perjantai 13. tammikuuta 2017

Nur für Frauen: Kurkistus kuvien taa, koska Tiia yllytti!


Niinpä niin. Sitä vain aina yrittää olla jos ei lady niin ainakin rokkilady. Korkeat korot, kajalit, mustaa pitsiä ja odottamassa illallinen ja yö 


ystäviemme seurassa Slovakian Nitrassa. Hääpäivälahja meille ja seuraavana päivänä lähtö Helmuthin ajaessa Wieniin...Tein teille perusteellisen matkapäiväkirjan, jossa halusin antaa teille monia hyviä osoitteita, kohtuullisia ja siistejä hotelleja ja elämyksiä Saksassa, Slovakiassa, Krakovassa ja Itävallassa, mutta kuka uskaltaa kurkistaa kuvien taa? Kuka edes haluaa, sillä mitä ne asiat nyt ovatkaan, jotka iskevät juuri matkalla ja joista yleensä tohditaan vaimeasti kuiskata vain turistiripuli ja/tai ummetus.


Minusta ei ole tähän eli tämä on alter egoni, joka nyt Tiian blogista Minäkö keski-ikäinen? luki tänään niin hyvän jutun, että alkaa paljastella, sillä joskus jotkut jutut alkavat naurattamaan JÄLKEENPÄIN ja NAURU ON LÄÄKETTÄ. On jo keskiyö ja huima illallinen on nautittu. Meikä ei enää voinut pitää korkkareitaan, sillä...Lukekaa ihmeessä Tiian juttu Miksi ulkomaailmassa sitä on pallerompi kuin kotioloissa? Se ohitti meillä tänään Hesarin ja luin Lumimiehellekin ääneen. Sitten oli ihan tavallinen marketpäivä ja huomasin hymyileväni koko ajan eli kyllä jutuissa voi olla poweria!


Voi Tiia! 2015 syksyllä koimme kolmessa viikossa tuon kaiken ja vähän enemmänkin: Turvotus, ummetus, sitten se toinen ääripää eli Durchfall, leukaan tuli myös outoja näppyjä, ja kaiken huipuksi, just kun oli se linnayö ja illallinen ystäviemme kanssa, mun heikko polvi ei kestänyt korkokenkiä kuin tunnin eli pakko olla vaaleanpunaisissa tennareissa! Eipä siinä mitä, seuraavana aamuna isäntämme asettui automme rattiin Nitran linnan pihalla ja mun oli pakko kertoa Helmuthille saksaksi, sillä enkuksi en pystynyt!, että olisi pakko ennen Wieniä ja taide-elämyksiä päästä apteekkiin saamaan apua vaivaan Hämorrhoiden. Sitä sen oli pakko olla kiitos niiden ummetuspäivien! Onneksi ihana Helmuth ei silmiään räpäyttänyt ja ajoi ensin apteekkiin ja sitten minä vessaan. Herrat seurustelivat kasvot peruslukemilla....Apteekin nainen kyllä sai minut kyyneliin, sillä hän halusi niin kovasti tietää hyvällä englannilla, että 'onko se p....nut vai ei? Oli muuten kyllä luxus koko apteekki ja muutenkin Slovakia oli paljon enemmän mitä odotimme. Sieltä kannattaa tuoda etenkin hinta-laatusuhteessa täydellistä punaviiniä ja montaa muuta. Pääsimme sitten Wieniin ja päivä vain parani, sillä Lumimies oli valinnut hotellin just mun makuun eli kuin jostain Christien dekkarista. Helmuth vei meidät sinne Klimt -taidemuseoon, kävimme välillä hotellissa tankkaamassa teetä ja Apfelstrudelia ja sitten Wienin öisille kaduille. Koska en ikinä aio hypätä benjihyppyä, vedin kymmenien vuosien jälkeen Helmuthin seuraksi sen hypyn sijasta savukkeen Wienin keskiyön kaduilla. Sitä en ainakaan ole tehnyt ikinä ennen. Fiilis oli mahtava ja tunsin itseni selviytyjäksi. Uskomattominta oli, että maailmalla überreissaamiseen tottunut R. umpeutui päiviksi..., mutta meille tapahtui jotain heti lähdössä eli tuttu tie, mutta joko navigaattori kummitteli tai sitten vain mieli, mutta löysimme itsemme Berliinistä, jonne emme halunneet enää ollenkaan. Oli ajettu jo monasti ohi pikkutietä, mutta siinä me olimme neljä tuntia Berliinin kovimmassa ruuhkassa ja kerjäläiset takoivat ikkunoita. Oli aika kiihkeä kokemus ja aloin aavistaa ongelmia, kun Lumimies alkoi punoittaa...Pelastus koitti pienellä huoltoasemalla, paikassa, jossa keisaritkin saavat olla yksin, mutta kun tajusin, että eräs ei kunnolla pystynyt kävelemään sinne repesin nauramaan eikä sille ollut tulla loppua...Toki autoin poloista, mutta sitä naurua en saanut loppumaan. Anteeksianteeksianteeksi! Sainhan sitten kuitenkin rangaistukseni Nitrassa:)

