enemmän, mene tänne

Tämä on varhaisempi kuin monet muut, mutta upea vielä lokakuussakin. 

Palataan!

Leena Lumi

Leena Lumin puutarhassa

2 kommenttia:

  1. Meidänkin pikkupihalta löytyy kolme syyshortensiaa. Tykkään tosi paljon. Kukat kestävät todella pitkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, voiko olla puutarhaa ilman hortensioita♥♥

      Poista