keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Aamulehden kanssa kahvilla, jäätävän kylmää, mutta sisulla juhannusta!

Eilen satoi rakeita. Yöt ovat jäätävän kylmiä ja niin kuvan ristinummiruusu kuin juhannusruusukin pitävät nuppunsa tiukasti kiinni. Aamulehden kuvaaja Petteri ja toimittaja Minna, saapuivat ja ensin oli kuvaus... Petteri oli kyllä ollut meillä ennenkin kuvaamassa, mutta emme muistaneet enää aihetta;) Petteri riensi sitten muihin hommiin ja Minna jäi istumaan Robersin suklaakahvin ja keskustelun virtaan. Oli tosi mukavaa! Ei se aina mene niin, että toinen heti tajuaa, mitä haluaa sanoa, mitä kertovat rivien välit, mutta Minna tajusi. Juttu ilmestyy 23.6. eli ensi viikon tiistain Aamulehdessä. Aihe on kirjabloggaaminen. Tietysti.

Paljon ei ole nyt pihalla kukkia, sillä unikoitakin on tulossa tosi paljon, mutta ne ovat vielä tiukoilla palloilla. Krantuista krantuin eli Moskovan kaunotar teki vaihteen vuoksi muutaman kukinnon, edelliskerrasta taitaakin olla jo aikaa, mutta tämä neito on taikaa, kun vain haluaa.

Kukinnot ovat kuin helmiä. Niitä aitoja, ei viljeltyjä.

Kärhöt ovat kukkineet jo viikkoja ja myös raesateessa, joten alppikärhö on tosi kestävä. Näitä on nyt niin monta, että en pysty enää laskemaan...Sopivat myös metsäpuutarhaan.

Oranssit tulppaanit ovat jo lopettelemassa, mutta lemmikit kukkivat juhannuksen yli.

Sisulla tänään grillaamme ja syömme ulkona, kun nuoret saapuvat. He jatkavat huomenna festareille ja koiruudet jäävät meille juhannukseksi. Vaikka palelen koko ajan, ovat valkkarit jo tuulettumassa jääkaapissa ja kohta aloitamme valmistelut. Aion kyllä sytyttää tuikkuja sisälle paljon, sillä ne ovat hyvä lisä tähän villasukkajuhannukseen!

Basilika kannattaa ottaa yöksi sisälle, sillä yksi kasvusto jo paleltui...

Kerään joka juhannukseksi ison kimpun kukkia, mutta tänä vuonna kimppu korreloi keliin: unikot ovat vielä kovina palloina, akileijat jo ovat mukana, mutta antavina, näyttävinä ovatkin nyt valkoiset särkyneet sydämet, jotka ovat kukkineet jo jonkin aikaa.

Minna sai tänään ihastella meidän oravia. Babyt tosin pysyivät poissa, mutta tässä yksi suloisimmista. Tämä harmaa pallero omaa selviytyjän kykyjä väistämällä, kun jotkut babyt taas eivät uskalla mitään tai jäävät isompiensa jalkoihin. Harmaapalleroinen on myös ottanut eri lounasajat kuin kokeneet konkarit, joten saa syödä rauhassa. Kuoriminen on lennokasta ja niinpä kuoria löytyy turkistakin. Huomatkaa tuo istuminen 'ikkunapenkillä'. Monta tammea on istutettu nyt tontille, joten terhojakin on luvassa. Tammi ei ole ollenkaan hidas puu, kun tietää muutaman niksin.

Tänään mm. grillattua merilohta, grillatut, vuorokauden marinadissa olleet veneperunat, katkarapusalaattia, tzazikia etc. Huomenna grillattua kanaa, jonka laitan tänään marinadiin, sinihomejuustosalaattia ja capresea Ylihuomenna...


Niille, jotka jo keittävät uusia perunoita, muistutan perunasalaatista, joka valmistuu ylijääneistä perunoista. On herkkua ja sopii sekä kalalle että lihalle.


Kaksi on, jotka eivät ikinä petä juhannuksena: Omenankukat ja...sydänsuven tunnari.

