torstai 26. helmikuuta 2015

Elokuvaviikonloppua kohden ja Oscar-onnittelut Julianne Moore!

Heti kun kuulin, että Lisa Genovan kirjasta Edelleen Alice (Still Alice) on tehty elokuva, aloin sitä odottaa. Leffakuumetta ei mitenkään vähentänyt se, että eräs suosikkinäyttelijöistäni eli Julianne Moore on elokuvan naispääosassa. Still Alice on Wash Westmorelandin ja Richard Glatzerin ohjaama draamaelokuva, joka sai ensi-iltansa 2014.
Sanomattakin on selvä, että olen nyt jo CDON.COMilta tämän yrittänyt tilata, mutta se ei ole vielä myynnissä, joten saan nyt seurata sitten filmin saapumista eli odottaa. Kirja oli todella hyvä. Se oli parasta mitä olen ikinä lukenut Alzheimerin taudista, sillä se jokin kirjassa antoi tunteen, että vaikka tauti on toivoton, sen kanssa voi edes yrittää pärjätä. Pidin siis Alicen asenteesta. Julianne näyttelee sarjassa kognitiivista psykologia, tohtori Alice Howlandia.

Jo kolme kertaa Oscar-ehdokkaana ollut Julianne Moore nappasi roolistaan Alicena Oscarin, jonka hän on todellakin ansainnut. Still Alicea odotellessa voimme muistella Moorea vaikkakiinnostavassa elokuvassa A Single Man, jossa pääosissa Colin Firth ja Julianne Moore. Elokuva perustuu Christopher Isherwoodin samannimiseen romaaniin. Ohjaus Tom Ford.


Michael Cunninghamin romaaniin Tunnit pohjautuva samanniminen elokuva The Hours (Tunnit) on kolmen huippunaisnäyttelijän, Meryl Streepin, Julianne Mooren ja Nicole Kidmanin juhlaa. Julianne näytteli niin syvästi masentunutta kotiäitiä, että ystävätär, jonka kanssa olin leffan katsomassa eläytyi vahvasti, melkein järkyttyi. Pakko myöntää, että äidin ja pikkupojan syntymäpäiväkakun valmistus ei helpolla unohdu...Loistava ohjaus on Stephen Daldryn.
Julianne Moore esiintyy myös kiinnostavassa elokuvassa Laivauutisia (The Shipping News), 2001. Ohjaus Lasse Hallström. Filmi perustuu Annie Proulx'n Pulizer-palkittuun teokseen Laivauutisia. Mooren lisäksi mukana ovat Kevin Spacey, Judi Dench sekä Cate Blanchett. (Miksi tv ei voi uusia tätä, sillä filmi ei olekaan niin vain löydettävissä...)
Minulle itselleni ehkä koskettavin Juliannen rooli on filmissä Jutun loppu (The End of Affair), ohjaus Neil Jordan. Elokuva perustuu Graham Greenen samannimiseen romaaniin, jonka olen lukenut aika monta kertaa.

Tässä elokuvassa on unelmieni leffapari, sillä Julianne tekee loistotyön ja Ralph Fiennes on mies, joka tekee elokuvasta kuin elokuvasta enemmän. Elokuva on kuuluisa kolmiodraama, jossa on mitä odottamattomin loppu. Se mikä filmissä vetää on myös sodanaikainen Lontoo sumuineen ja valoineen, Greenen ikuisuustaistelu katolisuuden ja ei uskomisen välillä ja tietenkin kaiken syövä intohimo.

Mooresta mieleeni tulee toinen näyttelijäsuosikkini eli Kate Winslet, jolta viimeksi katsoimme Carnagen Ohjaus Roman Polanski. Aihe on kiehtova, sillä filmi alkaa siitä kun kaksi pikkupoikaa alkavat tapella ja toisen vanhemmat sitten päättävät keskiluokkaisen sivistyneesti mennä toisen pojan vanhempien kotiin asioita selvittelemään....Mikään ei tietenkään mene niin kuin asianosaiset ovat odottaneet.
Maanantaina olin viettämässä tyttöpäivää ja löysin Kodin Ykkösen filmivalikoimista ennen näkemättömän Winslet-filmin Labor Day vuodelta 2013. Filmi kertoo 13-vuotiaasta Henrystä, joka huolehtii eristäytyvästä äidistään kamppaillen samalla omien teini-iän ongelmiensa kanssa. Yllättäen he kohtaavat vankikarkuri Frank Chambersin, joka puhuu itsensä heidän kotiinsa. Mitä sitten tapahtuukaan, sen näen viikonloppuna, sillä nyt alkaa olla jo kova leffanälkä. Pääosissa ovat Oscar-palkittu Kate Winslet, Josh Brolin ja Gattlin Griffith. Ohjaus Jason Reitman.

