tiistai 6. marraskuuta 2012

DOWNTON ABBEY JA VASTAAN HAASTEESEEN

Tänään klo 21 alkavat Downton Abbeyn kolmannen kauden jaksot. Minä en alussa katsonut koko sarjaa, vaikka Jael usein kirjoitti siitä minulle. Vastasin vain, että 'minulla ei ole aikaa katsoa televisiota'. Juu, aika tylyä, mutta Jael tuntee minut;-) Sitten Akissfromthepast kehui myös sarjaa minulle ja hänkö se oli joka osasi sanoa taikasanat: 'Tämä muistuttaa sarjaa Mennyt maailma'. Se oli menoa ja nyt minua ei mikään pidä erossa sen aikakauden Englannista, joka jaksaa kiinnostaa aina vain. Upeat näyttelijävalinnat, mitkä puvut, Mary on niin...en osaa sanoa ja Matthew osaa pistää hänelle juuri sopivasti, ei liikaa, kampoihin. Mary ei ikinä huolisi mitään haaleaa kylpyä! Entäs sitten Granthamin kreivitär, perheen mummo, joka on niin teräväkielinen, mutta useimmiten kultainen sydän pilkistää kaiken alta. Tänään Helsingin Sanomissa Leena Virtasen juttu Downton Abbeysta.

Olen saanut Annikalta, Opuscololta sekä Helmi-Maarialta A Blog with Substance -haasteen. Kiitos♥

Nyt pitää sitten taas yrittää kertoa jotain itsestä ja vasta olen sen tehnyt. Siis kahdeksan satunnaista asiaa itsestä. En jaa haastetta tällä kertaa eteenpäin, sillä tuntuu kuin kaikki olisivat tämän jo tehneet, mutta jokainen halukas voi tämän tästä napata mukaansa. Olen vain odottanut sopivaa rakoa vastata eli olen myöhässä. Voi kunpa keksisin jotain uutta...

1)  En ole niin sosiaalinen kuin mitä heijastan ulospäin. Tarvitsen paljon tilaa ja aikaa olla myös yksin.

2)  Mielestäni elämäni ainoa todellinen ylellisyys ovat hitaat aamut kera Hesarin ja Robertsin suklaakahvin. Huomenna suklaakahvini on entistäkin parempaa, sillä Jael lähetti tänään mahtavaa hasselpähkinäkahvia, joka on minusta parasta sekoitettuna suklaakahviin suhteessa 50/50. Kiitos Jael♥

3) Ensi kevät tulee olemaan minulle suurten mullistusten aikaa. Toivottavasti pää kestää!

4) Elän lukeakseni, mutta en elä blogatakseni, joten joskus tämä loppuu...

5) Minulla ei voisi koskaan olla ystävää, joka murhaa kettuja. Tai kohtelee mitä tahansa eläintä huonosti.

6) Olen välitön, mutta nettimaailma on opettanut minulle kohtuullista yksityisrajojen vetämistä.
7) Vaikka minusta kaikkein huonointa kirjallisuutta ihan kaikesta edustavat yltiöromanttiset, ylikevyet viihderomaanit, koin suuria tunteita Maryn ja Matthewn lumisuudelman aikana. Kaksi ihan eri asiaa, vai mitä Katja? Mary ja Matthew ovat romantiikan laatua!

8) Luen nyt kirjaa, jossa viihdyn ja viihdyn. Kyseessä kirjailija, jonka ensimmäisen kirjan luen aina vain uudestaan, toisesta kirjastaan pidin vain kannesta, kolmatta en lukenut häneltä ollenkaan ja nyt taas hän tuntuu kirjoittaneen minulle...

Sataa räntää. Kunpa taivaalta alkaisi pudota hiljaisia, kuivia puuterilumihiutaleita...

Mahtavaa Downton Abbey -iltaa!