Kaikille tasapuolisesti ihanaista juhannusta kelistä viis♥

Love
Leena Lumi

Summer Wine

58 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat. Jäätävän kylmää kesäkuussa,huh! Mietin just mitä otan mukaan ,talvivaatteitako.Olen siinä uskossa että tuo kylmyys pian häviää ja muuttuu kunnon kesäsääksi,joten otan vain pari pitkähihaista puseroa enkä mitään takkia mukaan.
    Ihanat kukkakuvat ja ihania herkkuja! Hyvää juhannusta sinulle ja R:lle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiitos <3 Juu, tämä koetaan silloin tällöin. Älä nyt: R. nauroi jo, että kun sinä pakenet sieltä helteitä, täällä on takuulla vielä kuumempi. Muistappa sitä yhtäkin kesää;) Kyllä täällä jo heinäkuussa pärjää, kesäkuu voi olla mitä tahansa helteestä rakeisiin, joita meillä satoi tällä viikolla.

      Kiitos ja kiitos samoin sinulle <3

      Poista
  2. Voi miten söpösti oravainen istuu penkillä >3

    VastaaPoista
  3. Hyvää Juhannusta, myös sinulle Leena♥

    VastaaPoista
  4. Luin, että Jyväskylässä oli satanut lunta ja räntää, sitten näin videon Norjasta, jossa lunta oli satanut kunnon kinokset maanteille. Viime juhannuksena täällä Turun seudulla satoi vähän lunta ja oli todella jäätävää. Kyllä kesällä pitäisi olla lämmin.
    Juhannusruusutkin pitävät täällä nuppunsa tiukasti kiinni.

    Lämpöisää juhannusmieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, meillä satoi rakeita eilen tai toissapäivänä, en muista...,mutta yöt tosi kylmiä eikä päivissäkään ole paljoa eroa.

      Eivät meilläkään juhannusruusut ole ajassaan.

      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  5. Oi, laitan itselleni tämän muistiin, sillä vaikka en itse tilaakaan Aamulehteä, näen sen tiistaina töissä! ♥

    Tämä kylmyys menettelee, tuulenkin kestän ja sadetta suorastaan rakastan, mutta jos teillä on siellä tullut rakeitakin, niin se nyt on jo näin kesäkuussa aivan liikaa. Huh! Ihania kukkia kuitenkin teillä siellä. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, sinä näet ennen minua;) Saan oman kappaleeni ehkä ke tai to.

      Minäkään en ole mikään helleihminen, mutta liika on nyt liikaa. Rakeita satanut ja en yhtään ihmettelisi vaikka alkaisi sataa lunta. Onneksi nyt on kaunis ilta, jotan untuvatakki vain päälle ja ulkoruokintaan;) Tähän aikaan on yleensä puutarhan prime time, nyt vain murto-osa siitä- Kaunista ja mukavatunnelmaista juhannusta sinulle♥

      Poista
  6. ♥Ihanaa Juhannusta, Leena-ystäväin! Ei anneta sään vaikuttaa mielialaan vaan iloitaan täysin rinnoin Suomen suvesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle Riitta Sinikka♥ Itse asiassa minusta Suomen suvi on aina ainutlaatuinen säästä viis: Minua ei helposti Suomesta saa suvella pois.

      Poista
  7. Just jetsulleen olin täällä, kuin sun kommentti tuli omaan blogiin. <3 Ihania ruokia ja niin ymmärrän tuon ajatuksen, toinen ymmärtää rivien välistä. Sinä ymmärrät minua. <3

    Upeaa juhannusta Leena. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, telepatiaa <3 Mahdanko aina ajatella ruokaa...;) Ja sinä minua <3

