sunnuntai 15. elokuuta 2010

SUVISUNNUNTAIN SULOA JA VÄHÄN TULEVASTA

Nyt kannattaa nauttia tästä suvisesta sunnuntaipäivästä, päivästä, jossa on siirtymän viehätystä: Vielä suvi ja uimavedet lämpimät, mutta syyshortensiat ja kallionauhukset jo kuiskivat syyskuusta. Tämä on mun juttu ja päivä meneekin uiden, puutarhassa ja grillaten.

Sen verran tulevasta, että seuraava, uusi kirjani ei ehtine valmiiksi ennen viikon puolta väliä ja ajattelin laittaa sitä sun tätä sekä ehkä pari semmoista uusintaa, jotka ovat jääneet liian vähälle huomiolle. Menin hiukan kipsiin Ros Wynne-Jonesin loistavasta kirjasta Sade lankeaa. On vaikea aloittaa heti uutta luettuaan vaikka Poltetut varjot, Elävältä haudatut, Haudankaivajan tytär tai Sade lankeaa. Olen nyt vain sulatellut, lukenut lehtiä ja yrittänyt palata takaisin tähän pinnalliseen elämään. Ai niin, ensi viikolla pieni postaus myös biologisesta tuholaistorjunnasta puutarhassa.

Joukossamme on kiinnostava, nuori kirjabloggaaja SaSo, joka on tehnyt juuri arvostelut mm. kirjoista Kukkien verellä kirjottu (aion lukea!) sekä Poltetut varjot. Hänet löydät täältä

Mietin tässä, että koska loppuvuodesta, joskus syksyllä järjestän taas Kaunein Kirjan Kansi -kisan, tänä vuonna laitankin samaan yhteyteen arvonnan, jolloin jokainen mielipiteensä valitsemistani kansista kertonut, on arvonassa mukana. Palkintona tietty kirjoja. Siis onko mitään syytä laittaa arvontaa, kun tulee täyteen 150 000 kävijää, kun ne osuvat mitä ilmeisemmin aika lähekkäin? Siis tämä on kysymys. En kuule mitään! Huutakaa lujempaa! No, ei sitten;-) Pidetään arvonta 14.2.2011, jolloin blogini täyttää kaksi vuotta. Siis Ystävänpäivänä.

Tulevista kirjoista sen verran, että teen kovin mielelläni elämänkertoja, mutta niitä on nyt tulossa vain pari, molemmat runoilijoista. Yleensä on ollut minua kiinnostavia näyttelijöitä, vaan nyt ei. Sitten odotan ihan tulessa, sillä suosikkikirjailijoiltani on tulossa käännöksiä (Müller, Oates etc.) ja koska minusta on kysymys, on toki jännitystä, mutta myös ihan yhteiskunnallista pohdintaa yms. Jouluhulluna paneudun jouluun sitten sataa.

Aloitetaan nyt verkkaan nauttia tästä päivästä ja otetaan siitä kaikki irti. Illasta ja yöstähän kukaan ei vielä tiedä mitään: Voi tulla vaikka myrsky tms. Meille, Alfaurokselle ja minulle tämä päivä on Suuri Digitalis Pyhä.

♥:lla Leena Lumi

PS. Älä unohda lukea Ros Wynne-Jones: Sade lankeaa (LIKE 2010, suomennos Einari Aaltonen)

14 kommenttia:

 1. Syksy teillä jo läheneee ja täällä kuumenee...
  Ystävänpäiväarvonta kuulostaakin hyvältä!Kävin katsomassa tuota linkittämääsi kirjablogia;hyvä oli!

  VastaaPoista
 2. Arvonnat ovat aina mukavia piristyksiä, eli laita vain arvonta sekä kirjan kansi-yhteyteen että vuosipäivänä.

  Sade lankeaa-romaaniin en ehtinyt kommentoida, mutta luin juttusi tarkkaan. Aihe kiinnostaa, laitan varaukseen kirjastoon, kunhan vain ehtisin sitten lukea..Se on se minun ongelmani.

  VastaaPoista
 3. Jael, täällä on nyt +24, mutta siis vähennystä jo 10 astetta koskien meidän saarta. Olihan mulla kai tänä vuonnakin Ystävänpäivä-arvonta, kun blogini oli 1 vee. Tehdään sitten sun ehdotuksen mukaan;-)

  Uusia blogeja on aina kiva löytää...

  Soolis, tehdään niin ja jätetään tuo 150 000 juhlinta pois ja tähdätän vain täyslukuihin. Ja Ystävänpäivä-arvonta kuulostaa kivemmalta ja siinä on sitten mukana samalla blogini syntmäpäiväkin. Ja kansista tänä vuonna myös palkintoja.

  Ihmettelin, kun et kommentoinut. Oikein odotin! Pääasia, että luet kirjan. Tulee oudosti suhteellisuudentajua...ja sitähän aina välillä tarvitsemme, me kaikki, jotka kuitenkin elämme täällä yltäkylläisyydessä, jossa on ruokaa, katto pään päällä, eikä pelko alituisena seuralaisena.

  VastaaPoista
 4. Kukkien verellä kirjoitettu oli minusta hyvä, mutta ei mitenkään merkittävä - odotin siltä enemmän. Kannattaa se toki lukea, mutta eri sarjassa se on kuin vaikka Elävältä haudatut.

