torstai 28. heinäkuuta 2011

USKOKAA TAI ÄLKÄÄ: PÄIVÄN ASU!

Tätä ei Jaelkaan usko: Tässä se mekko nyt on;-) Tuli hätätilanne hankkia pariin iltamenoon tietynlainen mekko ja aloin puhua 'päivän asusta' meilissä Jaelille... Postauksesta tuskin olisi totta tullutkaan, mutta meidän nuoret yllättivät meidät ja kutsuivat AVOAUTOAJELULLE ja kukaanhan ei tiedä, että minulla on epä-älyllistä heikkoutta avoautoihin, olen jopa omistanut melkein semmoisen eli caprio topin. Siis jo lupaus saapuvasta autosta ja luvassa olevasta ajelusta pitkin saartemme rantateitä ja sen jälkeen ruokailu paikallisessa kuppilassa Päijänteen rannalla saivat minut menettämään vähäisenkin katu-uskottavuuteni...
Leningin väri lienee kahta 'myyrää'. Luin kerran jostain, että miehet eivät voi ymmärtää, että väri on 'egg' tai 'white off'', 'sahara', 'hiekka' tai 'myyrä' etc. Asun paras ominaisuus on se, että siinä on älyttömän mukava olla jopa helteellä. Semmoisia ominaisuuksia alkaa arvostaa, kun on 40+! Mukavuutta, mutta ei kauneuden kustannuksella, ehkä hieman enemmän nautinnon puolelle, kuten tässä kuvassa matalat hippisandaalit, joita omistan kahdet, mutta ekassa kuvassa naistenpäivänä esittelemäni punaiset korkkarit ja niillä meinaan viilettää ensi viikolla harjukaupungin yöhön.

Meidän jättimäiset syyshortensiamme ovat jälleen kuin lupaus jostain uskomattomasta...

45 kommenttia:

 1. ihan kiva mekko.. kelpais minullekkin..ja nuo hortensiat

  VastaaPoista
 2. Wohoo ! Hyvännäköinen mekko. Ja autoajelukin kuulostaa mukavalta ! ;-)

  VastaaPoista
 3. Niin,minä ihmettelin mikä se myyräväri onkaan;D Hyvän näköinen mekko ja istuu päälläsi hyvin,ja tärkeintähän on se,että se tuntuu hyvältä päällä! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Niin ja etenkin eka kuva on todella hyvä!

  VastaaPoista
 5. Hieno mekko ja varsinkin helteellä mukavuus on kyllä A ja O (just tuli 40 lasiin, mutta mukavuutta olen arvostanut jo aikaisemminkin ;-)

  Upeita nuo syyshortensiat. Meidän pihaltamme lapset (8v ja 6v) huolehtivat leikkaamisesta keväällä ja taidan antaa saman tehtävän ensi vuonna heille uudestaan. Sen verran komeaksi pensas innostui kasvamaan... Tekivät saman vadelmapensaallekin ja satoa on tullut jo nyt enemmän kuin parina edellisenä vuotena yhteensä.

  VastaaPoista
 6. Aikatherine, nyt on aika ostaa jo mekko ensi suvelle ja ehtiihän tässä vielä. Outoa oli, että tämä oli juuri tullut liikkeeseen ja on kuulemma uutta SYYSmallistoa. Eihän tässä syksyllä enää, mutta nyt. Kiitos!

  ***

  Petriina, juu, me mentiin hiukset hulmuten. Olin aivan unohtanut, minkä fiiliksen siinä saa. Ja kiitos sinä, joka olet tässäkin asiassa paaaaljon minua parempi kuin myös kuvaamisessa. Vilkaiseppa Lumikarpaloon.

  VastaaPoista
 7. Jael, ainakin luulen vähintäin toisen värin olevan myyrää, eikä sitä edes Petriina korjannut.

  Luulin, että vika kuva olisi paras...

  ***

  Eriqou, niin, heltellä olisi kiva olla vain ihan nakuna, mutta...;-)

  Minusta naisen on aina pitänyt kärsiä ulkonäkönsä puolesta. Almodovarin leffat vihdoin nostivat minutkin korkokengille...Miehillä on helpompaa. Osaan toki löysäillä, mutta sitä ei näytetä kaikille.