      Kiitos samoin Tiia <3

      Poista
  8. Moi,
    Hieno juhannuspostaus kauniine kuvineen. Tuo vauvaorava on yliveto. Villasukat täälläkin on jalassa, mutta minä en terassilla aio palella. Tosi ikävää, kun luvattu sateista ja kylmää mittumaaria. Meilläkin juhannusruusu on vasta nupuillaan, mutta niitä on paljon. Joo, se tammi vaatii ne niksit tai niksin; kastelu ja taas kastelu. Sitä meillä on tehty ja tehdään tänäkin vuonna, jos ei koko kesää sada. Mutta älä sano Reimalle: muutama viikko sitten tuli vesimittarin lukemakysely. Arviolaskutus ollut 89 kuutiota-mennyt 168 eli lisä laskua tuli. Meidät pelastaa se, että meillä on oma kaivo eli emme maksa jätevedestä (paitsi kaivon tyhjennys 1 kerta/vuosi). Jos maksaisimme siitäkin lisälasku olisi vähintäänkin kaksinkertainen. Mutta kastelu jatkuu, jos tarvis. Eikö se ollut niin, että 2-3 ensimmäistä vuotta ne kuuset tarvitsevat vettä? Sitten ei tarvi huolehtia?
    Oikein mukavaa juhannusta sinne teille kaikille!! Nuorille terveiset ja haukuille rapsutukset.
    Lämpöisin terveisin,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Kiitos <3 Niitä on neljä ja erotan kaikki toisistaan;) Nytkin on villasukat ja kohta alamme yögrillata untuvatakit päällä eli nuoriso vasta tulollaan. Laitoin tuikkuihin kynttilöitä...Olihan siinä vielä se yksi muukin niksi, mutta panttaan vähän;) Toivottavasti hän ei lue tätä! Yritän estää. Just niin, sen jälkeen ne selviävät omillaan.

      Kiitos samoin teille kaikille! Soitin tänään äidille. Haastattelu oli hauska;) Kuvaaja myös. Kiitos sanon ja rapsuttelen monta päivää.

      Kiitos samoin <3

      Poista
  9. Ihania kuvia taas - tietysti �� Tuo oravainen kokoonsa nähden valtavine tassuineen on hellyttävä. Emo ei sentään joudu ostamaan kaiken aikaa uusia kenkiä. Juhannuksesta nauttikaamme satoi tai paistoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raili, kiitos<3 Vähän kuin koiranpennut;)

      Se tehkäämnme, joten ihanaa juhannusta♥

      Poista
  10. Hyvää juhannusta sinulle Leena! Jonakin kauniina päivänä näemme taas ne juhannusruusutkin... Ja tiistaina tulee siis erityinen Aamulehti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kiitos samoin sinulle!<3 Ne ovat tulollaan, matkalla jo...Erityisestä en tiedä ja tien vaikka kuva järkyttäisi minua;)

      (Pöydälläni on nyt L Onerva Valvottu yö)

      Poista
    2. Oi, Valvottu yö... Niin kiehtova lukumatka vaikka välillä vapisuttaakin, Onerva on rakas rakas rakas <3

      Poista
    3. Katja, saan pitää sen lainassa kauan. Aloitan sen, kun vähän rahoittuu, mutta sinulle kiitos vinkistä ♥

      Poista
  11. Viileää se on täälläkin. Onneksi lauantaina saatiin edes lupaus lämpimästä. En nyt vielä stressaa. Mietin vain, että kehtaisiko kokolle pukea talvitakin, sillä en pidä ulkona värjöttelystä. Koko perhe tulee meille lauantaina juhannusaterialle. Ihanaa. Huomenna vielä töihin ja sitten rupean höösäämään:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, Suomen kesäkuu voi olla mitä tahansa. Yhtenä juhannuksena lapset leikkivät pihalla vanttuut kädessä ja pipot päässä;) Juhannushöösäys on melkein yhtä ihanaa kuin jouluhöösäys. Iloista juhannusta<3

      Poista
  12. Tuleekohan juttu myös nettiversioon lehdestä?!

    Ihania tunnelmia juhannuksen tienoilla <3 Onpa todella kaunis tuo valkoinen särkynyt sydän! Ihanaa juhannusta sinulle, sehän ei ole juhannus ellei jossain vaiheessa saa kaivaa toppatakkia esille. Näin aina jo lapsuudessani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoisia hiutaleita, en ole varma...

