lauantai 4. tammikuuta 2014

Kolmen viikon joulutaikainen juhlakausi on päättymässä ja...

Tässä kolme sukupolvea ja kaikkien hemmottelemat lapsukaiset Taika ja Dina. Minulla sylissäni Taika, noin 8 kk, keskellä tyttäremme Meri ja sitten äiti, jolla sylissään kääpiövillakoira Dina. Lumimies on nyt juuri viemässä äitiä junalle, joten ajattelin ilmoitella, että hengissä ollaan ja viikkoa ennen joulua alkanut tosi piiiiitkä joulunaika alkaa olla ohi. Vielä vuorokauden aion omistautua vain meille kahdelle, sitten ehkä jo kirjaakin alkaa tulla. Ei tässä niin kauheasti ole lukuaikaa ollut, mutta joskus on saatava elää myös live-elämää. Äiti on jo reippaasti yli 80 vee ja selvinnyt rankasta syövästä, joten näitä yhteenkokoontumisia osaa arvostaa. Kaikki asumme toisistamme kaukana: Äiti länsirannikolla, tytär Helsingissä ja me täällä Keski-Suomessa. Jo maantiede sekä kaikkien aikataulujen yhteensovittaminen on oma juttunsa. Kun se onnistuu, on sille sitten antauduttava ja unohdettava kaikki muu.
Arvatkaa mitä, päivät ovat menneet ihan sekaisin, mutta varmistin kalenterista: Tänään on lauantai! Nyt taas kynttilöitä, sitten kahdelle herkkuja pöytään, viini on jo hengittämässä ja saunakin taitaa jossain vaiheessa olla ohjelmassa. Illalla homejuustoja etc.etc. Minä kuulun niihin, jotka kuolisivat ilman lauantai-päiviä. Senköhän takia Ian McEwanin Lauantai on minulle niin tärkeä kirja;)

Ollaan nyt vaan ja kuulostellaan kun arki saapuu, mutta ei ihan vielä, ei vielä nyt, kun suuri, valkoinen jouluruusu vihdoinkin eilen saapui luokseni, kuusi ei varistele yhtään, ilmassa on lumen tuoksua, laiskottaa...tähän voisi tottua...siis olemaan vaan;)

Love
Leena Lumi

Perhaps, Perhaps, Perhaps

PS. Sain Birgitalta tämän linkin ja tässä on sitä jotakin Life of Tree

48 kommenttia:

 1. Ihana yhteiskuva tytöistä ja koirista ♥
  Yhteiset hetket perheen kanssa ihania, mutta haikeita eron hetket.
  Antoisaa hyvää lauantaita Leena teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seijastiina, kiitos. Ja koiratkin ovat tyttöjä;)

   Niin...seuravaan kerran koska me kaikki olemma koolla...Me kolme.

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 2. Ihanat kuvat teistä tytöistä! Äitisi on niin terhakan näköinen ikäänsä nähden.
  Kaikkea hyvää tähän alkavaan vuoteen, arki alkaa ihan kohta taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummeli, kiitos. Hän onkin: Päivät on menty lujaa paikasta toiseen;)

   Eilen näytin hänelle sinun blogisi kukkia ja klikkailimme niitä kuvia vielä isoiksikin.

   Kiitos samoin sinulle. Joskus sanotaan: 'Arki on parasta.' Mutta eihän sitä erottaisi ilman juhlaa, eikä juhlaa ilman sitä. Toivon sinulle nyt paljon jaksamista ja kohta menet taas lujaa;)

   Poista
 3. Lämmin teksti. Taukoilu tekee hyvää virtuaalimaailmoista. Arvokasta se läsnäolo, yhdessä.

  Nautintoiltaa ja -lauantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen Kirahvi, kiitos. Sekin vaatii oppimista, taukoilu, ainakin minulta. Livesti on usein paras, muistathan...;)

   Kiitos: Annamme palaa täysillä!

   Poista
  2. Miten saattaisin unohtaa...
   Kokasta käsin näen jo kevään kutsuvan, <3

   Poista
  3. Huomenna ip kun julkaisen HSP:n, lue tarkasti, löydät sieltä sinut ja minut. he ovat ne, jotka lähtevät juhlista aina ennen muita parhaassa seurassa...;)

   Kokassa minäkin tykkään olla ja siitä puristaa pärskeet kasvoille lentäen.

