sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

NYT PETRIINAN KANSSA VENETSIAAN!

Nyt on Petriinalla menossa matkajuttu Venetsiaan, josta saatu vasta osa 1, joten ehditte mukaan. Mikä tekee tästä reissusta erityisen on se, että Petriina on syntynyt kuvaamaan. Hänen kuvissaan on aina jotain uniikkia. Alempi kuva olisi minulle taulu seinälle ja ylempi tuo mieleeni monta kirjaa Venetsiasta, sillä olin minäkin siellä eräänä kauhujen yönä, mutta onneksi 'hän' ei tunnistanut minua kiitos naamion...(vrt. Kirjan kansa).
Tämä on kuin telepatiaa, sillä kävimme illalla mieheni kanssa yhtä Isoa Matkaekeskustelua, johon liittyi myös Venetsia. Jos haluatte lukea jotain aivan erityistä, jossa Venetsia mukana, lukekaa Ian McEwanin Vieraan turva tai Geraldine Brooksin Kirjan kansa. Jos haluatte lukea vain Venetsiasta, sitten Tessa Kirosin Minun Venetsiani.

18 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä ja linkeistä. Upeat ovat kuvat!

  VastaaPoista
 2. Minttuli, ole hyvä. Niitä kuvia Petriinalla lisää.

  Mitäköhän Suomen markkinointimaailma on minussa menettänyt;-)

  VastaaPoista
 3. Leena <3. Ja tuolla energialla olisi tosiaan varmasti paljon käyttöä muuallakin ;-)

  VastaaPoista
 4. Petriina, on ollut kysyjiä, mutta nämä kaikki mun reppanat eivät selviä ilman minua ja sitten ei olisi myöskään puutarhaa eikä blogia. Hirvittää aivan millaisen energiapommin kuvan annan itsestäni, vaikka haluan olla vain 'cool'!

  Siis niin sikaihanat kuvat...Hyvä sinä!

  VastaaPoista
 5. Kävinkin katsomassa Petriinan kuvia ,ja ihania olivatkin.Venetsiassa olen ollut vain äitini mahassa,joten en siitä muista mitään;D
  Tessa Kiroksesta puheenollen,näin Suomalaisessa kirjakaupassa hänen uuden kirjansa,joka kertoi kreikkalaisesta keittiöstä,.Se oli englanniksi,suomalaista versiota ei taida vielä olla.Olipa upea kirja!

  VastaaPoista
 6. Jael, sun Venetsia on sitten vähän kuin Merin Irlanti;-)

  Jael!, sinä et saanut kertoa minulle tuosta Kirosin uutuudesta, se koskee taas RUOKAA!!!!

  Rakastan kreikkalaista ruokaa, joten nyt tuo kirja on pakko saada ja luuletko ettei niitä tule sitten tehtyä vaikka vähän muunnellen...Just joo, ei ole helppoa ei ja tiedäthän, että kerään keittokirjoja...

  ***

  Niin, Petriinan kuvat ovat kaikki kuin taidetta.

  ***

  Nyt en pysty ajattelemaan taaskaan muuta kuin ruokaa: Apua!

  VastaaPoista
 7. Olen ollut kaksi kertaa venetsiassa..
  !7 vuotiaana, jolloin en niin paljon saanut irti kuin kolme vuotta sitten aikuisena..
  mutta vain yhden päivän..
  halausin uudelleen ja ainakin muutamaksi päiväksi..

  VastaaPoista
 8. Ah, Venetsia. Siellä on myös tullut vietettyä aikaa ja muistan varmasti koko elämäni Venetsian erityistuoksun, vai pitääkö tässä tapauksessa puhua hajusta, sillä vain romantisoiden romanttisessa ympäristössä haju muuttuu tuoksuksi.

  Venekuvassa on todella jotain mystistä, väreilevät heijastukset ja kulahtaneiden lepuuttajien reunustama vene. Yläkuvan mystiikka on mielenkiintoinen, vasemmanpuoleinen naamio lepää mustalla pohjalla, kun taas oikeanpuolimmainen naisnaamio pitää tummaa intohimoa takanaan. Kuva synnyttää mielenkiintoisia ajatuskulkuja, jopa tarinaa...:)

  VastaaPoista
 9. Hanne, minä olen pyörinyt siinä lähistöllä ja kaikki kokemukset eivät niin autuaallisia Italiassa, mutta Venetsiaan vielä menen. Minäkin haluaisin yöpyä Venetsiassa...

