torstai 26. marraskuuta 2015

Pitkälle viikonlopulle kera tunnelmien!

Jään nyt pitkälle viikonlopulle, sillä saamme yllätysvieraan Itävallasta viikonlopuksi. Ensin kokkailen ja kokkailen, sitten haluan olla läsnä sataprosenttisesti. Lumi olisi erittäin suotavaa. Se antaisi tunnelmaa grillailulle terassillamme, jossa nautimme myös Glühweinia. Koska ei ole lunta fiilistelen tässä nyt muiden kuvilla eli yllä on Ilonan ihana kuva heidän grillimajastaan. Kuva on kirjasta Talven taikaa, joka on Lumoavan joulun ohella suosikkejani Ilonalta. Olen niin country&cosy, että ostan melkein joka kuukausi Unelmien Talo&Koti -lehden ja taas tänään. Sieltä saamme lukea myös Ilona Pietiläisen juttuja. Kun olin livesti Ilonan grillimajassa, teki mieli jäädä sinne asumaan...että niin tunnelmallista.


Mitäpä olisi talvi/elämä ilman villasukkia. Koska en itse enää niitä jaksa uudelleen opetella, turvaudun muihin. Nyt Pepi tekee minulle harmaita, joissa tietysti vaalenapunaiset raidat. Pepi kutoo niitä ihan tuosta vain vaikka televisiota katsellessa, joten jos teillä on sukkapulaa, ottakaa yhteyttä Pepin Huusholliin. Siellä syntyy myös koristeellisempia, mutta minä tykkään aina vain näistä harmaista kauniilla raidoilla. Oli jo yhdet just tuollaiset, mutta kun Meri näki ne, hän tykästyi ja vei mennessään, joten nyt tiedän, mitä pehmeää hänelle joulupakettiin. Käykääpä kurkistamassa Pepin valikoimia täällä

Milla ehti jo jäädyttää jotain näin ihanaa♥ Hänet löydätte blogista Valkoisiahiutaleita, jossa käyn virkistymässä aika usein kauniiden kuvien ja tekstien lumoissa.

Joulukuussa Lumiin on vielä tulossa monenmoista: runoja, jännitystä, ruokaa...ja sitten tietysti muuta jouluun sekä vuoden viimeiseen kuukauteen littyvää.

Kaunista viikonloppua keleistä viis, mutta lumen toivossa♥

Love
Leena Lumi

50 kommenttia:

 1. Kaunista ja erittäin nautinnollista viikonloppua sinulle vielä täälläkin Leena <3 Täällä meillä sataa nyt lunta, mutta aivan pian se varmasti muuttuu taasen vedeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisiahiuteita, kiitos samoin <3 Meillä sataa räntää....nyyyyh.

   Poista
 2. Ihanaa ja tunnelmallista viikonloppua.♥

  Nyt sataa jälleen lunta täällä, jospa sielläkin räntäsade muuttuis lumeksi.

  Huomenna olisi lähdettävä liikenteeseen kohden Vantaata, saa nyt nähdä millaisessa kelissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos samoin ♥

   Toivotaan, toivotaan...Te olette meistä noin 100 km ylöspäin...

   Ajatte vailla kiirettä: Turvallista matkaa!

   Poista
 3. Hauskaa ja herkullista viikonloppua :)

  VastaaPoista
 4. Oikein mukavaa viikonloppua ♥
  Ja sukkaa pukkaa....kohta blogiinkin ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, kiitos samoin ♥ Kiitos sun villasukkien, joulukuussa tapaamme;)

   Käynkin sitten kurkistamassa valikoimaasi...