Love
Leena Lumi

PS. Talven taikaa ensimmäinen painos on myyty loppuun! Toinen on jo tulossa. Minulla jutun Ilonan kirjasta on tähän mennessä lukenut jo 300 kävijää. Myös Annika on postannut Talven taikaa kirjasta täällä

PPS. Kolme minuun vaikuttanutta kirjaa Britanniasta: Kuin jokin päättyisi, Vieraan lapsi ja Humiseva harju. Paljon, paljon muitakin on, mutta tässä nopea otanta.

48 kommenttia:

  1. Downton Abbey on minunkin suosikkisarjani!<3

    Yleensä historialliset sarjat kolahtavat minuun, en voi olla katsomatta niitä:)))

    Oikein hyvää tiistai-iltaa sinulle Leena-IhaNainen tv. Aili-Mummo<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili, kiva kuulla!

      Sama täällä.

      Kiitos samoin sinulle, Aili-IhaNainen!

      Poista
  2. OIh ja voih, minulla on edelleen dvdllä siskolta saatu Downton Abbeyn ensimmäinen kausi... toinen kuulemma tulee perässä, kunhan eka on katsottu. Ehkä vielä tällä vuosikymmenellä.

    Tällä hetkellä katson telkkarista kerran viikossa "Olipa kerran" (tai siis käytännössä vartin pätkissä digiboksin muistista) Siihen olen jäänyt koukkuun. Muuta en sitten ehdikään toosaa tuijotella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna, nyt katsomaan, niin saat jouluksi uutta.

      Luultavasti sama Olipa kerran, jonka minä olen katsonut kahdesti...Ei ehdi paljon katsoa. Meillä on telkkari takkahuoneessa ja auki vain muutaman kerran viikossa, suvella ei yhtään. On niin paljon muutakin, mutta talviaikaan mahtuu aina muutama hyvä sarja ja/tai elokuva.

      Poista
  3. Ihana kuulla, että sulla on mieleinen teos menossa! Mikään ei ole nautinnollisempaa, kuin kirja, joka oikeasti puhuttelee.

    Kiitos linkityksestä♥ Olen iloinen Ilonan puolesta!

    ps. Yksi veljistäni (boheemi, lempeä) oli juuri lukenut Humisevan harjun ja totesi sen olevan paras koskaan lukemistaan kirjoista. Yllättävää!! Itse en ole teosta edes päässyt loppuun...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, otaksun, että nyt on niin, olen vasta nippanappa puolivälissä.

      Ole hyvä♥ Eikö olekin mahtavaa!

      Olen samaa mieltä veljesi kanssa. Olen ollut jo teinistä ja nyt kun luin uudelleen, tunne vain vahvistui. Kiinnostava veli sinulla...ja hänellä hyvä maku;-)

      Poista
  4. Oi, Downton Abbey on parasta mitä telkkarista voi tulla. Olen odottanut sitä niin kiihkeästi, että ei mitään rajaa. Kiva, että muutkin ovat ihastuneet samaan sarjaan =). Mukavaa marraskuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Roz, samaa mieltä. Brittiläiset ovat mestareita tekemään sekä historiallisia sarjoja että myös dekkarisarjoja.

      Minusta tuntuu, että kaikki ovat hulluna Downton Abbey -sarjaan. Äitinikin jo valmistautuu häihin...;-)

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  5. Nyt täytyy kyllä asettautua mukavasti telkun ääreen klo 21.00 :) Britit saa sarjoihin vaan jotenkin enemmän elämää. D.A. mulle ihan outo, mutta tykkään historiallisista sarjoista ja leffoista (myös)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Periferian Riikka, just valmistaudun. Koiruuden iltatoimia, kohta suljen koneen ja sitten brittiläisiin tunnelmiin. R:kin joutui viime kerralla koukkuun siitä lumisuudelmajaksosta;-)

      Brittiläiset tekevät realistisempaa. Muista ikuisesti Abbottin Tehtaan...

      Jos tykkäät brittiläisestä, osta tai vuokraa leffa Vuosi elämästä. CDON.COM on mahtava mesta leffafanille...

