sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Vuoden 2015 Kauneimmat Kirjan Kannet ovat...ja Arvonnan Voittajat!

Vuoden 2015 kauneimmat kirjan kannet Leena Lumissa on valittu: Kiitos kaikille osallistujille♥ Ykköseksi tullut kansi oli ns. 'musta hevonen', sillä en ollut huomata koko kirjaa kuin vasta ihan viime tipassa ennen arvontaa. Sekä kansi että sen sisältö yllättivät vahvasti.

Voittajakansi on 17 äänellä Suomen myyttiset linnut. Toiseksi tuli Kaukaiset hetket 11 äänellä, kolmanneksi Sopimus, jota piti kauneimpana 9 osallistujaa ja 7 valitsi suosikikseen Elämänmittaisen lukupiirin. Vain yhden pisteen päähän Schwalben kirjan kannesta jäi Avojaloin.

Koska menossa on Leena Lumin juhlavuosi: yli 1,5 miljoonaa kävijää ja jo toisen kerran ykkössija Cisionin kirjablogilistalla, luvassa on viisi palkintoa. Lumimies toimi onnettarena ja seuraavat henkilöt saavat valita voittajajärjestyksessään täältä palkintonsa. Kun valinta on tehty, pyydän ilmoittamaan sen, jolloin merkitsen 'varattu' ja sitten valitsee seuraava vuorossa oleva. Ilmoittakaa osoitteenne minulle sähköpostiin: leenalumi@gmail.com Onnettaren suosikkeja ovat tällä kertaa:

Pioni  Paluumuuttajatar Mustikkapusu Minna Frigård ja Kaisa! Onnea voittajille♥

*****


Ja sitten tämän päivän Hesariin, jossa Leena Virtanen kirjoittaa kolumnissaan kadottaneensa suosikkisarjansa The Affair. Nyt minäkin olen sen kadottanut, sillä en edes tiennyt, että siitä on tehty toinen tuotantokausi! Sehän tuli ennen AVAlta ja kirjoitin siitä silloin täällä Ja näin Leena Virtanen tänään:

"Tv-draama elää kultakauttaan, mutta sarjojen päättyminen arjen rutiineihin alkaa olla ylimääräisen mutkan takana. Nykyisessä paljoudessa pitäisi olla palohälyttimen veroinen ravistaja, jotta katsoja muistaisi kaiken muistamisen arvoisen."

Sarja on nyt sitten HBO:lla..., mutta ei se kuulemma sieltä mihinkään katoa. Taidan odottaa sarjan tuloa myyntiin.

Nähdään pimeän sijasta tähtiä! Ollaan kaikki valonkantajia!

Love
Leena Lumi

The Affair "Container"

32 kommenttia:

 1. Onnittelut voittajille!

  Sarjatarjonta tuntuu välillä niin hurjalta, että olen kelpuuttanut nyt vain Silta-tuotantokauden noista jatkuvajuonisista. Ja hyvä että muistan edes sitä katsoa.
  Paljon helpompi seurata niitä, joissa joka jakso on oma tarinansa.
  Otin muuten tuon HBOn ilmaisjakson ihan sen vuoksi, että sain katsottua yhden tuotantokauden Game of thronesia sekä True detectives kakkoskauden. Tsekkasin leffa- ja sarjatarjonnan ja näin tuon Affairsin siellä, muuten tarjonta ei juurikaan koukuttanut tilausta jatkamaan. Netflix taitaa olla se mun juttuni, sieltä löytyy aina jotain mieleistä silloin kun telkkaritarjinta tökkii.
  Että otappa läppärille se ilmaiskausi HBOlta niin pääset katsomaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, kiitos psta.

   Harmittaa sikäli, että nyt on viimeinkin tullut hyviä sarjoja. Meillä on Silta, Viimeinen tango Halifaxissa ja minulla Downton Abbey. Ja oli Broadchurchin jatko.osa, mutta sekin loppui jo..Nyt alkaisi olla tilaa uudelle kaudella vaikka Affairia. Me otimme ilmaisen kauden Netflixiä, mutta vielä emme ole taipuneet pysyvästi Netflixin ja/tai HBO:n maksamiseen. No sinähän sen sanoit!!! Kiitos<3

   Poista
 2. Olipa kiva ylläri, kiitos!
  Valitsen Puutarhurin syksy ja talvi-kirjan :)
  Laitan osoitteeni sulle sähköpostiin.

  VastaaPoista
 3. Onnea voittajille! Äänestämäni kirjankansi voitti ja mielestäni ihan ansaitusti.
  Telkusta tulee niin valtavasti erilaisia sarjoja ja useimmat niistä eivät paljonkaan herätä ajatuksia tai tunteita. Harrastan aikalailla karsintaa ja pyrin valikoimaan katsottavani, koska monet kiinnostavat ohjelmat sijoittuvat jopa päällekkäin toistensa kanssa. Ainahan ohjelmia voisi nauhoittaa, mutta se on jotenkin jäänyt. Harvoin tulee missattua jotain sellaista ohjelmaa, jota harmittelee jälkikäteen. Etenkin, kun telkku on täynnä uusintoja. Ihan liiaksikin.
  Kauniisti sanottu: "nähdään pimeän sijasta tähtiä, ollaan kaikki valonkantajia". Sopii tähän hetkeen täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiitos psta! Se on kyllä upea...