   Poista
 4. Hyviä kuvia teistä! Antaa arjen valua hiljalleen, toivottavasti saamme pian lunta. Yhdessä oloa ei voita mikään. Täälläkin pelailtu lautapelejä ja oltu vaan. Hämärä hiipii ja vielä hetki vaan nautitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, arvaas kuinka vaikeeta, kun kaikkien kolmen naisen piti olla yhtä mieltä valituista kuvista;) Onneksi Taika ja Dina eivät puuttuneet asiaan...

   Vielä hetki, pieni hetkinen vain...Sytyttelen kynttilöitä ja siitä se lauantai lähtee...

   Poista
 5. Ihanaa, että saitte sovitettu matkallisen etäisyyden ja aikataulut yhteen. Tuo yhdessäolo on arvokasta. <3

  Ja mahtavaa, että on lauantai! Meilläkin on hieman manchegoa (suosikkijuustoani) odottelemassa Midsomerin murhia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, se oli työvoitto;) On tärkeää muistaa myös live-elämä: Tässä konehommissa se välillä unohtuu.

   Minä ostin joulupöytäämme juuri Merin toivomuksesta Manchegoa, sitä jossa musta selkämys eli 9 vuoden kypsytys.

   Meillä Midsomeria odottelee yleensä valkohomejuusto, rypäleet ja punaviini. Luojalle kiitos lauantaista! Muistathan, että tiistaina tulee erikoispitkä jakso Downton Abbeya. Sen uutta tuotantokautta on alettu jo tehdä...onneksi.

   Poista
 6. Totta. Oleminen vaan on ihan mahtavaa. Saisin loistavasti päiväni kulumaan ihan vaan kotona. En valittaisi yhtään, jos vaan rahaa tulisi jostain... siihen olemiseen. Olen koti-ihminen ihan viimeisen päälle. Ihana kuva kolmesta sukupolvesta! Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkaiselämää, eikä ikinä ole tylsää, jos vain on koiria, kirjoja ja kukkia. Jännittävä toinen puolisko on lisäbonusta;) Olen horoskoopissa härkä ja sen sarvipäänhän sanotaan olevan eniten tyyppiä "My home is my castle", mutta toiseksi eniten kotityyppiä ovat ravut ja sellainen lötyyy ihan liki. Ilmankos täällä vain kökkisimme ellemme toisinaan kuulisi alppien tai meren kutsua.

   Kiitos. Pidän näitä kuvia arvossa ja vielä enemmän hetkiä, joita saimme viettää yhdessä.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 7. Alimmaisessa kuvassa sylissäsi oleva Taika osaa katsoa täydellisesti kameraan/ silmiin, vaikuttavaa!

  Ja vaikuttavaa myös tuo kuva teistä!
  Äidit ja tyttäret, kyllä me saamme olla Leena paljosta kiitolliset ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, olet aivan oikeassa, Meillä on aika iso kuvasarja jossa Takan katse oli ammattilaismallin kautta linjan, mutta sitten aina joku muu meni metsään, eikä se ollut Dina;)

   No, näistä kuvista ja muutamasta muusta teen oikeat valokuvat. Se jo kertoo, missä liikutaan...tiedät kyllä.

   Rita, juuri niin, juuri niin.

   Poista
 8. Ihana teksti! Minäkin nautin suuresti tästä pitkästä joululomasta, jonka sain viettää läheisteni - vanhempien, veljen porukan ja isovanhempien kanssa. Joulu on sellaista aikaa, jolloin kaikki vihdoin kokoontuvat edes hetkeksi saman katon alle. Minäkään en ole hirveän paljon loppujen lopuksi loman aikana lukenut, mutta kuten sanoit, live-elämäkin on tärkeää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohveli, tämä on ihan mieletön joulu, vaikka ei ole edes lunta. Me emme aina saa kaikkia kokoon saman katon alle, joten meille tämä oli aika iso juttu.