      Nyt kohta olet DA-koukussa! Lupaan sen.

      Poista
  6. Kuva kiinnitti huomioni - olen joskus piirtänyt pastelliliiduilla tuollaisen ratsastaja naisen, jolla on silinteri päässä ja siinä vielä hieman mustaa harsoa lisänä.

    Tuota sarjaa en ole kyllä katsonut, koska mulla ei ole aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, kuva on huikea. Siis sinussakin taitelijaa...Blogistaniassa on monta lahjakasta kuvateiteilijaa.

      Se tuli ennen pe iltana klo 19, mutta just kestän yhtenä iltana sarjan, joka alkaa klo 21. Yleensä se on aika, jolloin otan kirjan tiukasti käteeni muutamaksi tunniksi.

      Poista
  7. Downton Abbey on aivan ihana sarja! Tällä hetkellä ainut, mitä minä telkkarista katson. Mukavaa iltaa :).

    VastaaPoista
  8. On se vaan ihana sarja,ja tiesin,että ihastuisit siihen;D
    Keväisiä mullistuksia...mitäköhän...
    Nautinnollisia hetkiä Downton Abbeyn porukan parissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, taidat tuntea minut jo paremin kuin minä itse;-)

      No, osa ainakin privaattia. Palataan sitten myöhemmin niihin.

      Kiitos!

      Poista
  9. Minäkään en aluksi katsonut sarjaa ollenkaan, mutta ostin ensimmäisen tuotantokauden ja ihastuin! Vielä en ole raaskinut ostaa toista tuotantokautta, enkä voi siis alkaa katsomaan kolmannen tuotantokauden jaksoja telkkaristakaan. Mutta on kyllä niin hyvä sarja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, me ollaan sitten ns. myöhäisheränneitä. En ole ikinä ostanut muuta tv-sarjaa kuin Brothers & Sisters, mutta tämä olisi kiva katsoa joskus uudestaankin.

      Ei tietenkään kolmatta ilman toista ja toinen tuotantokausi päättyy lumisuudelmaan...

      Poista
  10. Heippa pitkästä aikaa! :D
    täältä tenttikirjojen ja muiden takaa.. nyt on vähän hiljaiseloa ollut, muttä täällä ollaan silti. Mahtavaa että tykkäsit sinäkin tuosta sarjasta, mä olen niin koukussa. nytkin olin ihan intona. Lady Maryn ja Matthewn suhteessa on jännittävää dynamiikkaa ja intensiteettiä, alusta alkaen.. tuo leskirouva on ihan mieletön karäktääri :D upeet kuvavalinnat sulla! ja nyt muakin alkoi taas koukuttaa bloggaaminen. Kunhan dedlinet on ohi, tämä bloggari on jällleen kehissä :D
    mukavaa viikkoa Leena sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      On aika opiskella ja on aika blogata;-) Tämä vie niin paljon aikaa, että paljon muuta ei ehdi...
      Aivan mahtava sarja, kiitos vain vinkistä! Onnistuit saamaan minut ruudun ääreen ja loppu onkin sitten jo tätä addiktiota;-)
      Leskirouva on ihana. Hän taisi eilen saada vähän haastetta Amerikasta.
      Tervetuloa takaisin♥

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  11. Täysin koukussa Downtoniin olen minäkin! Se on niin upeasti toteutettu puvustuksen ja lavastuksen osaltakin. Upeat näyttelijät, jotka tekevät roolihahmoista eläviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Henkkumaaria, ja et ole yksin! Visualismin ja verbaliikan riemuvoittoa ja samalla voi aikamatkustaa 'vanhaan Britanniaan.'

      Poista
  12. Ihania ovat kirjat, joita voi lukea uudestaan ja uudestaan ja uudestaan! Minulle Marguerite Duras, muun muassa, on sellainen, jota nautinnolla toistan - taitaa olla sinullekin, muiden muassa.