   Me tallennamme ja sitten katsomme useamman jakson vaikka talviaikaan la iltoina, kun sielät tulee silloin vain jotain selliasta hölönpölöviihdettä, jota me emme vain jaksa. Hyvät sarjat ja elokuvat ovat minulle suuri piristys eli ihan erilaista taas kuin istua koneella tai lukea aamutunneille. Tosin pidän lukemisesta, mutta pidän myös leffoista. Kyllä meillä on missattu. Vaikka kuinka tarkasti yritän Annasta lukea mitä tulossa on.

   Toivon totisesti sitä! Olin äsken facessa yhden tutun sivustolla, jossa ei tämä tuttuni, vaan hänen kaverinsa alkoivat lietsoa pakolaisvihaa. Minä käytännössä sain 'äijät' rauhoittumaan. Tunnen monia, jotka ovat nyt vapaaehtoisessa pakolaistyössä avustamassa ja oma tyttärenikin on jo hakenut sinne eli menee auttamaan pariksi kuukaudeksi gradunsa tekemisen ohella. Pitäisköhän vielä tarjota heille tuokin lause...Kiitos♥

   Poista
 4. Osasinpa äänestää voittanutta kantta!
  Onnea voittaneille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, hienoa. M evoitais perustaa joku lintu fun club;)

   Kiitos psta!

   Poista
 5. Siis mitä ihmettä? Onnetar vai mr Onniko se minua suosii näissä sinun kirja-arvonnoissa. Ihanaa, kiitos taas<3. Oli vaikea valita, mutta päätin nyt vaan ruveta jouluttelemaan tuon Talven makuja-kirjan kanssa. Josko selättäisi marraskuun piemät illat uusilla reseptikokkailuilla. Onko sinulla vielä minun osoite tallella vai laitanko uudelleen tulemaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, onnea <3 Mr. Onnekas nyt sinua suosi. Ole hyvä <3 Ok, kiitos, sinulle on tuo kirja nyt varattu. Minun Filofaxini on niin sekaisin, että jos viitsit laittaa uudelleen yhteystietosi meiliini...kiitos. Muistan kyllä etunimesi, mutta se kaikki muu..

   Poista
 6. Kiitos Leena osallistumisesta tuohon pikku episodiin tuolla facessa, muuten sinun blogisi on todella mukavaa luettavaa, oikein halulla lukee sellaisen henkilön tekstiä, joka tuntee asiansa, halit ja isot.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookke, ole hyvä♥ Kun sua ei kuulunut, mun piti ryhtyä toimiin pakolaisten puolesta...Jättihalit sulle ja tiedät miksi♥

   Poista
 7. Kauneimmat kannet selvästi voitti. <3 Ihanaa iltaa Leena <3

  VastaaPoista
 8. Onnea kaikille voittajille! Mielenkiinnolla olen jo katsellut ensi kevään kirjakuvastoja silläkin silmällä, että millaisia kansia mahtaa olla tulossa... :)

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos psta! Minäkin, mutta olen vasta käynyt kolmen kustantamon kirjat, sillä vähän tässä kuin muuta, joa facebook-hastetta;) Tutut, rakkaat kirjailijat tietysti ottaa onpa kansi millainen tahansa. Kiinnostavia tulossa ihan jo alkuvuodesta..

   <3

   Poista
  2. Uusi Hustvedt... Taas mietinnällisempää, hui mitä lie tulossa! Aijai!
   Ja onnea voittajille :)!

   Poista
  3. Bleue, just niin! Arvaa vaan, joko on tilattu;)

   Mikähän se kirja oli, jonka minä olin lukenut ja sinä kerroit parhailaan sitä lukevasi. Se oli joku, mistä olin pitänyt? Etkö pitänyt siitä vai onko se vielä tulossa? Kävin kollaamassa sinulla, mutta en löytänyt tuttuja lähiajoilta.

   Kiitos psta <3

   Poista
  4. Hmm, Viimeinen juna Moskovaan? On vielä kesken, ei tempaa ihan niin kuin toivoin :(.

   Poista
  5. No just se! Ihan tosi...Minut se yllätti isosti, sama lumimiehellä ja nyt sitä jo minulta odotetaan muualle.

