tiistai 4. elokuuta 2015

Boissin suklaakakku

Tästä on varoitettava, että ken tätä kerran nauttii, sen pauloihin hän jää eli niin hyvää!

4 munaa
2 dl sokeria

Vatkataan vaahdoksi.

160 g tummaa suklaata
160 g voita

Sulatetaan ja jäähdytetään.

70 g mantelijauhoja
30 g perunajauhoja

Sekoitetaan.

Kaikki aineet yhteen. Paistetaan irtopohjavuoassa 200 asteessa max 10 minuuttia.

Päivänä eräänä teimme Lumimiehen kanssa pientä, kevyttä lenkkiä saarellamme ja piipahdimme sisään kioski-ravintolaan Table en Bois. Mikään ei varoittanut, että saisimme teen kanssa jotain niin hyvää kuin yllä oleva suklaakakku. Söin ja söin, hiveli aisteja ja tee sai jäähtyä kaikessa rauhassa. Ihana jäätelöpallo, tuore mansikka ja suklaakastikeviivat täydensivät makunautintoa yli rajojen, sillä halusin syödä toisen, mutta en kehdannut!

Hätä keinot keksii! Koska emme olleet varautuneet kuvaukseen edellisenä päivänä, laitoin Lumimiehen kuvaamaan kakun seuraavana. Oletin, että hän tullessaan tuo minulle ihanan yllätyksen, mutta sainkin vain kuvia ja selostuksen siitä, miten hän oli sitten nauttinut kuin kuvauspalkkiona Boissin suklaakakkua. Olin hiljaa ja odotin. Teehetki lähestyi ja sitten R:n lamppu syttyi: Hän sanoi hakevansa meille iltapäiväteelle suklaakakut jääteläpalloilla. Sain siis sittenkin kaksi!

Kiitos Jaana!

Guten Appetit!

Ruokareseptit Leena Lumissa

18 kommenttia:

  1. Kiitos. Ohje tuli juuri sopivasti, kun mietin gluteenitonta tarjoilua lauantain juhlille:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, siis manteljauhoista tulee niin herkkua...Ole hyvä.

      Poista
  2. Ei mulla nyt muuta, kuin voi maar miten näitä kuvia katsellessa suklaahammasta nyt kolottaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, tämä on ihmeellinen maku, vaarallisen herkullinen, johtuu varmaan mantelijauhosta.

      Poista
  3. Vesi tuli kielelle, nam. Melkein sama kuin mudcake, mutta mantelijauho tekee siitä varmasti herkumman.
    Onpa kivaa kun pian taas voi nauttia jotain oikein hyvää ja tätä teen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, tätä ei olisi pitänyt maistaa...;) Minä en ole oiekin pitänyt matakakuista ja kun luen tosi paljon kaikkia leivontaohjeitakin, vaikka en niinkään paljon leivo kuin laitan ruokia, niin mantelijauho innoittaa, sillä ainakin minulle mantelin maku on parhautta. Tässähän on tietty sitten se, että on tuo jäätelöpallo, mansikkaa ja suklaata. Mansikan ja suklaan liitto on tähtiin kirjoitettu.

      Varmaan jo ihan kohta...<3

      Poista
  4. Israelin "ihme ja onni" saapuu ensi viikolla minua hyvänä pitämään.. ja tietäen että makea kakku varmaan maistuu..:) niin taidanpa tehdä juuri tämän suussasulavan ihanuuden !! Kiitos !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli, no tätäpä tietysti Israelin 'ihmeelle ja onnelle' tarjoat! R. pitää tästä takuulla vielä minuakin enemmän;) Ole hyvä <3

      Poista
  5. Onpahan hyvän näköiset tarjoilut!

    VastaaPoista
  6. Voihan kakku - sylki valuu suupielistä jo kuvia katsellessa;)
    Ihanaa elokuuta, Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lady of The Mess, onneksi tulin just ravintolasta;)

      Kiitos samoin sinulle! <3

      Poista
  7. Teetä ja suklaakakkua! Mutakakkua olen tehnyt, mutta tämä sopii gluteiinitonta ruokavaliota noudattavalle sisarelleni. Kiitos!

    Terveiset kauniista Karjalasta! Kesä on tullut, vihdoinkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, ei paha;) Minä en noudata mitään gluteenitonta, sitä meillä oli sitä kuopuksen takia jo 16 vuotta, mutta tämä vain on niin hyvää eli epäilen, että taika on mantelijauhossa. Ole hyvä!

      Kiitos! Nyt on suvi...olen istunut ystäväni kanssa Pöllöwaarin viinipihalla ja nauttinut.

      Poista
  8. Oih ihanuutta! Tuon täytyy olla pala taivasta! Kenties päätyy kuopuksen rippijuhlien herkuksi. Kiitos Kuningatar. Elokuun samettilumoa luoksesi♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannah, on se ja nyt olisin halunnut saada jättipalan taivasta. Hyvä idea. Ole hyvä, Liekkisydän ♥

      Kiitos kaikkea samoin♥ Rakastan elokuuta melkein yhtä paljon kuin syyskuuta...

      Poista