    Hui, kuulostaa jännittävältä, että olet kohtaamassa suuria muutoksia. Tietysti neiti Uteliaisuus herää minussa, mutta enpä kysele, vaan luotan siihen, että kerrot jonain päivänä :) Kauneutta keskiviikkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi-Maaria, minulla myös Duras! Joskus luen häntä ääneen itselleni, sillä hänen kielensä on aika ajoin kuin jotain loitsua, rajun ja surumielisen yhteissointua.

      Kaikki on jo oikeastaan alkanut, mutta koska olen uusissa tilanteissa ja vielä epävarma tulevasta, en halua levittää kaikkea auki. Aikanaan, aikanaan...Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  13. Oih, Downton Abbey! <3 Rakastan sitä sarjaa, olen katsonut ensimmäisen kauden jo muutamaan kertaan, ja kakkoskaudenkin tuplaten. Ja kun kolmas kausi nyt alkoi, olen ihan onnesta mykkyrällä. Siinä sarjassa on vain kaikki niin kohdallaan, ainakin tällaiselle Britti-fanille. <3

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle Leena, ja valoa päivääsi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, juuri niin: Oih!

      Minäkin olen katsonut tuplaten siitä asti kun lähdin mukaan.

      Pikku-Britti sisällämme nauttii!

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  14. Aivan upea sarja ja kun voi DVD:ltä katsoa aikaisempia tapahtumia, niin huomaa erinäisiä piilotettuja seikkoja. Matthew'n saama perintö Lavinian isältä on osittain peräisin Richard Carlisle'lta. Mr Swire oli lainannut Richardilta ison summan rahaa ja oli konkurssin partaalla, mutta Lavinia hankki todisteet poliitikkojen väärinkäytöksistä. Näin Swire sai velat anteeksi ja Carlisle sai julkaista skandaalin lehdissään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi, sinä olet hyvin perillä! Minä jotenkin ehdin tajuta tuon kuvion, mutta en ihan noin tarkasti...

      Monta ihanaa tiistai-iltaa tiedossa!

      Poista
  15. Mary ja Matthew <3 ja lumi!

    Olen edelleen kuumeessa, mutta onneksi saadaan "eräs" welshi tänne kahdeksi viikoksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, eli 'tietty' romantiikka eläköön!

      Uskon, että M. parantaa sinut! Minulla on samasta rodusta ikimuistoisia kokemuksia, sillä Olgan sitkein kosija oli eräs edesmennyt weshiläinen herra Osku...Jokaikinen nainen kahdehtisi, jos tietäisi;-) Herra Osku pyöritteli minua miten huvitti, Olga oli paljon coolimpi häntä kohtaan.

      Sun pitää tulla nopeesti lenkkikuntoon, sillä welshit jaksavat...

      Edelleen: Paranemisiin!

      Poista
  16. Dowton Abbey, siihen jäin koukkuun heti. olen odottanut innolla näiden uusien jaksojen alkua ja tietysti sillä aikaa katsoin vanhat uudestaan. Rakastan hyvin tehtyjä Englantilaisia sarjoja,historiaa, puutarhoja, pukuja ym mitä niissä on. Kohta on onneksi taas tiistai ja mukavaa odotettavissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iiris, täysin samaa mieltä kaikesta. Ja nyt voimme siis kiittää, että on tiistaitkin, lauantaiden lisäksi;-)

      Poista
  17. Tämän eilen luettuani istahdin painavana kuin mikä sohvalle, avasin telkkarin ja siinä me nuorenmiehen kanssa sukellettiin vanhaan maailmaan. Mies lähti viemää roskia ja seuraava ääni johon pojan kanssa hätkähdimme, oli että jossain vuotaa vesi aivan kamalalla paineella. Minä ryntäsin vessaan katsomaan, sillä siellä rättipatteri kerran sanoi sulun irti ja vesi roiskui pitkin sieniä ja kattoa. Poika taas katseli yläkertaan, jos siellä tapahtui jokin vesivahinko.