      Kiitos<3 Se on hurjan kaunis, mutta enpä ole sitä ennen raskinut maljakkoon leikata. Juu, untuvatakki on esillä jo. Mukavaa juhannusta<3

      Poista
  13. Voi,miten ihania kukkakaunottaria!

    Jaa oi, teilläkin on neljä oravanaperoa! Niitä on uskomattoman hauska seurata ja nyt, kun meillä on ensimmäistä kertaa tilanne, ettei paikalla ole 'ulkokissoja' (ainakaan omia), ne savaat kehittyä ja kujeilla ihamaalla rauhassa...

    Toivon teille ihanaa juhannusta! <3 <3 <3

    Minä lähden Turusta huomenillalla kohti metsää, juhannuksen viettoon. Säästä viis, sateensuojat ja katokset on keksitty! <3

    23.6. Aamulehti täytyy laittaa korvan taa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, kiitos<3 Vähänlaqisesti vielä kukkii...

      Juu, neljä naperoa on. Meillä ei ole kissaa ja jos olisi, se olisi kiinni. Yksi irtokissa tässä joskus pyörii ja kuvan pienokaisen pelastimme just sen kynsistä eli harmaapallerosta tuli aivan erityinen. Laitiomme juoma-astiankin isolle partsillemme, jonna pääsevät vaahteran oksia pitkin, etteivät jää juomaan kalliolta vettä...Oravan turva on olla puissa.

      Kiitos samoin sinulle&co!<3<3<3

      Kuulostaa kivalta. Ei mekään tätä keliä pelätä. Koiruudet jäävät tänne kun nuoret suuntanvat kohti Nummea.

      Ehkä...;)

      <3

      Poista
  14. Juhannus tulee, vaikka nihkeästi. Ei tunnu keskikesän juhlalta - tosin minun keskikesäni on heinäkuussa. :)

    Aamulehdelle sanon, että hihii! Odotan innolla sen lukemista. Minäkin taidan olla samassa jutussa mukana, mutta en Lumiomppuna tällä kertaa, vaan muuten... Sen näkee sitten. Mutta hauska juttu!

    Hyvää juhannuksen aikaa sinulle & co. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, tää on tällaista. Joulu on selkeämpi juhla, siinä eivät säät paljon meinaa. Juhannaus ei jollain tavalla ole keksikesä...Äiti tosin kertoi, että hän muistaa nuoruudestaan kuumia juhannukisa, aina paistoi aurinko ja uimavedet olivat lämpimät.

      No juu hihii! Ihan tosi, Minna ei maininnut mitään...Se on kulttuuribloggaus muutaman alan bloggajasta.

      Kiitos samoin sinulle&co!<3

      Poista
  15. Kaipaiskohan tuo mun uusi tuttavuuteni Hullu Kurre jotain syötävää kun kävi äsken kolistelemassa ikkunan takana roikkuvassa kynttilälyhdyssä :/

    Oikein suloista keskikesän juhlaa vaikka vähän vilpoista onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepi, takuulla kaipaisi vähän sulta hellyyttä, sympatiaa ja maapähkinöitä;) Kurret kyllä mieluusti kätevät ylimääräiset pähkinät kukkaruukkuihin, joten...Minä siirsin suosiolla yrtit alapiha puutarhapöydälle, joka on siihen omiaan.

      Kiitos samoin sinulle<3 Illaksi luvataan aurinkoa, joten tarkoitus on todellakin olla ulkoruokinnassa.

      Poista
  16. Hyvää Juhannusta!

    Ihana tuo ensimmäinen kuva, missä on ruusupölyä. Mutta kyllä tuo istuva orava on paras!:)

    Täytyy käydä kirjastossa lukemassa Aamulehti.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, kiitos samoin♥

      Uskothan, tiedäthän, että meillä ei ole minkäänvaltakunnan kuvankäsittelyä eli tuossa kuvassa ovat keijut asialla.