Lisää elokuvista Lumissa täällä: Elämäni elokuvat TOP20, Rakastan kirjoja, mutta elokuvat... ja Tänään Teemalla viiden tähden leffa, josta olen puhunut ennenkin, mutta...

cinemaattista viikonloppua toivotellen
Leena Lumi

PS. Jos on huuli mutrulla, katsokaas tätä

46 kommenttia:

 1. Me olemme nykyään katsellut pääosin sarjoja, jotenkin ei ole ollut sellaisia kiinnostavia elokuvia tarjolla, joita molemmat haluaisi katsoa. Tuon ensimmäisen minä haluaisin katsoa, se nyt ainakin on selvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, no la iltaisin tulee Scott&Bailey...Tänä keväänä on ollut joitakin, joista etenkin olisin halunnut ehtiä näkemään Kaiken teorian, joka kertoo Stephen Hawkingista hänenex vaimonsa Janen kirjaan pohjautuen., mutta täällä Suomen Atteenassa parhaat elokuvat viipyvät vain pe-to ja ellet silloin ehdi, filmi on sitten vain parasta ostaa. Oli jokin muu kiinnostava uutuus, mutta en nyt saa sitä muistiini...

   Jos tuo eka kiinnostaa, sinua kiinnostaa myös elokuva Away from Her, joka kertoo myös Alzheimerin taudista. Naispääosassa Julie Christie!

   Poista
 2. Television leffatarjonta on äärimmäisen surkeaa; kuka haluaa katsoa Terminatorin tai Poliisiopiston kuudetta kertaa. Siksi seuraan leffateatterien tarjontaa ja lisäksi ostan/tilaan hyviä leffoja kotona katsottavaksi. Tunnit on upea leffa ja jo aikoinaan leffassa käydessäni se vetosi tunteisiin. Usein mietin, olenko paljonkin muuttunut, kun useimmat nykyleffat niin harvoin sykähdyttävät. Vai onko leffat huonoja, eivätkä saa katsojaa eläytymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. between, täysin samaa mieltä! Me käydään leffassa kun täältä periferiasta sopii, mutta ostan leffoja aika helposti. Kynnys siihen on pelottavan matala;) Meillä on nyt Tunnit vain VHSnä. En tiedä mitä teen niille kaikille hyville elokuville, joita on tosi paljon, mutta väärässä muodossa. Jotain on selvästi muuttunut, olen huomannut saman, eikä se kai meistä johdu;) Odotankin nyt Alicelta niin paljon, sillä kirja on tosi, tosi hyvä.

   Poista
 3. Edelleen Alice -elokuvaa odotellaan täälläkin!! ♥ Kunpa se tulisi jo! Kirja oli minulle ihan mieletön lukukokemus ja ennen kaikkea kiinnostavaa luettavaa potilaan näkökulmasta taudin edetessä varhaisesta vaiheesta aina vain pahemmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni, yes♥ Kirja oli niin hyvä, että taidan ottaa sen uuteen lukuun. Mikä harmi, että tuota kirjaa en omista. Jotkut kirjat vain kuuluisivat omaan hyllyyn. No, sehän juuri olkin kirjassa erityisen kiinnostavaa, kun se oli sairastuneen kannalta. Olen nyt seurannut sivusta ystäväni äidin sairautta ja kyllä on hurjaa ja kurjaa. Mietin joskus, että muuttuvatko käsityksemme po. sairaudesta ajan myötä, sillä nythän usein etenkin ihan ulkopuoliset eivät kuin näe ollenkaan miten ahdistunut potilas voi olla eli kuullanko häntä riittävästi. Yritän päästä näkemään tämän sekä teatteriin että haluan omaksi.

   Jos saat käsiisi tuon Away from Her, niin sekin voisi sinua kiinnostaa.

   Poista
  2. Anni, tässä linkki leffaan Away from Her. Huomasin just, että en kirjoittanutkaan siitä nyt jutussa, mutta olen kirjoittanut aikaisemmmin.