  Ymmärrän hyvin, miksi annat lasten tehdä nuo leikkaukset, sillä olen itsekin aikuisena siinä liian varovainen. Leikkaan joka kevät vain seuraavan silmun kärkeen ja niinpä nämäkin pensaat täydessä kukassaan parin viikon päästä ovat kuin vitosia odottavat. Se on sinänsä kaunista, mutta kun sade lankeaa, oksat eivät kestä ja ne repeilevät. Yhtenä vuonna lumi tehi tuhojaan painollaan ja seuraavana suvena tai sitä seuraavana toinen näistä taisi olla saaren komein syyshortensia. Joku kyllä vieläkin väittää, että mulla ovat komeimmat hortensiat, mutta toden perää en tiedä...

  Jos KÖYNNÖShortensia kiinnnostaa, etsi haulla Leena Lumi Köynnöshortensiasta ja näet miten hurahtanut voi olla johonkin kasviin.

  Ja kiitos!

  VastaaPoista
 8. Tuollaiset löydöt ovat sitten niin onnellistuttavia! Ja Wau, kuinka kengillä voikaan muunnella - vaikuttaa. Tuossa ekakuvassa olet kuin (ohut sikari puuttuu) Catherine Deneuve!

  Mennäviikolla oli meno ja vasta viime tingassa aloin pukeutumista rakentaa. Löysin erään pari vuotta sitten hankkimani hihattoman kesämekon. Ja siihen liitin vasta hankkimani keveän neuletakin, volaa, että oli upeaa olla nainen!

  VastaaPoista
 9. en ala kun kuvat ei aukene kännyssäni. Odottelen lentokoneeseen pääsyä düsseldorfin kentällä.

  VastaaPoista
 10. Rita, nimenomaan kengät! Meri sen eilen sanoi, kun teimme lähtöä, että ehdotomasti nuo punaiset korkkarit. Muna kanaa neuvoo, selvähän se;-)

  Tiedän, että pikkusikari olisi tuossa ollut just se piste iin päälle tai sitten savuke holkilla, mutta kun nyt on jo joku valittanut Buikan kuvasta savukkeella ja Nina Simonesta, joka upeimmassa kuvassaan tupakoi...

  Luulin, että tuo viimeinen kuva olisi paras, mutta uskon nyt sinua ja Jaelia ja siksi tuo eka saa olla facen uusi profiilikuva toistaiseksi.

  Kampaajaa hiukseni eivät ole nähneet 7 viikkoon, vain uitu ja uitu eli hiukset ihan luomua;-)

  Laitas nyt sinäkin 'päivän asu' tuosta mitä kerrot! Saahan sitä vähän hullutella...ehkä.

  Rita, nyt rakastan sinua 4-ever! Catherine Deneuve on minusta maailman upein nainen ja toinen oli Grace Kelly.

  VastaaPoista
 11. Allu, todella epistä, sillä sinä innoitit minua sillä omalla päivän asullasi;-)

  Mukavaa Suomen lomaa! Täällä alkaa nyt olla kaikki kaikkein parhaiten: satokausi, sopiva lämpö, uimavedet just sopivat, iltoihin laskeutuu jo romanttinen hämy, korennot kiitävät päivisin ja yökiitäjät öisin...Alkusuven julma valo on poissa, mutta ihan vielä ei ole Rilken Syyspäivä...

  VastaaPoista
 12. Tyylikas mekko! Kylla siella Suomessa on kelvannut ajella avoautolla tana kesana taas.

  VastaaPoista
 13. Anu, täällä on ollut kyllä erikoisia kesiä. Toisaalta yllätyin jo 26 vuotta sitten kun muutimme tälle saarelle, jota Alvar Aalto kutsui Suomen Tahitiksi, sillä täällä kesät ovat aivan toista kuin muualla. Jopa kasvit jotka eivät viihdy yleensä Keski-Suomessa, joka lasketaan IV-vyöhykkeeksi, pärjäävät saarellamme, joka onkin kasvitieteen kannalta III-vyöhyke.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 14. Ihana asu ihanalle naiselle!