      Juu, ja sitten kerrot minulle, onko vaaka- vai pystykuva laitettu. Toisesta en edes tunnista itseäni;)

      Poista
  17. Vastaukset
    1. Pioni, kiitos samoin <3

      Helmiorapihlajan nuput vielä ihan tiukasti kiinni...

      Poista
  18. Jakaisitko niitä tammen kasvatusvinkkejä blogissasi? Toivoo lukija jolla luonnonvarainen tammenalku tontin rajalla ja jota rusakot kurittavat joka kevät hampaillaan. Ihailen puutarhaasi, omani vasta vaiheessa Säykistä hieman pohjoiseen...hyvää juhannusta säästä huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi, mieluusti. Sitähän aina tammesta ajattelee, että 'mitä sitä enää tointaa kun ei sitä ehdi isona näkemään eikä terhoja tai mitään..' Luin sitten kerran Meidän Talo -lehteä, vuosia sitten, ja siinä eräs mies kertoi, että kun hän istuttaa tammen, hän laittaa sen alle kunnon satsin kanankakkarakeita. Lisäksi sisareni oli saanut lahjaksi pienen tammen ja hän puolestaan oli kastellut sitä uutterasti. Yhdistin nämä konstit ja kyllä nyt kasvaa! Me alamme jo odotella terhoja! Kerran tuli yhteen tammeen jotain elukoita, en tieäd mitä olivat, eivät kirvoja, mutta minulla on jo ruusujen takia aina varalta Malasiinia, joka on kovimmasta päästä tuholaisten tappaja eli ohjeet pitää luke tarkasti ja sillä se sitten selvisi. Jotkut käyttävät mäntysuopaluosta, mutta sillä sain yhden vaahteran tapettua...Lisäksi laitan myyräsuojukset niin kauan kuin yltävät rungon ympäri ja sen lisäksi jänisverkot lokakulta vappuun vielä monta vuotta. Puutarhasi taitaa sijaita Petäjävedellä;) Kiitos♥ Kiitos samoin sinulle, illaksi luvataan aurinkoa!♥

      Poista
    2. Paistoihan se aurinko edes aattoiltana. Arvaus meni pieleen: Jkl:n eteläisessä niemessä ollaan! Täytyy viedä tammenalulle hevosenlantarakeita, jos vaikka innostaisi nopeampaan kasvuun. Mies oli bongannut toisenkin läheltä. Sateista huolimatta Tornion ruusu aloittelemassa kukintaansa. Kukat tuoksuvat makealle medelle ja kelpasivat kääpiökoiran hampaisiin. Puuliljat nostaneet varttaan mullan päälle: eivät ehkä kuki vielä tänä kesänä, mutta seuraavana odottelen jo kukintaa. Viime vuonna istutetut kärhöt talvehtineet hyvin. Aurinkoa todella odoteellaan sillä mansikkakin kukkanupuilla.

      Poista
    3. Paistoi, paistoi ja olimme ulkoruokinnassa. Minulla nuo ilmansunnat ovat hukassa, paitsi tiedän, että Petäjävesi on meistä pohjoiseen...Jyväskylän eteläisen niemen mahdollisuuksia on satoja, totsesi mieheni, joten ei ihme, että en arvannut.

      Minäpä sainkin lisää kompostimultaa, kun mies innostui käymään tähän aikaan vuodesta neljän kompostin kimppuun: Laitoin sitä joka tammelle ja aion kastella, jos tulee kuivaa. Lskin kerran tammenalkumme, mutta odotas...niitä on noin KYMMENEN! Tornion ruusu on varmaankin kaunis. Onneksi Mustiala ei olut kukassa sateiden aikana, muuten saisi nyt inseteillä rullata mädäntyneitä kukintojen terälehtiä päältä pois. Tämän vinkin sain edesmenneeltä sukulaissedältä, joka oli innokas ruusujen kasvattaja. Tosin hän lähetti minulle kuukautta ennen yllättävää kuolemaansa kirjekuoressa myös malvansiemeniä, joten siitä tuli sitten taas kasvitarina. Goolgalla malva leena lumi

      Puulilja on outo, kunnes siirryn tästä googlailun puolelle. Oletko huomannut, että facebookissa on puutarha ja piha -ryhmä, jossa on aika kiinnostavaa ja vilkasta. Meillä vain alppikärhöjä ja ne kukkivat kuin elämänsä suvena ja tämä sade onneksi pitkittää niiden kukintaa. Nyt juuri paistaa aurinko!