   Poista
 4. Hei Leena, minäkin odotan jo malttamattomana Still Alice- leffaa ja upeaa Julianne Moorea! Hienoa, että hän sai vihdoinkin Oscarin!!
  Kävimme esikon kanssa alkuviikosta liikuttumassa The Theory of Everything-leffasta. Suositan lämpimästi. Vieläkin leffa pitelee otteessaan.. Ja mikä roolisuoritus Eddie Redmaynelta, mielestäni todellakin Oscarin arvoinen.

  Muuten tuosta August Osage Countrysta, olikos siinä Julienne? Minusta tytärtä näytteli Julia Roberts. Anyway, upeat naiset ja iki-ihana Meryl, hän on ehdottomia lemppareitani Juliannen ohella. Hours- leffasssa myös nämä huikeat naiset, mieliinjäävä elokuva tämäkin.

  Ihana postaus, kiitos!! Olen viime ajat ollutkin niin leffataajuuksilla, johtuneeko tuo sitten talvilomasta, ihanaa joka tapauksessa:)

  Ajatella, viikonloppuna kuljemme jo maaliskuun askelin. Kevätlumoa luoksesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hannah, luulenpa, että kanttaa odottaa, sillä kirja on tosi, tosi hyvä ja nyt Julianne antaa Alicelle kasvot.

   Haluan ehdottomasti nähdä The Theory og Everything, sillä olen aina ollut kiinnostunut Hawkingista ja Eddie tekee kuulemma loistoroolin, kuten sinäkin toteat.

   Hyvänen aika sentään, ei ollut! Sehän on Roberts!!! Kirjoitin aikaisemmin tuosta leffasta, mutta nyt sotkin naiset. Myönnän Mooren menevän minulla Robertsin ohi. Ehkä on vain kyse rooleista missä he ovat olleet tms. Mutta olisin voinut laittaa tuohon vaikka Laivauutisia, mutta en taida enää tänään jaksaa. Ja huomenna on muuta. Siinä oli Julianne Moore. Kiitosd korjauksesta ♥ Hours oli siitä erikoinen, että siinä näytteli 3 suosikinäyttelijääni ja sitten kaiken huipuksi Nicole esitti suosikkikirjailiijaani Woolfia.

   Ole hyvä ja kiitos<3 Olisi kiva joskus kunnolla kirjoittaa enemmän leffoista, sillä nyt kirjavirran myötä elokuvista on todellakin tullut minulle iso rentoutus. Ehkä se sitten kannattaakin pitää sellaisena;) Syksystä talveen leffoja on niin coolia. Ne ovat osa niitä piemän ajan iloja, joista en suvella osaa oikein nauttia, kun on tuo Suomen luonnon hurja kesänäytös menossa.

   Ei voisi ikinä uskoa: Mietin miten nopeaksi tämä elämänvirta vielä voikaan kiihtyä. Kiitos samoin sinulle, Liekkisydän♥

   Poista
 5. Upea leffakatsaus! Edelleen Alice täytyy minunkin joskus nähdä...

  Tuo CDON.COM on myös lyömättömän halpa kirjakauppa.Ostin sieltä yhden tämän kevään uutuuden (annoin itselleni luvan pieneen hemmotteluun). En tajua, miten kirjojen hinnoissa voi olla näin paljon vaihtelua...

  Toivottelen ihanaa leffaviikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, kiitos <3 Se on vasta tulossa, joten ehdimme.

   Se on aivan mahtava mesta! Täytyisikö munkin vaihtaa kirjanettikauppani samaan paikkaan kuin leffat...Olen tilannut kirjoja Adlibrikselta. Sitä ei kukaan tajua.

   Kiitos samoin sinulle! <3

   Poista
 6. Ei ole vielä ilmestynyt DVD:lle joten sen vuoksi et saanut tilattua.Hän on tosiaankin Oscarinsa ansainnut .Näin syksyllä Osage Countyn,ja siinä ei kyllä Julianne ollut vaan Juliaa...kuten Hannahkin sanoo.Mutta monessa muussa hyvässä elokuvassa hän on esiintynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, tiedän sen. Hän on ehdottomasti.

   Minäkin näin sen ja siinä on Julia Roberts, kuten minäkin sanon. Osagea en nyt esittelekään tässä, vaan paljon aikaisemmin eli silloin kun oli sen leffan viikonloppu.

