torstai 12. elokuuta 2010

MOUSSAKA - HELPPO

Yllä olevassa kuvassa moussakan esileikit;-) eli tarveaineet helppoon moussakaan. Kirsikkatomaatit ovat vain minun naposteluani varten ja herkullista luomutuotetta, jota olen nautttinut koko suven. Tämä ohje on viimeisestä Pirkka -lehdestä, mutta minä tein siitä hieman oman versioni. Ja kerron heti, että kaksi muankoisoa oli liikaa, mutta siitä sainkin sitten idean, jonka toteutin Marja Lindforsin Taivaallinen munakoiso -kirjan avulla.
Yllä olevassa kuvassa menossa pinaatin pilkkominen ja pesu. Ja tässä ohje:

400 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
2 tlk (á 390 g) valkosipulitomaattimurskaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
2 tl Herbes de Provence
1 tl mustapippuria
1-2 (n. 500 g) munakoisoa
3 rkl oliiviöljyä voiteluun
100-150 g tuoretta pinaattia
300 g mozzarellajuustoraastetta

Ruskista jauheliha paistokasarissa omassa rasvassa. Hienonna sipuli, lisää joukkoon ja kuullota.

Sekoita joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada kastikkeeseen. Mausta suolalla, yrteillä ja mustapippurilla. Keitä miedolla lämmöllä n. 15 minuuttia.

Leikkaa mnakoisot pitkittäin noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voitele ne öljyllä ja paista kuumalla pannulla noin 2 minuuttia/puoli. Huuhtele ja paloittele pinaatinlehdet.

Kokoa moussaka lasagnevuokaan. Levitä pohjalle kerros jahelihakastiketta. Asettele päälle puolet munakoisoviipaleista ja pinaatinlehdistä. Ripottele päälle juustoraastetta. Tee toinen kerros samoin. Peitä vuoka jauhelihakastikkeella ja lopulla juustolla.

Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20-25 minuuttia.
Guten Appetit!

4 kommenttia:

  1. Nam nam,söisin tuota heti (tosin lihattomana versiona)Rakastan kaikkea missä on munakoisoa!
    Kasvatatko kirsikkatomaatteja myös itse?

    VastaaPoista
  2. Jael, kun otin tuota ekaa kuvaa, totesin Reimalle: Jael ei pitäisi tuosta jauhelihaköntistä;-) Sinulle on tulossa heti tänään ihan kasvisruoka munakoisosta.

    Kasvattaisin, jos olisi kasvihuone. Olemme vakavasti harkinneet kasvihuonetta ihan kirsikkatomaattien takia, mutta sitten on se unelma...se, jonka saisi tehtyä Merin vanhasta, kivisestä leikkimökistä. Postaisn siitä, kun lehdessä oli, miten se talvipuutarha oli tehty vanhasta maakellarista. Kaikkea ei voi saada, eikä tarvitsekaan, mutta pitää pystyä priorisoimaan.

    VastaaPoista
  3. Kiitos hyvästä ohjeesta! Sovelsin sitä vähän sen mukaan mitä kaapista löytyi (ei pinaattia) mutta hyvältä näyttää. Kohta pääsee maistamaan. :)

    VastaaPoista
  4. Kettu, ole hyvä! Minä pidän myös ruokalajeista, joissa voi käyttää taiteilijan vapautta. Esim. juuri moussaka ja wokkiruoat ovat sellaisia.

    Maistumisiin ja suloista juhannusta!

    VastaaPoista