   Minä en nyt aio strressata lukemattoomuudesta, sillä pitkä kevättalvi on edessä, jolloin ehtii. On tärkeää muistaa myös läheiset eikä elää vain 'koneella', vaikka moni lukijani onkin viiden vuoden aikana ehtinyt tulla jo hyvin läheiseksi.

   Kiitos.

   Poista
 9. Hienoa että sinä osaat nauttia lauantaista:)
  Nykyään lauantait ovat helppoja, entisaikaan tein ainakin kahden työpäivän työt juuri lauantaina, muuten en ollut tyytyväinen. Nyt voin laiskotella, kun enää jaksa..:)

  Oikein ihanaa viikonloppua sinulle & Co♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, voit olla varma, että minä kuolisin ilman launantaita. Luin jostain, että on keski-iän merkki, jos lauantai-iltana iloitsee, että ei tarvitse mennä mihinkään. Minä pistän paremmaksi: Joka lauantai sanon Lumimiehelle: "Onneksi meidän ei tarvitse mennä minnekään, onneksi saamme vain olla - kahdestaan."

   Tiedän, tiedän. Edesmenneellä anopillani oli kovat lauantait kun kaikki oli aina niin täydellistä ja toisaalta taas karjalisella mammallani oli maatilan työt ja sitten vielä usein leipomisen ja jotain ihanaa hautumassa puulämmitteisessä tuvan uunissa.

   Kiitos samoin teille & co♥♥♥

   Poista
 10. Ihanaa kun on 3 sukupolvea koossa,sitä ei aina löydy.Ja hienot kuvat ja suloiset koirat!
  Mukavaa arkeen paluuta Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, ja joillakin on neljäkin...

   Kiitos.

   Huomenna Jael, huomenna, nyt on lauantai. Mää varmaan kuolisin ilman launtaita. Luen nyt kirjaa, josta sinä olisit TODELLA kiinnostunut. Palataan siihen myöhemmin. Homejuustot ja rypäleet menevät just rappuja alans takkahuoneeseen ja....;)

   Poista
 11. Hienoa, etttä olet malttanut pysyä pois luku- ja kirjoitushommista. Siis, että olet keskittynyt rakkaimpien kanssa yhdessä oloon. Se on kuitenkin tämän loppuvuoden pyhien tarkoitus. Myös parisuhteelle on hyvä raivata tilaa. Koko Suomi käynnistyy taasen tiistaina. Nautitaan vielä pieni hetki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, näin on nyt tapahtunut;) Olen keskittynyt tärkeimpään ja joulusta se alkaa...

   Olen yrittänyt pyhittää lauantait parisuhteelle, mutta tässä minä istun: Tämä on tämän illan viimeinen tervehdys;)

   Juu, pieni hetkinen vielä....

   Poista
 12. Kodikas ja onnea säteilevä kuva teistä viidestä tytöstä. Hyvää jatkoa alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna, kiitos. Kiitos samoin kaikkea samoin sinulle♥

   Poista
 13. Taas tuli hyvä mieli tänne asti :)! Ja voi lauantait! Niinpäs se onkin! Meillä meni juhlahumussa koko päivä ja nyt istun töttöröö ja saunakin jäi välistä mutta onhan tässä vielä loppiainen. Ja nojatuoli, kirja ja ehkäpä yhdessä joku leffa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, voi miten kiva kuulla! Kiitos. Hukassa olisimme ilman lauantaipäiviä. Meillä meni juhlahumussa yli kaksi viikkoa ja minä tässä nyt yritän palata ruotuun, mutta hitaasti. Unohdin loppiaisen, vaikka katsoin kalenteriakin;)

   Ensin lenkille, sitten lukutuoli ja kirja. Kiva kun on ruokia, joita vain lämmitellä.

   Eräs joululahjani oli jäänyt postin onkaloihin ja se on eräs brittitv-sarja. Sitä tässä nyt odotamme mm.

   Mukavaa jatkoa♥

   Poista
 14. Leena, yritähän olla poissa kirjainten, kirjojen ja sanojen maailmasta, nyt on aika nauttia yhdessäolosta, juttutuokioista ja läheisyydestä, kun olette samaan aikaan saman katon alla. Ihanaa yhdessäolon viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, mää olin jo. Äiti lähti eilen ja tytär sitä edellisenä. Olin monta päivää poissa...

