tiistai 3. marraskuuta 2015

Isälle Reinot vai kirjoja? Nämä Lumimies on lukenut tänä vuonna...

Isälle Reinot vai kirjoja? Tai ehkä joku ihana neule? Tai vain viihtyisää yhdessäoloa ja hyvää perheen kokkaamaa ruokaa? Meidän perheessä parhaat lahjat ovat aina, aina olleet kirjat, joten tuli mieleeni julkaista Lumimiehen tänä vuonna lukemat kirjat. Nyt kun hänen ei tarvitse enää lukea ammattikirjallisuutta, hän on kiitettävästi lähtenyt lukemaan kaunokirjallisuutta, mikä on vain rikastunut meidän kiihkeitä keskustelujamme. Kaikkihan muistavat sen Lionel Shriver -tapauksen, kun unohdimme saunankin kiitos Kaksoisvirheen  No, näitä R. on lukenut tänä vuonna ja mukana hänen lyhyet kommenttinsa:

Nir Baram: Hyviä ihmisiä

Tätä puimme kauan eli iso keskustelu.

John Williams: Stoner

R. vaikuttui.

David Vann: Kylmä saari

R. kauhisteli...;)

Ian McEwan: Lapsen oikeus

"Laadukas lukuromaani."

Audrey Magee: Sopimus

"Todella pitkä jälkimaku."

Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe

R. haluaa matkustaa kirjan tapahtumapaikolle!

Sarah Waters: Parempaa väkeä

"Ristiriitaisia tunteita."


Pärttyli Rinne: Viimeinen sana

"Todenmakuinen, satuttava."

Antti Tuomainen: Kaivos

"Hyvä dekkari."


René Nyberg: Viimeinen juna Moskovaan

"Pala historiaa, meitäkin koskettavaa, hyvin elävästi kirjoitettuna."

Tapani Heinonen: Kuka heilutti pesäpuuta

"Osuu ja uppoaa tähän maahan."

Viime vuodelta R. halusi vielä mainita Pierre Lemaitren Näkemiin taivaassa


"Kuvaus ihmisten raadollisuudesta niin sodassa kuin sodan jälkeenkin."

Näin kohti Isänpäivää tällä kertaa lyhyesti ja ytimekkäästi mieheni maulla.

Love
Leena Lumi

40 kommenttia:

 1. Kirja, partavettä ja jotain Niveaa, siinä sen. Yritin jotain aamutakkihommaa, mutta ei kuulemma tarvitse. Kirja on ollut perinteinen lahja joka vuosi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, kumma juttu: Minäkin yritin aamutakkihommaa, mutta ei onnistunut;) Entinen on kuulemma vielä ihan hyvä...minusta ei. Mutta arvaappas mitä: Nuo Reinot sain hänet kokeilemaan ja sitten ostimme yhdessä. Olin ihan yllättynyt, sillä saada R. sovittamaan jotain on jo oma lukunsa. Enitset Reinot menivät leivarin lämmitystossuiksi alakertaan.

   Ehdottomasti aina kirja <3

   Poista
 2. Moi,
  Tiedoksi Sinulle; noita Reinoja saa pinkkinäkin. Jos itse haluat.
  Mukavaa illan jatkoa,
  Lämpöisin terveisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Sisko hyvä, luuletkos että minulla ei olisi pinkkejä Reinoja;) Ihan heti ei vain ole tullut mieleen niissä julkisesti esiintyä, ehkä pitää ottaa Luvialle mukaan.

   Kiitos kaikkea samoin<3

   Poista
 3. Lumimies lukee paljon! Ja hyvää. Stoner tekee kyllä vaikutuksen, se on edelleenkin ehkä vuoden parhaimpia käännösromaaneja. Ja Lumimiehen lukulista muistutti minua siitä, että Kylmä saari voisi olla lukemisen arvoinen sekin!

  Marrashämärää sinne - sitä hyvää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, melkein jo mun tahtiin;) Mikä voisi olla Stoneria parempi käännösromaani, nyt alkoi kiinnostaa...Kylmä saari on kirja sinulle: Ei perinteinen nykydekkari, vaan psykologinen avioliittoromaani, joka sisältää myös Alaskan kylmää piinaa. Vakuutan, että bologissani palataan vielä Vannin romaaniin...