    No tästä huomaa, että sarja on todella koukuttava. Mies oli tullut jo takaisin roskisvienniltä, riisunut takkinsa ja heittänyt avaimensa kulhoon sekä päättänyt mennä suihkuun. Me ei huomattu koko asiaa, vaan tuijoteltiin sarjaa ja säikähdettiin yllättävää suihkun ääntä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta: ;-) Sinulla on kyllä sana ja kerronta hallussa.

      No, sarja kyllä koukuttaa. Onneksi sain lumisuudelmajaksossa myös R:n mukaan ja nyt hän on luvannut katsoa kanssani.

      "...istahdin painavana kuin mikä..." Tulee jotenkin mieleen Aila Meriluodon viimeisin runokokoelma Eämä täyteys, tämä paino.

      Mukavaa loppuviikkoa sinulle!

      Poista
    2. Tosiaan oli hyvä sarja, ajankohta täytyy yrittää painaa mieleen, sillä nyt naista on viety niin kovaa, että hiukan päässä pyörryttää.

      Olen kulauttanut lasillisen punaviiniä ja taidan ottaa vielä toisenkin. Runokirja sopisi tähän hetkeen kuin nenä päähän. Toisaalta sellainen sanallinen kilpailu, jota sarjan iäkkäämmät rouvat jakoivat sopisi myöskin tähän olotilaani. Nyt on joko syvällisen tai ronskin tekstin sanoille sopiva tunnelma =)

      Poista
    3. Birgitta, hyvä ja viihdyttävä. Onneksi viihtymistä ei ole kielletty.

      Mikäs sua nyt vie...käyn kohta kurkkaamassa.

      Minulla on tuossa punkkupullo auki gulassin teon jäljiltä, mutta taidan jättää sen huomiselle aterialle. Ja sitten illalla on taas tiedät kyllä mitä...homejuustoja etc.

      Ronski teksti voisi nyt sopia sulle. Kulautas vähän viiniä lisää ja sitten annat palaa!

      Poista
  18. Tuo on niin ihana sarja, ollaan näitä uusia jaksoja tyttären kanssa odotettu koko syksy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioni, eikö vain! Nyt menee syksy lujaa, kun eletään tiistaista tiistaihin brittiläisen menneen maailman odotuksessa.

      Poista
  19. Luin ilokseni, että Dowton Abbey saa vielä neljännenkin kauden.

    Käsikirjoittaja Julian Fellowes kohtelee henkilöitään säädystä riippumatta ihmisinä. Olen lukenut joitain haastatteluja, ja pidän tästä sarjasta yhä enemmän. Siinä on paljon todellistakin taustaa.

    Turkkilainen diplomaatti -kohtaus on tapahtunut erään F:n ystävän suvussa. F:n omassa suvussa toiset ovat olleet palveluskuntaa, toiset ylintä luokkaa. Ilkeällä OBrienillakin on esikuva, kamarineito, joka tuhosi emäntänsä kodin, vaikka häntä pidettiin uskollisena palvelijana.
    Fellowesin vaimo menettää kotitalonsa, koska suvussa ei ole miespuolista jäsentä., jne

    Kiehtova sarja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna, sarjan tuottaja Gareth Neame on ilmoittanut, että saamme myös VIIDENNEN kauden, mutta se on sitten viimeinen. Eli voimme kaaauan nauttia menneen maailman brittituulahduksista.

      Helsingin Sanomien jutussa Downton Abbey sarja on parhaassa iässä, jonka on kirjoittanut Leena Virtanen, jonkin verran kritisoidaan Julian Fellowesin melodramaattisuutta sekä draaman rakennetta ja rytmiä, mutta uskon, että katsojat ovat ihan tyytyväisiä.

      Miten O´Brienistä onkin saatu niin omanlaisensa niin luonteen kuin ulkonäön osalta. Kiinnostavaa tietää, että sarjalla on tosi taustaa. Fellowes osaa perheensä kautta kuvata siten sekä yläluokkaa että heidän palvelijoitaan.