      Poista
    4. Malva on yksi kauneimmista perinteisistä perennoista! - sitä hankin ensimmäisten taimien joukossa kuten kevätkaihonkukkaa ja lehtosinilatvaakin. Miehen mielestä puutarhaamme on kaivettu enemmän rahaa kuin kasveja. 😀

      Me puutarhahörhöt eletään kuin ekstaasissa nämä suven vähäiset kuukaudet. Täällä minne nenä näyttää tuottaa työtä myös kasvien siirtely paikasta toiseen syystä että luonto yrittää happamoittaa vaivalla väännetyn kukkamaan. Valittiinko asumus sittenkin liian läheltä kuusikkoa.

      Harmi kun olen sitä polvea jolla ei aika ja into riitä facebookiin puhumattakaan muista saiteista. Mulla tämä on enempi itsenäistä puuhastelua perä pystyssä pihalla.Nyt odottaa nurmikon kuivumista jotta pääsee nyppimään sateesta seonneita rikkaruohoja.

      Pidätkö kuunliljoista? Tiedossa eräs kasvattaja joka pian myy antejaan.

      Poista
    5. Anonyymi, samaa mieltä on minun mieheni. Lisäksi hän esittää sitä kulunutta kestovitsiä, että 'istuta kaikki kottikärryihin, niin päästään väehmmällä.' Nyt lupasin sen tehdä, jos jokaikinen kärry on vaaleanpunainen! No, pelottelin vain;)

      Maniassa tässä mennään! Minä siirtelin pioneita niin, että ne kuolivat. Nyt yli 500 lajin joukossa ei ole tuota puutarhan kuningatarta, mutta mitä on, niissä riittää puuhaa. Olen nyt kiitos kirjan Suomalainen metsäpuutarha innostunut kerroksellisuudesta aivan uudella tavalla eli siihen kuuluvat sitten tietyt pienpensaat (atsaleat mm.) ja pienet, sirot, kukkivat puut sekä se herra Leonard Messel magnolia. Meidän tontista puolet on lehtoa. Se tarkoittaa, että minun on ravittava lukuisia hortensioita, köynnöshortensioita ja atsaleoita rodolannoitteella saadakseni lisähappamuutta. Muuten ok, eli rakastan lehdon kasveja ja puolivarjon etenkin.

      Minulla ei ole enää aikaa. Kaikki on kuin sumua ja humua. Puutarhassa, lukemassa, kirjoittamassa, huusholli, kauppareissut täältä saaren periferiasta, pieni perhe hajallaan ympäri Suomea, tapaamiset vievät aikaa, monet kontkatit...Mies pylrittelee silmiään. Onneksi hän tietää, että rahtilaivalla en voi olla koneella ja siellä rauhoitun ihan cooliksi, joten varmaan minua kohta sinne taas viedään;) Toivossa ainakin elän. Face vie sairaan paljon aikaa, eikä mun ollut siellä ollenkaan tarkoitus alkaa roikkua, sillä pidän edelleenkin eniten vain blogeista, mutta ei pysy perässä, ellei käy facessa.

      Pidän! Sain niitä naapuriltani pari suvea sitten kottikärryllisen, kun hänelle tuli pihalle kaivuu remnottia. Ne ovat niitä viirulehtisiä, sitten itsellä on niitä jättimäisiä sinikuunliljoja, mutta valkoisten varjoliljojen kanssa VIP-penkissä kasvavat rakkaimmat eli Hosta Halcyon. No, jos myisit valkoisen varjoliljan juurakoita, voitaisiin neuvotella, se on ainoa, johon meinaan nyt lähestyvän pidemmän reissun alla satsata.