  Vähän samaa fiilistä täällä kuin minullakin ollut jo jonkin aikaa - ei meinaa saada uusia kirjoja aloitetuksi ja niistä innostuttua. Mutta ajallaan...

  VastaaPoista
 5. Anni, ai niinkö! Minulla on tässä nyt aika pino, josta pitäisi rakentua valmista...,joten en edes tiedä, milloin ehdin muta lukea, mutta kirjoitan listaa...

  Minä ihmettelen, että sinä et kommentoinut Sade lankeaa. Minä ihmettelen myös, miksi olen vielä täällä, enkä jo Afrikassa auttamassa...pienistä puroista alkaa suuret meretkin. Sen sijaan kävin äksen ostamassa jotain pientä savimajassa asuvalle kummitytölleni.

  VastaaPoista
 6. PS. Paitsi että teit sen perusteellisemman kautta juuri äsken. Great!

  VastaaPoista
 7. Voi mahdoton, millainen vauhti sinulla Leena on päällä! Hienoja arvosteluja kirjoista, ja niitä on sadoittain;)))

  Vaikka kirjoja rakastankin, en millään jaksa enkä ennätä lukea, saatikka kirjoittaa niistä noin ahkeraan;(

  Oikein hienoa jatkoa sinulle Leena<3

  VastaaPoista
 8. Älä ny Aili;-) Tämä on kaikki karjalaista geenivirhettä vaan...

  Mutta: Minähän elän lukeakseni!

  Kiitos samoin, Aili!

  VastaaPoista
 9. Arvontoja ei voi koskaan olla liikaa ja sinulla on aina ollut niin hulppeat palkinnot, että pidä ihmeessä sekä kaunein kirjan kansi- että kaksivuotisarvonta!

  Varasin Oatesin Haudankaivajan tyttären, koska sitä kirjaa toivoin jo joululahjaksi viime vuonna (sain Laulaisin sinulle lempeitä lauluja- ja Maailman ihanin tyttö-kirjat eli hieman erilaisia kuin Oates).

  Ja tuo arvostelusi Sade lankeaa kirjasta oli vaikuttava. Mä luin yliopistossa aineopinnot kulttuuriantropologiasta ja siitä jäi kiinnostunus Afrikan eri alueiden kulttuuriin.

  Jään odottelemaan tulevia postauksiasi ja koetan taas pienen reissun jälkeen aktivoitua omassa blogissanikin. Joskus on vaan pakko olla muutama päivä "hiljaa" :)

  VastaaPoista
 10. Lumiomena, ihanaa, että olet voinut olla 'out of office'. Varmaan ollut kivaa.

  Täytyy ajatella, että ehkä mun kone on talossamme liian keskeisellä paikalla ja kun se on päivät auki, niin sitä kurkkaa liian helposti ja sitten aina jämähtää kommentoimaan...jonnekin.

  Olssonin viimeisimmästä oli lyhyet, mutta korkeat kehut jossain naistenlehdessä juuri. Minäkin pidin siitä, paitsi en lopusta. Siis palasin Afrikan jälkeen tähän pinnalliseen elämään lehtiä lukemalla etc.

  Siis arvonnat tehdään juuri noin. Onneksi minä saan valita edes ne 12 kantta, joista lukijat saavat valita kauneimman.

  Tehdään tätä kukin oman jaksamisemme mukaan. Huomenna taas paluu arkiarkeen, sillä Alfauros palaa liike-elämän pyörteisiin.

  Mukavaa viikonalkua, Lumiomena!

  VastaaPoista
 11. Voi, kyllä minä luen jutut, mutten aina pysty kommentoimaan, joko en ehdi, tai en ehdi ajatella asioita. Kommentointi vaatii kuitenkin aina ajatuksen - ajattelua. Sitten kun ehdin, en muista, tai jos muistan, en ole koneella juuri silloin (enkä pääse tyttärien takia).. Voi syitä on monia, mutta älä huolestu komenntoimattomuudestani.

  VastaaPoista
 12. Soolis, tottumus on toinen tapa! Olin niin tottunut, että kommentoit melkein kaikkeen, siihen turhuuteenkin, jota Waltarin mukaan tarvitsemme.

  Yritän tottua uusiin tuuliin, mutta se on härälle vaikeaa;-)

  Ehkä minäkin uhraan liikaa aikaani kommentointeihin. Senkin ajan voisin lukea. Siis voisin lukea vieläkin enemmän...;-)

  VastaaPoista
 13. Hei Leena, ehdottomasti Kaunein kirjan kansi- äänestys kuulostaa hyvältä. Ja kaksi vuotista blogiahan pitää tietenkin juhlia! Omia juhlia en ole vielä järjestänytkään, mutta se on mietinnässä. Mulla on jäänyt yksi juttu kommentoimatta sun aikaisempaan kirja-esittelyysi, mutta ehkä sitten kun olen lukenut sen kirjan. Odottelen innostuneena tulevia syksyisiä kirja-esittelyjäsi!:)

  VastaaPoista
 14. Sara, tiedän mitä kirjaa SINÄ odotat;-)

  Tottakai sunkin pitää alkaa pitää 'partyja'!

  Nyt minä jännitän, että mikähän se kirja on... Koputa, jos en itse huomaa, sillä joskus kirjat vievät minua aika lujaa.

  VastaaPoista