   Poista
 7. Pitkästä aikaa elokuva, jota voisin jopa mennä leffateatteriin asti katsomaan - tosin myös sellainen, jonka voisin katsoa myös omalta sohvalta - eipähän kukaan ihmettelisi sitä niiskutuksen määrää;)
  Ja Julienne Moore on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady of The Mess, veikkaanpa, että tästä filmistä tulee yksi tämän vuoden katsotuimmista. Minä katson sekä teatterissa että kotona, jos vain ehdimme just siihen rakoon kun se täällä on viikon. Tämä tosiaankin saattaa viedä tunnemyrskyihin. Hän on, hän on.

   Poista
 8. Ihana analyysi! Kiitoksia tästä Leena! Julianne on varmastikin oskarin ansainnut, vaikka minusta gaala on vähän sisäänpäin lämmitettyä siirappikeittoa, johon ulkomaalaiset eivät monestikaan pääse. Mutta onhan se loistelias ja hieno tapahtuma.

  Kaurismäki on ollut ehdolla ja jopa boikotoinutkin joskus kisaa, mutta Jörn Donner lienee suomalaisista ainoa, joka saanut hiplata oskaria ottaessan sen vastaan Ingmar Bergmanin puolesta joskus 1980-luvulla.

  Meryl Streep on muuten aina huippu juttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustis, ole hyvä ja kiitos <3 Minua eivät nuo Oscarit ole paljon hetkauttaneet, mutta kun kyseessä on oma suosikkinäyttelijä, ilahdun ja huomaan. Näin kävi myös Kate Winsletin kanssa ja taisihan Helen Mirrenkin saada Oscarin, sillä muistan hänen pukunsa Oscar-gaalasta vieläkin: Hoikaa vartaloa tiukasti myötäileva hopeanvärinen asu, jossa taisi olla paljon pitsiä tai ptsimäistä kangasta.

   Juu, tiedän Kaurismäen kannan;) Ja muistan, miten Donner pääsi vastaanottamaan tuon palkinnon.

   Meryl on, mutta pidän hänestä eniten dramaattisissa kuin hauskoissa rooleissa. Tunnit oli napakymppi, Minun Afrikkani myös ja Osagessa hän sai näytellä vahvan roolin. Brittinäyttelijät Winslet ja Mirren ovat aina listoillani. Winslet oli muuten mielettömän hyvä Revolutionary Roadissa.

   Poista
 9. Ihanaa leffaviikonloppua. Minä en vaan kestä Julianne, näyttelee aina huulet ulokemaisesti töröllä ja myös aina samat maneerit. En inhoa, mutta ei ole lempinäyttelijä. Kyseisen oscar-leffan trailerin näin ja leffa on kyllä nähtävä. Joskus on käynyt jopa niin, että aiempi inhokki muuttuukin suosikiksi jonkun mielettömän hyvän roolin myötä. Mutta eipä ole Julianne tähän asti vielä mielessäni muuttunut.

  Iloista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, kiitos samoin <3 Tosin sinulla taisi olla leffaviikko, joten...Kuule, minulla oli samat tunnot joskus, mutta hän voitti minut puolelleen;) Ymmärrän hyvin ja saa sanoa, että ei pidä. Minä paljastan tässä nyt, että entinen ykköseni eli Meryl Streep ei kiinnosta minua pätkääkään iloisen riekkuvissa ylinäytellyissä rooleissaan. Helen Mirren kuuluu Kate Winsletin kanssa viiden kärkeeni naisnäyttelijöissä.

   No tämän elokuvan varmaan menet katsomaan...

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 10. Moore on todellakin ansainnut Oscar-palkintonsa. Katselin täällä kotona Oscar-juhlat ja iloitsin kuin pieni tyttö pitkästä aikaa. Eddie Redmaynen Oscar oli myöskin ansaittu. Elokuva on erittäin hieno. Samoin naissivuosan Patricia Arquette oli oikeaan osoitteeseen, Boyhoodille olisin toivonut myös toistakin palkintoa ;-)

  Julianne Moore on jäänyt mieleeni ja elokuvatallenteisiini juuri A Single Man, The Kids Are All Right ja Tunnit leffoista. Hän on niin kaunis, herkkä ja uskomaton näyttelijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, ehdottomasti! Eddien Oscari takuulla ansaittu, mutta tuon leffan näen vasta myöhemmin: Nyt ensin tämän illan Labor Day ja sitten toivottavasti jo Still Alice. Boyhoodia en ole nähnyt, enkä muutenkaan tiedä siitä enempää kuin mitä Hesari on kirjoittanut.