  Varmasti upea kokemus ajella avoautolla kuumana kesäpäivänä pitkin hienoja rantoja...

  Minä en ole mekkoihmisiä, pitää aina ajatella sitä, että olisi lämmin olla, muutoin särkee ja kolottaa; siksi housuasu.

  Upeita nuo hortensiat, kunhan ne ovat täydessä kukassa!:D

  Kiitos tästä esittelystä, ja oikein upeaa ranta-ajelua sinulle<3

  VastaaPoista
 15. Voi kiitos Ihanainen!

  Tuntui tosi upeelta ja nautin sataa.

  Minä tykkään kulkea sääret paljaina kesäkuun 1. päivästä syyskuun ekaan vaikka rakeita tulisi. Villatakkeja on sitten joka lähtöön, sillä jos palelen niin vain hartioista.

  Ne ovat upeita oudosti jo nyt. Eikös joku sellainenkin pensas ole, jossa on vihreät kukat...joku siitä postasi alkusuvesta. Nyt täytyisi kuvata nämä ilman minua vielä, niin saisin sarjan, joka päättyy siihen, jossa ne kukat jättimäisiä ja vaaleanpunertavia, kun on ensimmäinen yöpakkanen jo napannut.

  Ole hyvä vain. Ranta-ajelu oli eilen, mutta ehkä nuoret muistavat meitä toistekin. Tytär, Meri nauroi, että kerrnakin minä olin valmis extempore, kun yleensä pitää tietää kaikki hyvissä ajoin etukäteen. Well...se johtui siitä avoautosta;-)

  Mkavaa viikonloppua, Aili!

  VastaaPoista
 16. Oi, mikä olisikaan ihanampaa, kuin ajelut avoautolla kauniina kesäpäivänä...☺

  Kaunis mekko!

  VastaaPoista
 17. Irmastiina, se oli kuin uudestisyntymys! Monta vuotta katosi iästä tuosta vain...

  Kiitos!

  Mukavaa viinkonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 18. Juu, laitan kaksikin, päivän asu- kuvaa lähitulevaisuudessa; 1. niistä tuo selostamani ja 2. pinkki juhlakolttu. Tytär on luvannut kuvata. Oi, siitäpä tuleekin hauskaa!

  Upeita naisia nuo ihailemasi! Minullekin suosikki- ja esimerkkinaisia.

  VastaaPoista
 19. Rita, ihanaa!, nyt irrotellaan. Päivän asujasi odotellen

  Villi Nainen Villistä Puutarhasta

  VastaaPoista
 20. Hih, vai että päivän asua ;) Pätevä asu kenkineen onkin, kyllä noilla kelpaa avoautollakin ajella ;)

  VastaaPoista
 21. Susa, olen siis niin yllytyshullu, että teen harkitsemattomia tekoja jos minulle sanotaan: 1) et pysty, et kehtaa tai 2) sinähän voisit sitten esitellä päivän asun;-) Tämmöisestä minä vallan riemastun ja kaikki järki kaikkoaa. No, täytyy irrotella, että jaksaa sitten taas, tiedät kyllä, mitä kaikkea.

  Et ehkä muista kun menin iltapuvussa elokuulla jo kylmään Päijänteeseen, kun tuli täyteen 30 000 tai 50 000 käyntikertaa.

  Eilinen kyllä piristi, niin että tänään jaksan vaikka mitä!

  Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
 22. Ekassa kuvassa mahtava kuvakulma! Ja näytät hyvältä siinä:)

  VastaaPoista
 23. Jael, tämä on ihan sinulle! Sanoin Reimalle, että nyt kuvataan, sillä Jael haluaa nähdä 'millainen leninki?' Juuri tuossa rapuilla sanoin: Älä vain kuvaa alaviistosta, sen kieltävät kaikki filmitähdetkin;-) Ja Meri hoputti: Äiti, lähdetään jo!

  Uskon tänään ihan mitä vain, kiitos, sinä Unforgettable, sillä ilmassa on tuulta, muutamia pisaroita ja lupaus sään muutoksesta eli saanemme viileämpää.

  Lumoavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 24. Vau, avoautoajelulla! Siinä on kesä, ripaus jotain mannermaisuutta ja charmikkuutta, aavistus vapautta - kaikkea!

  Kaunis asu ja upeat hortensiat.

  Joskus on välttämätöntä irroitella, jotta jaksaa syyspimeät ennen ihanan lumen tuloa. Mutta onneksi tämä loppukesä on kaikin tavoin upeaa aikaa.

  VastaaPoista
 25. Hieno mekko, joka pukee sinua upeasti! <3

  Myös hortensiat ovat ihania, mutta minä olen niin tylsä, etten ymmärrä avoautojen päälle. Ehkä vähän, jos vain madellaan jossakin rantabulevardilla, mutta vähänkään kovemmassa vauhdissahan se on mahdottoman epämukavaa ja -käytännöllistä kyytiä. :D

  VastaaPoista
 26. Katja, jos pitäisi listata suven parhaimpia hetkiä, eilen oli yksi niistä. Minulle tuli mieleen Elvira Duncan -filmi, mutta onneksi minulla ei ollut sitä pitkää huivia, vain hiukset tuiversivat villisti tuulessa.

  Kiitos;-)

  Niin, just oikein sanoit, se pimeä ennen lunta, suloista, hellää Mirkka Rekolan lunta, se on se uuvuttavin aika. Todellakin: Nyt me Kaikkien Aistien Juhlien Vaalijat vietämme juuri meille sopivaa vuodenaikaa kaikilla loppusuven herkuilla.

  Mukavaa viikonloppua!

  ***

  Enkulin käsityöt, kiitos! Ja kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 27. Karoliina, kiitos! Itseasiassa tunnen tässä mekossa olevani'minä itte' ja se on tärkeää. Kaikkien vaatteiden kanssa, joita on tullut hankittua, ei aina tunnu siltä.

  Sanon suoraan, että minä olen niin lapsellinen, että pidän avoautoista, mutta ei minun itse tarvitse sellaista omistaa. No, onneksi me ajelimme täällä saarteme rannnoilla, joissa on kovat nopeusrajoitukset.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 28. Samoin sinulle, Leena! Ja se on vain hyvä olla lapsellinen joissakin asioissa. Tämä ei vain ole minulle yksi niistä. :)

  VastaaPoista
 29. Kiitos!

  Se minusta pois ettenkö arvaisi, että sinulla on 'omat juttusi', ne joissa hullutella ja antaa palaa miettimättä, mitä muut siitä ovat mieltä. Joskus sen nimi on 'flow' ja joskus heittäytyminen ja joskus vain: 'Olen aina tykännyt...'

  VastaaPoista
 30. Tyylikäs mekko ja hienosti sen esittelet.
  Minä pidän eniten viimeisestä kuvasta, siinä on tiettyä ylväyttä.

  VastaaPoista
 31. Otsikkosi sai ihan hieraisemaan silmiä, että kenenkäs blogissa tässä nyt ollaankaan... :D

  Vau mikä mimmi! Mekko on kaunis ja näen sinut sieluni silmin paitsi avoautoajelulla, myös ajelemassa vaaleanpunaisella (!) skootterilla pitkin Harjukaupungin katuja, ohut huivi kaulassa liehuen ja korkkarit sirosti vierekkäin jalkatilassa, kuin roomattaret konsanaan. :)

  VastaaPoista
 32. Unelma, kiitos!

  Minäkin pidän siitä kuvasta ja ajattelinkin teettää sen äidille, joka on myös puutarhaihminen. Hän ei ole käynyt pariin vuoteen, joten hortensioidemme koko lienee hänelle yllätys.

  VastaaPoista
 33. Kiitos,ottaisin tuon teidän säänne mielelläni nyt.Täällä on läkähdyttävää,kuuman kosteaa.Minulla on 3 tuuletinta,yksi joka huoneessa. Ilman niitä tulisin hulluksi!
  Mukavaa viikonloppua!

  P.S. Todellakin hyvä kuvakulma;siinä näytät olevan ikäänkuin pelottavan korkealla vaikket olekaan;D

  VastaaPoista
 34. Jael, ole hyvä vain. Täällä on nyt sateen jälkeen ihan siedettävää ja kohtuullista, siis minun ja Olgan mielestä.

