tiistai 19. heinäkuuta 2011

LYHYT LOMAKIRJE SÄRKÄNNIEMESTÄ

Tässä urheat naiset Särkänniemen helteessä, jossa minä, auringon suurin varoja, onnistuin polttamaan ihoni huimasti. Onneksi mukana oli Bessu, jonka kanssa selviämme mistä vain:
Siis eilen oli liikkeellä viisikko, jonka nuorimmat jäsenet Pinja. Topi ja Karri kuvassa. Eikä uupumuksesta tietoakaan;-)
 Tässä ihmetellään laitetta, johon kummipojan pitää kasvaa vielä kymmenen senttiä. Sitten joskus kummiSEDÄN kanssa;-)
 Tähän laitteeseen Karrikin pääsi ja oli jännää. Myös monta muuta vempainta tuli kokeiltua, joten kun monen ruokailun ja uimisen jälkeen saavuimme kotiin ja kummitäti alkoi lukea huikean jännittävää Mauri Kunnaksen kirjaa Yötarinoita, kävi näin:
 Aamulla olikin sitten kiva herätä tämän söpöläisen visiittiin:
Minä en ole mitenkään nyt palaamassa vielä lomalta, sillä Karri jatkaa meillä, sen jälkeen mieletön mustikkasato odottaa, aloitettu on jo, ja sitten vähän muutakin, kuten vaeltelua  harjukaupungin öisillä kaduilla, uimista, eräs kiinnostava vierailu etc.etc. Luen, mutta oudosti päivät ovat niin viuhuvia, että kun vihdoin pääsen sänkyyn, en enää jaksa muuta kuin nukkua. Ja nyt olemme lähdössä ostamaan Karrille jotain minulle täysin käsittämätöntä peliä, illalla 'miehet' lähtevät harkkoihin etc. Tampereen reissulta hankimme muuten Karrille koulurepun, sillä aika pian, ei ihan vielä, kummipoika kävelee uusi reppu selässään epulle: Täältä tullaan elämä!

Palataan!

18 kommenttia:

  1. Voi harmi, että poltit itsesi...se käy kyllä niin varkainen, ettei huomaa, kuin vasta illalla, että palanut on...☺

    Oikein ihnaa loppuviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Huh, hun, nuo särkänniemi- ja vastaavat reissut olivat kyllä sellaisia koitoksia aikoinaan, että hattua nostan ken jaksaa. Mutta mukavat muistot noista aina jää!
    Eilen alotin loman itsekin!
    Pitää olla varovainen, ettei väsytä tällä kesän runsaudensarvella itseään heti alkaen; tapahtumat ja tekemiset. Eilen pikasesti tein silmäyksen tuohon talon takana olevaan metsikköön ja aivan paniikkia lykkäsi, kun näin valtavan mustikkasadon. Vielä ei aivan parasta poimittavaksi, mutta huomenna - lauantaina jo kiirettä keräämistä tiedossa. Mustikkapiirakka jo haaveissa.

    Iloista ja rentouttavan mukavaa lomaa Leena Sinulle!

    VastaaPoista
  3. Irmastiina, huomasin vasta kirvelystä, sillä yömyöhällä pakastin vielä mustikoita...

    Minulla on ollut melanooma, joten tämä oli outo vahinko. Miten saatoin unohtaa kuuman, paahteisen päivän mahdollisuuden ja jopa suojavoiteet yms.

    Kiitos samoin sinulle! Kyllä minä täältä sitten joskus;-)

    VastaaPoista
  4. Rita, pistää paniikikiksi, sillä mustikkalitrasta pyydetään 8 EUROA LITRALTA!

    Juu, tuo Särkänniemi, en tiedä itkisinkö vaikko nauraisin, mutta nyt en taida sinne enää mennä. Kummisetä saa mennä tästä lähin ja minä kiertelen silloin ostamassa kaikkea tarpeellista 50 PROSENTIN ALENNUKSELLA. Eilen ei ollut aikaa eikä lapsilla kärsivällisyyttä, että olisin voinut katsoa itselleni muuta kuin yhden kasvonaamion. Naisten laukutkin olivat Stokkalla ./. 50 %. Minä olen kirja- ja leffakumitäti, mutta en näihin härveleihin sopiva. Mutta Karrin saatan kouluun hänen ekana koulupäivänään. Ehdottomasti! Ja menen konsertteihin yms.

    Ihanaa lomaa sinulle, Rita! Ehkä ne mustikat eivät sieltä karkaa, jos aloitat loman vähän rauhallisemminkin. Minä ajattelin kokeilla myös kuningatarhilloa kauniisiin lasipurkkeihin...Siis kun satokausi alkaa, Muumimamma minussa heräää!

    Mutta sulle iskee paniikki jos luet kirjan Suomalaiset marjat, sillä mikään ei ole niin terveellistä kuin juuri ne.

    VastaaPoista
  5. Kylläpäs näyttää ja kuulostaa kivalle lomasi:) Sitten kun joudat, käy kurkkaamassa, mitä sanoin Senor Peregrinosta. Sain sen viimein valmiiksi! Ihanaa kesänjatkoa!

