perjantai 27. elokuuta 2010

KERRO VAIKUTTAVIN SUOMALAINEN TYTTÖKIRJAKLASSIKKO...


Kerro vaikuttavin suomalainen tyttökirjaklassikkosi Saran blogissa ja varaudu kertomaan myös 'miksi'. Palkintona on tyttökirjaklassikkopaketteja, joten kannattaa osallistua täällä

Huomaa muutenkin Saran blogi, josta minä löysin mm. Sinisen linnanJean Rhysin ja monta, monta muuta. Herttainen blogi ja aiheeseen syvällisesti paneutuva bloggaaja, jolla sydän aiheessa täysillä mukana!

Tilasin muuten juuri Seljan Tuli ja Lumi, koska se minulta puuttui. Jotenkin tuo nimi herätti minut...Tuli ja Lumi.

10 kommenttia:

 1. Mulla on muistikuva Seljan tytöistä, mutta paremmin muistan Tiina-kirjat,joihin oli oikein himo aika silloin kauan kauan sitten...

  VastaaPoista
 2. Jael, luin Tiinatkin, mutta pdin enemmän Selja-sarjasta. Makukysymyksiä. Mulla oli himo viisikkoihin ja Louisa M. Alcottiin ja Motgomeryyn, mutta nythän puhutaankin tällä kertaa kotimaisista tyttökirjoista.

  VastaaPoista
 3. Saran blogi on kyllä ihana ja kaikkien kehujen arvoinen.

  Saran kysymys on itse asiassa ihan tuskaisen vaikea! Minulla on kolme sellaista kotimaista tyttökirjaa, jotka kaikki haluaisin nostaa itselleni vaikuttavimmaksi. Koetan viikonlopun mittaan punnita kirjojen sisältöä eri kanteilta ja otan sitten kantaa.

  Minäkin luin Tiinoja, mutta minuun ne eivät vedonneet samalla tavalla kuin Seljat. Omassa nuoruudessani Seljat eivät olleet kovinkaan pop, mutta löysin ne mummolastani äitini ja tätini lapsuuskirjojen joukosta.

  VastaaPoista
 4. Oi, täällä vannoutunut Tiina-kirjojen ystävä! Taidankin suunnata tuonne Saran blogiin tästä seuraavaksi ;)

  Ihanaa, rentouttavaa viikonloppua sinulle ♥

  VastaaPoista
 5. Kiitos tasta! En nimittain tiennyt, etta Selja-sarjaan on ilmestynyt viela yksi kirja =D

  Seljalta maailman aareen minulta jo loytyykin, kun tormasin myos siihen netitse.

  Kys. sarja on siis myos oma suosikkini suomalaisista tyttokirjoista. Olen lukenut ne ensimmaiset nelja kirjaa ties kuinka monta kertaa. Jossain valissa oli n. 15 vuoden tauko, ja oli kiinnostavaa miten eri tavalla niihin suhtautui vanhempana lukijana.. =)

  VastaaPoista
 6. Lumiomena, sunkin on pakko sanoa vain yksi! Minä olin siellä eka vastaamassa ja tuskalla selvisin laittamaan vain yhden. Kunpa oliis saanut sanoa vaikka viisi tai kymmenen...Tiinatkin luin, mutta Selja-sarja oli enempi mun juttu. Eilen tilasin Bookplussalta Seljan Tuli ja Lumi.

  Susa, miten arvasinkaan, että olet Tiina;-) Juu, mene Saralle, siellä on mukavatunnelmainen blogi, jossa suorastaan viihtyy. Ja olen ihan otettu tuosta Jean Rhysin löytämisestä.

  Kiitos samoin, Susa♥

  Stello, miten kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa!

  Olet aivan oikeassa, nämä tyttökirjat lukee ja kokee aivan eri tavoin nyt kuin silloin 'pentuna'. Tilasin Seljan Tuli ja Lumi eilen Bookplussalta. Vinkki: Sieltää löytyy hyvin puuttuvia osia rakkaisiin kirjasarjoihin.

  Mukavaa vikkonloppua sinulle, Stello, sinne vihreälle saarelle!

  VastaaPoista
 7. nuo Seljat on lukematta.. Pitänee hankkia tai koluta kirjastosta. Tiina-kirjat olivat minullekkin se juttu ;) Samoin Jalon ponitallikirjat, viisikot ja neiti etsivät.

  VastaaPoista
 8. Anne, mää luulen, että sä olit yks Tiina itte;-) Viisikot yes! Miten olet voinut missata Selja-sarjan...ja mää tilasin just tuon Seljan Tuli ja Lumi.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Leena linkityksestä ja kauniista sanoista ja kiitos myös Lumiomenalle! Seljan Tulessa ja Lumessa Leena pääset matkustamaan taas Chileen ja nauttimaan Rauhan ihanan soljuvasta kerronnasta. Ja tämä kirja on juuri sinulle, yhteiskunnallinen, vääryyksistä ja riistosta kertova, mutta myös toiveikas.

  VastaaPoista
 10. Sara, ole hyvä vain. Juuri olin Señor Pregrinossa Meksikossa ja nyt Chileen. Sulla oli etiäinen, minkä kirjan kannen laitan ja minulla oli etiäinen, että tämä kirja pitää tilata. Aihepiiri tuntuu olevan kohden minua. Ja onhan tuo nimikin hieno: Seljan Tuli ja Lumi!

  VastaaPoista