  Merin hyvä tuuletin oli meillä vielä viime vuonna, mutta hän vei sen toki heti muistaessaan Hesaan - valitettavasti. Olgakin oppi menemään sen viereen vilvoittelemaan.

  Minä jaksan uskoa, että pahin on ohi. Nyt vain viimset kirsikat pakkaseen ja sitten syömään puskista mustia viinimarjoja ja keräämään kantarelleja.

  Taas lentää helikopteri matalalta. Ihan kuin sota olisi alkanut. Se on tätä rallin 'hurmaa'.

  On siinä ihan hiukan pelottavaa, sillä jos ote lipsuu, takana ja sivulla on kivilaattaa...Muistathan sen baskerikuvan, jossa mulla oli kädet ilmassa, kun 'lensin'.

  Relataan, levätään, nautitaan!

  VastaaPoista
 35. Sara, ja syystä sait hieriasta silmiäsi. Onneksi joku ymmärsi ihmetellä, minä jo vallan huolestuin;-) Kiitos! ja tiedäthän 'tytön on yritettävä, mitä tytön on yritettävä'.

  Oi, juuri yksi päivä sanoin miehelleni, että vaaleanpunainen skootteri olisi upea. Näin sellaisen kaupassa ja se olisi hurmaava juttu.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 36. Ihana mekko ja ihanat kuvat sinusta. Tyylikäs olet.

  En ole milloinkaan nähnyt noin isoja syyshortensioita. Upeita ovat.

  VastaaPoista
 37. Susanne, kiitos! Harjukaupungin keskustasta näitä löytyy. Nyt. Vähän aikaa sitten ei ollut mitään - minulle.

  Niin ovat aika monet sanoneet, enkä tajua, millä ihmeellä, sillä mitenkään näitä en 'hoida'. Leikkaan vain varhain keväällä tai pakkasten tultua myöhään syksyllä kuolleet kukinnot pois. Vieressä kasvavaa hopeakuusta olen näiden pensaiden takia oksinut. Välitän näistä enemmän!

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  ***

  Hannele, nyt testattu tosihelteellä eli toimii.

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 38. Täällä puhaltavat uudet tuulet! Ihanaa, Leena! Kaunis mekko ja hyvin sopii Sinulle!

  On Sinulla upea puutarha ja avoautoajelullakin olet ollut. Hauskaa!

  Mukavata viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 39. Oi sinua kaunokaista! Tyylikäs mekko, mikä istuu sinulle hyvin. Voin kuvitella sinut avoautoajelulle, vau!
  Suloista viikonlopun jatkoa♥

  VastaaPoista
 40. Marjatta, olen yhtenä päivänä järkevä, viileä satakuntalainen, toisena pilvissä liihottava, vilkas karjalainen. Mieheni väittää minun vaihtuvaa luonnettani päivittäin arvuutellessaan säilyttävänsä ikuisen nuorouuden;-) Hän ei koskaan tiedä etukäteen kumpi on vuorossa.

  Kiitos! Viihdyn tässä hyvin.

  Puutarhassa on nyt kiva taas puuhata, kun ei niin kuuma. Eilen rakensin uuden kuunliljapenkin yhdestä harvinaisemmasta lajista.

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 41. Hannah, kiitos ja sinä toinen...Hymytyttö!

  Juu, minussa on tällainen salattu himo eräisiin cinemaattisiin asioihin;-)

  Kiitos samoin sinulle!

  VastaaPoista
 42. Vautsi vau, mitkä kuvat, ja hih miten nauratti tuo päivän asu termi. Kyllä tuolla leningillä kelpaa mennä vaikka presidentinlinnaan. Olisin lähettänyt sinulle bannerikuvani, mutta en löydä spostiosoittettasi enää mistään, jos laitat sen tulemaan saat kuvan :) sarppus@lukku.com

  VastaaPoista
 43. Sarppu, hyvä siellä on naureskella;-), mutta tytön on yritettävä.

  Siis tänääneli heti oikea hetki mun saada se kuva. Näet sitten miksi. Laitan sen meiliosoitteen heti.

  VastaaPoista