No eipä mitä. Elämässä pitää olla seikkailua ja otamme saman reitin OHNE BERLIN syksyllä. Nyt varaudun KAIKKEEN. Ja Allu tietää, mitä on kaikki, mutta hän ei paljasta sitä yhtä asiaa, jota edes teilipyörä ei saisi minusta irti. Ostan siis ulostuslääkkeet että Imodiumit, ostan näppylävoiteet ja ne tarvittavat, jos Hämorrhoiden ja ehkä jotain jos jemand übergebt, ja mistä sitä tietää, minne joutuu, mitä tapahtuu, joten ehkä viime kesän kauhusta jäänyttä Xanoriakin lähtee mukaan: Ei vara matkaa kaada!

Silti...se lähtemisen vietti, vaikka matkakuvissa pitkät säärenikin lyhenevät ainakin 20 cm!!!Minulla ei osuuutta asiaan vaan geeneillä: Äitini sääret ovat vieläkin jotain mitä ihailen! On se niin väärin, että vain reissussa eräät vaivat, mutta veri vetää ja ehtiihän sitä sitten taas täällä kotona olla oma itsensä ohne Hämorrhoiden, tiukkarit jalassa ja Nanson tunika yllä.


Oi Tiia, Tiia, ollaan me silti varmaan aika ladyja (ainakin tahto on kova!), mutta silleen, että meidän kanssa ei tule tylsää...Muistathan ne lehmät, joita lähdin reissussa kuvaamaan ja putosin sinne kakkaojaan eikä R. nähnyt minua enää, vaan luuli, että olin päässyt sinne lehmien luo ja mun kännykkä oli tietty autossa...

Viimeisessä kuvassa Lady Tiian sääret lepäilevät jossain reissussa kauniisti hoidettuina ja kynnetkin ovat niin somat että, eikä mitään vaivoja näkyvissä, sillä ollaanhan reissussa!

Kiitos päivän naurusta Tiia ja taidan nauraa tätä vielä kauan, sillä usutit minut paljastuksiin, joita voin katua. Ja se ei ollut Pirkka, se olit sinä Tiia♥

viikonlopputerveisin
Leena Lumi

Syysmatka Saksan, Tsekin, Puolan ja Slovakian kautta Itävaltaan

20 kommenttia:

 1. :-) :-) :-)
  Kaikkia salaisuuksia ei paljasteta ja hätätilanteessa voi tehdän sen Lüd........ ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, muista sitten! Me aiomme testata sen ensin Suomessa. Uskon, että se, jolle sun pitäisi hakea patentti toimii paremmin kuin se toinen: Olet nero! Juu, just se Lüd...:)

   <3

   Poista
 2. Aina sattuu ja tapahtuu..Monta tarinaa, sattumusta ja noloakin tilannetta, jotka sillä hetkellä ei niin kivoja ole. Mutta huumorillahan niistäkin on selvitty täälläkin:)

  Hienot kuvat ja tunnelmat reissultanne♥
  Mukavaa lumista viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, niinpä...Ja jos ne eivät juuri tapahtumahetkellä naurata, niin myöhemmin kyllä:) Nauru auttaa moneen.

   Kiitos♥

   Kiitos samoin♥

   Poista
 3. Tää on niin huippu ja nuo paljastukset. Oma enkka umpiota on 8vrk 3-viikon reissulla, maha oli kuin potkupallo. Lopulta kun hätä tuli, tuli se rekkamiesten reikään jollain kälyisellä huoltoasemalla.

  Juu nuo sääret, niiden tarina on se, että yksi karvahöyläni terä tylstyi, kun ajelin ennen reissua kynnysmatot koivista pois ja lakkasin myös kynnet, koska en kehdannut mennä kauneushoitoihin karvaisilla koivilla. ;)

  Oot Leena ihan paras, oma sielunkumppani ystävä. <3 Muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, nyt sää päihitit R:n:) No, vähän samanlainen oli R:n pelastusmesta...

   Sinähän toimit kuin jos olisit tilannut siivoojan kotiisi ja sitä ennen siivonnut viikon! Upeilta näyttävät ja kuvassa on erikoinen rauha, jonka toivon olleen tuon hetken myös totta<3

   Sitähän me olemme olleet ihan alusta asti<3 Pus,pus<3

   Poista
 4. Ha ha ,sekä sun että Tiian jutut mainioita Leena.mutta tuo on minullekin tuttua;D Mainiot ladyt:)
  Tässä vielä yksi vinkki kun aiotte Saksan maalle.Siellä on sellainen luonnonlääke apteekeissa,tippoina,nimeltään Iberogast,ja sitä saa vain Saksasta. Auttaa kaikenlaisiiin vatsapuruihin,ja mulla on vain ihan pikkuisen sitä jäljellä enkä tiedä mitä teen kun se loppuu,mutta olenkin pyytänyt että veli tuo sitä Berliinistä jos tänne tulee.Eli laitappa muistiin,siinä on parikymmentä yrttiä,ja paras vatsalääke ikinä! Ihanaa viikonloppua Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kaikkia näitä on kiva nauraa sitten jälkeenpäin:) Kiitos<3 Saksassa on niin mahtavat luontaistuotteet, että mekin tuomme sieltä yhtä sorttia koko perheelle. Kiitos vinkistä: Täytyy ostaa ja kokeilla. Laitan sen mun uuden saksan sanakirjan muistio-osuuteen ylös nyt.

