torstai 9. lokakuuta 2014

Tähtiä tähdille kera pitkän viikonlopun!

Nyt sytytämme kaikki tähtemme ja otamme myös aikaa nauttia. Jään pitkälle viikonlopulle, sillä olen jo huomisesta liesussa ja sitten olisi tarkoitus ehtiä lukea teille ensi viikoksi sekä jännitystä että kertoa hurmaavista talven mauista. Muutakin on luvassa, mutta mennään nyt step by step.

Aikoihin en ole antanut teille tilastoja tyyliin Teidän suosikkinne, mutta annanpa nyt yli viiden vuoden kolme luetuinta kirjajuttua: 

Syötkö riskiruokaa? - Syöpälääkärin paljastuksia ruoan terveysvaikutuksista, 12 720 kiinnostunutta

Maanpeitekasvit - Luo vehreä pihapiiri, 7 543 kiinnostunutta

Erityisherkkä ihminen, 4 915 kiinnostunutta jo nyt!

Tämän vuoden luetuimpia johtaa huikea nousija Erityisherkkä ihminen, mutta kannoilla kärkkyvät Varistyttö, Neljäntienristeys, Tämän runon haluaisin kuulla - Kaikkien aikojen rakastetuimmat sekä Unissakulkija 
Tämän viikon tähtilumo alkoi viime viikon perjantaina, kun eräs Runotalon Sarin kortti erityisesti vaikutti minuun, sytytti roihuun...jutun teille Olet elämäsi tähti, toivottavasti sytytti yhden sun toisenkin. Ainakin blogiviikossa oli parin hyvän dekkarin lisäksi vaikuttavia tähtiä, kuten Jenni Haukio ja helmiorapihlaja, joista ensimmäisestä eli Jennistä voimaannuin isosti ja helmiorapihlaja taas osoitti, että a) en tunne sanaa kärsivälisyys b) olen puutarhahullu Helmiorapihlajaan on lisätty pari linkkiä Anun puutarhaan, joten...
Vaikka nyt onkin menossa monenlaisten asioiden suma, aiomme viikonloppuna sekä herkutella että katsoa viikolla taltioituja muutamia ohjelmia, joista yksi on tanskalainen Perilliset. Olen yrittänyt sisulla kuvata ruskaa, mutta se ei ole viime vuoden veroinen. Erityisesti nyt närästää köynnöshortensia, sillä olen yrittänyt tavoittaa sitä viime vuoden limevaihetta, vaan kun se ei ihan irtoa. Vaan vuodet eivät ole siskoja keskenään, eivät hetketkään. Jokainen hetki on ainutlaatuinen ja usein jo mennyt, ennen kuin sen huomaat. Yritetään siis olla läsnä, vaikka olisimme miten hurahtaneita kirjoihin, puutarhaan, kokkaamiseen tai kuka mihinkin. 'Kun perataan kampeloita, perataan kampeloita.' 

Tähtiä tähdille kera pitkän viikonlopun♥

Love
Leena Lumi

Historia De Un Amor

28 kommenttia:

 1. Ptkän viikonloppusi lukusession tuloksia alan tässä odottelemaan. Mukavaa viikonloppua sinulle Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, loppuviikosta ainakin pitäisi tulla sinua kiinnostavaa...otaksun näin. Kiitos samoin sinulle, Riitta!

   Poista
 2. Ihanaa nautinnollista pitkää viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Nauti, äläkä yhtään kurki tänne. <3

  Erityisherkkä ihminen ehdottomasti lukulistalle, vaikka sitten ahdistaa kun itseni sieltä kirjasta löydän...

  Ja Unissakulkija pitää lukea vaikka Varistyttö oli mulle liikaa. Ei ikäviä lapsijuttuja mulle... En kestä niitä.

  Kivaa iltaa ja lomapäiviä olet ne ansainnut. <3

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, sinä paraskin sanomaan;) Pakkohan mun on sulla kurkkia sen yhden jutun takia...

   Saan Erityisherkästä paljon sähköpostia eli siinä aiheessa ja kirjassa on sitä jotakin. Ja onhan väestöstä yksi viidesosa erityisherkkiä. Miten niin ahdistaa, sillä kirjan kirjoittajakin on erityisherkkä, maailman luovimmat ihmiset ovat erityisherkkiä etc. Läheisimmät blogikaverini ovat erityisherkkiä, minä olen erityisherkkä samoin kaikki läheiseni ja tietty tosiystävät. Kirjassa on korkeasti koulutettu henkilö, joka toteaa, että 'ollaan parhaassa seurassa, kun ollaa erityisherkkiä', joka on nyt siis eräänlainen laatukriteeri;)

   Varistyttö oli kaikkein kovin. Luen nyt Varjojen huonetta ja odotan trilogialta kaunista kaarisiltaa, vaikka aihe on kova.

   Kiitos samoin <3

   Poista
 4. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua, Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu, kiitos samoin. Alkaa vähemmän renouttavasti, sillä pian hammaslääkäri, mutta sitten lounaalle ja kaikkea muuta kivaa.

   Poista
 5. Tuo kuva sinusta aitan ovella lukemassa on ihanan rauhoittavaa ja kaunista.

  VastaaPoista
 6. Olet tuossa alimmassa kuvassa lempipaikassani ja lempiasennossani. Noin kuluttaisin mieluiten kaikki kesäpäiväni ja miksei syksynkin, jos vaan tarkenee. Oikein ihanaa ja lukuisaa ja nautinnollista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjailijatar, miten arvastikaan;) Istuminen tappaa, joten luen nykyään aina selälläni, mutta muuten pitää olla myös liikettä eli Luojalle kiitos liian isosta puutarhasta. Tuossa olisi oikeasti tullut jo kylmä, huopakin oli mukana, mutta sitä ei nyt näissä kuvissa näy.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 7. Kerro sitten mitä tykkäät Perijät-sarjasta. Olen katsonut molemmat osat ja sarja vaikuttaa oikein lupaavalta.