      Tällaiset kasvitarjoukset ovat kuitenkin kivoja ja ellei sinulla ole blogia tai et ole siinä facebookin ryhmässä, voin auttaa sinua jakamisessa eli laittaa ilmoitusta, mutta sitten sun on riisuttava sun salamyhkäisyyden naamiosi ja annettava nimi;)

      Poista
  19. Kukkia ja herkkuja ja kaunis vesikannu! Samanlainen kotona.

    Mökillä olemme Hippu-koiran kanssa. Tyttären perhe tulee iltapäivällä. Koko viime yön ja aamun on satanut, onneksi nyt paistaa.

    Haastatteluun liittyen Aamulehden näköisnumeron irtonumeron voi lukea netistä, hinta 1,70 euroa. Kätevää.

    Oikein mukavaa ja leppoisaa keskikesän juhlaa teille molemmille ja rapsutuksia Merin koirille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, tuo kannu on riittävän iso ja lisäksi kaunis, Kiitos.

      Kotoan olemme koiren Dina ja Taika kanssa. Tytär lähti festareille ja tulevat vasta sunnuntaina, mutta viipyivät yön yli, joten grillailimme. Satanut on niin paljon, että saan olla puutarhan osalta huoletan. Illaksi luvataan aurinkoa, joten olemme ehdottomasti ulkoruokinnassa.

      No hienoa! Mukana jututta on myös teatteri- ja musiikkibloggaaja.

      Kiitos samoin teille ja kiito ssamoin Hipulle rapsutuksia <3

      Poista
  20. Voi hyvänen aika tuota oravaa, ihastuttava otus! Oikein kaunista juhannusta teidän perheelle, koiria unohtamatta! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, no eikö vain;) Kiitos samoin teille! <3 Luvattu illaksi aurinkoa, joten ulkoruokinnassa olemme.

      Poista
  21. Kiva, että Aamulehti tekee jutun kulttuuriblogeista. Hyvinvointiblogeista onkin ollut monessa lehdessä jo juttuja aivan liikaa. Ajan henki, tuo outo olio ...

    Kun katson noita kukkakuviasi, niin mieleeni tulee että viileä alkukesä on siitä hyvä, että kukat säilyvät pitkään. Minun parvekepelargoniassani on 12 isoa kukkaa, alkuperäiset ja meillä auenneet, sekä kuusi nuppua. Ajatella, jos ne kaikki 18 ovat auki yhtä aikaa. Kukka maksoikin 25 euroa, mutta on sen väärti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, eikö vain ja täysin samaa mieltä. En jaksaisi niitä juttuja enää lukea, mutta ehkä se riippu myös tästä omasta kiinnostuksestani muualle. Se on nyt tätä aikaa, eikä kahvipullaa voi syödä tuntematta syyllisyyttä. Miksi en muuten talvellakaan kääriydyn iltapäivisin huopaan ja lue kirjaa...Pitää olla lenkillä tai vähintäin kuntopyörää polkemassa;)

      Tuo osuu nyt nappiinsa muuten paitsi: Kovat tuuleko veivät pilvikirsikoiden kukinnat hetkessä ja melkein sama kävi omenapuille, sillä nyt en ovat 'unohduksen valkeaa vihmaa, suven lunta...'

      Olen talvehdittanut monta vuotta 3 jättimäistä pelargoniaa, joiden ruukkuja en pystynyt enää kantamaan, vaan R. teki sen. Isän synttärinä 5.2. otan ne aina ulos kellarista. Koska vaihdan niille mullat, leikkaan alas etc. ne kukkivat hyvin myöhään, mutta kerran laskin 33 kukkaa! Nyt vain laitoin niistä kaksi pois, sillä missä niin isoja ruukkuja pitää vaikka olisi kuinka iso puutarha. Pelargonia tarvitsee valoa ja alaterassia varjostavat jo köynnöshortensiasta muodostuvat pergolan seinät. Lehtoon en tyyliltään eivät sovi ja rapuilla saa tästä lähin kasvaa rakkaudesta hortensoiin, komea terassihortensia. Nyt on kiva valita joka vuosi uuddet kukkivat&nuppuiset pelakuut ja kauan harkita, mikä olisi vuoden väri. Tänä vuonna se on koralli.