    VastaaPoista
  6. Amma, tätä kutsutaan elämäksi;-) Tosin eilen ihmettelin, miksi olen Särkänniemessä enkä Savonlinnan oopperassa, mutta aika akansa kutakin.

    Nyt minä ehdin, kiitos vinkistä! Piipahdan luoansi kuningatarhillon tekemisen ja mustikoiden pakastamisen rakosessa...

    Kiitos samoin sinulle!

    VastaaPoista
  7. Ihana kesäinen postaus. Särkänniemi (tai Linnanmäki, Junibacken, Korkeasaari tai joku muu) kuulunee kaikkien pikkulasten äitien tai kummitätien kesäiseen elämään.

    Suloista hillontuoksua sinne! Me säilöimme sunnuntaina 15kg mansikoita ja tänään maalasimme yhden olohuoneen seinän, mutta ehdin tässä välissä lukea yhden syvään etelään liittyvän nostalgiakirjankin. Kesän etuja!

    VastaaPoista
  8. Katja, luulin, että tämä olisi ollut multa jo ohi;-) Siis niinku Savonlinnan oopperaa ja silleen...Toisaalta tämä on suloista! Kuvittele, sain ostaa Karrille repun ja saattaa hänet kouluun kun eppu alkaa!

    Oooooo1, et voi uskoa, mikä muumimamma minusta paljastuu, kun satokausi saapuu....Muistathan sen suuren omenasyksyn ja silloin juuri luin Omenansiementen makua...

    Yksi sun toinen on nyt maalaamassa jostain huoneesta yhtä seinäänsä. Minultakin joku kysyi suositusväriä ja heitin lonkalta: 'Joku jännä violetti' ja se taisi mennä läpi.

    Juu, kävin siellä juuri kertomassa tuntojani Tammikujasta. Valitsit hyvin, sillä siinä kirjassa on täytynyt olla jotain erikoista nuorlle tytölle, sillä sen kosketus säilyy 4-ever.

    Minultakin on vielä tulossa eräs kesän etu, mutta minua se pelottaa, koska koko kirjallinen blogimaailma jumaloi ko. kirjaa ja minä en vielä tiedä, miten kirja ottaa minut vastaan...Toisaalta olenhan ennenkin uinut vastavirtaan ja ehkä minun ei tarvitse sitä tehdäkään. Pari kirjaa muuta ja sitten on mun suvikirja. Kesällä on puolensa!

    VastaaPoista
  9. Ajat ennen koulun alkua oli niin lystiä :) Söin tänään mustikoita saaristossa, oli tosi hyviä!!

    VastaaPoista
  10. Tuure, kyllä minäkin sen muistan! Kaikki oli jotenkin niin jännittävää ja kotona tuoksui höyrymehu ja hillot ja puutarhoissa omenat kypsyivät...tuoksut eivät unohdu koskaan.

    Saaristot ovat mustikkakeitaita, myös tämä meidän saaremme.

    VastaaPoista
  11. Kivoja lomakuvia ja hyvää retkiseuraa. Rankkoja ja mukavia ovat lomareissut lasten kanssa muistan vielä.
    Hyvää jatkoa lomallesi.

    VastaaPoista
  12. Unelma, kiitos! Onneksi näistä reisssuista muistaa vuosien kuluttua vain kaiken kivan. Passiivinen unohtaminen on elämän siunaus;-)

    Kiitos samoin sinulle!

    VastaaPoista
  13. Kivat särkkäkuvat, meillä vielä tuo reissu edessä, ajttelimme mennä vasta elokuussa. Nyt ensin Helsinkiin eläinpainotteisella reissulle poikien kera. Mukavaa kesän jatkoa ja kiva että pidät meitä ajan tasalla :).

    VastaaPoista
  14. Sarppu, kiitos! Nämä ovat kyllä aika spontaaneja otoksia, kun ei ensin ajateltu kuvata yhtään...


    Juu, menkää vasta elokuussa;-) Paljon vähemmän jonotusta, mikä hiukan eilen uuvutti ja toisekseen tuskin sattuu mitään outoa helleaaltoa.

    Melkein voisin uskoa, että kaipaat! No, ajattelin pudottautua varovasti ja hitaasti todellisuuteen näillä väliaikatiedotteilla;-)

    Mukavia suvireissuja teille!

    VastaaPoista
  15. Mukavaa lomailun jatkoa -itse vietän loppulomani tiiviisti saman kaupungin miltei toisella laidalla omenapuitteni katveessa...

    VastaaPoista
  16. Pepi, yes!, se siis onnistui!!! Onnea♥

    Juu, aion vielä jatkaa...tähän voisi tottua;-)

    Kaikkea ihanaa sinne omenapuiden katveeseen!

    VastaaPoista
  17. Ihania kesäisiä muistoja tulee mieleen kun lukee ja katselee teidän suloista Särkänniemen retkeä..
    Siellä aina paistaa ja polttavasti..
    kesä jatkuu ja mustikat odottavat !

    VastaaPoista
  18. Hanne, huh, oli kuumaa...

    Mustikat ja seuraavat kaksi viikkoa vain kahden ja yhdessä Elämäni Miehen kanssa ovat nyt, mitä eniten kaipaan. Me juuri suljimme molempien puhelimmetkin täydellisesti...Kaikkea ihanaa sinulle!

    VastaaPoista