torstai 5. elokuuta 2010

KIRJAN KANSA ON HENGÄSTYTTÄVÄN UPEA LUKUKOKEMUS!


Luin vuonna 2009 sataneljäkymmentä kirjaa! Niistä kirkkaimpana erottui Geraldine Brooksin Kirjan kansa (People of the Book, Tammi 2009, suomennos Arto Schroderus). Olen tämän teille arvostellut ja se kirjoitus löytyy hakukoneella kirjoittamalla hakukenttään vain kirjan nimi. Olen tämän monasti uusinut ja kirja kipusi myös elämäni Kaksitoista Parasta Kirjaa -listalle. Olen tätä kaikille suositellut ja nyt suositus kantaa hedelmää, sillä Lumiomena on lukenut ja arvostellut kirjan. Hän on kirjasta ihastuttavasti hengästynyt ja iloinen♥ Lukekaa hänen arvostelunsa Kirjan kansasta täältä.

Mieheni lukee nyt lomallaan Kirjan kansaa ja nyt ollessaan melkein kirjan lopussa, kysyin hänen kokemustaan kirjasta ja se oli kiitettävä näillä sanoilla: "Kirja on hämmästyttävän todenperäinen, suorastaan historiaa ja vahva kertomus, siitä mitä uskonnolliset kaunat ja vihat aiheuttavat tuskaa ja kärsimystä maailmassa, niin eilen kuin tänään."

Jos haluat lukea enemmän juutalaisuudesta, etsi käsiisi suomalaisten tutkijoiden Tapani Harviaisen ja Karl-Johan Illmanin kirja Juutalainen kulttuuri (Otava 1998).

2 kommenttia:

 1. Kiitos ♥ Olen Kirjan kansasta hengästynyt, koska se on samaan aikaan niin puhutteleva ja tosi, synkkä ja kaunis, viisas kirja. Se otti minut valtaansa. Iloinen olen, että vihdoin luin kirjan.

  Miehesi kommentti kirjasta on tarkkanäköinen. Hän on oivaltanut Kirjan kansasta oleellisimman.

  Ja kiitos suosittelusta :)

  VastaaPoista
 2. Lumiomena, ole hyvä vain.Minusta tuo kommentissasi ollut hengästynyt ja iloinen oli niiiiiin sinua, että pakko viedä se jopa tähän linkitykseen;-)

  Juu, ja Reima ei käytä asian sanomiseen niin montaa saa kuin minä...se hämäläisyys;-) Mutta todenperänhän hän lausui.

  Sitten on semoinen kirja, jonka ostin Evelle matkalukemiseksi Turkkiin tänä keväänä. Sen ehkä voisit lukaista vaikka vuoden sisällä ja varmasti pidät. Kertoo paitsi äidin ja tyttären suhteesta, myös tutkimuksesta, rakkaudesta ja paljon muistoista sekä myös matkasta Afrikkaan. Kirja on Richard Masonin Muistojen huoneet ja löydät sen hakemalla ja käyttämällä haussa vain kirjan nimeä. Sieltä löytyy myös Even mielipide ko. kirjasta.

  VastaaPoista