      25 euroa ei ole tuosta ihanuudesta mitään!

      <3

      Poista
    2. Ei ollut juttua aamulehdessä. Menin oikein vartavasten (ei vainkaan, oli myös shoppailuasiaa) Kouvolaan pääkirjastoon, johon tulee kaikki sanomalehdet. Lehdessä oli sen sijaan iso juttu Knausgårdista. Ajattelin, että mitäs petkuhuiputusta tämä nyt on! :(
      Jos ne vaikka säästelevät tätä viikonlopun lehteen! Jaksan odottaa ...

      Pelakuussa on nyt 14 kukkaa ja 12 nuppua!

      Poista
    3. Ei ollut. Sain eilen viestin, että voi tulla viikonloppuna tms. En ehdi enää tähän asiaan jäädä, silllä paljon olisi tekemistä ennen kuin saan ensi viikolla blogiystävän kaukaa vieraaksi. Odotellaan! Minäkin olin tänään kirjastossa ja löytyi monta, liian monta kiinnostavaa kirjaa!

      Siitä tulee paljon lyhyempi kuin luulin. Turhaan säästelin muutamia paljastuksia...Annan ne sitten seuraavalle lehdelle;) Emmehän muuta voi!

      Hyvänen aika sentään! Yritän ehtiä käymään, sillä tokihan olet kukkasi kuvannut <3

      Poista
    4. En ole, mutta jospa seuraavaan postaukseen, joka onkin sitten ilmoitus tauosta. On lomailuja lastenlasten kanssa 2 x 10 päivää enkä varmaan ehdi silloin kirjoittaa mitään. Toisaalta ihan hyväkin pitää välillä paussia.

      Mukavia puuhasteluja, Leena!

      Poista
    5. Marjatta, minäkin kaipaan taukoa...taidan ottaa sen silloin kun Jael tulee meille ja pidän vaikka viikon.Odotan kukkiasi!

      Kiitos samoin, Marjatta!

      Poista
  22. Omenankukka juhannusta täältäkin, jos ajatellaan että juhannus olisi "omalla paikallaan" se olisi vasta edessä päin. Täällä oli kaunista ja ihan juhannus:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustis, kiitos samoin♥ Monia nyt vaivaa, kun juhannus ei ole omalla paikallaan. Ymmärrän hyvin, sillä minä olen niin vanhanaikainen, että haluan pitää Helatorstain ja Loppiaisen omilla paikoillaan.

      Kiva kuulla, että teillä oli ihana Juhannus ♥ Niin meilläkin kera tyttären koiruuksien;)

      Poista
  23. Juhannus oli ja meni , satoi ja paistoi välillä jopa yhtä aikaa. Onneksi ei ollut kovin kylmä.
    Ihanat kuvat kasveistasi! Juhannusruusut ovat vasta nupulla, mutta ehkä aukeavat vasta oikean jussin aikaan.
    Hyvä, että muistutit tuosta päivämäärästä. Juttu on ehdottomasti lukemisen arvoinen:)
    Mukavaa kesäpäivän seissausta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, paitsi aattoiltana meillä paistoi aurinko. Onhan joku sitäkin mieltä, että juhannus pitäisi olla aina 24.6. kuten se oli ennen. Mitä noita päiviä mennään muuttelemaan. Nyt yrittävät taas koskea helatorstaihin ja loppiaiseen.

      Kiitos! Suurin osa on vasta tulollaan. No sitä Oikeaa Jussia tässä kaivataan just edellä.

      Eihän sitä vielä tiedä...;)

      Kiitos samoin sinulle! Tästä se sitten alkaa matka kohti heinäkuun samettisia iltoja...

      <3

      Poista