   A Single Man taidamme katsoa uudelleen seuravaana viikonloppuna, sillä tuskin Alice vielä silloin Suomessa on...Oih, unohdin Juliannen parhaan roolin ikinä, nyt mun on tehtävä juttuuni lisäys!

   <3

   Poista
 11. Laatuelokuvia ja loistavia näyttelijöitä!

  Edelleen Alice kuulostaa elokuvalta, joka on nähtävä. Tunnustan, että kirjakin on lukematta, mutta juuri varattu eikä muita varauksia ollut.

  Valoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, ehdottomasti!

   Edelleen Alice on takuulla sun makuusi. Hyvä, että luet kirjan ensin.

   Kiitos samoin!

   Poista
 12. Edelleen Alice/Still Alice oli huippu hieno kirja! Kirja antoi toivoa minullekin silloiseen elämäntilanteeseen!
  Mukavaa viikonloppua sinulle Leena! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka, eikö vain! Olenkin monelle suositellut juuri sen tähden tätä, että pimeälle pistetään hanttiin.

   Kiitos samoin sinulle, Kikka! <3

   Poista
 13. Julianne Moore on suosikkini nykyisistä amerikkalaisnäyttelijöistä. Niin lahjakas, tekee huikeita rooleja.

  Laivauutisia on ihana elokuva. Minulla oli se dvd:nä, mutta jostain syystä jota en voi ymmärtää, lahjoitin sen eteenpäin. Arvaa, harmittaako nyt!

  Hyvää viikonloppua. <3

  P.S. Luin hiihtolomalla Jäniksen jolla on meripihkan väriset silmät ja voi että se oli huikea! En ole vielä ehtinyt kirjoittaa siitä blogiin, mutta pian. Rakastuin siihen kirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, sama täällä.

   Minä metsästän sitä edelleen. Ja vielä DVD:nä! Olisit voinut katsoa uudelleen ja uudelleen. Siinä oli muistaakseni panostettu myös musiikkiin. Se on tärkeää.

   Mieti nyt, jos melkein kaikki olisivat lukeneet sen ilmestymisvuonnaan, miten Jänis olisi voinut vaikka voittaa ilmestymsivuotensa parhaan tittelin...Hirveä ajtus, miten huippuja jää joskus katveeseen.

   <3

   Poista
 14. Julianne Moore on minunkin lempparinäyttelijä ja ah Ralph Fiennes, maailman paras Lordi Voldemort. Edelleen Alice on lempparikirjojani ja Julianne on varmasti maailman paras Alice :) Olen kannustavalla päällä eli paras paras paras :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, sama täällä. Ralph on hyvä myös Lukijassa. Huippuleffa odotettavissa: jeee! Parahutta nyt odotellessa...<3

   Poista
 15. Jutun loppu oli huikea leffa, ei voisi ketään muita kuvitella noihin rooleihin kuin just nämä kaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Akiis, ihan mieletön. Ei nykyään silleen kuin siinä kun käveltiin rappusia ylös...;)

   Poista
 16. Edelleen Alice oli minulle vieras kirjana. Vasta nyt kun Julianne Moore voitti Oscarin, heräsin myös kirjaankin.
  Lienee viisainta lukea tuo kirja ensin. Tuosta leffasta on tullut minullekin must, eli se täytyy nähdä, kun se ilmestyy Suomen teattereihin.
  Kiitos kivasta Julianne Moore - katsauksesta. Eikös hän ollut jossakin Uhrilampaitten jatko-osassakin? Judy Fosterista pidin kyllä enemmän ko. osassa. Mutta upea nainen ja hyvä näyttelijä! Hienoa kun tärppäsi :)
  Mukavaa leffaviikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, sinä tulet rakastamaan sitä! Lue kirja ensin, sillä se on näin päin minusta aina parempi. Elokuvakäsikirjoittajat usein pilaavat koko tarinan jättämällä vaikka puolet kirjan tarinasta pois, kuten kävi John Irvingin kirjan Leski vuoden verran filmatisoinnissa:olin järkyttynyt, sillä minulle kirjan päähenkilö oli Ruth Cole ja etenkin hänen aikuiselämänsä ja kasvunsa kirjailijaksi. Elokuva loppui kun Ruth oli vasta lapsi! Josku käy sitten niin, että elokuva palvoo kirjaa ja näin oli Revolutionary Roadin kanssa. Samoin Jutun lopun. Sen sijaan erittäin harvinaista tapahtui Schlinckin Lukijan kohdalla: Huippupari leffoissa, Kate Winslet ja Ralph Fiennes nostivat elokuvan yhteispelillä ohjaajan kanssa ohi kirjan!!!