      Kerrassaan! Nautitaan nyt, kun kerrankin televisiosta tulee jotakin.

      Poista
  20. jos sinulla ei ole aikaa Downton Abbeyn niin sitten en tiedä

    VastaaPoista
  21. Hannele, tässähän kerron, että nimenomaan katson Downton Abbeyn joka kerta.

    VastaaPoista
  22. Downton Abbey on aivan mainio sarja, ja kolmas kausi kaikessa traagisuudessaan aivan loistava. Joulu spesiaali odotellessa. Oma suosikkini on ehdottomasti Thomas, jonka näyttelijä Rob Jame-Collier on aivan äärettömän hauska ja ihana, sekä hahmo että näyttelijä saavat minut hykertelemään tyytväisenä. Lisäksi rakastan lady Sybiliä ja Tomia (Bransonia), jotka ovat aivan valtavan ihana pari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ketunleipä, sinä menet näyttelijätiedoissa pajon ohitseni, sillä minä aloitin sarjan seuraamisen vähän myöhään, kuten ehkä jutustani ymmärsit;-) Pistinkin sitten paremmaksi eli katsoin toisen tuotantokauden kahteen kertaan ja sehän päättyi siihen lumisuudelmaan.

      Pidän jotenkin Marysta (Michelle Dockery) sekä vanhasta rouvasta eli Maggie Smithistä. Mitään valtavan ihanaa miessuosikkia en ole vielä löytänyt, mutta eihän Matthew (Dan Stevens) huono ole. Hän vaikuttaa ensin haalealta kyvlyltä, mutta kyllä sieltä kun vähän kuorii, tultakin löytyy.

      Eikö olekin ihanaa, että taas on tiistai♥

      Poista
  23. Tänään keskiviikkona on pakko kommentoida eilistä DA:ta. Nyt Matthew'n rooli kävi epäuskottavaksi. Hän olisi Lavinian kanssa huoletta vienyt Maryltä kodin, arvonimen ja Maryn äidin perintörahat, mutta ei suostu auttamaan perhettä vaikka voisi. Nyt kai taas näemme Maryn luonteen ilkeän puolen, kun hän on saanut miehen täysin valtaansa ja tod.näk. murtaa hänen periaatteensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mary saattaa olla kova ja ilkeäkin, mutta....myös hyvin kiinnostava. Ei sillä, että olisin pahan puolella,mutta tämähän on kuitenkin suurta draamaa eli jos kaikki olisivat vain kilttejä ei kukaan jaksaisi sarjaa katsoa.

      Luulen,e ttä tuo Matthew'n outo käsitys on tuotu tähän vain, jotta saataisiin sitä särmää ja taas tapahtuisi jotain. Nyt todella toivon,e ttei annan miestä surmata vankilassa....Hän on niin kuumakalle ja lähti tilanteeseen, vaikka Anna häntä siitä varoitti...

      Poista
    2. Ilman muuta sankarittaren pitää olla temperamenttinen, ei kiltti ja säyseä Mary olisi lainkaan näin kiinnostava. Minusta Michelle Dockery on paitsi hyvin kaunis, niin myös ihan karismaattinen ja Dan Stevensin kanssa rakkaustarina näyttää aidolta. Ystäviä he kuulemma ovat, Stevens on onnellisesti naimisissa ja kahden lapsen isä. He ovat näytelleet ennenkin yhdessä ainakin kauhuelokuvassa Ruuvikierre, jossa Dan on psykiatri ja Michelle hänen potilaansa.

      Poista
    3. Vähän kuin Scarlett Tuulen viemässä, vaikka hänellä se kyllä meni niin yli, että menetti elämänsä miehen.

      Waude, nyt pitäisi löytää Ruuvikierre. Kiitos vinkistä! Filmi kuulostaa hyvältä ja just näyttelijät mun makuun.

      Poista