   Poista
 5. Ihanaa nautinnollista viikonloppua teille! Harmi, että se kaunis talvinen maisema on tipotiessä😊
  Kynttilät luovvat kuitenkin tunnelmaa näihin harmaisiin päiviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, kiitos samoin teille! Arvaa harmittaako. sillä ystävämme on Wienin likeltä, jossa on aina useimmiten vain loskaa...Ne ja ledit. R. just kiinnittää tänään ostamaamme havukranssia ledeillä oven pieliin, vasaran naputus vian kuuluu;)

   Poista
 6. Minun yli kahdeksankymppinen äitini pitää koko suvun ja vähän muitakin villasukissa. Onneksi, kun itselläni ei ole sen kummemmin hänen viherpeukaloaan, jauhopeukaloaan kuin käsityögeeniäänkään. Miten lie kaikki pompanneet minun kohdallani ohi :) Mukavaa viikonloppua vieraan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, minunkin yli kahdeksankymppinen äitini ompelee minulle kaiken, mutta hän ei kudo;) Itse rakastan kutomista, mutta kun en jaksa noihin ohjeisiin syventyä, joten taaskin on menossa yksi värikäs ja hyvin pitkä kaulaliina. Ei minullakaan ole jauhopeukaloa, mutta ruokaa tykkkään laittaa. Ja olen hirmuinen sisäkukkakiller, vaikka puutarhassa pärjäänkin. Sekin on varmaan vain sattumaa;) Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 7. Kiva viikonloppu mieluisan vieraan kanssa teillä edessä:) Ja kauniit sukat on Pepi kutonut.Harmaa on kiva kun sen yhdistää muihin väreihin,ja sinulla tietenkin pinkki;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kyllä ja tänään on ehditty vaikka mitä. Huomenna aamusta essu päälle ja sitten sitä sun tätä uuniin muuhimaan ja illan grillausta valmistelen etc.etc. Tiedäthän minut;) Harmaa on hyvä väri, niin monen kanssa. Pidän kyllä viininpunaisestakin ja korallinpunaisesta, mutta villasukissa tuo on nyt mulle hot.

   <3

   Poista
 8. Mukavaa vierasviikonloppua lämpöisissä villasukissa!

  VastaaPoista
 9. Oi miten suloiset villasukat!

  Ihanaa viikonloppua vieraiden kera. Toivottavasti lunta tulisi lisätunnelmaa tuomaan.

  ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, eikö vain!

   Kiitos samoin ihanaa viikonloppua teille. No, noudimme tänään lisää ulkoledejä;) Lumen puute ajoi tuohon, enkä yhtään kadu!

   ♥♥♥

   Poista
 10. Onpa täällä tosiaan tunnelmallista! Hyvää viikonloppua, Leena & co. <3

  VastaaPoista
 11. Tunnelmallista viikonloppua sinullekin, Leena ja mukavia hetkiä vieraiden kanssa! Meillä on ihan samanlainen villasukkamaku - vuodesta toiseen aina vaan neulon simppeliä muutamalla raidalla varressa. :) - Taru PS, luin juuri täältä blogista bonganneena Kiurun ja Termiitin. VAU! I'm in love <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, kiitos samoin sinulle! Nuo perussukat ovat minusta aina olleet kivoimmat. Niitä tulee piedettyä aina..no, ehkä ei juhannksena;) Taru, nyt perustat sen kirjablogin♥ Meillähän on sitten sama kirjamaku. Se on niin hypnoottinen, maaginen ja kaikkea, etten sanoutksi saa.

   Poista
  2. Samanlainen kirjamaku, kyllä! Olen täältä blogista monta hyvää vinkkiä bongannut - yleisestikin tuntuu, että jos sinä olet jostain pitänyt, todennäköisyys, että se toimii minulle, on suuri. Siksikin tänne on aina niin mukava palata - vaikka sinun kirjoittamanasi lukisin "huonojakin" vinkkejä. :) -Taru

   Poista
  3. Oletko muuten lukenut Ann-Marie MacDonaldin kirjan Linnuntietä? Voisit pitää siitä! -Taru

   Poista
  4. Taru, luen tietenkin myös paljon puutarhaa ja ruokakirjoja, omein kiinnostusteni takia;) Ehkä ei jännäreissä: Olen lukenut niitä paljon ja kovimmasta päästä. Nyt olikin breikki, kunnes aloitin hyvin jännittävän ja tosipohjaisen dekkarin, odotas vain;) Eihän me voida kaikesta samasta pitää, mutta niin harva, jos kukaan on ylettömästi ollut ihastunut Kiuruun ja Termiittiin. Minun oli jopa vaikea valita sen lukuvuonna, kumpi on parempi, Suojelus vai Kiuru ja Termiitti, melkein arvoin.