   Kiitos samoin - tuikuissa on jo tulet ja kohtahan alkaa DAkin! <3

   Poista
 4. Noista kirjoista olen lukenut Kaikki se valo jota emme näe. Suosittelin itsekin sitä täksi miesten viikon lukukirjaksi ja isänpäivälahjakirjaksi.
  Olen ostanut miehelleni tuollaiset Reinot, mutta ei se pidä niitä, kuumaverinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, se on vaan niin vaikuttava/koskettava/vetävä.

   No, me ostimme nyt uudet jo;) Täällä vähän sama ongelma, mutta kun täytyy ravittaa postilaatikolla, Pannuhuoneessa, kellarissa, orava- ja lintulautoja täyttämässä etc. niin ne ovat ihan käypäset kunnes tulee liukasta.

   Poista
 5. Leena, välitä onnitteluni Lumimies Reimalle. Hän on lukenut kiinnostavia kirjoja.
  Osan noista olen lukenut, mutta esim Kaivos ja Hyviä ihmisiä ovat lukematta ja vetävät puoleensa.

  Minä olen nyt ihastunut Reino-torkkupeittoihin. Meillä on perinteisen värinen, mutta myös keväänvhreä tekisi mieli saada. Ideaparkissa Tampereen lähellä on ainakin ennen ollut pieni Reino-putiikki, jossa on kivoja tuotteita, mm. silmälasikoteloita ja laukkuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, kiitos psta! Niin minustakin. Kaivosta onkin blogeissa luettu, mutta ihmettelen, mihin katveeseen on jäänyt Hyviä ihmisiä, joka aiheutti ilmestyessään aikanaan kohun Israelissa. Se on hyvin, hyvin kiinnostava teos.

   En ole tiennytkään. Äiti on pitänyt meistä niin hyvää huolta, että meillä on aina suuria, pehmeitä torkkupeittoja. Vihreä on yksi omista suosikkiväreistäni moneen. Kiitos vinkistä! Ajamme Tampereen ja Nokian kautta (R. Nokialta kotoisin), kun menemme Luvialle.

   Poista
 6. Kyllähän molemmat sopii hyvin lahjaksi. Lisäksi voi tarjota maittavan aamiaisen ja laulaa luikauttaa jonkin hauskan onnittelulaulun =)

  Oli kiva katsoa mitä R on lukenut ja nuo kommentitkin olivat ytimekkään lyhyitä ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, molemmat parempi! ...ja valmistaa just sitä ruokaa, mitä mies toivoo.

   R::n kommentit ovat hämäläisen ytimekkäitä;) Minähän kirjoitan karjalaisena...eli en malta ikinä lopettaa. Mieti miten paljon ehtisin, jos alkaisin kuitata yhdellä virkkeellä!

   Poista
 7. Yleensä se on aina kirja isälle, myös jouluna useampikin. Alkoi kiinnostaa tuo Kaikki se valo jota emme näe. Kun juuri ajeltiin vähän niissä maisemissa, Normandiassa. Reinot ovat isälle kuulemma liian kuumat, minä kyllä pidän isän kotona äidiltä perinnöksi jääneitä vaaleanpunaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eeviregina, minäkin aina annoin isälleni kumpanakin juhlapäivänä kirjan. Ihan te olitte sitten melkein Saint Malossa...me vasta siitä haaveilemme. Minullakin on ne pinkit, vaikka olenkin villasukkatyyppiä, tulee omiakin Reinoja kyllä käytettyä. Onkohan sinulla juttua Normandiasta....tulen kurkistamaan.

   Poista
 8. Hieno lista. Itse tosin heräsin nyt vasta koko isänpäivään. Tuli muuten jo toinen Reino-kuva vastaan tänään. Edellisessä oli kolme Reinoa. Tyttären jaloissa kaksi vaaleanpunaista ja koiranpentu Reino niiden välissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, eikö vain. Kiitos psta. No, trendituotehan tuo Reino on. Minullakin ne pinkit, toivo sinäkin joulupukilta niitä;) No koiruus ihan parhautta,

   Poista
 9. Meidän perheen isällä ei ole aikaa lukea muuta kuin väitöskirja-kirjoja. Annan siis lahjaksi yhteisen kokemuksen. Olen onnistunut pitämään sen muulta perheeltä ihan salassa. Katsotaan pysyykö salaisuus sunnuntaihin asti:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, sama meno oli meillä ja monet viikonloputkin toisella puolella maapalloa. Onneksi R. on nyt Vapaaherra ja voi lukea myös kaunoa. Eihän mekään toisiamme enää lahjoilla muisteta, omaa isääni muistin aina. Olemme R:n kanssa sopineet, että loppuelämän omistamme elämyksille eli kohti seikkailuja!

