torstai 26. maaliskuuta 2009

JANTEN LAKI

1) Älä luule, että sinä olet jotain.
2) Älä luule, että olet yhtä paljon kuin me.
3) Älä luule, että olet viisaampi kuin me.
4) Älä kuvittele, että olet parempi kuin me.
5) Älä luule, että tiedät enenmmän kuin me.
6) Älä luule, että olet enemmän kuin me.
7) Älä luule, että sinä kelpaat johonkin.
8) Älä naura meille.
9) Älä luule, että kukaan välittää sinusta.
10) Älä luule, että voit opettaa meille jotain.

- Aksel Sandemose -

3 kommenttia:

 1. Järkyttävää! Tuon lain uhreja löytyy kaikkialta ja kaikista yhteiskuntaluokista. Täytyy olla vahvoista vahvin, että kykenee tuollaisen systemaattisen välivaltaisen henkisen mitätöinnin - suoranaisen aivopesun jälkeen kasvattamaan itselleen terveen itsetunnon. Todennäköisesti ei vuosien terapian jälkeenkään pysty. Surettaa, että ihmiset surmaavat toisstensa sielun sen sijaan, että kannustaisivat ja valaisivat uskoa!
  Unikko

  VastaaPoista
 2. Tämä kirja on suorastaan ahdistava, mutta pakko lukea. Tuo laki elää vieläkin, ikävä kyllä. Mutta aurinko paistaa ja uskotaan me parempaan tiehen! Tunnelin päässä on aina valo. Toivottavasti jokaisella on valon kantaja, ystävä, läheinen joka näyttää valoa silloin kun eksymme pimeään. Minulla on.. Kiitos.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, läheinen ystäväsi saattaa olla Jantesta. Siitä ei haluta puhua, se kuuluu lain henkeen. Suren vieläkin yhtä lasta, joka lopetti päivänsä Janten lain takia...en unohda IKINÄ!

  Anne, kirja on ahdistavampi kuin uskotkaan, mutta Espen Arnakke selvisi, mutta ehkä kyynistyi/kovistui, mutta ihmekkö tuo.

  VastaaPoista