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
  2. Apua! Minulta on ajantaju mennyt näitten pyhien johdosta. Ehkä se on hyvä asia! Ja olet taas kehissä, huomaan <3

   Poista
  3. Hah-hah! Sama täällä. En millään tajunnut, että huomena on loppiainen mutta onhan tässä jo oltu. Tosin tähän myös houkúttavasti tottuu...No juu, yritän aloitella;)

   Poista
 15. Upeita naisia ja suloisia koiria. Pitkä joululoma on tehnyt todella hyvää vuoden pimeimpänä aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, kiitos. Joskus ikiliikkujankin on pakko tajuta, että akut on ladattava;)

   Poista
 16. Perhaps......... kuuluu suosikkeihini.
  Joulu meni ja pitkät pyhät olivatkin nyt, osuivat keskelle viikkoa. Lunta ei ole, mutta tästä tarvotaan tihkusateessa kevääseen .
  Menestyksellistä Uutta Vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arleena, se onkin upea kappale.

   Se aiheutti sen, että minulla ovat päivät aivan sekaisin. Katsoin eilen kalenteria, mutta vielä jäi loppiainen tajuamatta. Seinäkalenterini ei ole suomalainen ja siitä puuttuu monia juhlapyhiä, mutta onneksi ei joulua.

   Tulee näillä näkymin lyhyt talvi ellei sitten iske takaisin toukokuulla.

   Kiitos samon sinulle♥

   Poista
 17. Leena, mukava nähdä teitä kolmessa polvessa! Ihana kuvat! :) Kunhan taas palailet pikkuhiljaa nettielämään, niin olen nyt puolestani ahkeroinut blogini puolella ja löydät sieltä Montgomeryn ja Woolfin! Woolf on ehkä sinullekin yllätys, sillä tämä on sellainen uutuus, josta minulla ei ollut mitään hajua etukäteen...

  p.s. Katsoin Wallanderin ja nyt hyvää yötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, niin minustakin oli vielä mukavampi elää se. Viisi vuotta on edellisestä näin kokonaisesta tapaamisesta.

   Tulen tänään. Nyt vasta heräilen, sillä me katsoimme eilen Morsen uusinnasta ensimmäisen. Omistan monta Morse-kirjaa ja ne vain ovat niin hyviä.

   Kaunista uutta päivää!

   Poista
 18. Upeat naiset. En voinut olla kiinnittämättä huomiota tuohon teidän villakoiraan, kun meille juuri tuli valkoinen keskikokoinen villaripentu! Sen kanssa opetellaan elämään ja harjoitellaan trimmausta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjanainen, kiitos. Villakoirat ovat luonteeltaan puhdasta sydäntä ja aurinkoa.

   Merikin opetteli itse trimmauksen, sillä hän ei halunnut luottaa koiraansa muiden käsiin ja hyvin on mennyt.

   Paljon eloa ja iloa teille villiksenne kanssa!

   Poista
 19. Ihanaa joulunajan jatkoa sinulle Leena :)

  VastaaPoista
 20. Ihanaa kun sait pitää läheisiä lähellä. Minusta tuntuu, että arki jo ihan hengittää niskaan. Toisaalta odotan sitä ja toisaalta tuntuu niin väsyneelle, että mietin miten sitä jaksaa. No, tänään vielä nollataan, joten eiköhän se siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mine, on sanonta, että 'arki on parasta'. Eihän juhla-aika muuten erotu ellei ole välillä arkea. Heräsimme tänään niin myöhään, että en tohdi sitä edes tähän laittaa. Meillä on takana runsaan parin viikon vierailujen putki, jonka suurin anti aukeaa, kun on väsymys ohi. Nämäkin tapaamiskuvat teetän äidille oikeiksi valokuviksi.

   Täällä on lämopö plussan puolella ja tuttu puutarhuri istuttaa jotain puutarhaansa. Minä kun ostin ison jouluruusun, sanottiin, että vaikka puutarhaan voisi isuttaa: Mietin, että näenkö väärää unta vai mikä tämä juttu oikein on...

   Jaksamista arkeen!

   Poista