   Toivottavasti salaisuus säilyy! Takuulla on saajalle mieleen. Minä annoin R:lle kerran issikkavaelluksen...

   Poista
 10. Ooh, ihana isäinpäiväkirjalista. Pitäisiköhän minunkin tehdä oma... Ja ooh # 2: onko nyt miesten viikko??

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, teeppä: Olisi kiva verrata. Juu, minusta tuntuu ihan miesten viikolta;)

   <3

   Poista
 11. Pojat tekevät koulussa isänpäiväjuttuja ja ne on niitä ihanimpia lahjoja, mutta kyllä jotain ostetaankin.

  Muuten noista heimoista puheen ollen, oletteko tehneet yle.fissä Puoli seitsemän -ohjelman leikkimielisen heimotestin. Itsellä ainakin testissä Karjalasta kajahti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, ne ovat. Muista säästää ne: Olen itse sääsätnyt monia lasten tekemiä juttuja ja jopa joulupukille sisääntulon maton alle jätetyt kirjeet;) Niissä on monta hauskaa ja myös isänpäiväkortti, joka alkaa näin: Olet Maailman paras Isä, vaikka...;) Sitten vuotaa vähän valitusta jostain mikä ei ole just mennyt läpi, mutta lopussa ovat kuitenkin onnittelut ja sydämiä.

   En ole kuullutkaan! Mitenkähän senkin löytäisin. Takuulla minusta tulisi karjalainen.

   Poista
  2. Olen sellainen nostalgikko, että kaikki kortit, joulukortitkin, ovat tallessa. Otin isän kuoleman jälkeen talteen myös itse hänelle antamani kortit, kun hänkin oli niitä säilyttänyt. Tuo testi löytyy ihan noilla hakusanoilla netistä :)

   Poista
  3. Kuule, toivottavasti tätä kukaan keräilijä ei nyt lue, sillä sanon aina, että 'onneksi keräilen vain kirjoja ja elämyksiä', mutta minäkin olen sääsätnyt isäni saamat kortit ja kaiken huipuksi olen saanut osan hänen äitinsä Amandan korteista ja olen säästänyt kaikki elämäni aikana saadut kortit ja kirjeet...Omissani teen jossain vaiheessa karsinnan, mutta en isäni enkä isoäitini saamissa. Amandakin säilytti kaikki kortit, sitten isäni ja nyt minä. Omat kirjeeni säästän, sillä ne ovat jo nyt historiaa: Eihän kukaan enää kirjoita oikeita kirjeitä - mikä vahinko!

   Puoli seitsemän? No kokeilen.

   Poista
 12. Kiitos vinkeistä, Leena! <3

  Oikeasti taisin keräillä enemmänkin itselleni hyvää luettavaa tästä listalta. Stoner on ainut käännösromaani, jonka olen tänä vuonna lukenut. Vähän säälittävää, vaikka kirja veikin sitten koko sydämeni. Jospa ensi vuonna pelkkiä käännöskirjoja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elina, ole hyvä <3

   Ihan tosi! Minä luen eniten kännöskirjallisuutta, sillä minusta kirjat eivät voi valikoitua maiden mukaan: Suomi on yksi maa muiden joukossa. Stoner on edelleen ykköseni eikä se sieltä ehdi enää kadota. Vinks, vinks: Lue nyt ainakin Sopimus, sen ehdit vielä.

   Poista
 13. niin, sitä mielenkiintoista ammattikirjallisuuttakin on olemassa niin monella alalta, mieheni on ahkera pyöräilemään kirjastoonkin, kotimatkal töistä. Sinne puoli kilometrii ja ilmatteks voi tilata kaikki kirjat koko Göteborgista - joten valikoimaa riittää. Joskus piipahdan yliopistonkin kirjastossa, ilmaista huvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, no aika aikansa kutakin. Miehnei luki ammattikrijallisuutta 47 vuotta, joten riitti, kiitti. Minunkin mieheni on hyvin ahkera, juoksee kilpaa, pelaa koripalloa, imuroi ja vaikka mitä;) Minäkin pidän ilmaisesta huvista: Kukaan ei saa minua salille, kun voin kävellä joka päivä upeita rantapolkuja vaikka 10 kilomeriä ja sitten juoda kaakaot laiturilla. Ihan ilmaista! Nautitaan nyt vain hyvistä miehistämme;)

   Poista
  2. Ammattikirjallisuus on minulle esimerkiks puutarhakirjoja, historiaa, kirjallisuustiedettä...