  Luit Kirjan kansan, joten muistele vähän mitä tapahtui Venetsiassa.

  Lue nyt ohut, mutta ei 'ohut' Ian McEwanin Vieraan turva, niin huomaat, että siellä voi kenelle vain tapahtua ihan mitä vain...

  VastaaPoista
 10. Pitsit sekaisin, Venetsian aromi on kuuluisa;-) En ole Donna Leonin lukijoita, mutta hyvä ansio lankeaa kanavaan tarpeitaan tekeville miehille.

  Yes! Alakuva kulahtaneisuudessaan lepuuttajia myöten on rappiokauneutta täydellisimmillään. Ja yläkuva sitten: Kuvailit täydesti! Nyt on pakko saada tuollaiset naamiot...Ja miten tuli niin eroottinen olo ja mieleen nousivat kielletyt leikit ja...

  VastaaPoista
 11. Upeita kuvia, Venetsia on ihana. Olin ensimmäisen kerran 19v retkeilymajassa ja aina vaan palaan.

  VastaaPoista
 12. Hei Leena pitkästä aikaa!

  Italia on välimeren maista se missä en ole ikinä ollut. En tiedä miksi, sillä pidän italialaisesta ruoasta ja italian kielestä.
  Ehkä joskus tulee sekin aika että pääsen tutustumaan kauniiseen maahan.

  Petriinalla on kyllä todella upeat kuvat:)

  Mukavaa viikkoa, vaikka mieli on kaikilla maassa menneitten tapahtumien vuoksi!

  VastaaPoista
 13. Allu, mulle tapahtui sama noin samanikäisenä, mutta alpeilla.

  No onhan Venetsia koettava!

  VastaaPoista
 14. Hei Hanne!

  Minulle Italia oli kaikki kaikessa heti Sveitsin, Saksan ja Itävallan jälkeen vuosia. Sitten Veronassa tapahtui jotain...,mutta aion käydä vielä Venetsiassa ja sen jälkeen muuta. Kävisin tästä nyt pitkääkin keskutelua kanssasi, mutta en tässä julkisesti ja sitten:

  Nyt luen vain lehtiä ja katson uutisia. On ollut täysin epätodellinen olo koko ajan, mutta äsken se sitten alkoi...kyyneleet...palataan...

  VastaaPoista
 15. Upeat kuvat!

  Moneen kertaan olen ollut Venetsian lähistöllä, mutta näkemättä on. Kotona on Minun Venetsiani kirja ja juuri tänään sain kirjastosta Brooksin Kirjan kansa -kirjan.

  Kauheita tapahtumia, tippa tulee silmiin uutisia katsoessa ja lehtiä lukiessa.

  VastaaPoista
 16. Marjatta, Petriina osaa nähdä rappion kauneuden...

  Minun Venetsiani on hyvin kaunis kirja. Kirjan kansa oli blogissani vuoden paras kirja A.D. 2009. Siinä on kaikki yksissä kansissa.

  ***

  Eikö! Tätä ei jaksa tajuta. Ahtisaari sanoi asiasta juuri oikeat sanat, jotka toistaisin nyt tähän, mutta hukkasin sen kohdan Hesaria. Hän sanoi jyrkästi ja oikein. En voi jatkaa tästä tai sanon mitä ajattelen niistä voimista, jotka omassa maassamme saavat nyt melskata röyhkeästi ja mitään häpeää tuntematta.

  VastaaPoista
 17. Venetsia on minunkin matkahaaveeni.

  VastaaPoista
 18. Unelma, haavet todeksi ja nyt suunnitelmia tekemään. Me vietimme vuosia Euroopan automatkoilla ja nyt laadimme reittiä, johon liitämme myös Venetsian. Tosin auto jää Venetsian reissun ajaksi Decenzanoon ja siitä muulla tavoin kanaalien rappioromanttiikkaa kokemaan. Ehkä kohtaamme öisillä kujilla...

  VastaaPoista