   Poista
 9. Vielä piti lisäämän, että oletko lukenut Asko Sahlbergin Irinan kuolemat? Bloggaan siitä joskus tässä, kun tältä flunssaltani jaksan (se tulikin tänne asti). Uskon, että pidät kielestä mutta myös kirjan lapsinäkökulmasta, jossa on lähes psykologista trilleriä... Kertoo Ruotsiin evakkoon joutuneista/"päässeistä" lapsista! Varovaisesti uskaltaisin vinkata, että saattaisit pitää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, en ole. Minä varmaan sitten tartutin: Olen nyt kuurilla, sillä...Psykologinen trilleri on mun juttu. Toisille se oli pelastus, tosille kaikkea muuta. Kiitos vinkistä. Voisin lainata kirjastosta joulun välipäiville ja niille viikoille, jolloin olen enemmän perheen kanssa kuin bloggaamassa.

   Poista
  2. Vielä pitää kanssablogata, että kävin näin sairasajallani kevään kirjat läpi ja pyynnöt aikuiskirjojen osalta (ja vielä nettikatalogeilla!!!) ja olipa vaikeaa. Ei montaa varmaa hittiä mutta keväällä kai sitä vertyy ja ottaa taas kuin nuorna haasteita vastaan? Ilolla ja seikkailun halusta?! Mutta ihan hyvää teki ajatella kevättä. Vaikka jo koko perheenä odotetaan kovasti joulukuun alkua. Voisi tehdä jouluöverit nyt kun lapsetkin intoilee sitä toden teolla :)!

   Poista
  3. Bleue, minä menen niistä nettikatalogiesta ihan sekaisin, etenkin kustantamoiden yhteisistä. Onneksi, onneksi Otavalta ja Minervalta ja parilta muulta on tullut kunnon, oikeat katalogit, siksi tilaankin heiltä ensin;) No, onhan siellä heti keväällä houkutuksia, ihan hämmästelin. Aion pitää pitkän joululoman, joten kai sitä sitten taas jaksaa. Tein niin viime vuonnakin.Sinullahan on paljon kysymysmerkkejä: Etkkai aavista minusta jotakin? Ajatuksesi on oikea, mutta päätin jatkaa vielä vähän aikaa. Minustakin tuntuu mielettömänhyvältä ajatella ensin pitkää joulua ja sitten kiehtovaa kevättä! Minä olen tänäänkin pakannut joulupaketteja: Teemm äidille ja sisarelle joulukäynnin eli tavallaan vietämme siellä ensin ydhessä förskottijoulun ja sitten nuoret saapuvat koirineen meille jouluksi. Äiti ei halua olla enää jouluna poissa kotoaan, mutta saan hänet tänne tosinaan välipäiviksi. Ota oiekin kunnon lähtö nyt eli anna palaa vain: Minulla on jo esillä vaikka mitä, mutta ei sentään vielä Aarikan tonttuja, kuten on parhaalla ystävälläni;)

   <3

   Poista
  4. Minua niin laiskotti alkaa pyytämään niitä katalogeja, kun yhtäkään ei ole saapunut, että samalla vaivalla temppusin nuo nettikatalogit! Ja enpä aavistellut! Kun vaan itseäni kyselin ja lähinnä että millaisia lukukokemuksia on luvassa :). Mutta hyvä kuulla, että jatkat <3!

   Mutta tontuissa menee kyllä vielä raja :). Lumihiutaleita jo askarreltiin...

   Poista
  5. Bleue, en ole pyytänyt yhtäkään. Seuraan, katson, mutta mehän jo tiedämme, että kaksi suurinta löytyy samalla napauksella eli siinä vaiheessa en aina edes tiedä, kummalla olen ja väkisinkin ne vanhemmat kirjat sinne tunkevat, vaikka kuinka klikkaan 'kevät 2016'. No juu, tämä vie miltei kaiken ajan ja olen kuitenkin perhekeskeinen ja myös innostunut puutarhasta ja kokkaamisesta...Nyt vielä päätin niin. Kiitos <3

   Juu, ei tonttuja vielä;) Minusta on aina yhtä ihanaa kun vieläkin tehdään niitä lumihiutaleita. Meillä oli ikkunat omatekemistä lumihiutaleista täynnä tosi pitkään, nyt kun meitä on vain me, nuoret aikuiset ja koiruudet, on vähän toinen tyyli, mutta ehdottomasti enemmän on jälkiruokajuustoja ja yhä enemmän puhutaan joka vuosi, että 'mitä niiden kanssa?' Ja kynttillöitäkin taitaa olla enemmän ja aina oikea kuusi!

   Poista
  6. On se jännä miten elämä muuttuu iän myötä. Ja aina yhtä ihanaa :)! Ja ne juustotkin löytävät tiensä viimeistään juustopitsaan joulun jäljestä... :P! Nam!

   Poista
  7. Bleue, eikö vain;) Pienten lasten kanssa omat juttunsa, teinien kanssa kiinnostavaa ja nyt sitten sunnitellaan aikuisen tyttären kanssa taas kerran yhteistä joulua, jossa juustoilla ja viineillä on väliä, myös kvittenhillo on jo kuvioissa ja...Tää vaan on niin ihanaa <3

   Poista