   Poista
  3. Se on toiselle toista ja toiselle toista.

   Poista
  4. (eiks suameks oo sanaa kirjoihin, jotka ei romaaneja - eikä työkirjoja?)

   Poista
  5. Varmaan se on sitten erimuotoista tietokirjaliisuutta. En ole kuullut phuttavan enää työkirjoista, vaan ammattikirjallisuudesta. Tietokrijallisuutta taas luemme niin sinä kuin minä, kun luemme vaikka historiaa, puutarhakrijoja etc.

   Poista
 14. Monet noista Reiman lukemista kirjoista olemme mekin lukeneet ja hyviksi havainneet. Miehen lahjan ostaminen ei ole helppoa, kun yleensä ei mitään muka tarvitse. Onneksi ovat kirjat!

  Kaimani Marjatan kommenttiin liittyen kyselin Reinokaupasta torkkupeittoja, kun en netistä niitä löytänyt. Loppu ovat eikä niitä valmisteta toistaiseksi. Harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, minustakin ne ovat hyviä. Kirjavuodesta tuli yllättävän herkullinen. Sama lause toistuu täälläkin, joten osta siinä sitten joululahjaa: Olemmekin päätyneet ostamaan vain muulle perheelle, omat lahjarahamme säästämme elämyksiin. Slti on kuusen alla paketteja, kun nuorilla on monenmoista tarvetta vielä.

   Minäkin niitä voisin kysellä ellei äiti pitäisi huolta, että meillä on aina suuria, umelmanpehmeitä fleecehuopia kaikissa kaniissa väreissä. En ikinä tajua, mistä hän löytää niin suuria, sellaisia, joihin voi oikein kunnolla kääriytyä räntäsadepäiviniä, hämärän pudotessa.

   Poista
 15. "Kaikki se valo" herätti minussakin ennen kaikkea matkakuumeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simo, minä olen kolmas, joka sai kirjasta matkakuumeen, Otin Hesarista talteen sen Saint Malon esittelynkin. Sinne sitten...some day. Olisi muutenkin kiva ajella sitä rannikkoa alas, kun sitä emme ole vieläkään tehneet.

   Poista
 16. Lumimiehellä on selvästikin laadukas kirjamaku.
  Ukkokulta on aina lukenut paljon ja kaikenlaista, mutta viime aikoina näköjään enimmäkseen dekkareita ja tietokirjoja. Hänellä on jo toiset reinot kulutettavanaan, mutta aina ostan lahjaksi myös kirjoja. Kuten tänäkin vuonna. Kirjalahjoissa on lisäksi sellainen itsekäs elementti, että pääsen itse nautiskelemaan ostamistani lahjoista.
  Tämä on ensimmäinen vuosi, etten osta omalle isälleni lainkaan kirjaa isänpäiväksi. Hänen näkönsä on mennyt niin huonoksi, ettei lukemisesta enää tule mitään. Pitkään mietin äänikirjaa ja olen hankkinut isälle näkövammaisten äänikirjoja varten myös lukulaitteen. Isä ei vaan innostu opettelemaan laitetta. Vaikka se ei kovin monimutkainen olekaan. Viemme isän ja siinä ohessa myös äidin myöhemmin tässä kuussa Tallinnaan syömään ja katselemaan loppukuusta avautuvaa joulutoria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, hänellä on!

   Lumimiehlläkin jo toiset. Näin minä totesin/tajsuin jo aikaa sitten elin ostin kirjoja, jotka kiinnostivat minuakin. Makumme ei eroa kuin Antti Tuurissa, jota R. lukisi vaikka kuinka.

   Minun isäni lukee nyt tähdissä...Ostaisin iin mielelläni hänelle taas krijan. Toivotaan, että isäsi vielä innostuu, ja sen tekeekin, jos on pitänyt lukemisesta. Voi, kiva yhteinen matka teillä tiedossa!

   Poista
 17. Siinä oli sellaisia kirjoja ,joista olet esittelylläsi saanut kiinnostumaan. P.S.Reinot,täälläkin on samantapaisia ja kerran omistin sen tapaiset,siniset.Ovat kyllä lämpimät kylmällä kivilattialla kävellessä;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, tiedän;) Mulla onkin pinkit! Sinisiä on myynnissä myös. Sopivat varmaan sinulle juuri teidän talveen.

   Poista