keskiviikko 4. elokuuta 2010

HYLÄTYSTÄ MAAKELLARISTA VIIHTYISÄKSI TALVIPUUTARHAKSI

Oma koti/Kullan kallis -lehdessä numero kolme on aivan hurmaava Suzanne Lingen juttu, kuinka hylätty maakellari muuttuu viehättäväksi talvipuutarhaksi, jossa voi keväisin ruukuttaa kukkia, sinne voi vetäyty lukemaan tai vain mietiskelemään ja siellä kestitään vieraita paitsi suvella, myös vietetään aina perinteinen uudenvuoden vastaanotto. Jutussa on runsaasti kuvia, jotka on ottanut Nils Agdler.

Puutarhan omistajat Bole ja Bob miettivät mitä tehdä tontilla sijaitsevalle vanhalle maakellarille.

- Se oli huonossa kunnossa, lähes romahtamaisillaan. Mietimme asiaa yhdessä ja päätimme rakentaa maakellarista talvipuutarhan. Emme ole katuneet päätöstämme sekuntiakaan, Bob kertoo.

Talvipuutarhasta tuli koko puutarhan kruununjalokivi, jonne herkät, rakkaudella hoivatut lajikkeet pääsevät talvehtimaan.

Oi!, kunpa...Olen toivonut ruukutushuonetta jo kauan, mutta itseasiassa käsitettä voisi hieman laajentaa, jolloin samalla vaivalla saisi monta iloa...

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista!! Meillä nimittäin sattuu olemaan hylätty maakellari. :) Olenkin miettinyt että mitähän siitä voisi saada aikaiseksi...

  VastaaPoista
 2. Onpa ihana paikka,oikein romanttinen ja hauska. Tuollainen pitäisi olla meillä jokaisella<3

  Kiitos Leena esittelystä ja linkistä :DDD

  VastaaPoista
 3. Satu, ellei sinulle tule mainittua lehteä, etsi se kirjastosta. Meillä taas on pihalla Siporex-harkoista tehty leikkimökki, nykyään green house, jota voisimme laajentaa ja tehdä siitä tämmöisen.

  Aili, Juuri niin, pitäisi olla. Kuvittele sinne kaikki ihanat kynttilälyhdyt ja tunnelam syksyllä ja etenkin kun kuura kuvioittaa kattoa...

  Aili, mitä sää ny puhut? Olenko linkittänyt sinut? Voisin kyllä! Milloin? Missä? Mulla pätkii... Tarkoitatko sitä pientä jutustelua eräästä taideteoksesta;-) Huomaatko, et ole minulle enää mummo!

  VastaaPoista
 4. Onpas kiva, mutta kun ei ole maakellarialla tällä meidän pyyheliinan kokoisella tontilla.

  VastaaPoista
 5. Ah,tuollainen kuvassa näkyvä olisi ihana!

  VastaaPoista
 6. Allu, voi mikä takapakki!

  Jael, tällainen pitää saada...

  VastaaPoista
 7. On kyllä ihana! Sopisi teille todella hyvin. Mullakin on jo monta unelmaa/ suunnitelmaa. Kiitos lahjakirjan ja sun blogin :)

  VastaaPoista
 8. Anne, mää arvasin! Muista sitten se pinkki säväys sinne sun tänne;-) Jos masennut tuot sen kirjan mulle lainaksi, sillä se on totaalisesti loppunmyyty, kertoi Ilona.

  Jaa...mun blogin...no tuon sisustusta silloin kun ei tule kirjoja.

  VastaaPoista
 9. Aivan loistava idea vanhojen maakellareiden uusiokäyttöön !!!! Yleensähän niissä on vankat seinät....
  Tosi ihanalta näyttää tuossa kuvassa : ) Täytyypäs käväistä kirjastossa...

  VastaaPoista
 10. Sari, minä kyllä aion väännättää meidän kivisestä 'green housesta' tällaisen. Se on Merin vanha leikkinökki ja kaipaa vain vähän laajennusta ja sitten verhoilukiveä seiniin. Se on siinä!

  Ja nimenomaan! Monella on pihoillaan maakellareita, joita ei käytetä enää. Tämä lehti meni semmoiseen koriin, johon on kerätty loppuelämäksi asiat 'make your dreams come true'.

  VastaaPoista