   Me taidamme katsoa sen teatterissa sekä ostamme, sillä muistisairaudesta kertovan Away from Her olemme jo katsoneet monta kertaa. Siinä on hyvin uskottavana pääroolissa Živagon päätähti Lara!

   Olen nähnyt vain Uhrilampaiden ensimmäisen osan. Katson tuskin koskaan mitään jatko-osia. Olisihan Moorelta löytynyt muitakin elokuvai tähän, mutta kun jutusta alkoi tulla jo aika pitkä;) Judy Foster oli kultaa Uhrilampaille ja tietysti pääroistoa esittänyt...apua, black out, mkä hänen nimensä nyt olikaan, se loistava näyttelijä, joka tekee kaikista rooleistaan kultaa! Apua, ehkä olen kiinnostunut muistisairauksista siksi, että itse en muista mitään! Tosin olen lukenut, että paljon lukevat pitävät harrastuksellaan muistiaan yllä eli ei tarvitse tehdä ristikoita, jos ei kiinnosta. Opiskelen myös välillä saksaa eli yritän palauttaa tason, jossa ko. kielessä olen ollut. Kieliopinnot, jo ne miellyyttävät, ovat hyvä harraste.

   Onnea Moorelle! Winslet on muuten kaikkien aikojen nuorin eniten Oscar-ehdokkuuksia saanut näyttelijä, mutta en nyt muista, mistä filmeistä hän on Oscarinsa saanut...

   Kiitos samoin sinulle <3 Telkkaristakin tulee tänään yksi Bunuelin ranskalaiselokuva ja sitten brittisarja Scott&Bailey, joka on niin suosikkini.

   Poista
 17. Minäkin kannatin Julianne Moorea, vaikka en olekaan nähnyt häntä hyvin monessa elokuvassa. Jäi hyvä mieli, ja hänen kiitospuheensa oli erinomainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, samaa mieltä. Sinä katsoit oikein gaalan! Minun aikani on nyt mennot kirjoissa sekä risusavotassa. Ehdin harvoin katsoa televisiota, sen tähden noita elokuvia edullisesti tilaan tai ostan, kun kohdalle sattuu. Tosin ikinä en jätä väliin la illan brittisarjaa Scott&Bailey ja ennen se oli Morse, jota olisin voinut katsoa sateenkaaren tuolle puolen. Kerään Dexterin Morse sarjaa, mutta yksi tärkeä vielä puuttuu ja se on Neidonmurha, 1991. Siis kerään kirjoina.

   <3

   Poista
  2. Meille on traditio katsoa Oscar-gaala. Ei me paljon muuta TV-stä katsotakaan. Katson joskus vanhoja suomalaisia mustavalkoisia lavastuksen ja Helsinki-nostalgian vuoksi. Olemme ostaneet kasoittaain TV-sarjoja ja katsomme niitä moneen kertaan. Nykyään vain dekkareita: Morse, Lewis, Midsummer, Christiet, Sherlock Holmesit, Fowleyn sota (Adam Horowitz on erinomainen käsikirjoittaja.) Luen silloin tällöin dekkareita, lähinnä historiallisia englanniksi. Waltarin Palmu ja Baggen Mujunen hauskoja suomalaisia salapoliiseja. Virpi H-A:n uutta kirjaa odotan. Tuli uusi ulkomainen löytö: Boris Akuninin Erast Fandorin. Kun etsin Pietarissa uutta venäläistä luettavaa, Pietarin Singerin talon kirjakaupan myyjät olivat niin aidon ihastuneita Akuniniin, että se tarttui. Englanniksi ja suomeksi, en osaa venäjää. Ei ole Putinin hovia. Saisi tulla turvaan länteen.