   Kiitos vinkistä ja laitetaan lukulistalle. Käynkin kohta kirjastossa tekemässä jouluviikkojen kirjahankintoja. Silloin on kiva lukea vanhempia kirjoja.

   Poista
  5. No siis toki joo - erojakin varmasti löytyy, ja hyvä niin. Se vasta tylsää olisikin, jos kaikki pitäisivät samasta! Esim. puutarhoista ja luonnosta nautin kyllä itsekin, mutta koska omaa puutarhaa ei ole, ei puutarhakirjojakaan niin tule luettua. Mutta kaunokirjallisuuden saralla olen usein tarttunut vinkkeihisi. Ja myös niihin rankkoihin dekkareihin (koukutuin Varistyttöön ja Flynniin molempiin), vaikka niitä luenkin harvakseltaan. Mutta Kiuru ja Termiitti - se oli taikaa! <3 Tuo Linnuntietä on muuten kanssa osittain aika rankka aiheiltaan, mutta toisaalta oiva joulukirja kun jouluna on aikaa uppoutua pitkään tarinaan ja se pitää sisällään niin paljon muutakin. Vaikka varmasti sinulla on lukulistat pullollaan kaikkea ihanaa jo valmiiksi. :) -Taru

   Poista
  6. Taru, täysin samaa mieltä. Minulla tuo menee päinvastoin, sillä niitä vasta luenkin;) Oih, en muistanutkaan, että pidät kovaksikeitetyistä dekkareista. Samat on luettu ja Kiurusta ja Termiitistä voi just todeta, että taikaa!<3 Syksyn kirjat ovat kohta pääsosin ohi ja kevän kirjoihin menee noin kukausi. Pidän pitkän joululoman, mutta se ei tarkoita ettenkö lukisi. Viime vuonna aloitin aloitin vanhemmalla kirjalla. Minulla on vasta kolme kirjaa ja sitten Linnuntietä;)

   Poista
 12. Villasukat ovat ihan must <3 Aina kulkee mukana käsilaukussa, no ei sentään helteellä, mutta muuten. Upeaa viikonloppua ja me taasen huomenna typyjen kanssa Tukholmaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, tietysti;) Ja arva mitä, kun viestin Pepille näistä, kerroin, että pitää olla vaaleanpunaiset raidat jo senkin takia kun käytän niitä collagehousuja, joissa on pinkit nauhat etc. Siis olen sulla nähnyt samanlaiset harmaat ja eikö vain niissä olekin kiva lösähtää katsomaan omia sarjoja homejuusto&hedelmäfati siinä likellä, viiniä lasissa<3 No, kyllä meidän kivitalossa, vaikka osin jo onkin lattialämmitystä saatu aikaan, kaipaa villasukkia kosteilla, viileillä kesäkuun päivinäkin. Ehkä juhannuksesta luovun...villasukista siis. Kiitos samoin ja mukavaa reissua <3

   Poista
 13. Ihanaa viikonloppua ja toivotaan sinulle lunta.

  VastaaPoista
 14. Ihanat tunnelmat, Leena!