  Viikonloppusuunnitelmanne kuulostavat mainioilta. Eli oikein ihanaa viikonloppua ja lämpimiä ajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikkakummun Anna, siis osaat tanskaa! Minä jäin jo ensimmäisestä osasta koukkuun, vaikka olisinkin halunnut äitihenkilön viipyvän kuvioissa hieman pidempään, sillä hän vaikutti erittäin kiinnostavalta. Otaksun, että perijäissäkin riittää mielenkiintoa.

   Kiitos samoin sinulle!

   Poista
 8. Tuo erityisherkkä ihminen kuulostaa sille, että se pitää lukea... Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Nautinnollisia lukuhetkiä ruskassa!

  <3

  VastaaPoista
 10. Hieno laiturilla -kuva - tykkään <3

  Voin hyvin ymmärtää tuskan hortensian limevaiheen puuttuessa. Eipä aina katoa kauneus parhaimman kautta... Tähtiä silti sisimmältään kaikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, eiks tuo ole vähän sun henkeen;)

   Tähtiä ne ovat kaikki ja nyt on niin ihanaa ottaa suklaalevy (sic!) ja kirja samalla kuunnellen sadetta. Siunattu sade.

   Kiitos, tänään tulivat, mutta en ole ehtinyt meilata, kun on ollut uskomaton päivä alkane klo 6 aamusta, joka ei siis yhtään sovi minulle. Tarvitsen hitaat aamut ja haluan heärät vasta about klo 10. Sitten Hesaria ja suklaakahvia etc.

   "Kaikkea on runsaasti" on telepatiaa, sillä siinä on äitini slogan ja yksi suosikkikukka. Hänellä on sekä synttäri että nimppari lokakuussa joten saa olla tähti ja sitten tuo toinen. "Malleja" sarjasta värisyttää se unikko...siihen rimpsuhelmaan vielä palaamme.

   Kiitos tästä viikosta, jossa oli kiitos sinun tähtiä tavallista enemmän ja ehkä kiitos sinun nyt osaan vähän pitää myös viikonloppua♥♥

   Ihanaa viikonloppua sinulle!

   ♥♥♥

   Poista
 11. Ihmiset ovat kiinnostuneita selvästi omasta terveydestään ja miten elää hyvä elämä. Erityisherkkyys on aihe, joka on kiinnostanut omiakin lukijoita, samoin Poikani tarina, jossa äiti kertoo oman asperger-lapsensa tarinan. Narsistin vuoristorata on kirjoittajan omakohtainen tarina elämästään narsistimiehen kanssa.
  Tähtien tuiketta sinulle. Itse ihailin eilen ja toissapäivänä täysikuuta ja kuun siltaa järven pinnalla täällä Inarissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, se on kristallin kirkkaan selvää, sillä muutkin terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät kirjat ovat kiinnostaneet. Asperger on nyt myös hyvin pinnalla. Narsismi kiinnostaa melkein kaikkia.

   Kiitos samoin sinulle! Tähdet ovat minulle elämänvoiman symboli sataa tai paistaa, on kuutamoa tai ei. Roikun tähdissä hampaillanikin;) Kuutamoa on toivottavasti tulossa minullekin, mutte silti ne tähdet, tähdet...aina vain.

   Inari ei ole ihan tuntematon paikka minulle, silä exäni piti/pitää Lapista. Lumimies pitää Keski-Suomea elämänsä pohjoisrajana;)

   Poista
 12. Oikein ihanaa viikonloppua sinulle, Leena! :)

  VastaaPoista
 13. Sinulla on upeita juttuja vaikka kuinka paljon, mutta juuri näistä lukijasi, minäkin tykkään:))

  Oikein auvoisaa viikonloppua sinulle Leena-IhaNainen♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aili, kiva kuulla. Arvaan, että olemme näistä asiosta vahvasti samaa mieltä. Kiitos.

   Kiitos samoin sinulle, Aili-IhaNainen♥♥

   Poista
 14. Tuo ylimmäinen kuva on kyllä kaunis!

  Ja tämä syksy: olen tänään kärsinyt migreenistä, mutta ehdin/jaksoin verran ulos, että ihastelin syyssumua ja sen kontrastina hienoa ruskaa. Tunnelmallista sunnuntai-iltaa!

  P.S. Tänään alkaa brittiläinen - walesilainen! - dekkarisarja, jonka pitäisi olla hyvä ja ehkä (mulle) vähän pelottavakin. Aion katsoa: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/12/syrjainen-maa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos. Vahna hirsi on jotenkin kaunista ja rauhoittavaa.

   Minä luulin vuosia sitten, että jään sairaseläkkeelle migreenistä. Kaksi kertaa viikossa järkyttävä kohtaus töissä. Etenkin pe, kun viikon stressi alkoi laueta, olin joskus niin huonossa kunnossa, että en päässyt bussilla kotiin. Siis työmatka Luvia-Pori-Luvia. Mutta lupaan, että noin viisi vuotta enää ja sitten migreeniä tulee enää tosi, tosi harvoin. Kiitos samoin sinulle!

   Huomasin, mutta kun lupasin äidille alkaa katsoa to iltaisin klo 19 sarjaa Viimeinen tango halifaxissa, brittisarja, joten kaikkea ei voi. Olemme R:n kanssa ihan koukussa tanskalaiseen Perilliset sarjaan. Tallennamme ke Femiltä ja katsomme viikonloppuna. Kiitos vinkistä!

   Poista