   Poista
  3. Anna, meillä ei taida olla mitään tv-traditiota...Oih, tv-sarjoihin olen hulluna! Morse on ihan parhautta! Saksan kilen takia katsoin aikanaan kaikki Derricikt kahteen kertaan;) Boris Akunin on minulle ihan uusi nimi...never heard. Eivät ne kaikki sieltä halua lähteä - edes Putinin takia.

   Poista
 18. Leena, salapoliisiromaanit ovat vain pieni sivu georgialais-juutalaista sukua olevan Boris Akunin saavutuksia. Akunin, oikealta nimeltään Grigory Chkhartishvili, on Japanin kielen ja kulttuurin tuntija, kääntäjä ja historioitsija ym. Fiktiivinen Erast Fadorin on diplomaatti-salapoliisi. ks Wikipedia englanniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kiitos tiedosta, kävin jo googlaamassa Akunia.

   Joko olet lukenut Edmund de Waalin Jänis jolla on meripihkanväriset silmät? Siinä on kiinnostavin juutalaissuvun historia ikinä. Minun mielestäni. Kirja oli lukuvuoteni 2014 paras! Tässä: http://leenalumi.blogspot.fi/2014/01/edmund-de-waal-janis-jolla-on.html

   Poista
  2. Leena, kiitos, että muistutit tuosta kirjasta. Se on ollut mielessäni.

   Poista
  3. Anna, ole hyvä <3 Tuli mieleeni, että se voisi kiinnostaa sinua.

   Poista
 19. Siellä on menossa hieno leffaviikonloppu.

  Minua kiinnostaisi nähdä tuo Polanskin Carnage. Olimme nimittäin juuri viikko sitten katsomassa pienen paikallisen Mikä?-teatterin esittämänä näytelmän Vihan jumala, joka on tämä sama tarina. Meidän nuoripari, joiden kanssa olimme teatterissa, oli nähnyt leffan ja kertoivat, että tarinan käänteet olivat juuri samat. Minulle tuli vähän mieleen Kuka pelkää Virginia Woolfia, tapahtumapaikkana koko ajan sama tila ja keskustelu pääosassa. Sekä elokuvan että näytelmän nimi tosi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, tämä on pimeän ajan ihania huveja.

   Polanskin Carnage on erinomainen, sillä se kertoo meistä ihmisistä niin, niin paljon. Ihan tosi, että tämä tarina on Suomessa jossain teatterissa...Ihan niin hurja tämä ei ollut kuin Kuka pelkää Virginia Woolfia, mutta melkein. Pidän pienen tilan elokvuista. Niiden upein klassikko on mielestäni Viettelysten vaunu ja ah!, Brando siinä aluspaidassaan;) Kun luin Lizin elämäkerran, sen uuden ja upean, joka on blogissani, Elisabeth Taylor - Hollywoodin kuningatar, sain todellakin lukea mm. mitä taphtui oikeasti, kun mm. filmattiin suosikkini Kuka pelkää Virginia Woolfia? Pariskunta Taylos ryypiskeli kaiken aikaa, ja sitten riideltiin ja lemmiitiin, lemmittiin ja riideltiin, osa on kuulemma kuvattu, kun ollaan oltu vahvasti joko maisteissa tai krapulassa, joten ilmankos tunnelma on niin todellinen. Toisaalta pariskunta Burton-Taylor on kyllä elokuvan kultaa ja pidän molemmista. Liziin tykästyin kyllä paljon enemmän elämäkerran myötä ja ymmärsin enemmän niitä juttuja, joista en aina ollut niin perustanut, mutta Burton on mielestäni ollut aina rokonarpinen hottis, jossa ei minusta ole muuta kuin alkukantaista kelttiläisyyttä ja suurta lahjakkuutta.

   Jokaisen pitäisi nähdä Carnage, se olisi kuin peiliin katsoisi. Lähdemme piipahtamaan pian tyttärellä ja vien filmin hänelle, sillä hän opiskelee alaa, jossa kaikki ihmismielen kiemurat kiinnostavat.

   Poista
 20. Kiitos leffa-postauksesta! Julianne Moore on minunkin suosikkejani ha sain tästä monta vinkkiä, jotka olin unohtanut, Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inna, ole hyvä <3 No vaikka tuo Laivauutisia ja A Single Man...

   Poista