  Toivotan teille oikein viihtyisää viikonloppua! <3

  VastaaPoista
 15. Yhdyn kaikkiin kehumisiisi... Ilonalla varmaan kuolisin ja Pepi nyt on sellainen :) Tuon valkoisen hiutaleen käynkin tsekkaamassa! Muksaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgit, kiva kuulla! Ilonalla oli vessakin sellainen, että se oli kuin jostain vanhasta linnasta ja säppi. Mää jäin sitä ihastelemaan pois lähtiessä ja mun bestis huuteli huolestuneena oven takana, että 'Leena, mikä sun on? Onko joku hullusti?' Minähn aloin tutkia, että miltä seinä tuntuu ja miten se olisi tehty. No, Pepin tiedän, vaikka ei olla vielä tavattukaan: On takana monta yhteistä vuotta yhteydenpitoa. Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 16. Minä pidän meillä perheen villasukissa ja kutominen on hyvin rauhoittavaa ja meditatiivista puuhaa sohvannurkassa istuen ja elokuvia katsoen. Tänä vuonna olen kutonut kahdettoista sukat, pari pipoa ja kaulahuivia ja vauvalle pari peittoa, lapaset ja kaulahuivin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija, kutominen on todellakin ralxoivaa. Sen lisäksi on todettu, että kutojaa katsova ihminen rauhoittuu. Paljon olet ehtinyt. Blogini lukijoissa on monta kaltaistasi kutojaa, jotka tekevät tuosta vain ihania neuleita.

   Poista
 17. Ihanaa pikkujoulua sinulle <3

  - Ronja -

  http://ronjanvalokuvat.blogspot.fi

  VastaaPoista
 18. Oo, villasukat! Ilman niitä ei pärjää talven yli. Olen täystumpelo kaikissa käsityöhommissa, onneksi käsistään kätevä ystäväni lähettää Oulusta aina minulle jouluksi villasukat. Kaunis päivitys taas sinulta, kiitos ja onnellista viikonloppua! Sanna-Maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna-Maria, ei pärjää, ei. Nytkin on vielä yökkäri päällä, mutta villasukat jaloissa;) Onneksi meillä on noita kädentaitajaystäviä. Kiitos, ole hyvä ja kiitos samoin sinulle <3

   Poista
 19. Villasukat ovat parhautta - minä tosin itse kudon niitä, kun opettelin aikoinaan uudelleen niitä kutomaan samalla kun tytär koulussa opetteli;) Ja perussukkia vain kudon, jos pitsiä tai muuta härpäkettä haluaa, sitten on turvauduttava Pepiin minunkin;)
  Hyvää 1. adventtiviikonloppua, Leena - ja jostain syystä en löydä blogiasi bloggerin lukulistalta - en ymmärrä ollenkaan - tai sitten olen sokea. Mutta varmuuden vuoksi kirjaudun uudelleen - ei tarvitse ihmetellä, jos tuolla lukijoissasi onkin sitten 2 ladya;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lady, ne ovat! Minä opettelen aina uudelleen sen kantapään ja sitten se unohtuu, nyt en enää vain viitsi;) Minä haluan Pepiltäkin perussukkaa. Niitä pitsisiä on talossa edesmenneen anopin perua.

   Kiitos samoin sinulle, Lady <3 Minulle käy monasti ihan samoin ja sitten olen paniikissa ja menen katsomaan, että löytyykö pikkukuvani po. henkilön lukijoista ja kyllä se sieltä löytyy. Nytkään minulla ei näy Valkoisiahiutaleita, joten on hyvä, että hän on palkissan. Olet varmaan oikessa, ne vian oudosti katovat sieltä! En yhtään ymmärrä, sillä mitän en niitä sieltä poista.Saa olla vaikka sata Ladya, kiitos <3 Kumpa joku kertoisi/tietäisi, mistä tämä johtuu...

   Poista
 20. (Jean Sibelius ollut paljon Göteborgissa, tänään aamulehdessä pitkä artikkeli, häntä 150-vuotis juhlitaan myös konserttisalissa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, hienoa. Minäkin olin Sibelius-konsertissa Petäjäveden vanhassa puukirkossa.

   Poista
 21. Ihastuttava tunnelmallinen tuo yläkuva, siinä oli salaperäistä joulutaikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaleski, se on, Kiitos psta eli Ilonan kirjasta Talven taikaa.

   Poista