torstai 12. elokuuta 2010

PARAS MUNAKOISONI♥


Tämä resepti on tähän asti kokeilluista ollut minulle eniten mieleen. Toki kaikki saattaa muuttua, kun ehdin käymään Taivaallinen munakoiso kirjan lävitse. Tämä on ollut aikoja sitten jossain lehdessä, josta sen nappasin ja aika paljon myös muuntelin eli ehkä ohje on jo omani...

2 isoa munakoisoa
suolaa, öljyä
fetaa (tai mozzarellaa)
parmesania

yrttimaustetahna:

2 rukkua basilikaa
5 valkosipulin kynttä
öljyä

Basilika silputaan pieneksi, valkosipulin kynnet puserretaan. Ainekset sekoitetaan oliiviöljyyn.

tomaattikastike:

iso tölkki säilöttyä tomaattimurskaa (390 g)
2 isoa sipulia hakkeluksena
4-5 valkosipulin kynttä puserrettuna
1 rkl sokeria
1,5 dl valkoviiniä
öljyä

Kuumenna öljy ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurksa ja valkoviini. Anna hautua noin 0,5 tuntia.

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 0,5 sentin paksuisiksi siivuiksi.

Suolaa ja 'itketä'. Kuivaa munakoisoviipaleet 'töpöttämällä' talouspaperilla, voitele öljyllä ja grillaa noin 5 minuuttia tai pidä 200 asteen uunissa n. 10 minuttia.

Levitä yrttimaustetahna munakoisoviipaleille. Ripottele sitten parmesania ja ohut viipale fetaa (tai mozzarellaa).  Rullaa koisoviipaleet. Pane uunivuokaan ja kaada tomaattikastike päälle. Ripottele pinnalle parmesania tai parmesanlastuja. Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.

Ruoka on parhaimmillan hieman vetäytyneenä ja maku vain herkullistuu uudelleen lämmityksestä eli voi hyvin tehdä vaikka yöpalaksi etukäteen.

Punaviiniruoka! Ja kynttilät pöytään!

Guten Appetit! 

4 kommenttia:

  1. Munakoiso on ihanaa. Ohjeesi tuntuu hyvältä, pitäisi varmaankin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Unelma, parasta lämmitettynä. Teen tämän aina vuorokautta ennen valmiiksi ja tarjoan sitten vieraillekin ilta/yöpalana patongin ja viinin kera.

    VastaaPoista
  3. Toiset pelkäävät esim. liivatetta, minä olen aina pelännyt 'munakoison itketystä' kunnes viime viikonloppuna uskaltauduin kokeilemaan ihania täytettyjä munakoisoja saatuani niitä lounaalla eräässä kivassa jyväskyläläisravintolassa. Nyt ajattelin kokeilla tätä Leenan herkullista ohjetta, jota epäilen saaneeni maistaa joskus yöpalana heillä kyläillessä. Sopii vähähiilarisena hyvin myös meidän naisten lähes joka syksyiseen vyötärönmetsästykseen :)

    VastaaPoista
  4. Nette, ehkä jotkut pelkäävät myös leipomista, mutta arvaas mitä, eräs voi kohta leipoa semmoisia pullia, joissa on mustikkaa ja ne ovat puoliksi pullia ja puoliksi muffineita!(Sitä muffinivuokaa ei ole vielä, siis sitä Jamie Oliveria!!!)

    Nette, nämä ovat juustosta huolimatta varsin vähäkalorisiakin. Teimme viikolla tuon, missä pinaattia paljon, ja siinä oli mainittu kalorit per annos, eikä tullut edes 500 kcl:a ja se oli kitenkin pääruoka. Sitä jäi ja lämmitimme seuraavana päivänä, jolloin se oli vieläkin parempaa.

    Nette, vaihda se feta siitä mozzarellaan. Jotkut tykkää siitä siten enempi. Mahtoikohan kummipoika maistaa?

    Vyötärö? Minä aion iskeä salaisella aseella, joka on sama kuin Michelle Obamalla!

    VastaaPoista