   Kiitos samoin sinulle<3 Täällä on nyt oikea talvi: Paljon lunta eikä kovaa pakkasta.

   Poista
  2. Jael, jännä, että tunnet Iberogastin, mulla on sitä useimmiten matkoillakin mukana. Lähetänkö sulle? Menisköhän se läpi teidän tullista??

   Poista
  3. Allu, onko se oikeasti apua kaikkiin vatsavaivoihin ja voi käyttää vaikka koko reissun. Ostan sitä heti kun...Vinkkaan Jaelille sun kysymyksen.

   Me olemme jo kohta vuosikymmeniä hankkineet Saksasta Medinaittia. Suomalainen ystäväni, joka on täällä aviossa saksalaisen miehen kanssa karkottaa sillä koko perheen flunssat.

   Poista
  4. Hyvää ärsyyntyneelle vatsalle ja suolistolle, mutta ei oikeastaan mikään ripulilääkre.
   Mulla on aina Medinaittia kotona ja viime flunssan aikana otin sitä kolmena iltana ennen nukkumaanmenoa ja nukuin hyvin, se on mun pelastus aina.

   Poista
  5. Allu, ihan sama: Kirjoitin tuon jo sen uuden saksan sanakirjan tyhjille sivuille, johon kerään 'juttuja'.

   Oijoi, sitä myös tietysti! Se on just hyvä ottaa illalla, niin ei yskitä ja saa nukuttua. Kyllä on kumma, kun sitä pitää kymmeniä vuosia sieltä rahdata, eikä voi saada täältä. No, onpa taas muutamia hyötysyitäkin - reissuun.

   Poista
 5. Voi teitä kahta ♥. Aikamoisia matkamuistoja olette saaneet reissuilla ja täytyy sanoa, että vaikka paikanpäällä ei välttämättä naurata yhtään, niin jälkikäteen joistakin asioista tulee naurun aiheita. Sitä niin toivoisi, että matkalla olisi täydellisen näköinen ja oloinen, mutta aina pää ei anna nukkua öisin eikä keho sulata ruokaa.

  Kyllä te kaksi saitte taas aamun alkamaan hymyllä. Kiitokset molemmille ja hurjan hyvää viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, niin...♥ Se on se passiivinen unohtaminen, se auttaa lopulta unohtamaan vaikka kivut ja pitää muistissa vain kaiken hassun. Se johtuu varmaan myös yli-innostuksesta, kun jo heti aamusta tekee mieli lähteä vaeltamaan kaduille, kujille ja poluille. Kotona lukee siihen aikaan Hesaria ja juo Robertsin suklaakahvia.

   Kiitos sinulle ja kiitos samoin♥ Niin monet kerrat ja taas kirjamessuilla, sait minut nauramaan vedet silmistä juosten.

   Poista
 6. Allu,ihana sinä:) Älä lähetä sillä voi olla että menisi tullin läpi tai sitten ei tulisi lainkaan koska postin uudistus on tehnyt siitä huonomman. Minä tunnen sen koska sain sitä suomalaiselta ystävältä ,joka aiemmin asui Sveitsin ja Saksan rajalla,ja toi sitä minulle.Todelliset ihmetipat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, Allu varmaan lukee tämän...

   Aion ostaa näitä!

   Poista
 7. Aivan hupaisia matkakokemuksia, joista tunnistaa myös omat turvotukset. Kivoja vinkkejä auttavista aineista. Niitä tippoja minä myös hankin seuraavalla Saksan reissullani. Ihan nousi hymyt postaustasi ja kommentteja lukiessani. Kuvien taakse voi todella kätkeytyä kärsimystä ja ilonpisaroita. Kiitos Leena, olet super.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja,mutta se Meissenin torttu ei yhtään turvottanut ja muistatko, että...:) Sama täällä: Heti kun laiva on maissa niin ensimmäiseen kauppaan tai apoteekkiin.

   Kuule, näitä pystyy jo nauramaan:) Ole hyvä ja kiitos samoin♥

   Poista
 8. Ihana ihana ihana elämänmakuinen reissupostaus! Ootte kyllä niin hyvä pari. Yhdyn edelliseen kommentoijaan - kiitos, olet super! <3 -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, kurkistus kuvien taa:) Kitos<3 Juu, me ollaan 'me'<3 Kiitos samoin!

   Poista